Vīrietis dzīvo ar vecākiem?

Reitings 102
Reģ: 15.09.2023
Kā mums māca mēdijos un TV, kopē ko dara attīstītās valstīs un ASV. Tad nu attīstītās valstīs ir pieņemts ka 18 gados vecāki met ārā savus bērnus no mājam lai tie iet uz visām 4 debespusēm dzīvot savu dzīvi. Bet vai Latvijā tas ir iespējams parastam vidusmēra latvietim nevis "upper class"? Es personīgi vīrietis 32 gadi dzīvoju kopā ar vecākiem un esmu saņēmis no sievietēm komentārus ka tas nav normāli ka man tajā vecumā vajadzēja sen jau īrēt dzīvokli un ka es braucu ar vecu auto, normāli veči paņem Mogo kredītā jaunāku, vajagot "attistities" bet es to nedaru.
Jautājums tiešām pēc sieviešu domām tie čaļi kas ir kredītos un parādos lai celtu savu tēlu ir tie attīstītie un 21 gadsimta norma?
Es personīgi uzskatu ka mana dzive ar vecākiem un vecu auto nav lielaks murgs par tiem "patstāvīgajiem" kas saņemušies kredītus un kādam liek kabatā 400 eiro par to ka tā persona ļauj uz laiku dzīvot savā CCCP laiku bloku mājā.
Un nē es nēesmu stereotips kas sēž uz muteres kakla un spēlē datorspēles caurām dienām. Strādāju, pēdējās nedēļas pat pa 10h dienā, pelnu pats savu naudu.
14.10.2023 13:44 |

Reitings 102
krista01 @ 16.10.2023 12:24
Es īsti līdz galam nesapratu, kā tur viss līmējas kopā. No vienas puses Kristaps katru vakaru no 5 līdz 9 ir garāžā un ņemas ap saviem 4 močiem (tur tik daudz darba visu cauru gadu?), bet no otras puses paaugstināt savus ienākumus labojot arī kāda cita močus nav iespējams! Retais taču ir gatavs maksāt tik daudz, cik Kristaps grib! Tāpēc labāk par brīvu čakarēties ar saviem močiem 20h nedēļā.
Nocitēšu slaveno Roberta Kiyosaki sakāmo - Rich people buy assets, middle-class people buy liabilities that they think are assets, and poor people only have expenses.
Atšķirība starp 'izlepušo rīdzinieku' un 'mazpilsētas strādnieku' bieži vien ir tikai tāda, ka kādreiz bija divi bērni mazpilsētas strādnieku ģimenē, viens no kuriem darīja daudz un dažādas lietas, lai sasniegtu un pelnītu vairāk, kamēr otrs sēdēja uz pakaļas un spriedelēja par nabadzīgo valsti.
Un neviens nesaka, ka visiem obligāti jāpelna 2 un cik tur tūkstoši. Negribi - nepelni. Bet ja sāc čīkstēt tad vienmēr neizbēgami būs jautājums - ko pats esi darījis, lai uzlabotu savu dzīvi?
protams ka es savu brīvo laiku labāk veltu savai tehnikai nekā laboju citu mēslus. Es te jau vairakas reizes esmu uzdevis jautājumu KUR PRIKOLS VELTĪT VISU SAVU DZĪVI CITIEM? ar to e s domaju ari tos kuri visu dzīvi novergo lai maksātu īri un bernus uzturētu bet sev pat velosipēdu nenopērk? Protams ja es darbā nostrādājos tās pāris brīvās stundas kas paliek pēc darba es labak veltu sev. Un starpcitu kad es kautko daru priekš sevis tas nav kā darbs bet gan atpūta.
16.10.2023 12:33 |

Reitings 102
Malibu Steisija @ 16.10.2023 09:20
Patiesībā diezgan bēdīga situācija. Vīrietim ir jābūt tam dzinulim, ka jādzīvo atsevišķi, jāveido sava ģimene, jābūt patstāvīgam.
Un protams, ka tagad aizejot un sākot dzīvot patstāvīgi tēriņi būs milzīgi, ar sievieti vai bez. Vajag pašam savu gultu, krūzīti un slotu. Bet pie mammas tas viss ir. Normāli cilvēki laikam ejot apaug ar savām lietām un pēc tam var neuztraukties, ka ievācās jaunā mājoklī, bet nav ar ko viņu piepildīt.
Pēc pārējiem autora komentāriem diskusijā redzu, ka tie ir galvenokārt tikai attaisnojumi. Neviens jau neliek uzreiz ņemt hipotekārajā māju ar 10 istabām. Neviens neliek pamest savus hobijus un sākt depresīvu dzīvi tikai lai sāktu dzīvot atsevišķi.
Sievietei jau īsti neinteresēs ar kādu mašīnu čalis brauc un cik viņam liels tas dzīvoklis, bet dabiski zemapziņā ir jautājums - vai šis vīrietis var par mani parūpēties? Un nejau tādā ziņā, ka sievieti vajag uzturēt 100%, tagad sievietes pašas to var izdarīt labāk nekā jebkurš vīrietis, bet tādā ziņā, ka grozi kā gribi, tā ir vīrieša joma. Protect un provide. Jo ja nākotnē nonākam pie situācijas, ka sieviete pilda savas sievietes lomas, ir sieva, māte un saimniece, mazākais ko viņas čalis var darīt ir dot viņai un ģimenei dzīvesvietu, jo ko citu līdzvērtīgu var dot vīrietis?
nu kā jau te minēja, es esmu garīgi slims, jo man nav tas dzinulis veidot to ģimeni. Negribu bērnus, nekad neesmu gribējis tādus nekad pat neesmu domājis ka tādi būs.
16.10.2023 12:39 |

Reitings 64
Reģ: 15.03.2023
KristapsM @ 16.10.2023 12:33
protams ka es savu brīvo laiku labāk veltu savai tehnikai nekā laboju citu mēslus. Es te jau vairakas reizes esmu uzdevis jautājumu KUR PRIKOLS VELTĪT VISU SAVU DZĪVI CITIEM? ar to e s domaju ari tos kuri visu dzīvi novergo lai maksātu īri un bernus uzturētu bet sev pat velosipēdu nenopērk? Protams ja es darbā nostrādājos tās pāris brīvās stundas kas paliek pēc darba es labak veltu sev. Un starpcitu kad es kautko daru priekš sevis tas nav kā darbs bet gan atpūta.

Žēl, ka tavi vecāki neiesaka tev izvākties no viņu mājvietas, jo viņi beidzot grib dzīvot sev, nevis vergot, lai uzturētu savu bērnu jeb pieaugušu, 30-gadīgu sliņķi. Līdzjutība vecākiem! Cerams, ka vismaz vecumdienās viņiem visu nodrošināsi, pienesīsi, salabosi un samaksāsi, kad viņi būs pensijā. Lai gan šitādi parasti paņem ņifeli, kad jāsāk uzņemties par kādu atbildība jeb jāpieaug.
16.10.2023 12:43 |

10 gadi
Reitings 2348
Reģ: 27.02.2011
Kristap bet gan jau tu ik pa laikam ar kādu satiecies sievieti, nu kaut vai seksu gribas, ko viņas par to saka? Kā viņas uztver tavu dzīvošanu ar vecākiem?
Ja tev pat seksuāli sievieti negribās tad dzīvo kā dzīvo, ko te apspriest, bet normāli jau tas nav, bet ka tevi tas apmierina, tad par ko ir tēma?
16.10.2023 12:47 |

Reitings 1472
Reģ: 15.07.2023
Malibu Steisija
Vīrietim bija nevis ir jābūt dzinulim. Nezinu, vai esi pamanījusi, bet cilvēki ir ļoti mainījušies. Tu vairs nevari attiecināt lielāko daļu akmens laikmeta prasību uz mūsdienu vīriešiem galvenokārt tāpēc, ka sievietes ir ievērojami mainījušās. Viņas nav ne saimnieciskas, ne sievišķīgas un, pats galvenais, viņām ir svarīgi "izskrieties" līdz 30 gadiem ar top 10%.
Objektīvi, vīrieša "uzdevumam" mūsdienu reālijās vajadzētu būt vienkārši eksistēšanai, lai pilnībā kompensētu adekvātu mūsdienu sieviešu prasības.
P.S. ...un pirms Tu iestarpini naudu (Jūsu standarta arguments) - vīriešiem uz Jūsu naudu ir nospļauties. Pelniet, cik uziet, bet tas nav un nekad nebūs pluss vīriešu "acīs".
16.10.2023 12:48 |

10 gadi
Reitings 2348
Es jau no vecākiem prom esmu vismaz no 21 gada vecuma un atpakaļ nemaz netaisos, tikai īstermiņā varētu. Es esmu pieaudzis cilvēks un nespēju dalīt savu privāto telpu ar savu māti, man vajadzētu savu klusumu, lietu kārtību, mātes bieži vien kontrolēt sāk, nē, es vienkārši nespēju iztēloties šādu ilgtermiņa variantu, un nav atbilde jo sabiedrībā tā pieņemts, vienkārši es pati esmu pieaudzis cilvēks un tādā veidā es pašnosakos.
16.10.2023 12:50 |

10 gadi
Reitings 2348
Nespēju atdalīties no saviem vecākiem 30+ gados es uzskatu par infantīlismu, nespēju uzņemties atbildību par savu dzīvi, nespēju sadzīvot pašam ar sevi, kā aizkavējies bērns.
16.10.2023 12:53 |

Reitings 174
Reģ: 09.09.2023
KristapsM @ 16.10.2023 12:33

Muļķīgs jautājums. Vajadzētu saprast, pat ja pašam personīgi nav tādas vēlmes, kāpēc audzināt bērnus un ieguldīt naudu bērnos ir lielāka vērtība nekā šopingot. Cik nožēlojami tev no malas šķiet visu naudu sagrūst bērnos, tik nožēlojami arī citiem no malas šķiet dzīvē neko citu neredzēt kā tikai mammas istabu un garāžas sienas. Es vēl saprastu, ja te būtu runa par normālu naudu, komfortu, izklaidēm, ceļojumiem, nu da jebko ko var klasificēt kā dzīvošanu sev, bet ne jau nu šādu nīkuļošanu.
16.10.2023 12:59 |

Reitings 1847
Reģ: 26.03.2020
KUR PRIKOLS VELTĪT VISU SAVU DZĪVI CITIEM? ar to e s domaju ari tos kuri visu dzīvi novergo lai maksātu īri un bernus uzturētu bet sev pat velosipēdu nenopērk?

Tu tiešām esi retarded? Un tas nav retorisks jautājums. Kāpēc tu vispār domā, ka cilvēki, kuriem ir sievas un bērni visu mūžu vergo un neko sev nepērk? Tu to spried no savu lūzeru draugu dzīvēm? Varētu padomāt, ka ienākumi visu mūžu stāv uz vietas un neko vairāk par rēķinu samaksu un bērnu pabarošanas nekad neko atļauties nekad nevarēs. Ir tak pilns ar cilvēkiem, kuri visu to var atļauties + apmaksāt sev tīkamus hobijus un vēl ceļot pa pasauli. Ir tikai jākustina smadzenes un jāizdomā veids kā varētu vairāk nopelnīt un pats galvenais - jādara, nevis "man šķiet, ka tā, tāpēc es nemaz nemēğināšu"
16.10.2023 13:08 |

Reitings 39923
Reģ: 21.08.2023
Chikitita @ 16.10.2023 12:47
Kristap bet gan jau tu ik pa laikam ar kādu satiecies sievieti, nu kaut vai seksu gribas, ko viņas par to saka? Kā viņas uztver tavu dzīvošanu ar vecākiem?
Ja tev pat seksuāli sievieti negribās tad dzīvo kā dzīvo, ko te apspriest, bet normāli jau tas nav, bet ka tevi tas apmierina, tad par ko ir tēma?

Kristaps joprojām ir nevainīgs. Viņš to nemaz neslēpj.
16.10.2023 13:41 |

Reitings 102
krista01 @ 16.10.2023 12:59

Muļķīgs jautājums. Vajadzētu saprast, pat ja pašam personīgi nav tādas vēlmes, kāpēc audzināt bērnus un ieguldīt naudu bērnos ir lielāka vērtība nekā šopingot. Cik nožēlojami tev no malas šķiet visu naudu sagrūst bērnos, tik nožēlojami arī citiem no malas šķiet dzīvē neko citu neredzēt kā tikai mammas istabu un garāžas sienas. Es vēl saprastu, ja te būtu runa par normālu naudu, komfortu, izklaidēm, ceļojumiem, nu da jebko ko var klasificēt kā dzīvošanu sev, bet ne jau nu šādu nīkuļošanu.
tieši to es vairākas reizes esmu minējis, izskatas ka te neviens neko nelasa... tieši tā! Man nesaprast tos cilvēkus kuri uzskata ka viņu mērķis ir veidot ģimeni un veltit dzīvi lai audzinātu nākošo paaudzi. Tā arī citiem nesaprast to ka es velos darit to kas man patīk un veltit dzivi sev nevis citiem.
16.10.2023 13:55 |

Reitings 102
GhostGG @ 16.10.2023 13:08

Tu tiešām esi retarded? Un tas nav retorisks jautājums. Kāpēc tu vispār domā, ka cilvēki, kuriem ir sievas un bērni visu mūžu vergo un neko sev nepērk? Tu to spried no savu lūzeru draugu dzīvēm? Varētu padomāt, ka ienākumi visu mūžu stāv uz vietas un neko vairāk par rēķinu samaksu un bērnu pabarošanas nekad neko atļauties nekad nevarēs. Ir tak pilns ar cilvēkiem, kuri visu to var atļauties + apmaksāt sev tīkamus hobijus un vēl ceļot pa pasauli. Ir tikai jākustina smadzenes un jāizdomā veids kā varētu vairāk nopelnīt un pats galvenais - jādara, nevis "man šķiet, ka tā, tāpēc es nemaz nemēğināšu"
tema bija tieši par strādnieku šķiras cilvēkiem, jeb priekš jums rīdzeniekiem - latvijas mazturīgo slāni. Runa negaja par tiem kuri pelna 2k 3k vai vairāk mēnesī. Bet tīri par cilvēkiem, pārdevējiem, rūpnīcas strādniekiem utt. Un vispar tēma bija par to kāpec latvija un vispar eiropā skaitās normāli dzīvot parādos? (Jā kredītu par parādu uzskatu)
16.10.2023 14:03 |

Reitings 3521
Reģ: 23.01.2022
KristapsM @ 16.10.2023 14:03
tema bija tieši par strādnieku šķiras cilvēkiem, jeb priekš jums rīdzeniekiem - latvijas mazturīgo slāni. Runa negaja par tiem kuri pelna 2k 3k vai vairāk mēnesī. Bet tīri par cilvēkiem, pārdevējiem, rūpnīcas strādniekiem utt. Un vispar tēma bija par to kāpec latvija un vispar eiropā skaitās normāli dzīvot parādos? (Jā kredītu par parādu uzskatu)

Kāpēc tu manu jautājumu ignorē?
Jo nedod mammai/omei naudu, vai ne? Tieši tik maziņš puikiņš esi!
Un kādēļ slēp cik istabas? Jo dzīvo vienā istabā ar omi?
16.10.2023 14:22 |

Reitings 3521
KristapsM @ 16.10.2023 14:03

Nāksies tevi apbēdināt, bet 1100eur uz rokas NAV mazturīgais slānis, īpaši, ja vari atļauties mašīnu un ntos močus. 1100eur vientuļam čalim, kurš savā dzīvē apmaksā tikai savas kaprīzes, nevis pamatlietas, turklāt bez iekrājumiem, ir tikai un vienīgi naudas neprašana.
16.10.2023 14:24 |

Reitings 102
Pelnrukšķīte @ 16.10.2023 14:24

Nāksies tevi apbēdināt, bet 1100eur uz rokas NAV mazturīgais slānis, īpaši, ja vari atļauties mašīnu un ntos močus. 1100eur vientuļam čalim, kurš savā dzīvē apmaksā tikai savas kaprīzes, nevis pamatlietas, turklāt bez iekrājumiem, ir tikai un vienīgi naudas neprašana.
zinu ka nav, priekš dobeles tā ir normāla alga lao varētu dzivot daudz maz normāli priekš sevis, bet te forumā priekš rīdzeniekiem tā ir tikai kabatas nauda un lūzera darba alga, tapēc to minēju. Un atbildot uz tavu iepriekšējo jautajumu es jau arī vairākas reizes esmu minejis ka veicu maksājumus arī
16.10.2023 14:42 |

Reitings 174
Reģ: 09.09.2023
KristapsM @ 16.10.2023 13:55
tieši to es vairākas reizes esmu minējis, izskatas ka te neviens neko nelasa... tieši tā! Man nesaprast tos cilvēkus kuri uzskata ka viņu mērķis ir veidot ģimeni un veltit dzīvi lai audzinātu nākošo paaudzi. Tā arī citiem nesaprast to ka es velos darit to kas man patīk un veltit dzivi sev nevis citiem.

Kristaps:
> uztaisa tēmu forumā ''ko jūs domājat par manu dzīvesveidu?''
> tad raksta komentārus: "kā jūs atļaujaties komentēt manu dzīvesveidu!!!!"
Zini cik te forumā ir bezbērnu cilvēku? Ka tik ne lielākā daļa. Ne jau tur ir tā problēma.
16.10.2023 14:44 |

Reitings 102
krista01 @ 16.10.2023 14:44

Kristaps:
> uztaisa tēmu forumā ''ko jūs domājat par manu dzīvesveidu?''
> tad raksta komentārus: "kā jūs atļaujaties komentēt manu dzīvesveidu!!!!"
Zini cik te forumā ir bezbērnu cilvēku? Ka tik ne lielākā daļa. Ne jau tur ir tā problēma.
Vispar jautājums bija kādēļ mūsdienās lēkt augstāk par savu pakaļu un dzīvot dzives veidu kas nav atbilstošs ienākumiem ir normāla dzive ar rietumniecisku domāšanu bet apzināties savu vērtību nē.
PIEMĒRAM: konsultants veikalā Bite pelna 700 eiro bet ņem kredītā biznesa klases auto, ņem kredītā dārgus rokas pulsksteņus, bet ēd roltonus tas skaitās top g alpha male, piemērs citiem, bet viņa kolēģis sakrāj naudu un nopērk 4. golfiņu, un nepērk firmas drēbes, neknapinās ar ēdienu un citam lietām - viņš ir lūzeris.
šāda bija tēma, nevis par manu personīgo dzīvi bet vispar par cilvēkiem tādiem un tādiem kā es.
16.10.2023 15:11 |

Reitings 3521
KristapsM @ 16.10.2023 14:42
zinu ka nav, priekš dobeles tā ir normāla alga lao varētu dzivot daudz maz normāli priekš sevis, bet te forumā priekš rīdzeniekiem tā ir tikai kabatas nauda un lūzera darba alga, tapēc to minēju. Un atbildot uz tavu iepriekšējo jautajumu es jau arī vairākas reizes esmu minejis ka veicu maksājumus arī

vispār, tā gluži nav. Un, ja nebūtu iespītējies, ka visi birojos pelna 3+k, tad pamanītu, ka tev RĪDZINIEKI cenšas pateikt, ka arī viņi dzīvo ar tādām algām, līdz ar to, tavi apstākļi ir ļoti ok. Jābeidz tikai čīkstēt.
16.10.2023 15:28 |

Reitings 1732
Reģ: 19.05.2016
Atmetot jebkādus citus iebildumus, kas kādai varētu būt - es nepītos ar tādu vīrieti tāpēc, ka man vairs nav 17 lai lavītos apkārt un slēptos no senčiem kad gribas pavadīt laiku ar savu mīļoto. KĀDAM tad ir jābūt tam, kam ir sava personiskā vieta kur dzīvot kur nevienam nav jāatskaitās. Tad man jābūt tai durai kurai ir sava vieta kamēr tu, viltīgais un attapīgais, taupi naudu dzīvojot pie senčiem. Kā tieši Tu to stādies priekšā - viesnīcas? airBNB? Izteikumi par citiem, kas tērē naudu, tavuprāt, nepareizi arī neko labu neliecina par tavu finanšupratību. Es iemanījos dzīvot patstāvīgi ar minimālo algu un man pāri palika. Nedzīvojot pie vecākiem.
16.10.2023 15:30 |

Reitings 3521
KristapsM @ 16.10.2023 15:11
Vispar jautājums bija kādēļ mūsdienās lēkt augstāk par savu pakaļu un dzīvot dzives veidu kas nav atbilstošs ienākumiem ir normāla dzive ar rietumniecisku domāšanu bet apzināties savu vērtību nē.
PIEMĒRAM: konsultants veikalā Bite pelna 700 eiro bet ņem kredītā biznesa klases auto, ņem kredītā dārgus rokas pulsksteņus, bet ēd roltonus tas skaitās top g alpha male, piemērs citiem, bet viņa kolēģis sakrāj naudu un nopērk 4. golfiņu, un nepērk firmas drēbes, neknapinās ar ēdienu un citam lietām - viņš ir lūzeris.
šāda bija tēma, nevis par manu personīgo dzīvi bet vispar par cilvēkiem tādiem un tādiem kā es.

Tas saucās - prioritātes un finanšu pratība.
16.10.2023 15:30 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits