Pazudusī Anna Jansone

Patīk
Reitings 3536
Reģ: 09.08.2016
Kādas domas?
Mani diezgan pārsteidz, ka pazudušās sievietes vīrs ļoti aktīvi tvīto par šo visu. Bet nu katram skumjas izpaužas citādāk.
https://www.tvnet.lv/7890452/video-vai-atraka-policijas-ricibu-butu-varejusi-glabt-annas-meitas-dzivibu-virs-vinu-sakotneji-meklejis-viens-pats
03.11.2023 23:04 |

Reitings 18
Reģ: 07.11.2023
usgburhgbnrth @ 07.11.2023 14:55

Labs komentārs. Kaut kā šajā tēmā tiek apspriests, cik vīrs ir ļauns. Bet kaut kur pazudis fakts, ka sieva ir ļoti iespējams nogalinājusi zīdaini. Un pati sevi arī, bet tas vēl mazākais. Bet vīrs ir atļāvies lietot vārdu ''līķis''!
Cik true crime redzēts, ja vīrieši sāk slaktēt paši savu ģimeni, viņi arī nogalina visus, nevis 1 bērnu no 2.

Izpratne par slimību mīnus 100.līmenis. Ja bērna tēvam tik ļoti rūpētu bērni, neatstātu viņu pieskatīšanu uz mātes pleciem, kas nule veikusi pašnāvības mēģinājumu.
Lidmašīnas instruktāžā ir teikums, ka sākumā skābekļa maskas uzvelk vecāks un tad bērns. Sākumā jāparūpējas par sevi, lai vari parūpēties par savu bērnu. Miris mazulis ir sekas sievietes slimībai un tam, ka tēvam po*.
07.11.2023 15:16 |

Reitings 1215
Reģ: 19.10.2023
noidea @ 07.11.2023 15:15
Neko par šo gadījumu nebiju dzirdëjusi, jo tikko ar gimeni atgriezāmies no celojuma, bet tikko palasīju šo diskusiju, rakstus, vīra twitter utt.
Nevainošu nevienu, bet arī man bija loti smaga pēcdzemdību depresija, un man izrakstīja tieši tās pašas zāles, ko šai sievietei (setralīnu). Man bija traki murgi, es gribēju nomirt katru dienu, bet tālāk par vannas istabu es nekad nebūtu tikusi. Un šie medikamenti aizńem +/- 3 ned. līdz sāk iedarboties. Bet blaknes diez vai būtu psihoze, kā arī, es personīgi diez vai būtu varëjusi tāda momentā izplānot pańemt boltu, atrast mežu utt.

Ticu, ka tā bija. Man tādas pēcdzemdību depresijas pazīmes parādījās krietnu laiku pēc bērna piedzimšanas. Kad sūdzējos ģim.ārstei, viņa visu noliedza (reāli viņai bija pajāt uz manām sūdzībām), teica, lai sagaidot, kad bērns aizies dārziņā. Viņai bija vienalga, ka jau slikti funkcionēju, sākušās sliktas domas un sajūtas, utt. Izglāba tikai tas, ka cita jaunā māmiņa ieteica izrunāties ar PEP mammu. To arī momentā izdarīju, atlaida sliktās sajūtas. Vispār jau tā depresija nemanot piezogas un, ja nevar to īstā brīdī uzķert, var tiešām smagi saslimt.
07.11.2023 15:19 |

Reitings 611
Reģ: 12.01.2021
noidea @ 07.11.2023 15:15
Neko par šo gadījumu nebiju dzirdëjusi, jo tikko ar gimeni atgriezāmies no celojuma, bet tikko palasīju šo diskusiju, rakstus, vīra twitter utt.
Nevainošu nevienu, bet arī man bija loti smaga pēcdzemdību depresija, un man izrakstīja tieši tās pašas zāles, ko šai sievietei (setralīnu). Man bija traki murgi, es gribēju nomirt katru dienu, bet tālāk par vannas istabu es nekad nebūtu tikusi. Un šie medikamenti aizńem +/- 3 ned. līdz sāk iedarboties. Bet blaknes diez vai būtu psihoze, kā arī, es personīgi diez vai būtu varëjusi tāda momentā izplānot pańemt boltu, atrast mežu utt.

Man łoti līdziga pieredze ar sertaline , tagat lietoju sertaline + mirtazapine un ir 100 x labāk , diemzel arsti izraksta zales uz duju un cer ka bus ok , bet par sertaline tiesam neskaitami stasti kur depresivs cilveks tos lietojot izvelas aiziet no dzives 🥲. nu un tie kas parmet ka viirs atstaja vienu vinu taadu ar berniem - domaju apmeram 90% kas lieto sis zales tiek atstati nepieskatiti , jo sis nav zaales kuras dzer stacionara ...
07.11.2023 15:26 |

Reitings 810
Reģ: 02.04.2023
MiniMe33 @ 07.11.2023 15:26

Man łoti līdziga pieredze ar sertaline , tagat lietoju sertaline + mirtazapine un ir 100 x labāk , diemzel arsti izraksta zales uz duju un cer ka bus ok , bet par sertaline tiesam neskaitami stasti kur depresivs cilveks tos lietojot izvelas aiziet no dzives ?. nu un tie kas parmet ka viirs atstaja vienu vinu taadu ar berniem - domaju apmeram 90% kas lieto sis zales tiek atstati nepieskatiti , jo sis nav zaales kuras dzer stacionara ...

Man laikam bija paveicies, jo biju psihiatra kontrolē visu grūtniecību, kā arī 6 mēnešus pēc. Mans vīrs ar mani arī nesëdēja 24/7, no vińam bija jāiet uz darbu, bet bija domas par bēgšanu un visu ko citu, bet man nekad nebija doma, ka gribētu darīt pāri savam bērnam. Es būtu tad vińu varējusi atstāt mājās vienu, zinot, ka drīz ieradīsies vīrs, bet ne auto nosalt vai tml. Protams, katram situācija ir individuāla un negribu salīdzināt, tikai velku paralēles ar sev familiāro situāciju, kurai gāju cauri.
Varbūt sieviete nemaz nelietoja zāles, jo likās ka nepalīdz (jo uzreiz arī nepalīdz). Taču es galīgi nevaru izprast depresiju + reālu došanos kaut kur ārpus mājas, plānošanu... kā jau šeit daudzas minēja, to visbiežāk izdarīs maksimāli ātri un tuvumā. Bet nu to jau ar laiku uzzināsim, kas notika patiesíbā.
Gribu piebilst - ja kas tāds notiek ar jums tuvu, pazīstamu cilvēku - lūdzu neignorējiet to. Paldies dievam man tagad viss ir labi, bet kad esi tajā situācijā, jūties bezpalīdzīgs un dzīvei neredzi nekādu jēgu.
Loti, loti žēl bērnu un tuvinieku :(
07.11.2023 15:34 |

Reitings 175
Reģ: 02.11.2023
Dipdap @ 07.11.2023 15:16

Izpratne par slimību mīnus 100.līmenis. Ja bērna tēvam tik ļoti rūpētu bērni, neatstātu viņu pieskatīšanu uz mātes pleciem, kas nule veikusi pašnāvības mēģinājumu.
Lidmašīnas instruktāžā ir teikums, ka sākumā skābekļa maskas uzvelk vecāks un tad bērns. Sākumā jāparūpējas par sevi, lai vari parūpēties par savu bērnu. Miris mazulis ir sekas sievietes slimībai un tam, ka tēvam po*.

Kā tu zini, kāda man izpratne par slimībām? Cilvēks ar depresiju nav permanentā afekta stāvoklī, kurā nesaprot, ko vispār dara. Arī ar visu depresiju var notiesāt par slepkavību. Īpaši ja pirms tam vēl stundu pētīji kartes, rezervēji auto, un visādi citādi pilnīgi racionāli plānoji savas darbības.
07.11.2023 15:42 |

Reitings 1539
Reģ: 05.12.2021
Vilmara @ 07.11.2023 15:15

kā sapratu no visiem rakstiem, tad vislielākā problēma ir tā, ka BOLT administrācija naktī nebija sasniedzama pat policijai, tāpēc ievilkās datu pārbaude, mašīnas atrašana.
Kā šoreiz strādāja policija -tas uz viņu sirdsapziņas.
Man ir slikta pieredze ar policijas nekā nedarīšanu tieši zādzību lietās - DNS neņem, videokameras nepārbauda, lieciniekus nenopratina, visu, ko var, dara tikai cietušie paši uz savu roku... pat aizdomīgu automašīnu numurus caur sakaru sakariem pārbauda, jo policija nodoto informāciju pusgadu apstrādā - vai nu resursu vai nu darbinieku trūkums...

Man toties ir laba pieredze ar policijas darbu - tieši šādā pašā situācijā, bezvēsts pazudis cilvēks.
Ok, taisnības labad tad jāsaka, ka pie tiem kriminālpolicistiem tikām caur pazīšanos, tomēr likumiski pārmest neko nevar. Jo, kad sākotnēji vnk zvanīju policijai, tad likums paredz, ka pieaugušam cilvēkam ir tiesības pazust un pieauguša cilvēka meklēšanu uzsāk, ja atrodās prombūtnē 72h. Toties, kad caur pazīšanos sadabūjām kontaktus, tad rīcība sekoja ļoti ātri - ļoti ātri tika uzsākta lieta, iegūti dažādi nepieciešamie dokumenti utt. Diemžēl dzīvu neatradām, bet process kā process - nu nevaru nekur vainot policiju. Bet tas bija vairākus gadus atpakaļ.
07.11.2023 15:52 |

Reitings 611
Reģ: 12.01.2021
noidea @ 07.11.2023 15:34

Man laikam bija paveicies, jo biju psihiatra kontrolē visu grūtniecību, kā arī 6 mēnešus pēc. Mans vīrs ar mani arī nesëdēja 24/7, no vińam bija jāiet uz darbu, bet bija domas par bēgšanu un visu ko citu, bet man nekad nebija doma, ka gribētu darīt pāri savam bērnam. Es būtu tad vińu varējusi atstāt mājās vienu, zinot, ka drīz ieradīsies vīrs, bet ne auto nosalt vai tml. Protams, katram situācija ir individuāla un negribu salīdzināt, tikai velku paralēles ar sev familiāro situāciju, kurai gāju cauri.
Varbūt sieviete nemaz nelietoja zāles, jo likās ka nepalīdz (jo uzreiz arī nepalīdz). Taču es galīgi nevaru izprast depresiju + reālu došanos kaut kur ārpus mājas, plānošanu... kā jau šeit daudzas minēja, to visbiežāk izdarīs maksimāli ātri un tuvumā. Bet nu to jau ar laiku uzzināsim, kas notika patiesíbā.
Gribu piebilst - ja kas tāds notiek ar jums tuvu, pazīstamu cilvēku - lūdzu neignorējiet to. Paldies dievam man tagad viss ir labi, bet kad esi tajā situācijā, jūties bezpalīdzīgs un dzīvei neredzi nekādu jēgu.
Loti, loti žēl bērnu un tuvinieku :(

Oi nē man arī nav un nav bijusas domas darit pari berniem , tou tpu tpu , bet nu zinu kaa ir "kad aizkriit jumts " no sertaline , es redzeju video ka es uzvedos , pati neatceros neko pilnigs black out , man gan skiet ja iespejams tiesam zidainis mira kaa cita delj un tad tas nu bija pedejais piliens sievietei iespejams, loghika varetu but tada ka aizveda miruso zodaini prom no majam lai maasina neierauga ? visoar drausmiga situacija, gribas ticeet ka virs nav vainigs un vismaz otrs bernins paliks ar teevu 🥲
07.11.2023 15:59 |

Reitings 18
usgburhgbnrth @ 07.11.2023 15:42

Kā tu zini, kāda man izpratne par slimībām? Cilvēks ar depresiju nav permanentā afekta stāvoklī, kurā nesaprot, ko vispār dara. Arī ar visu depresiju var notiesāt par slepkavību. Īpaši ja pirms tam vēl stundu pētīji kartes, rezervēji auto, un visādi citādi pilnīgi racionāli plānoji savas darbības.

Un? Kā tas atceļ tēva vainu?
07.11.2023 16:05 |

Reitings 1215
Liizha1 @ 07.11.2023 15:52

Man toties ir laba pieredze ar policijas darbu - tieši šādā pašā situācijā, bezvēsts pazudis cilvēks.
Ok, taisnības labad tad jāsaka, ka pie tiem kriminālpolicistiem tikām caur pazīšanos, tomēr likumiski pārmest neko nevar. Jo, kad sākotnēji vnk zvanīju policijai, tad likums paredz, ka pieaugušam cilvēkam ir tiesības pazust un pieauguša cilvēka meklēšanu uzsāk, ja atrodās prombūtnē 72h. Toties, kad caur pazīšanos sadabūjām kontaktus, tad rīcība sekoja ļoti ātri - ļoti ātri tika uzsākta lieta, iegūti dažādi nepieciešamie dokumenti utt. Diemžēl dzīvu neatradām, bet process kā process - nu nevaru nekur vainot policiju. Bet tas bija vairākus gadus atpakaļ.

jā, arī esmu dzirdējusi no tagad pazīstama politiķa, kā viņš caur sakariem 2 diennaktīs atrada nozagtu datoru, jo zinājis kam un kā prasīt policijā, lai atrod... Kā jau tas vienmēr notiek.
Kamēr citiem cietušajiem zādzības izmeklē 8 gadus no vietas un pat neatsūta lēmumu par kriminālprocesa izbeigšanu...
Šajā lietā žēl, ka pazudušās sievietes vīrs tajā pašā vakarā nesacēla trauksmi soc.tīklos - noteikti būtu atsaukušies daudzi brīvprātīgie un braukuši neformāli meklēt, ja uzzinātu, ka pazudusi sieviete ar zīdaini. Taču paļaušanās uz policiju šoreiz diemžēl nenostrādāja iznākumam par labu, lai gan policija darīja, kā nu ko varēja.
07.11.2023 16:13 |

Reitings 18
Dipdap @ 07.11.2023 16:05

Un? Kā tas atceļ tēva vainu?

Papildinu-es par vainu morālajā aspektā, ko viņš labi apzinās, reabilitējot sevi sociālajos tīklos. Kurš vainīgs likuma priekšā-to redzēsim vēlāk.
07.11.2023 16:19 |

Reitings 1539
Reģ: 05.12.2021
Vilmara @ 07.11.2023 16:13

jā, arī esmu dzirdējusi no tagad pazīstama politiķa, kā viņš caur sakariem 2 diennaktīs atrada nozagtu datoru, jo zinājis kam un kā prasīt policijā, lai atrod... Kā jau tas vienmēr notiek.
Kamēr citiem cietušajiem zādzības izmeklē 8 gadus no vietas un pat neatsūta lēmumu par kriminālprocesa izbeigšanu...
Šajā lietā žēl, ka pazudušās sievietes vīrs tajā pašā vakarā nesacēla trauksmi soc.tīklos - noteikti būtu atsaukušies daudzi brīvprātīgie un braukuši neformāli meklēt, ja uzzinātu, ka pazudusi sieviete ar zīdaini. Taču paļaušanās uz policiju šoreiz diemžēl nenostrādāja iznākumam par labu, lai gan policija darīja, kā nu ko varēja.

Es tāpat līdz galam īsti nespēju saprast, kā viņš zināja, kur braukt. Nu pat, ja viņa būtu ierakstījusi googlē Ķemeru Nacionālais parks (kā pats tagad saka) viņš tāpat nevar nekādi zināt, kur un kā viņa tur ir zoomojusi tuvāk meža ceļus utt.Un tad viņš policijai tāpat bija nodevis, ka viņa ir meklējusi Valgundes pagastu, jo tipa policija pati no sevis to izdomāja? Nu ne taču. Un Ķemeru Nac.parks ir TIIIK milzīga platība, ka nu nez.
07.11.2023 16:23 |

Reitings 175
Reģ: 02.11.2023
Dipdap @ 07.11.2023 16:19

Papildinu-es par vainu morālajā aspektā, ko viņš labi apzinās, reabilitējot sevi sociālajos tīklos. Kurš vainīgs likuma priekšā-to redzēsim vēlāk.

Man šķiet, tu te risini kaut kādas personiskas problēmas, kā dēļ esi tam tēvam tā uzēdusies.
07.11.2023 16:31 |

Reitings 1215
Liizha1 @ 07.11.2023 16:23

Es tāpat līdz galam īsti nespēju saprast, kā viņš zināja, kur braukt. Nu pat, ja viņa būtu ierakstījusi googlē Ķemeru Nacionālais parks (kā pats tagad saka) viņš tāpat nevar nekādi zināt, kur un kā viņa tur ir zoomojusi tuvāk meža ceļus utt.Un tad viņš policijai tāpat bija nodevis, ka viņa ir meklējusi Valgundes pagastu, jo tipa policija pati no sevis to izdomāja? Nu ne taču. Un Ķemeru Nac.parks ir TIIIK milzīga platība, ka nu nez.

zin kā, prese tik ļoti haotiski visu apraksta (izgriež kaut kādu daļu informācijas), ka nezinām ne kontekstu, ne to, kas reāli bija, bet netika publiski izpausts. Tāpēc neanalizētu, kā viņš zināja, kur meklēt, ja nav publiskots pilns stāsts no viņa paša, kas ļautu saprast cēloni un sekas. Gribētos ticēt, ka šajā lietā skaidrība nāks drīz, līdzīgi kā Justīnes lietā.
07.11.2023 16:45 |

Reitings 18
usgburhgbnrth @ 07.11.2023 16:31

Man šķiet, tu te risini kaut kādas personiskas problēmas, kā dēļ esi tam tēvam tā uzēdusies.

Un tu risini savas iekšējās dusmas pret sievietēm ar pēcdzemdību depresiju, jo sliecies uz oficiāli neapstiprinātu, bet tēva virzīto versiju, ka sieviete ir nogalinājusi bērnu un, ja tā notika, neiedziļinies apstākļos, kādēļ sievietei bija tik slikti.
07.11.2023 17:13 |

Reitings 34
Te kāds bija ierakstījis īsu un kodolīgu komentāru: Gan jau seviete gribējusi šķirties un vecim aizbraucis jumts! Un man tāda klusa aizdoma, ka tas nav tālu no patiesības! Vēl tuvāk patiesībai tas būtu tad, ja izrādītos, ka jaunākais bērns nemaz nav viņa. Iespējams, arī slimnīcā sieviete pabijusi ne gluži depresijas, bet gan greizsirdīgā vīra dēļ. Nu bet tie tik tādi mani minējumi, es Annas un Jura dzīvi neesmu dzīvojis. Tik ļoti gribās cerēt, ka Anna ir vienkārši nobijusies un kaut kur slēpjas...
07.11.2023 17:35 |

Reitings 1630
Reģ: 03.03.2020
Ivvars @ 07.11.2023 17:35
Te kāds bija ierakstījis īsu un kodolīgu komentāru: Gan jau seviete gribējusi šķirties un vecim aizbraucis jumts! Un man tāda klusa aizdoma, ka tas nav tālu no patiesības! Vēl tuvāk patiesībai tas būtu tad, ja izrādītos, ka jaunākais bērns nemaz nav viņa. Iespējams, arī slimnīcā sieviete pabijusi ne gluži depresijas, bet gan greizsirdīgā vīra dēļ. Nu bet tie tik tādi mani minējumi, es Annas un Jura dzīvi neesmu dzīvojis. Tik ļoti gribās cerēt, ka Anna ir vienkārši nobijusies un kaut kur slēpjas...

Bet varbūt sieva bija dulla jau no sākta gala, terorizēja visu ģimeni, līdz beigās nolēma darīt sev galu un bērnam pie viena arī? Tieši tik pat loģiskas iedomas, kā vainot vīru.
Kaut gan, vīrs rakstīja, ka sieva esot bijusi pavisam normāla un lādzīga, jocīgais attiecībās esot bijis viņš.
07.11.2023 17:47 |

Reitings 2954
Reģ: 14.02.2023
Klasesbiedrs no 1.Ģimnāzijas kur abi mācījās ļoti pozitīvi izteicās par Annu.Nosvērta,gudra, talantīga ,jauka sirsnīga .
Re kā kretins virs savu panācis daļa jau sievu par nez kādu trako uzskata .
07.11.2023 17:56 |

Reitings 257
Reģ: 02.10.2023
Ja viņš visu tik detalizēti zināja, ko viņa ir darījusi savā telefonā, ko meklējusi kur zoomojusi klāt, kur toatuvinati meklējusi (jo google Maps rada tikai recent search, nevis to kur Tu piezūmo vai kur sķirsti pa mapi), nav tā ka viņš kontrolēja viņas telefonu caur app? Ja viņš uz tiem datoriem un IT ir uz Tu , viņš easy varēja ielikt viņas telefonā programmu un redzēt pilnīgi visu ko viņa viņā dara. Tur no malas izskatās un liekas, ka bijusi totāla kontrole. Tas man tāds novērojums un domas.
07.11.2023 18:24 |

Reitings 212
Reģ: 12.11.2017
Gribās uzrakstīt pāris lietas:
1. Dažs labs raksta, ka iespējams bērnam ir pēkšņas nāves sindroms. Jā, var jau tam piekrist, bet vai Jūs vispār zinat, cik reta ir šāda parādība? Tas tiešām ir ārkārtīgi reti.
2. Sievietei kā noprotams, ir pēcdzemdību depresija. Bet aaallooo, bērns ir miris. Attopieties vienreiz. Ja kāds šo bērnu ir nonāvējis, tad sodam ir jābūt adekvātam. Pie cilvēka nāves vai sakroļošanas nedrīkst būt attaisnojumi.
3. Ļoti izbrīna, ka sieviete nav atrasta mašīnas tuvumā. Tas vairāk liek domāt, ka varbūt viņa mēģina bēguļot, iespējams, no vīra.
4. Piekrītu, ka sižets neiet kopā. Jo viss liecina, ka viņa ļoti labi visu bija izplānojusi, ja reiz izmantoja Boltu, brauca uz kkādu Jelgavas čuhņu.
Sak, visa šī situācija ir ļoti dīvaina.
Kā analogs notikums atmiņā iespiedies, pirms aptuveni 10 - 15 gadiem, kad sieviete ar 2 bērniem gāja lekt kaut kur pie Ventspils, no tilta. Abi bērni toreiz noslīka, bet māte bļāva pēc palīdzības, un viņu izglāba.
Te viss daudz smalkāk ticis izdomāts.
07.11.2023 18:26 |

Reitings 1829
Reģ: 25.01.2023
Vilmara @ 07.11.2023 15:15

kā sapratu no visiem rakstiem, tad vislielākā problēma ir tā, ka BOLT administrācija naktī nebija sasniedzama pat policijai, tāpēc ievilkās datu pārbaude, mašīnas atrašana.
Kā šoreiz strādāja policija -tas uz viņu sirdsapziņas.
Man ir slikta pieredze ar policijas nekā nedarīšanu tieši zādzību lietās - DNS neņem, videokameras nepārbauda, lieciniekus nenopratina, visu, ko var, dara tikai cietušie paši uz savu roku... pat aizdomīgu automašīnu numurus caur sakaru sakariem pārbauda, jo policija nodoto informāciju pusgadu apstrādā - vai nu resursu vai nu darbinieku trūkums...
bar boltu bija ,ka policija prasija par takšiem vispirms,(pirmā info bija ,ka iespejams pasutijusi taksi) info sniedza,otrs pieprasijums atnāca 3jos nakti par nomas mašinām,ko bolts izsniedza no rīta
07.11.2023 18:36 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits