Vai esmu tāda vienīgā?!

Reitings 20
Reģ: 28.11.2023
Sveikas Dievietes! Man nekas cits neatliek,kā uzrunāt Jūs un paklausīties Jūsu stāstus vai kādu ieteikumu. Gari sīkumos neizplūdīšu.
Stāsts ir par to,ka esmu lielās auzās.... Man ir vīrs un 2 bērni,māja.. nu viss ir skaisti. Viss būtu labi ,ja es spētu iemīlēt savu vīru. Patiesībā, es viņu nekad neesmu mīlējusi. Es mīlu citu un viņš mani. Mūsu ceļi jaunībā šķīrās un tagad tas atkal ir sakrustojies...piebildišu,ka esam viens otram pirmās mīlestības..Sākām sarakstīties netīši, līdz mēs tikāmies uz neilgu laiku un tas bija Bomba (Mums pat nebija seksa)! Es sapratu, ka es gribu visu atlikušo dzīvi dzīvot ar viņu tikai un to pašu jūt viņš. Vai tiešām jēga upurēt visu kas man ir, lai tikai es būtu laimīga? Jo es atklāti sakot ....neeesmu !!!!
28.11.2023 22:41 |

Reitings 1529
Reģ: 11.08.2022
Naomi* @ 29.11.2023 14:34
Man liekas pretīgi, ka savu laulību, principā savu, savu bērnu un vīrieša dzīves var nonivelēt līdz “nekad neesmu mīlējusi”. Vai Tu domā tikai par sevi? Un nē, nejau tikai tagad, bet pirms stājies laulībā, kāds bija pamats šai savienībai, uz kā jūs būvējat ģimeni?
Sāku saprast kultūras, kurās ir aizliegts šķirties- nejau tāpēc, ka jādzīvo nelaimīga laulībā, bet tāpēc, lai “ieslēdz smadzenes” pirms stājas laulībā- nu, nedrīkst tā spēlēties ar citu cilvēku dzīvēm! Sevišķi tam, kuras radījis esi pats un vistiešākā veidā ir atkarīgas no Tevis un Taviem lēmumiem! Mīla sieviete, no brīža, kad kļuvi par mati, Tu vairs nevari domāt “Es” kategorijas, Tev ir jādomā arī bērna interesēs. Kā arī- ko darīt vīrietim, kuram pēkšņi tiek atņemti bērni, jo sieviete attapās nemīlam vīru?
Jebkurš psihoterapeits pateiks to, ka IR jàdomà ES kategorijàs! Vispirms esmu es, tad vírs un tad ir bèrni, ja runàjam par ğimeni. Šeit ir domàta veselíga personíba nevis narcistiska utt. Un no ší - kad sieviete pàrstàj domàt ES kategorijàs arí rodas nelaimígàs, nepiepildítàs, nerealizèjušàs sievietes, kuràm, kad vírs aiziet no ğimenes ir pasaules gals. Pirmkàrt, ir jàdomà par to, kà ES sevi varu darít laimígu, neviens nav atbildígs par manu laimi, ne vírs, ne bèrni, ne kàds cits. Ir nepareizi gaidít, kad kàds cits darís mani laimígu. Un iemàcít arí to bèrniem. Bèrni kopš dzimšanas domà ES kategorijàs, kad kàdà brídí pieaugušie iemàca, ka šàdi domàt nedríkst! Vèlreiz atkàrtoju - veselígai personíbai sapràta robeźàs.
29.11.2023 14:48 |

10 gadi
Reitings 1601
Reģ: 17.01.2013
Rumblerx @ 29.11.2023 14:48
Jebkurš psihoterapeits pateiks to, ka IR jàdomà ES kategorijàs! Vispirms esmu es, tad vírs un tad ir bèrni, ja runàjam par ğimeni. Šeit ir domàta veselíga personíba nevis narcistiska utt. Un no ší - kad sieviete pàrstàj domàt ES kategorijàs arí rodas nelaimígàs, nepiepildítàs, nerealizèjušàs sievietes, kuràm, kad vírs aiziet no ğimenes ir pasaules gals. Pirmkàrt, ir jàdomà par to, kà ES sevi varu darít laimígu, neviens nav atbildígs par manu laimi, ne vírs, ne bèrni, ne kàds cits. Ir nepareizi gaidít, kad kàds cits darís mani laimígu. Un iemàcít arí to bèrniem. Bèrni kopš dzimšanas domà ES kategorijàs, kad kàdà brídí pieaugušie iemàca, ka šàdi domàt nedríkst! Vèlreiz atkàrtoju - veselígai personíbai sapràta robeźàs.

Es to nedomāju tāda veidā! Protams, ka ir jādomā “Es” kategorijā kopumā, bet mātei ir jādomā arī par bērnu dzīvēm/labklajibu, nevis “es izdomāju, ka nemīlu, nekad neesmu mīlējusi savu vīru, tāpēc eju prom” un lūk, šeit lielākas traumas iegūs bērni, sevišķi, kad rozā brilles nokritis un attapsies realitātē.
29.11.2023 14:52 |

Reitings 1529
Naomi* @ 29.11.2023 14:52

Es to nedomāju tāda veidā! Protams, ka ir jādomā “Es” kategorijā kopumā, bet mātei ir jādomā arī par bērnu dzīvēm/labklajibu, nevis “es izdomāju, ka nemīlu, nekad neesmu mīlējusi savu vīru, tāpēc eju prom” un lūk, šeit lielākas traumas iegūs bērni, sevišķi, kad rozā brilles nokritis un attapsies realitātē.
Šis ir míts un stereotips, ka šķiroties bèrni tiek traumèti. Kàdas traumas tad viņi iegúst, ja šķiras inteliğenti un mierígi kà pieauguši izglítoti cilvèki? nevis ar skandàliem, manipulàcijàm un savàdàkàm briesmàm. Bèrnam nekur nepazúd míloša màte un mílošs tèvs un bèrnam NAV tagad jàizvèlas viens no vecàkiem. Vai bèrns iegús traumu šķiršanàs procesà vai nè, ir atkarígs no vecàkiem un komunikàcijas. Un míloši vecàki to izdarís tàdà veidà, lai nekàdas traumas nerodas.
29.11.2023 15:05 |

Reitings 5319
Reģ: 27.03.2023
Rumblerx @ 29.11.2023 15:05
Šis ir míts un stereotips, ka šķiroties bèrni tiek traumèti. Kàdas traumas tad viņi iegúst, ja šķiras inteliğenti un mierígi kà pieauguši izglítoti cilvèki? nevis ar skandàliem, manipulàcijàm un savàdàkàm briesmàm. Bèrnam nekur nepazúd míloša màte un mílošs tèvs un bèrnam NAV tagad jàizvèlas viens no vecàkiem. Vai bèrns iegús traumu šķiršanàs procesà vai nè, ir atkarígs no vecàkiem un komunikàcijas. Un míloši vecàki to izdarís tàdà veidà, lai nekàdas traumas nerodas.

Interesanti kāds šeit var palikt mīlošs vecāks, ja attiecības izjūk dēļ cita vīrieša.
29.11.2023 15:11 |

Reitings 1529
TuunEs @ 29.11.2023 15:11

Interesanti kāds šeit var palikt mīlošs vecāks, ja attiecības izjūk dēļ cita vīrieša.
Kà cits vírietis ietekmè mílestíbu pret bèrnu?
29.11.2023 15:13 |

Reitings 3723
Reģ: 11.04.2023
Vienkāršākais neko nedarīt un jaunības mīlestību turēt, kā mīļāko.
Bērniem nebūs trauma, sievai māja, nauda paliks un jaunības mīlestībai nebūs nekādu atbildību.
29.11.2023 15:20 |

Reitings 1210
Reģ: 03.04.2022
Rumblerx @ 29.11.2023 15:05
nu gan mazliet auzās. Ğimene ir katra bērna pamatu licējs - kādas vērtības, cieņa, domāšana, kultūra utt.ielikts bērnībā, tas cilvēkam būs. Protams, ja abi vecāki nemitīgi strīdās un vispārējs klimats ğimenē ir toksisks - tad jā, ir jāšķirās un tā visiem, arī bērniem būs labāk.
Neizklausās, ka šī ir toksiskā situācija un te viss pa lielam ir labi, vnk mammai slīd kāja. Tas ir pavisam citādi. Augt saticīgā ğimenē un te pēkšņi, ne no kurienes vecāki šķiras - tas ir kā pamats zem kājām pazustu bērnam, tas ir milzīgs satricinājums!
29.11.2023 15:22 |

Reitings 1529
Elizabeteputnos @ 29.11.2023 15:22
nu gan mazliet auzās. Ğimene ir katra bērna pamatu licējs - kādas vērtības, cieņa, domāšana, kultūra utt.ielikts bērnībā, tas cilvēkam būs. Protams, ja abi vecāki nemitīgi strīdās un vispārējs klimats ğimenē ir toksisks - tad jā, ir jāšķirās un tā visiem, arī bērniem būs labāk.
Neizklausās, ka šī ir toksiskā situācija un te viss pa lielam ir labi, vnk mammai slīd kāja. Tas ir pavisam citādi. Augt saticīgā ğimenē un te pēkšņi, ne no kurienes vecāki šķiras - tas ir kā pamats zem kājām pazustu bērnam, tas ir milzīgs satricinājums!

Nevis ğimene ir katra bèrna pamatu licèjs, bet màte un tèvs. Un vèrtíbas utt vecàki var ielikt arí neesot laulíbà.
Nezinu un neiedziļinos, vai kàja slíd vai autore ir tiešàm nelaimíga esošajàs attiecíbàs. Bet víru nekad neesmu mílèjusi un nemílu neizklausàs labi ilgtspèjígai un laimígai laulíbai un labam piemèram bèrniem.
29.11.2023 15:37 |

Reitings 403
Reģ: 26.07.2023
Katra uzdevums ir būt laimīgam, un nav par visām varēm jāpaliek attiecībās kur nejūtos laimīgs tikai tāpēc, ka hipoteka, māja, suns un kopīgi bērni. Bērniem ir vajadzīgi laimīgi vecāki, vienalga kopā vai atsevišķi, bet laimīgi.

1) Dzīšanās pēc mistiskās “laimes” ir visstulbākais veids, kā pavadīt savu dzīvi;
2) Bērniem ir vajadzīgi laimīgi vecāki KOPĀ. Laimīgi, bet šķīrušies ir tas, ar ko bērns vienkārši samierinās un metabolizē 101-nā neirozē.
29.11.2023 15:40 |

Reitings 831
Reģ: 28.01.2023
izlasot vienu un to pašu grāmatu stāsta beigas vienmēr ir vienādas un tāpat ar attiecībām, ja kādreiz izšķīrās, tatad bija problēmas un tās nekur pašas no sevis pat pa 9 gadiem nepazūd. Cilvēki ka viens otru patiešam mīl, darīs visu, lai būtu kopā un nepazaudētu viens otru pat attāluma dēļ. Vecās problēmas agri vai vēlu uzpeldēs un stāsta iznākums būs tāds pats kā 9 gadus atpakaļ.
29.11.2023 15:40 |

Reitings 1529
dietiskais.cukurs @ 29.11.2023 15:40

1) Dzīšanās pēc mistiskās “laimes” ir visstulbākais veids, kā pavadīt savu dzīvi;
2) Bērniem ir vajadzīgi laimīgi vecāki KOPĀ. Laimīgi, bet šķīrušies ir tas, ar ko bērns vienkārši samierinās un metabolizē 101-nā neirozē.
Ne vienmèr vecàki ir laimígi kopà. Un ko darít, ja kopà vairs nespèj bút laimígi?
29.11.2023 15:57 |

Reitings 5319
Reģ: 27.03.2023
Rumblerx @ 29.11.2023 15:13
Kà cits vírietis ietekmè mílestíbu pret bèrnu?

Es nerunāju par mīlestību pret bērnu, bet gan par attiecībām savā starpā.
29.11.2023 15:57 |

Reitings 403
Reģ: 26.07.2023
Rumblerx @ 29.11.2023 15:57
Ne vienmèr vecàki ir laimígi kopà. Un ko darít, ja kopà vairs nespèj bút laimígi?

Tev acīmredzot ir kaut kāda kognitīvā disonance. 😀 Var jau šķirties, protams, bet apgalvot, ka bērns no tā būs ieguvējs vai vismaz necietīs? No sērijas - bērnam vajag ēst, vienalga, vai tas būs roltons vai dārzeņi.
29.11.2023 16:04 |

Reitings 1529
TuunEs @ 29.11.2023 15:11

TuunEs @ 29.11.2023 15:57

Es nerunāju par mīlestību pret bērnu, bet gan par attiecībām savā starpā.
Mílošs vecàks, respektívi, tèvs vai màte, kas míl savu bèrnu, var palikt neatkarígi no iemesla, kàpèc izjúk attiecíbas.
29.11.2023 16:06 |

Reitings 420
Reģ: 17.05.2022
SarmaD @ 29.11.2023 10:39

Vīram tur maza daļa gar to, ka sieva paslepus šļūkā riņķī. Tā viņas problēma.
Tā ir ģimenes problēma. Ne jau viena pagale deg.
29.11.2023 16:15 |

Reitings 3512
Reģ: 05.09.2023
Linduxis @ 29.11.2023 16:15
Tā ir ģimenes problēma. Ne jau viena pagale deg.

Tu uzprasi autorei ko tas vīrs dara, ka tik nemīlams.
29.11.2023 16:16 |

Reitings 1529
dietiskais.cukurs @ 29.11.2023 16:04

Tev acīmredzot ir kaut kāda kognitīvā disonance. ? Var jau šķirties, protams, bet apgalvot, ka bērns no tā būs ieguvējs vai vismaz necietīs? No sērijas - bērnam vajag ēst, vienalga, vai tas būs roltons vai dārzeņi.
Jà, tieši tà, ir situàcijas, kad bèrni ir ieguvèji no vecàku šķiršanás! Un ir situàcijas, kad bèrni no tá necieš un neirozès neiedzívojas! Un ir situàcijas, kad bètni to uztver jútígi. Vecáki vislabàk pazíst savu bèrnu - raksturu, temperamentu, reakcijas, emocionalitàti utt tàpèc viss ir atkarígs no tà, KÀ vecàki nokomunicè šo procesu. Un šitas - dzīvot kopà bèrnu dèļ - ne pie kà laba nenoved. Kad attopas, kad bèrni jau lieli, savàs dzívès, pie tukšuma savàs víra un sievas attiecíbàs. Viss, paldies par uzmaníbu!
29.11.2023 16:16 |

Patīk
Reitings 3497
Reģ: 03.11.2023
Rumblerx @ 29.11.2023 16:16
Jà, tieši tà, ir situàcijas, kad bèrni ir ieguvèji no vecàku šķiršanás! Un ir situàcijas, kad bèrni no tá necieš un neirozès neiedzívojas! Un ir situàcijas, kad bètni to uztver jútígi. Vecáki vislabàk pazíst savu bèrnu - raksturu, temperamentu, reakcijas, emocionalitàti utt tàpèc viss ir atkarígs no tà, KÀ vecàki nokomunicè šo procesu. Un šitas - dzīvot kopà bèrnu dèļ - ne pie kà laba nenoved. Kad attopas, kad bèrni jau lieli, savàs dzívès, pie tukšuma savàs víra un sievas attiecíbàs. Viss, paldies par uzmaníbu!

Precīzi. Man ir šķirti vecāki un es justos briesmīgi, ja uzzinātu, ka tomēr palikuši kopā tikai manis dēļ. Man ar mentālo veselību viss norm, labāk tā nekā ģimenē, kur mamma un tētis viens otru nemīl
29.11.2023 16:26 |

Patīk
Reitings 3497
Reģ: 03.11.2023
akul12 @ 29.11.2023 13:58

Beidzot pieleca ?
Lielai daļai sieviešu vajag badboy un attiecībās drāmu. Tādi sausiņi, kā autores vīrs vienkārši garlaiko un pilda tikai naudas maka funkciju.

😂😂🫠
29.11.2023 16:27 |

Reitings 99
Reģ: 31.10.2022
Man liekas ļoti dīvaini būt kopā un radīt bērnus ar cilvēku, kuru nemīli. Kā saka, katrs ir pats savas laimes kalējs.
29.11.2023 17:27 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits