Par līdzfinansējumu: man visas bankas teica, ka tāpat skatīšot vīra ienākumus (ja arī nebūšot līdzaizņēmējs), acīmredzot, lai saprastu, vai nav kkādi zemūdens akmeņi. VSAA atskaiti man prasīja tikai tad, kad biju BKA + arī tāpat konta izdrukas. Pirms BKA- parasti pietiek ar konta izdruku.
Par Altum: ieguvums, manuprāt, bija tikai uz nodevu. Un jāņem vērā, ka nodevas samazinājums ir tikai daļai līdz 100k EUR. Attiecīgi puse no 1.5% (šo varu kļūdīties precīziem cipariem) uz 100k EUR. Nodeva būs 750 EUR, 1.5k EUR vietā. Bet, ja darījuma vērtība virs 100k EUR- virs 100k EUR 1.5% tiks attiecināts pārējai daļa. Bet Altum ir piešķiršanas maksa- 250 EUR. Ieguvums tātad 500 EUR.
Vēl laikam kkādas atlaides komisijām, bet jaunajiem projektiem tās tāpat banka neprasa. Nezinu kā vecajās mājās.
Un atceries, ka Altum tev NOGARANTĒ 10k EUR pirmajai iemaksai, nevis to nosegs- tu tāpat to maksāsi bankai, tikai vēlāk (un ja nemaldos, tad % būs tādi paši kā visam kredītam- bet šo neatceros, nebija vairs svarīgi man).
Ņem vērā arī to, ka vēl papildus nāk iespējams komisijas (ja tās nesedz), darījuma kontu izmaksas, notāra izmaksas, vērtējumi (ja nav jaunie projekti). Tas viss diezgan saskaitās.
Kopumā: parēķini kā tev izdevīgāk. Jo tas, ka dabūsi lielāku summu, neatcels ikdienas maksājumus un kredītmaksājumu. Un banku kalkulatori diezgan precīzi pasaka, kādi ir limiti, ko šie dod.
(es neesmu banku darbiniece vai kkā saistīta, sorry, ja kkas ir neprecīzi, tīri dalījos ar savām pārdomām un aspektiem, ko rēķināju- nākošie komentētāji var pakoriģēt tas, kas nav pareizi :))