Twisted @ 06.01.2024 21:401. Ja pareizi atceros tad iesniegums dzimtsarakstu nodaļa jāiesniedz ne ātrāk kā 6 mēnešus pirms vēlamā datumā. Jāiziet un jāuzraksta iesniegums par vēlmi precēties
2. Tad var sākt meklēt viesu namu, vietu kur gribas svinēt. Mēs izvēlējāmies šķūnī tāpēc cena nebija milzīga.
Uzaicināt vedējus un saprast vai uzticēsiet vadīt kāzas viņiem vai citai speciālai personai.
3. Ja gribas šūt nevis pirkt gatavu kleitu tad jādara laicīgi. Vīram uzvalku var atrast Mans drēbju skapis. Konsultantes palīdzēs.
4. Atrast ēdinātājus, traukus utt
5. Muzika
6. Dekorācijas var pats pēc iespējas pasūtīt laicīgi aliexpress
7. Sev visādi aksesuāri kaa matu rota, plīvurs, tas štruntiņš ko liek uz kājas, kurpes, ja gribas speciāli nopirkt kāzu apakšveļu, apģērbu kāzu rītam.
8. Fotogrāfs
9. Kūka
10. Make up un frizieris
11. Gredzeni. Piemēram izdevigus variantus atradu veikalos kas ir lielveikalos izvietoti.
Tas galvenokart viss. Iesaku palasīt blogus par kāzu rīkošanu, var daudz laba uzzināt. Kad sāksi pa vienai lietai kārtot tad sapratīsi vēl visādus sīkumus, ko vajag. Galvenais uztaisīt sarakstu un sarakstīt visu,lai nekas neaizmirstas. Ir arī atsevišķi blogi kur aprakstīti pilnīgi visi soli.
Mums scenārijs bija šāds - sarakstīšanās, fotosesija, speciāla pieturvieta muzejā ar uzdevumiem( tādus pakalpojuma sniedzējus piedāvā) pa ceļam uz viesību vietu ciemiņiem bija jānofilmē dažādi uzdevumi, ko vēlāk vakarā mums radīja, tad jau viesu namā vedēji pārņēma visu atrakciju vadību un tā nu vakars arī pagāja.
Londine @ 06.01.2024 23:08Man bija nelielas kāzas. Toreiz bija liela mīlestība un mazs budžets ? man patika! Es nekad negribētu izšaut 2 dienās 10 k. Mēs ar vīru bijām vedēji plašām kāzām un no līgavas jau 1.dienā vakarā dzirdēju - ir tik jocīgi, ka gadu un pat vairāk plāno, gatavojies, krāj naudu un tā izdeg 2 dienās - uz tas ir viss?! Kāzas viņai bija skaistas, tim izšķīrās jau pirmajos gados. Tik stulbi! Vairākus tādus pārus xinu. Skumji.
Ja es precētos tagad, es precētu to pašu savu vīru, joprojām minimālās kāzās, lai arī tagad varam atļauties arī plašu vērienu, bet svinību vietā laisti ceļojumā. Barot radu masas 2 dienas, taisīt svētkus viņiem un piķot par to visu - paldies, not for me.
Mums bija baznīcā, pēc tam pusdienas kafejnīcā ar radiem ap 20 cilv., un tad ar jauniešiem prom tusēties. Vīra māte toreiz piedāvāja pie sevis lauku mājā klāt galdus un kā saka latviskā garā. Negribēju tā - ne tās mičošanas ne pārējās izrādes priekš citiem. Un ar visu to savā kāzu dienā jutos ļoti laimīga, skaista un piepildīta.
Otrkārt, iesniegums par laulību ir jāiesniedz vismaz 1 mēnesi (vai max 2) pirms laulībām- šo var pārbaudīt likumā. 6 mēneši, ja nemaldos, ir par to, ka tajā laikā jāstājas laulībā (vai savādāk izziņa nav derīga).Iesniegums derīgs pus gadu. Laulību drīkst noslēgt 31 dienu pēc laulības noslēgšanas iesnieguma iesniegšanas.
joselyn @ 07.01.2024 02:25Un es neiespringtu par komentāriem "labāk būtu aizlidojuši kur atpūsties" vai "iztikām bez lielu kāzu balagāna". Viss būs tā kā to tu un topošais gribēsiet un izplānosiet.
Mēs saderinājāmies tieši pirms ļoti liela ceļojuma un šķita, ka naudas nepietiks. BS, beigās pietika gan kāzām (jā, bija virs 10k), gan pēc tam iegādājāmies jaunu mašīnu un vēl dzīvokli- viss jāskatās konkrētā gadījumā. Tāpat mums bija vidējas kāzas - 35-40 cilvēki uz 2 dienām. Nebija nekas no parastā kāzu balagānu- ne guļbaļu ēkas telpas, ne standarta mičošana, ne stulbās parastās kāzu izdarības. Superīgi pavadījām laiku ar tuvākajiem - ģimeni un draugiem un ne mirkli nenožēloju, ka kāzas izmaksāja tik, cik izmaksāja.