Sebii @ 05.12.2023 14:58Gan jau daudzi pamanījuši, ka viss internets mutuļo par minēto rakstu sēriju.
Cik var izlasīt, tas viss liekas šokējoši.
Sebii @ 05.12.2023 14:59Vēlējos arī noskaidrot, varbūt kāds zina kā var izlasīt maksas Delfu rakstus nemaksājot? T.i., varbūt ir kāda vietne, kur publicē.
Interesē, bet kopumā negribas atbalstīt to, ka delfi regulāri piepelnas uz citu cilvēku nelaimēm ar saviem maksas rakstiem.
Susurīte @ 05.12.2023 17:45Šis ir crazy. Un trakākais, ka arī man ļoti daudz pazīstamu sieviešu ir piedzīvojušas vīriešu uzmākšanos gan nepilngadīgā, gan jau pilngadīgā vecumā - ne tādu vienkāršu nevēlamas uzmanības izrādīšanu, bet braukšanu pakaļ ar auto, stūros spiešanu, raušanu mašīnā un diemžēl teju izvarošanu. Es nesaprotu, kas daļai to vīriešu galvā darās. Kādēļ ir daļa, kas domā, ka tāda rīcība ir pieņemama? Galvenais laikam ir iebāzt savu dandāli uz dažām minūtēm un pilnīgi pie vienas vietas, ka citam cilvēkam visa dzīve būs sabojāta dēļ seksuālas vardarbības. Dažas ir vērsušās policijā, bet jēga nekāda... Un tas tikai iedrošina tos stulbeņus savu rīcību turpināt.
Vilmara @ 05.12.2023 17:55
Skumji tas ir, bet mūsu sabiedrībā pret vardarbību visos laikos ir bijusi un ir tolerance.
Vairākas manas klasesbiedrenes vidusskolas laikā tika izvarotas tusiņos no skolasbiedru puses. Vienai pat bija piespiedu sekss ar diviem pēc kārtas... Vai kāda policijā vērsās? - Neviena! Visi varmākas joprojām uz brīvām kājām. Nevērsās, jo mūžsenais "pati vainīga, pati gāji ar viņiem vienā kompānijā tusēt" attur no iespējas sevi aizstāvēt. Ā, un viens Saeimā slavens fotogrāfs fočēja nepilngadīgas meitenes toplesā. Pierunāja, pielauza, ka nav ko niekoties, jāfotogrāfējas kailām vismaz līdz pusei. Nekas viņam par to nav, nebūs un nebija, jo visi zinātāji klusē...
Susurīte @ 05.12.2023 18:41
Tas ir vienkārši traģiski... Esmu dzirdējusi tik daudz par izvarošanām, 11.klasē, kas bija sen atpakaļ, manu klasesbiedreni gandrīz izvaroja, bet paveicās, ka viņa bija gudra un varēja aizvilināt to idiotu publiskākā vietā, kur sāka uzreiz kliegt. Tur gan lieta tika ierosināta, bet nezinu, kā tas beidzās. Varu tikai pateikties kādiem augstākiem spēkiem, ka man tam nav nācies iet cauri, jo pie jebkuras uzmākšanās kā nepilngadīgā, tā pilngadīgā vecumā esmu parādījusi diezgan asu raksturu. Bet ir tik daudz nepilngadīju meiteņu, kas ir naivas un līdz galam nesaprot situācijas nopietnību. Arī šajā rakstu sērijā tas naivums ir bijis izmantots uz maksimumu, kas to visu padara vēl pretīgāku. Es nesaprotu, kam ir jānotiek, lai beidzot šie visi gadījumi tiktu nopietni izmeklēti un būtu reāli kriminālsodi, lai beidzot šie tipi sāktu baidīties.
salvija @ 05.12.2023 16:18
Te arī var noskatīties: https://www.lsm.lv/lidera-apskaviens
Tonya @ 05.12.2023 20:02
Vai noklausīties Spotify - Dokumentārijs (Latvijas radio podkasts)
kitijaarmazok @ 05.12.2023 20:31Man vispār liekas traki,ka tik daudz pusaudzes ir cietušas no tādas uzmākšanās. Tagad atskatoties atpakaļ esmu pateicīga saviem vecākiem, ka bija stingri un nelaida uz nekādiem tusiņiem, nakts pasākumiem, jo tie stāsti, kas ir dzirdēti, ko ir darījuši pat vienaudži guļošām meitenēm ir šausmīgi.
Vispār, kad man bija tie 12/13 gadi dzirdēju vairāk catcalling no 30+ vecuma vīriešiem, nekā kopš paliku pilngadīga.
Jaunajā "sargu" sērijā ir tieši par dzimumnoziegumu apkarošanas nodaļu Rīgā un reāli tur strādā tikai 6 cilvēki, viņiem trūkst resursu, lai kārtīgi izmeklētu visus gadījumus.
Sebii @ 06.12.2023 15:40Noklausījos visus podkāstus un esmu milzīgā šokā. Kā vispār tāda pretekļu kompānija var nolasīties vienuviet un kā vispār vecāki laida bērnus uz “bezrobežu” nometni? Protams, tagad jau neko neizdarīs neviens vairs vietas labā, bet tas viss kopumā ir šokējoši un pretīgi.
kitijaarmazok @ 05.12.2023 20:31Man vispār liekas traki,ka tik daudz pusaudzes ir cietušas no tādas uzmākšanās. Tagad atskatoties atpakaļ esmu pateicīga saviem vecākiem, ka bija stingri un nelaida uz nekādiem tusiņiem, nakts pasākumiem, jo tie stāsti, kas ir dzirdēti, ko ir darījuši pat vienaudži guļošām meitenēm ir šausmīgi.
Vispār, kad man bija tie 12/13 gadi dzirdēju vairāk catcalling no 30+ vecuma vīriešiem, nekā kopš paliku pilngadīga.
Jaunajā "sargu" sērijā ir tieši par dzimumnoziegumu apkarošanas nodaļu Rīgā un reāli tur strādā tikai 6 cilvēki, viņiem trūkst resursu, lai kārtīgi izmeklētu visus gadījumus.
Bjork @ 06.12.2023 17:062017.g. https://at.gov.lv/files/uploads/files/6_Judikatura/Tiesu_prakses_apkopojumi/2017/Tiesu%20prakse%20par%20nn%20pret%20nepilngadiga%20tikumibu%20un%20dzimumneaizskaramibu.docx
2007. G. https://at.gov.lv/files/uploads/files/6_Judikatura/Tiesu_prakses_apkopojumi/kriminallietas%20pec%20kl%20160.%20un%20162.p..doc
Šeit ir seksuālo noziegumu tiesu prakses apkopojumi, man pašai liekas vienkāršāk uztverams šokējošāks ir 2007.g. apkopojums, jo tur ir norādīti kādos vecumos, cik cietušie un jā tie ir sākot no zīdaiņiem, norādīts notiesātā attiecību statuss pret cietušo un nedaudz atskurbina, ka nedzīvojam poniju pasaulē un pedofīlu nav. To ir daudz. Kā arī norādīti soda mēri, var redzēt, cik daudziem ir tikai piespiedu darbi pieminekļus pamazgā vai lapas pagrābt.
Kad bija tas skandāls par to gramatu "Tur lejā" vai kaut kā tā sauca, tika intervēti cilvēki, no cik gadiem jāmāca, jāstāsta par dzimumu, ķermeni, dzimumdzīvi utt. Un ļoti daudzi pieauguši cilveki teica, ka nevajag mācīt, tas jāzinot no 18 gadiem tikai. Nopietni?
Tā ir nepatīkama, smaga tēma, ko lielākā daļa izliekas neredzam, jo vieglāk ignorēt. Un vēl mazāk mēdz runāt par puiku izmantošanu, kas ir ne mazākā mērā, bet to vēl mazāk kādam gribās aiztikt.