krista01 @ 15.10.2023 14:46
Tu saproti, ka nav tādu ''šī foruma'' uzskatu? Te nav nevienas tēmas, kurās būtu vienprātība starp visām lietotājām.
Tikai kārtējais gadījums, kur pierādās - foruma vīrieši te nāk tikai meklēt mammu, kurai klēpī paraudāt par meitenēm, kas viņus apcēla. Ja arī neapcēla, tad vienmēr var kaut ko izfantazēt. Kā jau īsti top G.
Kalnos @ 15.10.2023 14:48Uzskati visi strādā vadošos amatos ar algu uz rokas virs 2, vai 3 tk ir visos LV anonimos forumos .
FB visi pilniba saka ko citu,ari ārsti,skolotaji un skolu piem direktori.
Darba sludinājumos algas citas
Statistika cita! Forumos visi biezie un smukie.
Jānis Parastais @ 15.10.2023 14:50
Nez, es vairāk sakatīju, ka autors bija domājis vai to vispār vajag, ne tik daudz, ka nevarētu. Ja vien viņš ar tiem vecākiem nedzīvo vienistabas dzīvoklī, bet teiksim mājā, vietas pietiek un beibes viņam nav, tad arī neredzu baigo vajadzību speciāli skriet īrēt atsevišķi, tikai tāpēc, lai citu acīs skaitītos “dikti patstāvīgs”. Vairāk jautājums, vai autors būtu gatavs ko lietas labā darīt, ja uzrastos kāda ilglaicīga draudzene, un šī vieta sāktu palikt visiem par mazu.
lasamviela @ 15.10.2023 15:02
Viņš teica, ka dzīvoklī ar mammu un omi.
Jānis Parastais @ 15.10.2023 14:50
Nez, es vairāk sakatīju, ka autors bija domājis vai to vispār vajag, ne tik daudz, ka nevarētu. Ja vien viņš ar tiem vecākiem nedzīvo vienistabas dzīvoklī, bet teiksim mājā, vietas pietiek un beibes viņam nav, tad arī neredzu baigo vajadzību speciāli skriet īrēt atsevišķi, tikai tāpēc, lai citu acīs skaitītos “dikti patstāvīgs”. Vairāk jautājums, vai autors būtu gatavs ko lietas labā darīt, ja uzrastos kāda ilglaicīga draudzene, un šī vieta sāktu palikt visiem par mazu.
krista01 @ 15.10.2023 15:20
No tēmas nolasās, ka autors ir tik ''laimīgs'' ar savu dzīvi, ka ir aizvainojums uz pus pasauli. Ieskaitot rīdziniekus, kam 1.1k algu pelnītājus nesaprast, ofisos sēdētājus, kas tikai paraksta papīrus un saņem par to 3k algas, sievietes, kuru acīs vīrieši kredītos līdz ausīm ir dzīves lielākie veiksminieki, un citas lietas, ko viņš pats izfantazē un tad stāsta sev, cik visa pasaule stulba, bet viņš - gudrs.
Jānis Parastais @ 15.10.2023 15:30
Daļa taisnības Tevis teiktajā ir, mazliet apbižojies izklausās un jūtama motivācijas trūkuma piegarša, bet arī viņa teiktajā ir savs patiesums, daļa rīdzienieku tiešām ir pasisti, ar savu galvu nedomā un uzskata, ka visa pasaule griežas tikai ap viņiem. Nu nepelna visa LV kā Rīgā, priekš mazpilsētas autora alga ir tīri ok, tiesa gan, tas nenozīmē, ka viņš nevarētu pelnīt vairāk. Kaut vai kā iepriekš minēju, strādājot pats pie sevis. Vieta viņam ir, gan jau drēbi arī saprot, ja jau to vien dara, instrumentus, ja vēl nav, var par pāris algām iekrāt un sapirkt. Vajag tikai darboties.
Pašnodarbinātais es nevēlos būt in nebūtu man stabili ienākumi labojot mašīnas, viens no iemesliem kādēļ es nevēlos būt pašnodarbinātais ir tīri vienkārši - latvieši ir pasisti kapeiku pisēji. Gan no vectēva pieredzes kas visu mūžu kā pašnodarbinātais mehāniķis strādāja gan no savas pieredzes kad man piedāvā haltūras. Grib lai viņiem vecu musaru uztaisa priekš muzeja bet pa 50 eiro jo redz grūti laiki ar naudiņām švaki. Tagadja kads man garažā piesienās sāk prasīt vai es nevarētu viņam to un šito, es pasaku tu nevarēsi mani atļauties.Jānis Parastais @ 15.10.2023 15:30
Daļa taisnības Tevis teiktajā ir, mazliet apbižojies izklausās un jūtama motivācijas trūkuma piegarša, bet arī viņa teiktajā ir savs patiesums, daļa rīdzienieku tiešām ir pasisti, ar savu galvu nedomā un uzskata, ka visa pasaule griežas tikai ap viņiem. Nu nepelna visa LV kā Rīgā, priekš mazpilsētas autora alga ir tīri ok, tiesa gan, tas nenozīmē, ka viņš nevarētu pelnīt vairāk. Kaut vai kā iepriekš minēju, strādājot pats pie sevis. Vieta viņam ir, gan jau drēbi arī saprot, ja jau to vien dara, instrumentus, ja vēl nav, var par pāris algām iekrāt un sapirkt. Vajag tikai darboties.
KristapsM @ 15.10.2023 16:15Pašnodarbinātais es nevēlos būt in nebūtu man stabili ienākumi labojot mašīnas, viens no iemesliem kādēļ es nevēlos būt pašnodarbinātais ir tīri vienkārši - latvieši ir pasisti kapeiku pisēji. Gan no vectēva pieredzes kas visu mūžu kā pašnodarbinātais mehāniķis strādāja gan no savas pieredzes kad man piedāvā haltūras. Grib lai viņiem vecu musaru uztaisa priekš muzeja bet pa 50 eiro jo redz grūti laiki ar naudiņām švaki. Tagadja kads man garažā piesienās sāk prasīt vai es nevarētu viņam to un šito, es pasaku tu nevarēsi mani atļauties.
Un jā par tām algām šeit rīgas cacām 1100 eiro pēc nodokļiem ir kabatas nauda un es esmu neveiksminieks bet ja pasties SS.com, pie dobeles esošajos sludinājumos reti kura darba vieta piedāvā virs kur alga būs pēc nodokļiem 1000 + eiro, lielā daļā darba vietu sanāk algas trīs ciparu skaitlī.. Noteikti man teiks lai pārvācos uz Rīgu bet to nevēlos, neredzu rīgā neko pozitīvu, nekas man tajā pilsētā nevilina un ja godīgi pēdējo reizi tur biju kautkad 2018. gadā, un tapat ne Rīgā, bet pierīgā. Pašā rīgā laikam 2009...
tieši tāpēc es saku ka pašnodarbinātam nav stabili ienākumi. mums mazaja dobelē servisi un privātie mehāmiķi ir uz katra stūra. un ja no 10 večiem es 8 atšūšu, ko tad nopelnīšu? Un starpcitu sava darba vietā nestrādāju par mehāniķi, kā arī es nesaku ka man ir alga pa mazu, saku to ka dzīvojot ar vecākiem alga ir pilnīgi pietiekoša manām vajadzībām. Žopa būtu tad ja man būtu attiecības un vēl citas izmaksas. un tie kas saka ka cilvēki ar tādām algām bērnus audzina, jā zinu bet kāda viņiem dzīve? Strādā nomaksā rēķinus, kādam gnīdam ieliek kabata par īri, nopērk ēdamo un viss, strādā lidz nākošajai algai. Bet kad tad sev kautko nopirks?Jānis Parastais @ 15.10.2023 16:32
Īsti nesaprotu to loģiku par kapeikām, neviens taču Tev neliek ņemt tos darbus par kapeikām, kad esi pašnodarbinātais, vari taču tieši tāpat teikt, ka nevari mani atļauties. Pie kāda taču Tu tagad strādā, vai tad viņš Tev maksā vairāk nekā par Tavu izdarīto darbu saņem? Ne taču, tad jau sen būtu atlaists, atšķirība tā, ka savai algai tad varēsi arī paņemt to, ko viņš sev pa virsu no Tava padarītā darba paņem. Ja esi parastais mietpilsonis, kurš grib tikai iet uz darbu, vakarā iet mājās, par to saņemot mazāku, bet konstantu summu, tad protams cits stāsts, jo nav vēlmes par neko iespringt.
KristapsM @ 15.10.2023 16:44tieši tāpēc es saku ka pašnodarbinātam nav stabili ienākumi. mums mazaja dobelē servisi un privātie mehāmiķi ir uz katra stūra. un ja no 10 večiem es 8 atšūšu, ko tad nopelnīšu? Un starpcitu sava darba vietā nestrādāju par mehāniķi, kā arī es nesaku ka man ir alga pa mazu, saku to ka dzīvojot ar vecākiem alga ir pilnīgi pietiekoša manām vajadzībām. Žopa būtu tad ja man būtu attiecības un vēl citas izmaksas. un tie kas saka ka cilvēki ar tādām algām bērnus audzina, jā zinu bet kāda viņiem dzīve? Strādā nomaksā rēķinus, kādam gnīdam ieliek kabata par īri, nopērk ēdamo un viss, strādā lidz nākošajai algai. Bet kad tad sev kautko nopirks?
Mēs vienreiz ar kolēģiem runājām, ir divas izvēles, vainu es esmu viens un turpinu skrūvēties gar motocikliem, vainu es esmu attiecībās un metu visiem hobijiem mieru. Abi kopā nav iespējami. Bet tas tā filozofējot, jo jāsaka par par laimi, nevienai sievietei nešķiet ka esmu izskatīgs. Nezinu kā būtu bijis ja būtu bijis ja es būtu bijis izskatīgs, varbūt kā citiem būtu parāvusi atkarība no tiem randiņiem un būtu uzaudzis par kautkādu līkroci kas pat pareizi skrūvgriezi neprot turēt, bet profesionālis bērnu ražošanā. bet nu katram savi uzskati...elkonis @ 15.10.2023 16:56
Ja atrod normālu otru pusīti, kas strādā un galvā nav tikai nauda, tad lieku izdevumu nav? Stulbs uzskats, ka attiecībās uzreiz aiziet neskaitāmi daudz naudas. Ja cilvēki viens otru mīl un ciena, tad kopā arī izkulsies un pratīs menedžēt naudu.
KristapsM @ 15.10.2023 16:15Pašnodarbinātais es nevēlos būt in nebūtu man stabili ienākumi labojot mašīnas, viens no iemesliem kādēļ es nevēlos būt pašnodarbinātais ir tīri vienkārši - latvieši ir pasisti kapeiku pisēji. Gan no vectēva pieredzes kas visu mūžu kā pašnodarbinātais mehāniķis strādāja gan no savas pieredzes kad man piedāvā haltūras. Grib lai viņiem vecu musaru uztaisa priekš muzeja bet pa 50 eiro jo redz grūti laiki ar naudiņām švaki. Tagadja kads man garažā piesienās sāk prasīt vai es nevarētu viņam to un šito, es pasaku tu nevarēsi mani atļauties.
Un jā par tām algām šeit rīgas cacām 1100 eiro pēc nodokļiem ir kabatas nauda un es esmu neveiksminieks bet ja pasties SS.com, pie dobeles esošajos sludinājumos reti kura darba vieta piedāvā virs kur alga būs pēc nodokļiem 1000 + eiro, lielā daļā darba vietu sanāk algas trīs ciparu skaitlī.. Noteikti man teiks lai pārvācos uz Rīgu bet to nevēlos, neredzu rīgā neko pozitīvu, nekas man tajā pilsētā nevilina un ja godīgi pēdējo reizi tur biju kautkad 2018. gadā, un tapat ne Rīgā, bet pierīgā. Pašā rīgā laikam 2009...
KristapsM @ 15.10.2023 17:23Mēs vienreiz ar kolēģiem runājām, ir divas izvēles, vainu es esmu viens un turpinu skrūvēties gar motocikliem, vainu es esmu attiecībās un metu visiem hobijiem mieru. Abi kopā nav iespējami. Bet tas tā filozofējot, jo jāsaka par par laimi, nevienai sievietei nešķiet ka esmu izskatīgs. Nezinu kā būtu bijis ja būtu bijis ja es būtu bijis izskatīgs, varbūt kā citiem būtu parāvusi atkarība no tiem randiņiem un būtu uzaudzis par kautkādu līkroci kas pat pareizi skrūvgriezi neprot turēt, bet profesionālis bērnu ražošanā. bet nu katram savi uzskati...
kādi tukši vārdi ? tu domā ka mēs darbā visi esam 30+ gadīgi nevainīgi? Es vienīgais tāds, pārējiem ir sievas, bērni, alga grozās ap manējo un varu teikt godīgi ka viņi dēļ tās ģimenes dzīves priekš sevis neko nevar atļauties. ne arī viņiem ir hobiji kā man. Dzīvo lai barotu bērnus un maksātu rēķinus. Tādu dzīvi es nevēlos jo nēesmu tads kas var ar rokām klēpī sēdēt mājās.elkonis @ 15.10.2023 17:32
Tukši vārdi. Visu ko varu teikt - pats vainīgs, ka dzīvo mucā un tici steriotipiem.