Māsa un māsas dēls.

Reitings 26
Reģ: 04.11.2023
Gan mamma, gan tētis dzēra un veda savus draugus dzērājus mājās, kuri mēdza uzmākties man un māsai. Esmu 5 gadus vecāka par māsu. Kad man bija 18, es atradu dzīvokli tajā pašā pilsētā, kur jau dzīvojām un paņēmu māsu pie sevis dzīvot, lai viņa nepaliek starp alhokoliķiem. Palīdzēju viņai mācībās, devu viņai naudu, strādāju divos darbos un paralēli mācījos. 3 gadus vēlāk mana māsa palika stāvoklī un piedzemdēja dēlu. Puisis viņai, protams, nebija, viņš bija tikai tā saucamais spermas donors, kurš pazuda pēc seksa. Māsas dēlu pa lielam audzinu es un vēl uzturu arī māsu pašu, bet viņa dzīvē nevēlas darīt neko un par bērnu rūpēties arī nevēlas. Šobrīd man ir 24 un viņai 19. Viņa sēž mājās un nedara neko. Saprotu, ka pati pieradināju viņu pie tā, ka viņa vienmēr var paļauties uz mani, bet es nespēju veidot savu privāto dzīvi, jo man ir jāaudzina māsas dēls un jāuztur pati māsa. Esmu viņai minējusi šo, bet viņa apvainojas. Negribu aizskart arī, jo viņa man ir vistuvākais cilvēks. Ieteikumi?😉
05.11.2023 00:32 |

Reitings 26
SarmaD @ 07.11.2023 11:10

Es saprotu, ka nevēlies mest ārā bērnu. Jautājums, ko darīsi ar māsu. Ir bijušas kādas sarunas? Varbūt esi redzējusi kādu attīstību virzībā vai vel nogaidi?

Aizvakar pievienoju tēmu, bet aizvakar vēl neparunāju. Bet vakar un šodien viņa neatrodas pie manis, viņa atrodas pie sava jaunā drauga. Minēju viņai to, ka lai izsargājas, jo, ja paliks stāvoklī, tad es vairs neuzņemšos rūpes par bērnu, viņa atbildēja "Viss okey, es nemaz pati negribu vēl vienu sīko, toreiz vienkārši biju sīka un dumja". Bet par darbu parunāšu, kad viņa atbrauks, lai saruna ir aci pret aci, nevis pa telefonu. Nu varbūt mazums šis viņas draugs izrādīsies sakarīgs un sāks pie viņa dzīvot, bet jā, kad atbrauks, tad uzreiz runāšu par to, ka jāmeklē darbs un jāmaksā komunālie un īre uz pusēm. Pagājušajā naktī arī pasēdēju ssā un noskrīnoju dažus darba sludinājumus, kurus parādīšu viņai.
07.11.2023 12:40 |

Reitings 184
Reģ: 13.06.2022
Te Monta @ 07.11.2023 12:40

Aizvakar pievienoju tēmu, bet aizvakar vēl neparunāju. Bet vakar un šodien viņa neatrodas pie manis, viņa atrodas pie sava jaunā drauga. Minēju viņai to, ka lai izsargājas, jo, ja paliks stāvoklī, tad es vairs neuzņemšos rūpes par bērnu, viņa atbildēja "Viss okey, es nemaz pati negribu vēl vienu sīko, toreiz vienkārši biju sīka un dumja". Bet par darbu parunāšu, kad viņa atbrauks, lai saruna ir aci pret aci, nevis pa telefonu. Nu varbūt mazums šis viņas draugs izrādīsies sakarīgs un sāks pie viņa dzīvot, bet jā, kad atbrauks, tad uzreiz runāšu par to, ka jāmeklē darbs un jāmaksā komunālie un īre uz pusēm. Pagājušajā naktī arī pasēdēju ssā un noskrīnoju dažus darba sludinājumus, kurus parādīšu viņai.

Viņai bieži mainās džeki? Un džeki zina, ka viņa ir māte?
07.11.2023 12:45 |

Reitings 3512
Reģ: 05.09.2023

Izklausās pēc kāda reāla darbības plāna. Tas priecē.
07.11.2023 13:22 |

Reitings 461
Reģ: 08.10.2023
Laimucs @ 07.11.2023 12:45

Viņai bieži mainās džeki? Un džeki zina, ka viņa ir māte?

Kas tā par māti, kas neuzņemas atbildību par bērnu, bet nogrūž to audzināt savai māsai. Tā nav māte, bet plika dzemde.
07.11.2023 19:19 |

Reitings 461

Ērti iekārtojusies tava māsa, bērnu atstāj tev rūpes un atbildību, kamēr pati staigā pa pasauli un meklē ar ko sapāroties. 😂Diez vai viņa bērnu ņem līdzi pie tā drauga. Drizāk izliekas ka neeksistē bērns.. Un alimenti ja viņai ienāk tad tie ir tik niecīgi, ka tur nekas daudz nesanāk nopirkt. Ja man būtu tāda māsa es viņuu neatbalstītu un neuzņemtos rūpes par viņas bēenu uz 99%. Izklausas, ka varesi lidz 20 gadiem uzņemties atbildību un izmaksas par bērnu. Tev budžetā robu nav deļ viņas?
07.11.2023 19:23 |

Reitings 461
Ja viņa saņem minimālos alimentus, tad ko viņa pērk par to naudu? Sev ēdienu vai bērnam tikai? Un vai autore apmaksā ēdienu, drēbes, zobārsta pakalpojumus, ārsta izdevumus gan māsai gan bērnam? Cik tad mēnesī tur aizet nauda viņu uzturēšanai?
07.11.2023 19:30 |

Reitings 347
Reģ: 10.04.2018
Te Monta @ 05.11.2023 00:32
Gan mamma, gan tētis dzēra un veda savus draugus dzērājus mājās, kuri mēdza uzmākties man un māsai. Esmu 5 gadus vecāka par māsu. Kad man bija 18, es atradu dzīvokli tajā pašā pilsētā, kur jau dzīvojām un paņēmu māsu pie sevis dzīvot, lai viņa nepaliek starp alhokoliķiem. Palīdzēju viņai mācībās, devu viņai naudu, strādāju divos darbos un paralēli mācījos. 3 gadus vēlāk mana māsa palika stāvoklī un piedzemdēja dēlu. Puisis viņai, protams, nebija, viņš bija tikai tā saucamais spermas donors, kurš pazuda pēc seksa. Māsas dēlu pa lielam audzinu es un vēl uzturu arī māsu pašu, bet viņa dzīvē nevēlas darīt neko un par bērnu rūpēties arī nevēlas. Šobrīd man ir 24 un viņai 19. Viņa sēž mājās un nedara neko. Saprotu, ka pati pieradināju viņu pie tā, ka viņa vienmēr var paļauties uz mani, bet es nespēju veidot savu privāto dzīvi, jo man ir jāaudzina māsas dēls un jāuztur pati māsa. Esmu viņai minējusi šo, bet viņa apvainojas. Negribu aizskart arī, jo viņa man ir vistuvākais cilvēks. Ieteikumi??

>16 gados saņem spermas donāciju
Kā var tā sačakarēt savu dzīvi ar tik debīliem lēmumiem un rezultātiem dēļ 15 min nogrūdiena? 😁
Neza000 @ 07.11.2023 19:23

Ērti iekārtojusies tava māsa, bērnu atstāj tev rūpes un atbildību, kamēr pati staigā pa pasauli un meklē ar ko sapāroties. ?Diez vai viņa bērnu ņem līdzi pie tā drauga. Drizāk izliekas ka neeksistē bērns.. Un alimenti ja viņai ienāk tad tie ir tik niecīgi, ka tur nekas daudz nesanāk nopirkt. Ja man būtu tāda māsa es viņuu neatbalstītu un neuzņemtos rūpes par viņas bēenu uz 99%. Izklausas, ka varesi lidz 20 gadiem uzņemties atbildību un izmaksas par bērnu. Tev budžetā robu nav deļ viņas?

Lielās māsas empātiskā uzvedība parāda tikai mazai māsai, ka viņa var darīt šo pašu vēlreiz un arī nākošo bērnu uztaisīs un varēs lielā māsa audzināt, un tā vēl un vēl.
07.11.2023 19:37 |

Reitings 461
>
16 gados saņem spermas donāciju
Kā var tā sačakarēt savu dzīvi ar tik debīliem lēmumiem un rezultātiem dēļ 15 min nogrūdiena?

Iepazīsties cilvēks nācis no alkānu ģimenītes. Bez smadzenēm. 🧠Tajos gados jau ir jābūt kautkādām zināšanām par to kā rodas bērni, ipaši jau mūsdienās, kur viss ir attīstīts, bet laikam meitenei ir slimība iedzimta no vecākiem. Sanāk ka uztaisija 15 gados un 16 jau dzemdēja. Tāpēc daudzi neko labu nedomā par latviešiem, jo redzams cik zems līmenis šeit ir pie mums latvijā.galvenais ir nodzerties un uztaisīt sīkos un maksāt alimentus.
07.11.2023 19:45 |

Reitings 26
Ja gadījumā ir interese.
Divas stundas atpakaļ parunāju ar māsu. Teicu, ka viņa vairs nav nepilngadīgs bērns, kurš pats sevi nevarētu nodrošināt, tāpēc viņai laiks meklēt darbu, kaut vai sākumā prastu ar mazu algu, bet jāiesāk strādāt un ka varēs turpināt dzīvot pie manis, ja ir gatava maksāt pusi īres un pusi komunālos. Un ar bērnu es viņai esmu gatava palīdzēt, bet pati audzināt viņu neesmu gatava. Viņa uz to atbildēja "Nu jā, es jau vēlētos darbu, bet nav jau kur strādāt mūsu pilsētā". Es viņai parādīju sludinājumus, kurus noskrīnoju no ss. Tur bija darbs Maximā, Lmt, Rimi. Ar kaut ko jau ir jāsāk. Viņa sadusmojās un pateica "Es neesmu kaut kāda lose, lai strādātu tik prastos darbos un apkaunotu sevi". Un aizgāja kaut kur ārā un vēl nav nākusi atpakaļ.
08.11.2023 18:34 |

Reitings 184
Reģ: 13.06.2022
Te Monta @ 08.11.2023 18:34
Ja gadījumā ir interese.
Divas stundas atpakaļ parunāju ar māsu. Teicu, ka viņa vairs nav nepilngadīgs bērns, kurš pats sevi nevarētu nodrošināt, tāpēc viņai laiks meklēt darbu, kaut vai sākumā prastu ar mazu algu, bet jāiesāk strādāt un ka varēs turpināt dzīvot pie manis, ja ir gatava maksāt pusi īres un pusi komunālos. Un ar bērnu es viņai esmu gatava palīdzēt, bet pati audzināt viņu neesmu gatava. Viņa uz to atbildēja "Nu jā, es jau vēlētos darbu, bet nav jau kur strādāt mūsu pilsētā". Es viņai parādīju sludinājumus, kurus noskrīnoju no ss. Tur bija darbs Maximā, Lmt, Rimi. Ar kaut ko jau ir jāsāk. Viņa sadusmojās un pateica "Es neesmu kaut kāda lose, lai strādātu tik prastos darbos un apkaunotu sevi". Un aizgāja kaut kur ārā un vēl nav nākusi atpakaļ.

Viņa bērnu tā vnk atstāj tev un aiziet?
08.11.2023 18:42 |

Reitings 26
Laimucs @ 08.11.2023 18:42

Viņa bērnu tā vnk atstāj tev un aiziet?

Jā, tā ir bijis visu laiku
08.11.2023 18:42 |

Reitings 461
Te Monta @ 08.11.2023 18:42

Jā, tā ir bijis visu laiku

Tu tēlo bezspēcīgu lupatu vai esi tāda? Tu labāk izvelies pavadīt laiku ar viņas bērnu, lai tikai viņa notinās prom no tevis? Es nesaprotu, kur rodas tādi cilvēki kā tu! Jeibogu nesaprotu, kad tad viņa uzņemsies atbildību par savu bērnu ja ne tagad 19 gados?? 🤯 Vai viņa par māti savam bērnam kļūs tikai 30+ bet varbūt ej adoptē viņas bērnu.
08.11.2023 18:51 |

Reitings 3512
Ja gadījumā ir interese.

Pirmkārt, ļoti labi, ka vedi ar viņu sarunas un liki zināt ka palīdzēsi, bet līdz kaut kādām robežām.
Kas attiecas uz tavu māsu, tad viņa lec augstāk par savu pakaļu. Viņa nav ieinteresēta kļūt patstāvīga un būt māte savam bērnam.
08.11.2023 18:51 |

Reitings 461
Ja gadījumā ir interese.

Tev viņa ir jāsoda kautkādā veidā. Es ceru ka tu viņai nedod naudu, un visādus labumus no savas kabatas. Parādi, ka tu esi noteicēja un ka viņai ir jāklausa tevi ja grib vel uzturēties pie tevis. Viņai ir jāsaņem mācība. Tas NAV normāli, no tavas māsas puses. Un man nāk dusmas, par to ka cilvēks ļauj sevi izmantot citiem. Tev ir kardināli jāmaina attieksme pret savu māsu xtu nevari vairs ar viņu uķi puķi taisīt. Viņa tev jau sež uz galvas virsū un diktē parādi. Pasaki viņai tā, tas kas maksā, tas pasūta mūziku. Viņai nav tiesību izvēlēties nestradat vai stradāt. Un viss esi kategoriska pret viņu. Tur savādāk beiigsies ar to ka tu pildīsi visas viņas kaprīzes, jo redz viņai ir bērns.pl
Nedod viņai naudu vai kabatasnaudu. Nepērc viņai visādus sūdus, ko viņa grib.nepērc viņai saldumus un gardumus. Nogriez viņai nost visus resursus lai saprot, ka nebūs viņai bonusi. IEROBEŽO viņu, lai nav variantu viņai nestrādāt. Neko neapmaksā no sevis vairs viņai nekādus pakalpojumus priekš viņas. Lai viņa būtu spiesta meklēt darbu.
08.11.2023 18:56 |

Reitings 3512
Neza000 @ 08.11.2023 18:56

Tev viņa ir jāsoda kautkādā veidā. Es ceru ka tu viņai nedod naudu, un visādus labumus no savas kabatas. Parādi, ka tu esi noteicēja un ka viņai ir jāklausa tevi ja grib vel uzturēties pie tevis. Viņai ir jāsaņem mācība. Tas NAV normāli, no tavas māsas puses. Un man nā dusmas, par to ka cilvēks ļauj sevi izmantot citiem.

Es domāju ir vērts aizstaigāt līdz soc dienastam un izklāstīt situāciju. Viņi varētu ieteikt risinājumu.
08.11.2023 18:57 |

Reitings 656
Reģ: 28.07.2023
A Tev pašai čalis nav, un nekad neplāno tādu ieviest, ka vari tā mierīgi ar māsu un viņas bērnu ņemties un dzīvot? Pati savus bērnus nekad negribēsi?
08.11.2023 19:05 |

Reitings 347
Reģ: 10.04.2018
Neza000 @ 08.11.2023 18:51

Tu tēlo bezspēcīgu lupatu vai esi tāda? Tu labāk izvelies pavadīt laiku ar viņas bērnu, lai tikai viņa notinās prom no tevis? Es nesaprotu, kur rodas tādi cilvēki kā tu! Jeibogu nesaprotu, kad tad viņa uzņemsies atbildību par savu bērnu ja ne tagad 19 gados?? ? Vai viņa par māti savam bērnam kļūs tikai 30+ bet varbūt ej adoptē viņas bērnu.

Ieteiktu viņai kontaktēties ar VBTAI un nosūdzēt māti par nevērīgu attieksmi pret saviem bērniem. Tas jau izskatās laika jautājums pirms tie bērni nonāks bioloģiskās mātes nelabvēlīgajā ģimenē. Principā jau var uzskatīt ja māsa kas audzina nebūtu un drīz var arī nedarīt to, tad tie bērni atrastos kaut kur uz ielas, jo bioloģiskā māte ir pilnīgi nespējīga parūpēties..
08.11.2023 19:07 |

Reitings 461
Jānis Parastais @ 08.11.2023 19:05
A Tev pašai čalis nav, un nekad neplāno tādu ieviest, ka vari tā mierīgi ar māsu un viņas bērnu ņemties un dzīvot? Pati savus bērnus nekad negribēsi?

Priekškam viņai savs bērns vajadzīgs, ja jaaudzina māsa no 18 gadiem un papildus no 21 gada jaaudzina mazs bērns. Kur tur ir vēlme pēc sava, ja uz kakla ir divi citi?
08.11.2023 19:14 |

Reitings 26
Neza000 @ 08.11.2023 18:51

Tu tēlo bezspēcīgu lupatu vai esi tāda? Tu labāk izvelies pavadīt laiku ar viņas bērnu, lai tikai viņa notinās prom no tevis? Es nesaprotu, kur rodas tādi cilvēki kā tu! Jeibogu nesaprotu, kad tad viņa uzņemsies atbildību par savu bērnu ja ne tagad 19 gados?? ? Vai viņa par māti savam bērnam kļūs tikai 30+ bet varbūt ej adoptē viņas bērnu.

Kad viņa vienkārši aiziet prom atstājot bērnu, tad ko es tur varu vairs izdarīt? Atstāt knapi 3 gadīgu bērnu vienu dzīvoklī vai nolikt viņu uz soliņa pie kāpņu telpas?
08.11.2023 19:18 |

Reitings 26
Jānis Parastais @ 08.11.2023 19:05

Man ir bijis draugs no 16-19 gadu vecumam pirmais. Vairāk nav bijis, jo nav laiks iepazīties šo visu notikumu dēļ, tas gan ir patiesība jums.
Bērnus šobrīd nevēlos un tuvāko 5 gadu laikā arī ne.
08.11.2023 19:18 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits