Mājsaimnieču beztēma

Reitings 92
Reģ: 14.08.2023
Sveikas, beztēma par mājsaimniecēm.Tās kuras ir mājsaimnieces, kā jūs pavadat savu brīvo laiku, kad nerūpējaties par ēst gatavošanu un mājas kārtošanu? Esat mājsamniece ar bērniem vai bez? Cik ilgi jau esat mājsaimniece un vai apsveriet domu iet strādāt? Esat apmierinātas? Vai gūstat kādus ienākumus? 🙃
Vai ar laiku jums nerodas depresīvs, nomākts garastāvoklis sežot mājās? Kā jums ar finansēm, vai vīrietis jums katru ned/mēn iedod kādu naudu ar ko iepirkties veikalā? Vai tomēr jūs ejat kopīgi iepirkties uz veikaliem? Kā nonācāt pie idejas būt majsaimniecei?
04.11.2023 02:55 |

Patīk
Reitings 3508
Reģ: 03.11.2023
Motherofdragons @ 05.11.2023 14:20

Tie, kas strādā lielajās korporācijās, parasti ir informēti par saviem un uzņēmuma mērķiem un paši saprot visu to, ko rakstīju. Kā arī to, ka tiklīdz korporācijai tas būs izdevīgi, viņi aizvērs jūsu fancy ofisu ciet un pārcels uz kādu lētāku valsti, tāpēc nedrīkst grimt fanātismā un mīlā pret darbu tādos uzņēmumos.
Ja tu manā tekstā saskatīji kaut ko par pamuļķiem, tās atkal ir tikai un vienīgi tavas problēmas.

Nu bet tu tieši to pašu atkal uzsvēri savā iepriekšējā rindkopā.
Kad Tev jautāja, ko darīsi, ja vīrs paliks bez darba - tur smuki atbildēji, ka nav okei izteikt tādus komentārus, bet pati tagad "baidi" ofisniekus ar to, ka viņi paliks bez darba?
Kāds vēl fanātisms un mīla, kurš to teica?
Zini, man sākumā nebija absolūti nekādi komentāri vai pretenzijas pret tavu dzīvesveidu, bet tagad gan sāk izklausīties, ka savā priviliģētajā dzīvē es piemirsusi, ka citiem nav citas iespējas, kā "vergot" nestabilajās ofisu karejrās. Kurš te par to fano? Pati kaut ko sagudroji.
05.11.2023 15:00 |

Patīk
Reitings 3508
SarmaD @ 05.11.2023 14:47

Man atkal lasās, ka tev reāli cērt acīs, ka kāda var nestrādāt, bet tev jāiet "vergot". Es arī vergoju, bet tā ir mana izvēle tā dzīvot.

Cērt acīs augstprātīga attieksme. Nav visām vīri ar algām 400 eur dienā, kas var sēdēt mājās.
05.11.2023 15:00 |

Reitings 611
Reģ: 12.01.2021
Neza000 @ 05.11.2023 03:02

Dienā pelna 400 - 500 eiro(meneša alga) ? Par ko viņš strādā? Uzņēmumu vadītājs?

strādā pats priekš sevis un jā tā arī pelna tikai nedzivojam lv ...
05.11.2023 15:02 |

Patīk
Reitings 3508
MiniMe33 @ 05.11.2023 15:02

strādā pats priekš sevis un jā tā arī pelna tikai nedzivojam lv ...

Kas tā ir par nozari? Es arī gribu :D
05.11.2023 15:03 |

Reitings 611
Reģ: 12.01.2021
Džinga @ 05.11.2023 15:03

Kas tā ir par nozari? Es arī gribu :D

Tas nav svarīgi , daudz tādu nožaru, bet vajadziga attiecīga profesija un spējas , ne katrs to var.
jebkura gadijumā, domāju lielākoties mājsaimnieču kurām ir vīri , vīri pelna pietiekami lai sievai nebūtu jauztraucas par to vai būs ēdiens galdā utt, ja būtu savādāk tad nekas cits neatliktu kā iet strādāt. tiesa gan kad bērni būs vecumā kad nac jāvedā pa skolām vairs un varēs tusēt mājās vieni, iešu kaut ko strādāt jo tad vairs nebūs īsti vairs man ko darīt mājās , un labāk kaut kur citur nodarbināt prātu, lai nav nemitīgi jāsatraucas par pusadžu darīšanām.
05.11.2023 15:10 |

Reitings 3512
Reģ: 05.09.2023
Džinga @ 05.11.2023 15:00

Cērt acīs augstprātīga attieksme. Nav visām vīri ar algām 400 eur dienā, kas var sēdēt mājās.

Es atkal nenolasiju viņas komentārā nekādu augstprātību, tikai loģiskus secinājumus, ka raušanās jebkādas kompānijas labā ar domu, ka tas atnesīs baigos augļus ir lielākoties bezjēdzīgi.
05.11.2023 15:12 |

Patīk
Reitings 3508
MiniMe33 @ 05.11.2023 15:10

Tas nav svarīgi , daudz tādu nožaru, bet vajadziga attiecīga profesija un spējas , ne katrs to var.
jebkura gadijumā, domāju lielākoties mājsaimnieču kurām ir vīri , vīri pelna pietiekami lai sievai nebūtu jauztraucas par to vai būs ēdiens galdā utt, ja būtu savādāk tad nekas cits neatliktu kā iet strādāt. tiesa gan kad bērni būs vecumā kad nac jāvedā pa skolām vairs un varēs tusēt mājās vieni, iešu kaut ko strādāt jo tad vairs nebūs īsti vairs man ko darīt mājās , un labāk kaut kur citur nodarbināt prātu, lai nav nemitīgi jāsatraucas par pusadžu darīšanām.

Kas tad ir tā attiecīgā profesijā?
Man vienkārši likās interesanti, tikai tāpēc jautāju, protams, ja nevēlies tad neatbildi. :)
Tādā veiksmīgā gadījumā jā, es pat nevaru iedomāties, kā var audzināt 3-4 bērnu ģimeni, ja abi vecāki strādā. Nu vienīgi aukle katru dienu, līdz bērni paliek lielāki.
05.11.2023 15:20 |

10 gadi
Reitings 1601
Reģ: 17.01.2013
Aizgāju no darba, kas ļoti nepatika, lai cik ironiski nešķistu, man sapnis bija tur strādāt, tikt iekšā… tāds kā mērķis. Tiku un aplauzos ļoti. 😁
Nestrādāju trešo mēnesi- ļoti grūti ir būt mājas, neesmu cilvēks, kam patīk sēdēt mājas, bet ja jāizvēlas, šis konkrētais darbs, vai mājas- labāk mājas. 😁
Ļoti ceru, drīzumā atrast jaunu darbu, pat ne tik ļoti naudas dēļ, vīrs pelna labi, vairāk dēļ sevis realizēšanas, socializēšanās.
05.11.2023 15:35 |

Patīk
Reitings 1762
Reģ: 24.05.2019
Džinga @ 05.11.2023 15:00

Nu bet tu tieši to pašu atkal uzsvēri savā iepriekšējā rindkopā.
Kad Tev jautāja, ko darīsi, ja vīrs paliks bez darba - tur smuki atbildēji, ka nav okei izteikt tādus komentārus, bet pati tagad "baidi" ofisniekus ar to, ka viņi paliks bez darba?
Kāds vēl fanātisms un mīla, kurš to teica?
Zini, man sākumā nebija absolūti nekādi komentāri vai pretenzijas pret tavu dzīvesveidu, bet tagad gan sāk izklausīties, ka savā priviliģētajā dzīvē es piemirsusi, ka citiem nav citas iespējas, kā "vergot" nestabilajās ofisu karejrās. Kurš te par to fano? Pati kaut ko sagudroji.

Es apzinos, ka šobrīd mana dzīve ir priviliģēta. Prieks lasīt kādu, kas arī to saprot, nevis mēģina pierādīt, cik strādāt ir lieliski un cik mājās sēdēt ir garlaicīgi, depresīvi un degradējoši 🙂
05.11.2023 16:22 |

Patīk
Reitings 1762
Jupiter @ 05.11.2023 14:38
Nauda no kuras TU dzīvo gan nāk no laumiņām un rūķiem? KĀDS strādā priekš kāda, lai Tu varētu lepni nevergot. Vai Tavs vīrs, kad "viņam būs tāda iespēja".

Es minēju tikai savu personīgo lēmumu aiziet no laba darba korporācijā, savu redzējumu par to un savus iemeslus, kāpēc es redzu lielāku jēgu priekš manis sēdēt mājās, nevis strādāt to darbu. Tas darbs nebija mana kaisle, misija un nebija mani piepildošs. Jūs tagad manā vietā sagudrojāt, ka mans vīrs "vergo", ka kāds cits vergo, lai es varētu nestrādāt, ka es noniecinu strādājošos utml.
Ir daudzas profesijas, kurās cilvēki sevi veiksmīgi realizē, dažreiz upurē savus ģimenes plānus, mans gadījums nebija viens no tiem. Es neko neupurēju, aizejot, tikai ieguvu.
05.11.2023 16:36 |

Reitings 884
Reģ: 27.07.2020
Manuprāt ir tikai loģiski, ka cilvēks izvēlas un tiecas uz tādu dzīvesveidu, kāds šim cilvēkam patīk un pie kāda ir iespējams tikt.
Bet ja nopietni, kad vīram būs iespēja nestrādāt, viņš nestrādās. Viņam darbs arī nav dzīves jēga.

Kā jau lielākā daļa cilvēku. Vīriešiem vienkārši ir mazāk opciju nestrādāt kā sievietēm.
05.11.2023 17:50 |

10 gadi
Reitings 3244
Reģ: 18.12.2012
Neesmu mājsaimniece, bet man liekas, ka šodienas mājsaimniecēm - jo īpaši ap/pāri 30 paaudzei - ir ļoti daudz foršu iespēju izveidot savu dzīvi kā gribas.
Ar bērniem, protams, savādāk, drošvien aizņemtāk un grūtāk. Bet tāpat varu iedomāties labas socializēšanās un laika aizpildīšanas iespējas, vai nu attīstot ģimenes dzīvi (bērnu tikšanās, mammu forumi, utml pasākumi/vietas), vai arī "pa savam" gan mājas dzīvi uzturot, gan sevi attīstot, piepelnoties, utml.
Ceru, ka arī sabiedrības attieksme pret "mājsaimniecēm" kļūs saprotošāka. Neba visas sēž uz kakla vīrietim un kūko. Ja pietam pašai patīk gatavot, uzkopt utml, domāju ka tas var radīt foršu dinamiku attiecībās (atkal, kam tas der, kādam arī varbūt otrādāk un galīgi neprasās)...
05.11.2023 18:10 |

Reitings 403
Reģ: 26.07.2023
Jupiter @ 05.11.2023 11:01
Es par to nestrīdos, es vnk nolasīju attieksmi, kas man nepatīk.

Nē, tev visdrīzāk tik briesmīgi skauž, ka nevarēji novaldīties tēmā, par kuru tev nav absolūti nekāda sakara un izpratnes 😀
05.11.2023 21:48 |

Reitings 5339
Reģ: 27.03.2023
Kad man savos 20+ piedzima pirmais bērns, tad man nebija neviena doma sēdēt mājās. Kā palika viņam 6 mēneši tā atsāku strādāt, esmu strādājusi pat 3 darbos uzreiz. Un tas nebija naudas dēļ, galvenais bija būt maksimāli aizņemtai. Papildus vēl visādi hobiji un brīvdienu izklaides. Ja nācās palikt mājās tā nāca depresija virsū un visi dabūja mājās trūkties. Tagad savos 30+ piedzima otrais bērns un es reāli izbaudu, nu tā, ka neko vispār papildus neprasās. Izbaudu kopā būšanu ar mazuli, saimniekošanu pa māju. Vīrs no rīta aizved vecāko bērnu uz skolu, pirms vešanas sataisa visiem brokastis, es nesteidzīgi paēdu un palieku vārtīties pa gultu ar mazo.
Visa vīra nauda stāv pie manis, man ir sava mašīna, varu izbraukāt kur vien vajag. Ja gribu iepērkos, ja negribu tad paprasu vīram, lai pēc darba iebrauc. Mājas tīrīšana pa brīvdienām arī uzticēta viņam.
Brīvajā laikā nodarbojos ar sevis kopšanu un atpūšanos. Kad jau bebis paaugsies, labprāt uztaisītu kādu mazu biznesu, bet par to es domāšu vēlāk :)
06.11.2023 00:50 |

Reitings 299
Reģ: 29.01.2020
Es personīgi kā vīrietis būdams, nevēlētos sev sievu mājsaimnieci kas nestrādā un tik parazitē uz mana rēķina, pie tam vēl atnākot mājās no smaga darba, sieviete visu cauru dienu būtu nogarlaikojusies un man būtu jāklausās visādas neapmierinātības runas, tfuu priekš kam man.
06.11.2023 09:27 |

Reitings 3512
TuunEs @ 06.11.2023 00:50
Kad man savos 20+ piedzima pirmais bērns, tad man nebija neviena doma sēdēt mājās. Kā palika viņam 6 mēneši tā atsāku strādāt, esmu strādājusi pat 3 darbos uzreiz. Un tas nebija naudas dēļ, galvenais bija būt maksimāli aizņemtai. Papildus vēl visādi hobiji un brīvdienu izklaides. Ja nācās palikt mājās tā nāca depresija virsū un visi dabūja mājās trūkties. Tagad savos 30+ piedzima otrais bērns un es reāli izbaudu, nu tā, ka neko vispār papildus neprasās. Izbaudu kopā būšanu ar mazuli, saimniekošanu pa māju. Vīrs no rīta aizved vecāko bērnu uz skolu, pirms vešanas sataisa visiem brokastis, es nesteidzīgi paēdu un palieku vārtīties pa gultu ar mazo.
Visa vīra nauda stāv pie manis, man ir sava mašīna, varu izbraukāt kur vien vajag. Ja gribu iepērkos, ja negribu tad paprasu vīram, lai pēc darba iebrauc. Mājas tīrīšana pa brīvdienām arī uzticēta viņam.
Brīvajā laikā nodarbojos ar sevis kopšanu un atpūšanos. Kad jau bebis paaugsies, labprāt uztaisītu kādu mazu biznesu, bet par to es domāšu vēlāk :)

Ja man būtu jākomentē kas ir otra izmantošana, vai parazitēšana (daļēja) tad tas būtu kas līdzīgs šim. Kur viens dara ko grib, pa laikam kaut ko piekārto, finanses visas pie viņas, vīrietis pirms darba aizved mazo uz bd, tad šī vel uzskata, ka uz veikalu var nebraukt, un mājas soli arī uzkruķīt virsū brīvdienās. Man būtu kauns to rakstīt, bet tā esmu tikai es. Un ja tas abiem strādā apmierinoši, tad var tā arī dzīvot.
06.11.2023 09:34 |

Reitings 1847
Reģ: 26.03.2020
pie tam vēl atnākot mājās no smaga darba, sieviete visu cauru dienu būtu nogarlaikojusies un man būtu jāklausās visādas neapmierinātības runas, tfuu priekš kam man.

Labāk atnākot mājās klausītos stresainu sievu, kurai pašai ir darbā problēmas, kura pati ir pārstrādājusies un pārgurusi? Man gan liekas, ka ir tieši otrādāk, ja sievietei noņem financiālo slogu no pleciem - sieva nav pārgurusi, priecīga un smaidīga.
06.11.2023 09:54 |

Patīk
Reitings 1762
Kamēr šajā sabiedrībā zīdaiņu mātes sauks par parazītiem, nav šeit nekādas nākotnes.
06.11.2023 10:32 |

Reitings 1847
Reģ: 26.03.2020
Kamēr šajā sabiedrībā zīdaiņu mātes sauks par parazītiem, nav šeit nekādas nākotnes.

To vispār nevajag ņemt vērā. Tā pat tak ir skaidrs kāpēc tā notiek un KURI ir tie cilvēki, kuri tādas replikas izsaka.
Sievietes, kuras tā saka - viņas gribētu, bet viņām nav tādi vīrieši, kuri šādu dzīves veidu spētu nodrošināt.
Vīrieši, kuri tā saka - viņiem vnk nav nauda.
06.11.2023 10:39 |

Reitings 3512
Motherofdragons @ 06.11.2023 10:32

Ja viņai ir zīdainis, tad tiešām ņemu savus vārdus atpakaļ. Es galīgi nebiju piefiksējusi, ka varētu būt pavisam maziņš tas otrs bērns. Un tad jau arī attiecīgi tie darbi izdalās savādāk.
06.11.2023 10:40 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits