Kas ir šis briesmīgais uzņēmums? Tas nav normāli.piparcuca @ 10.12.2023 14:04Brīvdienās nemitīgi raksta, sūta īsziņas - sauc uz darbu vai vienkārši raksta ar darbu saistītus jautājumus un ieteikumus vai piezvana un pajautā, kur esmu likusi šķiltavas? Un tad liekas - nopietni? Mani šis viss ir novedis. Uz darbu eju ar riebumu, ciest nevaru to vietu, bet ir grūti pieņemt lēmumu aiziet, jo palikšu bez darba un nevēlos būt atkarīga no drauga līdzekļiem. Ir plānota darba intervija šonedēļ lietvedes palīdzes amatā, bet baidos vai mani pieņems bez pieredzes un lielām zināšanām, lai gan ja jau uzaicināja uz darba interviju izredzes ir lielas. Ko lai iesāku? Tas darbs burtiski mani noēd, un es knapi turos, lai visus tur nepasūtītu trīs mājas tālāk. Piebildīšu, ka, protams, ir jāstrādā visi Ziemassvētki no rīta līdz vakaram un tāpat arī Vecgada vakars, lai gan teicu, ka vēlos Vecgadu un vismaz vienu Ziemassvētku dienu brīvu, bet tas jau nevienam nebija būtiski, lai gan sākumā teica, ka būs brīvs, grafikā ielika ko citu, vēl sarkanie datumi ir jāstrādā ar parasto stundas likmi, jo nav pilna slodze - tā var būt?
queen2820 @ 11.12.2023 06:08Arī ir pieredze ar šo, pāris gadis atpakal piestrādāju veiklalā par pārdevēju, tikai tāpēc ka vadītājai nebija kas strādā, viņa bezkaunīgi lika maiņas , kā pašai iegribas, sanāca , ka man nedēļā bija tikai 1 brīvdiena , zvanijās man brīvdienās, lai iznāku darbā , kad pateicu, ka nevaru , tad tādi pārmetumi bija jāklausās , lai gan darba devējam nav tādas tiesības jautāt, kāpēc es nevaru , ja tā ir mana brīvdiena. Kad saslimu, tad vispār katru dienu zvanīja un prasīju, cik ilgi taisos slimot un kad beidzot nakšu strādāt. Aizgāju prom un tā bija labāka izvēle. Nevajag ļaut kāpt sev uz galvas.
šausmas! Atceros, ka man arī sāka nakt trauksmes virsū vien no domas, ka rīt atkal uz darbu jāiet 😬 slimot es vispār neslimoju, bet kad pienāca retā reize un saslimu tad bija šokā , ka vēlos ņemt slimības lapu 😄 wtfMocheato @ 11.12.2023 08:20
Es līdzīgā sūdu bedrē strādāju , tikai biroja vidē.
Kravāju koferus jau prom no turienes.
Manā virzienā pat bija draudi, k atlaidīs, ja slimošu vēlreiz tik ilgi ( 2 nedēļas no vietas), lieki teikt man ir trauksme, depresija.. šī iemesla dēļ biju uz lapas. Paņēmu lapu jo vairs nevarēju izturēt spriedzi. Bet esot uz lapas , man tik un tā ik dienu zvanīja, rakstīja traucēja. Man no šiem 'zvaniem' un ''mesidžiem'' vēl lielāka trauksme, panikas lēkmes sākās. Tagad uz zālēm sēžu.
Jukooo @ 11.12.2023 11:37Patreiz es pti esmu bezdabniekos, jo vēlos vismaz šo gadu “atpūsties” kamēr vēl var nedomāt par papilddarbiem. Bet, ja godīgi, pilnīgi slikti paliek atkal iedomājoties “iekrist” tādā darba vidē kā pirms tam.
Es domāju, ka lielākā kļuda ir tā, ka mēs vēlamies panākt pretī, būt visu varoši un parādīt , ka varam to ko mūsu darba pienākumi pat neprasa, jo tiklīdz tu atteiksies pildīt tos nākamreiz, uz tevi skatīsies šķībi!
Tu tikai gribi būt labs darbinieks un palīdzēt citiem.. bet tas nenoved pie nekā laba, diemžēl.
P.s es vairs neiesaku nevienam atstāt kaut kapeiku savā iepriekšējā beķerijā kur strādāju.. redzot arī kādas ir aizkulises tur
Susurīte @ 11.12.2023 12:59Meklē citu darbu un ej prom - veselība ir viena, un šis darbs to stabili sačakarēs, ja tā turpināsi. Tā ir klāja necieņa un ņirgāšanās par darbinieku. Neviens cilvēks nav pelnījis tādu attieksmi un tik augstu stresa līmeni. Un, ja godīgi, es tavā vietā noziņotu arī par šādu uzņēmumu - ja neviens neziņo par šīm traģiskajām darbavietām, priekšnieki turpina darīt kā darījuši, jo neviens taču neko nesaka un nekāda sekas neiestājas. Lai arī esmu strādājusi biroja vidēs, ir bijuši līdzīgi gadījumi... Piemēram, mana pirmā nopietnā darbavieta bija lielā high-end uzņēmumā, kur norukāju pāris gadus, kāpu pa karjeras kāpnēm. Visiem bija "wow, kur tu tādu darbu atradi". Bet neviens nezināja realitāti. Tāpat kā tu, arī es no rītiem modos ar nelabumu un gandrīz raudāt gribēju pirms iet uz darbu. Priekšnieks bija šībernieks - kā mēness fāzes mainījās, tā vērās ciet un meklēja iespējas izgāzt savas dusmas uz darbiniekiem par neko. Es atceros savu pirmo nedēļu tur - visu darīju godprātīgi, sasortēju un atsevu visu ienākušo korespondenci darbiniekiem... Pēcpusdienā priekšnieks pasauc mani pie sevis un visas nodaļas priekšā auro uz mani par to, ka nav viena vēstule bijusi nodota pareizi, ka esmu stulba un ka ja tā vēlreiz notiks - mani atlaidīs. Es vēl biju ļoti jauna, stāvēju pārbijusies, nesaprotu par ko ir runa, visi pārējie klusē. Un tad viņš, pabeidzis bļaut, pasaka, ka vispār to kļūdu pieļāva iepriekšējā darbiniece, kuras vietā biju pieņemta, bet lai šī esot mācība man. Es toreiz aiz pazemojuma kādas 10min raudāju WC, savācos un iznācu ārā it kā nekas nebūtu noticis.
Aizkraukles Pārdevēja @ 13.12.2023 11:22Autore, kā viss atrisinājās? Fiziski smags darbs un vēl par minimālo - manuprāt, tas nav darbs un tāds amats, lai vēl šaubītos iet prom vai nē. Diemžēl, tādas darba vietas bieži izmanto jaunus cilvēkus - 20 gadniekus- ,kas vēl neapzinās savas darba tiesības. Atceros, kad man bija 20 -25 gadi es piekritu visam ko priekšnieks saka. Mani arī diez gan izmantoja. Tagad skatoties atpkaļ liekas murgs, kādi darbi nav darīti -it īpaši viesmīles darbs.
Kas tas pa darbu, uz kuru jāierodas 4:00 naktī? Varēji pieprasīt nemainīgu grafiku nedēļu uz priekšu un viss.