iespējams,ka kaķi ir bijuši gan mājas,gan ara kaķi,un lai nelaistu brīvsoli vedā kaķi pastaigā.Elzaaaaaaa @ 26.10.2023 16:31Par ārā vešanu, esmu redzējusi, ka daži kaimiņi ved kaķus ārā pie siksniņas. Vēl nav viedokļa par to. Ja kaķim patiktu, tad arī es vestu, un lai paēd zālīti, bet ja tas būs tikai lieks stress, tad dzīvosies tikai pa dzīvokli.
Elzaaaaaaa @ 26.10.2023 16:31Par ārā vešanu, esmu redzējusi, ka daži kaimiņi ved kaķus ārā pie siksniņas. Vēl nav viedokļa par to. Ja kaķim patiktu, tad arī es vestu, un lai paēd zālīti, bet ja tas būs tikai lieks stress, tad dzīvosies tikai pa dzīvokli.
Elzaaaaaaa @ 26.10.2023 16:31Par ārā vešanu, esmu redzējusi, ka daži kaimiņi ved kaķus ārā pie siksniņas. Vēl nav viedokļa par to. Ja kaķim patiktu, tad arī es vestu, un lai paēd zālīti, bet ja tas būs tikai lieks stress, tad dzīvosies tikai pa dzīvokli.
Elzaaaaaaa @ 26.10.2023 16:12Labdien!
Vēlos pieņemt lielu soli ģimenes papildinājumam un iegādāties kaķēnu.
Dzīvojam dzīvoklī, ir divgadnieks.
Lūdzu padalieties ar pieredzi! Es saprotu, ka kaķēns/ kaķis kā jau visi dzīvnieki prasa rūpes, uzmanību. Tas kas biedē mani- bojās mēbeles, būs spalvas, nenokārtosies kastītē, mums ir daudz telpaugu.
Sludinājumos, citi jau raksta, ka kaķēns nokārtojas kastītēs. Kā ir ar nagu laišanu mēbelēs? Tas ir atkarīgs no kaķu rakstura? Protams, ka iegādāsimies visu, kas nepieciešams nagu asināšanai.
Labāk meitenīti vai puiku ņemt?
Globuss @ 26.10.2023 22:12Ja jau tagad ir bail par mēbelēm un par spalvu daudzumu, tad varbūt nevajag ņemt pie sevis kaķi. Nav garantijas, ka kaķim iepatiksies nagu skrāpis. Ja dīvāns labāk patiks, tad nadziņus asinās pret to. Kā jau iepriekš rakstīja, daudzas puķes ir kaķiem kaitīgas, pat indīgas. Tas attiecas arī uz puķūdeni vāzē.
Kaķa tualete jāiztīra, kā tik tur ir atstāta kāda “dāvaniņa”, nevis vienreiz dienā. Kaķis ir ļoti tīrīgs dzīvnieks. Ja būs netīra kaķa tualete, tad gan varat sagaidīt čupiņu vai peļķīti kaut kur ārpus tualetes. Var nepiepildīties gaidas par kaķa raksturu. Piemēram, gribēsiet ņurcāmkaķi, bet kaķim nepatiks pat glaudīšana. Tādā ziņā labs variants ir paņemt kaķi no dzīvnieku patversmes, jo raksturs jau būs izveidojies. Kāds mincis pats nāks klāt un prasīsies uz mājām. Kaķis izvēlēsies, vai grib doties uz jūsmājām. Jārēķinās, ka vet.ārsta pakalpojumi nav lēti. Var būt, ka kaķis neēdīs ne sauso barību, ne konservus. Vai būs, kas iedos ēst svaigu gaļu arī dienas laikā, ne tikai no rīta un vakarā? Kaķis ēd bieži un pa drusciņai.
Siltā laikā mēs paņemam kaķa pledus, ūdeni, ņammu un braucam uz jūru kopā ar kaķi. Viņai ļoti patīk būt ārā svaigā gaisā un pavērot, kur kurš iet vai brauc. Pie reizes uzšņāc kādam sunim, kas pieskrējis draudzēties un paošņāties. Mums ir sabiedrisks kaķītis. Kādreiz kaķīti vedām pavadiņā, bet sen jau to neizmantojam.
Tās ir šausmas, ka daži cilvēki ved kaķi pie ārsta, lai izoperē nagus. Kaķim nagi ir vajadzīgi.
Ekhoo @ 26.10.2023 21:09Nožēloju, ka piekāpos bērnam un paņēmu 2 kaķus. No viena ir neeenormālās spalvas visur, jo ir tāds pūkaināks ar pavilnu. Tas ir vāks, tīrs dzīvoklis ir varbūt 30min, tās spalvas visur ir.
Plus slimoja, lielas izmaksas. Jākaro ar bērnu par kates tīrīšanu.
To kasti tīrīt ir pretīgi-iesaku apdomāties vai tiešām vēlies ikdienas skatīties uz kaķa sūdiem un just to aromātu.
Arabesq @ 27.10.2023 07:53Es domāju, ka tu ļoti prātīgi izsver lēmumu. Tas ir jauki. Bet sadzirdēju tavu tekstu par automātiskajām barošanas sistēmām, jo “bieži brīvdienās neesam mājās”. Piedod, bet tas ir milzīgs red flag. Nevajag jums kaķi, ja tas nepiestāv dzīvesveidam. Kaķi ir ļoti sabiedriski dzīvnieki, kas pieķeras saimniekam - jā, pae spīti stereotipiem. Atstāt dzīvnieku mājās vienu uz vairākām dienām (pie tam, regulāri) ir nejauki pret viņu.
Man ir divas kaķu dāmas un viņas vienas tiek atstātas max vienu nakti (ja braucam uz kāzām vai citur) un pat tad tiek sarunāts cilvēks, kas atnāk un pabaro. Viņas mums ir izteikti mīļojamie dzīvnieki, ļoti pieķērušās. Zinu vairākus gadījumus, kur dzīvniekus šādi atstāj vienus un tad cīnās ar dažādām stresa izraisītām lietām - kaķis sāk laizīt nost spalvu tā, ka plankumiem nāk nost vai urīnceļu problēmas. Kāpēc ir jāņem kaķis, lai to atstātu vienu mājās?!