Mārcis un Rūta Judži - kam taisnība!?

Reitings 669
Reģ: 15.08.2023
Pēc Ietekmeļu diskusijas pārpildīšanas ar šo tēmu, izveidoju atsevišķu diskusiju.
Tēma ir gana svarīga ne tikai šajā gadījumā, bet arī vispārīga mūsdienu problēma.
13.12.2023 07:37 |

Reitings 1381
Reģ: 13.11.2023
SarmaD @ 13.12.2023 23:12

Par vēzi. Rūta, manuprāt, tīšuprāt savā postā radija sajūtu, ka viņai ir vēzis. Teica slimība, lai nebūtu tā, ka melojusi. Tomēr tas konteksts saistībā ar slimību jau sākotnēji ir virzīts uz vēzi.
Par video izstāstīta ir tikai viņas daļa. Tas, ka tu atstāsti Rūtas teikto nepiešķir tam video kontekstu. Tas video var būt tapis ne tādā gaismā kā viņa to pasniedz.
Pagaidu aizsardzības atcelšana joprojām ir neskaidra, tāpat kā bāriņtiesas lēmums par Vāciju un viņas septiņiem brūču apsējiem.

Es atstāstīju cilvēkiem, kuri neprot lasīt. Piemēram, tu joprojām nesaprati, ka viņa pati devās ar iesniegumu par pagaidu aizsardzības atcelšanu, tā cerot piedabūt Mārci uz kaut kādu vienošanos. Jā, stulbi, bet tā notiek, cik nav dzirdēts agrāk par gadījumiem, ka sieviete policijā uzraksta iesniegumu par varmāku un tad to atsauc, jo sieviete emocionāli atkarīga.
Bet tev droši vien konteksts un viss būtu uzreiz skaidrs pēc Mārča atstāsta. Es tiešām nesaprotu, kas sievietēm kaiš, ka aizstāv varmācīgus vīriešus.
13.12.2023 23:17 |

Reitings 3512
Reģ: 05.09.2023
chihiro @ 13.12.2023 23:17

Es atstāstīju cilvēkiem, kuri neprot lasīt. Piemēram, tu joprojām nesaprati, ka viņa pati devās ar iesniegumu par pagaidu aizsardzības atcelšanu, tā cerot piedabūt Mārci uz kaut kādu vienošanos. Jā, stulbi, bet tā notiek, cik nav dzirdēts agrāk par gadījumiem, ka sieviete policijā uzraksta iesniegumu par varmāku un tad to atsauc, jo sieviete emocionāli atkarīga.
Bet tev droši vien konteksts un viss būtu uzreiz skaidrs pēc Mārča atstāsta. Es tiešām nesaprotu, kas sievietēm kaiš, ka aizstāv varmācīgus vīriešus.

Kur tu lasiji par liegumu tuvoties un iemesliem, kapēc Rūta to ir atcēlusi?
Tu, savukārt, neprati izlasīt jau vairākkārt manis minēto par to, ka es neaizstāvu nevienu no pusēm. Akmeņus esmu metusi abos dārziņos.
Tev, acīmredzami, vardarbības topiks ir personisks trigeris, tapēc bez jebkādas objektīvas faktu apskates meties par aizstāvi jebkurai, kura pagaudo.
13.12.2023 23:21 |

10 gadi
Reitings 1115
Reģ: 14.06.2011
Man tā Judža sieva atstāj nepatīkamas, neirotiskas sievietes iespaidu. Pārāk sabiezinājusi krāsas un jau nomanipulējusi ar vēzi. Uzrakatījusi visu kā pēc grāmatas par vardarbību. Atstāj iespaidu, ka ir slinka, čīkstīga, zāģējoša vīram uz kakla sēdētāja. Kad vīrs vairs negrib, lai sēž uz kakla un pari ir ar pliku pēcpusi, tad uztaisīja traģēdiju. Un par ko viņas lielākā sāpe?! Paņēma mašīnu un māju.
13.12.2023 23:26 |

Reitings 457
Reģ: 15.02.2022
Arī jāpiemin , es no rīta te “gudri” rakstiju , ka cilveki paši izdomaja , ka vińai vēzis . Bet pārlasot vińas rakstu , tiešam liekas , ka grib , lai cilvēki domā, ka slimiba bija vēzis. Bet laikam jau tā nav?! Un ja grib tā maldināt cilvēkus tas ir nesmuki. Mēs visi zinām kādu ar šo diagnozi un ar to nejoko un nemaldina, lai dabūtu žēlumu.
Mārcis , loti dramatiski par “plastalīna vilku”. Bet vilki būtu sliktie ja neko neteiktu, un tagad slikti jo mēgināja būt neitrāli. Loti loti stulba situacija
13.12.2023 23:35 |

Reitings 1381
SarmaD @ 13.12.2023 23:21

Kur tu lasiji par liegumu tuvoties un iemesliem, kapēc Rūta to ir atcēlusi?
Tu, savukārt, neprati izlasīt jau vairākkārt manis minēto par to, ka es neaizstāvu nevienu no pusēm. Akmeņus esmu metusi abos dārziņos.
Tev, acīmredzami, vardarbības topiks ir personisks trigeris, tapēc bez jebkādas objektīvas faktu apskates meties par aizstāvi jebkurai, kura pagaudo.

Par liegumu tuvoties, to, ka pati atcēla, lai varētu vienoties, bet tiesā šo gājienu (atcelšanu) traktēja viņai par sliktu:
https://www.delfi.lv/193/politics/56157866/laulibas-gredzenus-aiznesa-uz-lombardu-dzelzs-vilka-judza-gimenes-mokosa-un-ilga-irsana-papildinats
Visi tie komentāri "kāpēc veidoja bērnus, kāpēc neaizgāja, kāpēc nerunāja ātrāk" vai teiksim, ja būs, "kāpēc atcēla pagaidu aizsardzību' skaidri parāda, ka jautātājiem nav izpratnes par tādām slimām attiecībām, bet tas jau labi, ka pašām personīgi nav.
13.12.2023 23:42 |

Reitings 1381
Puppet @ 13.12.2023 23:35
Arī jāpiemin , es no rīta te “gudri” rakstiju , ka cilveki paši izdomaja , ka vińai vēzis . Bet pārlasot vińas rakstu , tiešam liekas , ka grib , lai cilvēki domā, ka slimiba bija vēzis. Bet laikam jau tā nav?! Un ja grib tā maldināt cilvēkus tas ir nesmuki. Mēs visi zinām kādu ar šo diagnozi un ar to nejoko un nemaldina, lai dabūtu žēlumu.
Mārcis , loti dramatiski par “plastalīna vilku”. Bet vilki būtu sliktie ja neko neteiktu, un tagad slikti jo mēgināja būt neitrāli. Loti loti stulba situacija

Ja kāds uzmet aci tekstam, bet neiedziļinās - tā jau paša problēma. Viņa skaidri pateica, ka mēnesi nodzīvoja ar šo diagnozi, bet tā neapstiprinājās. Pēc gada simptomiem atgriežoties apstiprinājās tā autoimūnā slimība. Tu runā tā it kā viņa no zila gaisa izdomāja kaut ko par vēzi, nevis mēnesi dzīvoja ar šādiem ārsta vārdiem un noteikti par to pārdzīvoja, kā arī it kā slimība, kas beigās viņai apstiprinājās, būtu nieks.
13.12.2023 23:49 |

Reitings 4890
Reģ: 27.03.2023
Salīdzinot ar Strūbergiem šitais ir aizgājis daudz skaļāk, dēļ atņemtajiem bēniem un sievietes iznīcināšanas.
Rūtas komentāru sadaļā ļoti daudzas, rakstīja, ka ir bijušas tādā pašā situācijā. Tāpēc, kad viss trakums norims es ceru, ka tomēr taisnība saliksies Rūtas pusē. Un nē, ne jau tieši dēļ viņas situācijas, bet dēļ tām pārējām sievietēm, kas cieš no šādiem vīriešiem un baidās meklēt palīdzību. Viņām tā būs kā cerība, ka tomēr taisnība pastāv.
Korumpētība ar policiju, Bāriņtiesu ir ļoti nopietna tēma. Sanāk, ka tam kuram vairāk naudas vai galu, tam arī visi dancos un tā tam nav jābūt.
13.12.2023 23:58 |

Patīk
Reitings 11244
Reģ: 18.09.2021
TuunEs @ 13.12.2023 23:58
Salīdzinot ar Strūbergiem šitais ir aizgājis daudz skaļāk, dēļ atņemtajiem bēniem un sievietes iznīcināšanas.
Rūtas komentāru sadaļā ļoti daudzas, rakstīja, ka ir bijušas tādā pašā situācijā. Tāpēc, kad viss trakums norims es ceru, ka tomēr taisnība saliksies Rūtas pusē. Un nē, ne jau tieši dēļ viņas situācijas, bet dēļ tām pārējām sievietēm, kas cieš no šādiem vīriešiem un baidās meklēt palīdzību. Viņām tā būs kā cerība, ka tomēr taisnība pastāv.
Korumpētība ar policiju, Bāriņtiesu ir ļoti nopietna tēma. Sanāk, ka tam kuram vairāk naudas vai galu, tam arī visi dancos un tā tam nav jābūt.

Jā, vienīgi nav jau tādas vienas 'taisnīgas' taisnības skalas. Mēs jau tagad labi redzam, ka vienam taisnīgi šķiet viens, otram otrs. Tas ne tikai par šo, bet par dzīvi kopumā :)
Es personīgi secināju, ka te ir podiņš ar vāciņu. Laulātie ilgstoši barojuši viens otra tarakānus.
Bet nu tā kā šis ir pacelts valsts līmenī, tad gan jau kaut kādu kompromisu sabīdīs - iestādes iesaistīšoties, sabiedrība tak ar skatās (tai gan nākamnedēļ pados nākamo karsto tēmu un pūlim viss aizmirsīsies).
Paliks atkal viņi abi, kam pašiem jātiek galā. Būtu ideāli, ja abi kaut kādā brīdī sāktu nopietni iet terapijā, dzīve tālāk jādzīvo un bērni jādaaudzina. Ja galva ir kārtībā, lielāka iespēja, ka viss ies veiksmīgāk.
14.12.2023 00:09 |

Reitings 457
Reģ: 15.02.2022
chihiro @ 13.12.2023 23:49

Ja kāds uzmet aci tekstam, bet neiedziļinās - tā jau paša problēma. Viņa skaidri pateica, ka mēnesi nodzīvoja ar šo diagnozi, bet tā neapstiprinājās. Pēc gada simptomiem atgriežoties apstiprinājās tā autoimūnā slimība. Tu runā tā it kā viņa no zila gaisa izdomāja kaut ko par vēzi, nevis mēnesi dzīvoja ar šādiem ārsta vārdiem un noteikti par to pārdzīvoja, kā arī it kā slimība, kas beigās viņai apstiprinājās, būtu nieks.
vińa rakstija , ka diaognozēja vēzi. Tad nebija .
Beigas “slimība “ atgriezās ar liekākiem simptomiem. Bet neteica , ka cita slimība , ne vēzis.
14.12.2023 00:16 |

Reitings 89
Reģ: 31.10.2023
Ticu Rūtai, viņa ir ļoti liela malace, ka tā izdarīja. Par jebkāda vieda vardarbību nedrīkst klusēt. Diemžēl, ir ļoti daudzas sievietes, kas visu tā arī noklusē un norij. Un, neko nedara lietas labā.
Izlasot Rūtas stāstu radās iespaids, ka viņa ir tipisks upuris, bet Judzis ir Narciss, kurš labi zina viņas vājas vietas un izmanto to pret viņu. Viņš labi apzinās, ka viņa ir bezspēcīga viņa priekša un līdz ar to, norāda, ka viņa ir nekas, nulle, neko dzīve nav sasniegusi.
Un vēl nosaukt cilvēku kurš mocās/cijas par vienpupi. Morālais kroplis.
Un vēl nebeidz pārsteigt, ka atrodas cilvēki, kas raksta, ka: pati vainīga, muļķe, kāpēc neaizgāji?. Visticamāk, tie, kas nav piedzīvojuši emocionālo un fizisko vardarbību, nekad nav spējīgi pilnība saprast to cik patiesībā lielā cirtumā tu esi ieslodzīts, nu kuru izkļūt nav nemaz tik viegli, ka liekas.
14.12.2023 01:42 |

Reitings 15523
Reģ: 29.08.2022
Vai es no tā telefona zvana pareizi saprotu, ka Maligina ir bijusi stāvoklī no Judža? Vismaz tā izklausījās…
Protams, tas ieraksts neatstāj to labāko iespaidu par Rūtu, tomēr zinu kādreiz gadās, ka cilvēks emocionāli ir novests tik tālu, ka kļūst par kliedzēju.
Tagad jāgaida vairāk puzles gabaliņu, lai varētu visu salikt kopā un saprast.
14.12.2023 06:53 |

Reitings 2030
Reģ: 13.09.2021
Ziniet, lai vai kā tur beigās būs es jebkurā gadījumā būšu Rūtas pusē. Jo atņemt mātei bērnus var tikai necilvēks.
14.12.2023 06:59 |

Reitings 2954
Reģ: 14.02.2023
Zebradivi @ 14.12.2023 06:59
Ziniet, lai vai kā tur beigās būs es jebkurā gadījumā būšu Rūtas pusē. Jo atņemt mātei bērnus var tikai necilvēks.
. Tieši tā , daudzus gadus kamēr jaklis citas drāza un dzēra , viņa redz bija laba mamma, pēkšņi slikta ja?
14.12.2023 07:58 |

10 gadi
Reitings 4168
Reģ: 29.01.2009
Palasot FB komentārus, visādi pamuļķi kliedz, ks ticēs tikai, ja būs konkrēti fakti. Interesanti, kādus faktus viņi vēlas?
Kad viņš žņaudzīja, Rūta saka, tā, tagad stop, paņemšu telefonu, nofilmēšu, labi, tagad turpini, kamera ieslēgta?
Vai, ja atdos bērnus, tad apliecinās? Nu ne tak, bļaus, ka tā nodeva bēdīgi slavenajai Stambulai.
14.12.2023 08:30 |

Reitings 5329
Reģ: 19.09.2016
Sebii @ 14.12.2023 06:53
Vai es no tā telefona zvana pareizi saprotu, ka Maligina ir bijusi stāvoklī no Judža? Vismaz tā izklausījās…
Protams, tas ieraksts neatstāj to labāko iespaidu par Rūtu, tomēr zinu kādreiz gadās, ka cilvēks emocionāli ir novests tik tālu, ka kļūst par kliedzēju.
Tagad jāgaida vairāk puzles gabaliņu, lai varētu visu salikt kopā un saprast.

Tur nekas tāds vispār nebija pieminēts.
14.12.2023 08:34 |

Patīk
Reitings 15917
Reģ: 12.07.2022
Strūbergs arī pats sev bedri izraka. Ko tad uzreiz neprecēja savu skolas laiku lielo mīlu, bet sakūlās ar Mairitu, uzcirta bērnu un nācās precēt? Visi tolaik runāja, cik ļoti pats precēt negribēja. Bet kaut kā pat veseli 2 bērni radās šajās "uzspiestajās" attiecībās.
Pēc Mairitas publiskās ziņas ātri vien bija atpakaļ pie savas skolas laiku lielās mīlas (kuru viņš ir krāpis ar pašas māsu). Ja vecis ir normāls, adekvāts, neviens sūdus par viņu publiski neiznes, tikai retos gadījumos- ja dāmai nu neeeeenormāli gribas to vīrieti atpakaļ un ir baigā sāpe par izjukušajām attiecībām.
Tāds fāteris iztaisījās, bet realitātē bērnus audzina tikai Mairita.
14.12.2023 08:34 |

Autorizēts lietotājsModerators
Reitings 6690
Reģ: 13.11.2016

Pačukstēšu, ka mums jau sen ir Satversmē un citur nostiprināta dzimumu līdztiesība, arī bērnu "dalīšanā".
Turklāt, kā man ir teikušas visas man pazīstamās advokātes, kuras aktīvi strādā ar šādām lietām, subjektīvu iemeslu dēļ, kad aina ir 50:50, tā līdztiesība gandrīz vienmēr nosveras par labu sievietei. Tādēļ pārstāvēt vīriešus "bērnu dalīšanas" jautājumos mēdz būt ļoti neērts jurista darbs.
Kā jau minēju, sievietei uz rokas ir lēmums ar tiesas motīviem par bērnu dzīvesvietas noteikšanu. To viņa, acīmredzot, nevēlas publiskot. Tas netieši liecina, ka lēmums, visticamāk, ir pilnīgi pamatots.
14.12.2023 08:51 |

Reitings 6684
Reģ: 01.04.2023

Tieši tā. Nez, Mārcis pats tos bērnus audzina? Vēlie koncerti visās Latvijas malās, visādi mūziķu tusiņi un pārējā bohēma, otrā dienā jāizguļ paģiras utml. Gribu redzēt, kā viņš reāli tiek galā diendienā ar 3 bērniem? Vai arī šo funkciju pilda ome un šobrīdējā draudzene vai vēl kaut kāda atbalsta grupa no malas? Bet nē, ka tik mātei noņemt!
14.12.2023 09:03 |

Reitings 2400
Reģ: 19.05.2022
law7 @ 14.12.2023 08:51

Pačukstēšu, ka mums jau sen ir Satversmē un citur nostiprināta dzimumu līdztiesība, arī bērnu "dalīšanā".
Turklāt, kā man ir teikušas visas man pazīstamās advokātes, kuras aktīvi strādā ar šādām lietām, subjektīvu iemeslu dēļ, kad aina ir 50:50, tā līdztiesība gandrīz vienmēr nosveras par labu sievietei. Tādēļ pārstāvēt vīriešus "bērnu dalīšanas" jautājumos mēdz būt ļoti neērts jurista darbs.
Kā jau minēju, sievietei uz rokas ir lēmums ar tiesas motīviem par bērnu dzīvesvietas noteikšanu. To viņa, acīmredzot, nevēlas publiskot. Tas netieši liecina, ka lēmums, visticamāk, ir pilnīgi pamatots.

ja jau ir tāda līdztiesība, lai veči tad arī iznēsā un dzemdē savus līdztiesīgos bērnus. Tāpēc, ka daba ir iedalījusi sievietei iznēsāt un piedzemdēt, plus iegūt ļoti daudz papildus komplikācijas, gan fiziskas un psihiskas, tad apriori par 50:50 nevar būt nekāda runa.
14.12.2023 09:07 |

Autorizēts lietotājsModerators
Reitings 6690
Reģ: 13.11.2016
Mathilde @ 14.12.2023 09:07

ja jau ir tāda līdztiesība, lai veči tad arī iznēsā un dzemdē savus līdztiesīgos bērnus. Tāpēc, ka daba ir iedalījusi sievietei iznēsāt un piedzemdēt, plus iegūt ļoti daudz papildus komplikācijas, gan fiziskas un psihiskas, tad apriori par 50:50 nevar būt nekāda runa.

Es to tikai par juridisko pusi, kas saistīta ar bērnu audzināšanu.
Ja tas neapmierina, var, protams, rakstīt Saeimai, lai groza Satversmi, atceļ likumus, ar kuriem Latvija pievienojusies starptautiskām cilvēktiesību konvencijām un groza citus Latvijas likumus. Taču šaubos, vai tas tiktu darīts.
14.12.2023 09:19 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits