Vīrietis dzīvo ar vecākiem?

Reitings 102
Reģ: 15.09.2023
Kā mums māca mēdijos un TV, kopē ko dara attīstītās valstīs un ASV. Tad nu attīstītās valstīs ir pieņemts ka 18 gados vecāki met ārā savus bērnus no mājam lai tie iet uz visām 4 debespusēm dzīvot savu dzīvi. Bet vai Latvijā tas ir iespējams parastam vidusmēra latvietim nevis "upper class"? Es personīgi vīrietis 32 gadi dzīvoju kopā ar vecākiem un esmu saņēmis no sievietēm komentārus ka tas nav normāli ka man tajā vecumā vajadzēja sen jau īrēt dzīvokli un ka es braucu ar vecu auto, normāli veči paņem Mogo kredītā jaunāku, vajagot "attistities" bet es to nedaru.
Jautājums tiešām pēc sieviešu domām tie čaļi kas ir kredītos un parādos lai celtu savu tēlu ir tie attīstītie un 21 gadsimta norma?
Es personīgi uzskatu ka mana dzive ar vecākiem un vecu auto nav lielaks murgs par tiem "patstāvīgajiem" kas saņemušies kredītus un kādam liek kabatā 400 eiro par to ka tā persona ļauj uz laiku dzīvot savā CCCP laiku bloku mājā.
Un nē es nēesmu stereotips kas sēž uz muteres kakla un spēlē datorspēles caurām dienām. Strādāju, pēdējās nedēļas pat pa 10h dienā, pelnu pats savu naudu.
14.10.2023 13:44 |

Reitings 3676
Reģ: 11.04.2023
krista01 @ 15.10.2023 14:46

Tu saproti, ka nav tādu ''šī foruma'' uzskatu? Te nav nevienas tēmas, kurās būtu vienprātība starp visām lietotājām.
Tikai kārtējais gadījums, kur pierādās - foruma vīrieši te nāk tikai meklēt mammu, kurai klēpī paraudāt par meitenēm, kas viņus apcēla. Ja arī neapcēla, tad vienmēr var kaut ko izfantazēt. Kā jau īsti top G.

Vīrieši meklē mammas un sievietes tēvu 👍
Kalnos @ 15.10.2023 14:48
Uzskati visi strādā vadošos amatos ar algu uz rokas virs 2, vai 3 tk ir visos LV anonimos forumos .
FB visi pilniba saka ko citu,ari ārsti,skolotaji un skolu piem direktori.
Darba sludinājumos algas citas
Statistika cita! Forumos visi biezie un smukie.

Neko neuzskatu, bet bieži vien šajā anonīmajā forumā parādas visādas fantāzijas no sieviešu puses un sit pušu topG stāstiņus.
15.10.2023 14:53 |

Reitings 88
Reģ: 13.10.2023
Jānis Parastais @ 15.10.2023 14:50

Nez, es vairāk sakatīju, ka autors bija domājis vai to vispār vajag, ne tik daudz, ka nevarētu. Ja vien viņš ar tiem vecākiem nedzīvo vienistabas dzīvoklī, bet teiksim mājā, vietas pietiek un beibes viņam nav, tad arī neredzu baigo vajadzību speciāli skriet īrēt atsevišķi, tikai tāpēc, lai citu acīs skaitītos “dikti patstāvīgs”. Vairāk jautājums, vai autors būtu gatavs ko lietas labā darīt, ja uzrastos kāda ilglaicīga draudzene, un šī vieta sāktu palikt visiem par mazu.

Viņš teica, ka dzīvoklī ar mammu un omi.
15.10.2023 15:02 |

Reitings 3676
Reģ: 11.04.2023
lasamviela @ 15.10.2023 15:02

Viņš teica, ka dzīvoklī ar mammu un omi.

Lieliski, dzīvo 3 paaudzēs, kā īsta dzimta.
15.10.2023 15:12 |

Reitings 174
Reģ: 09.09.2023
Jānis Parastais @ 15.10.2023 14:50

Nez, es vairāk sakatīju, ka autors bija domājis vai to vispār vajag, ne tik daudz, ka nevarētu. Ja vien viņš ar tiem vecākiem nedzīvo vienistabas dzīvoklī, bet teiksim mājā, vietas pietiek un beibes viņam nav, tad arī neredzu baigo vajadzību speciāli skriet īrēt atsevišķi, tikai tāpēc, lai citu acīs skaitītos “dikti patstāvīgs”. Vairāk jautājums, vai autors būtu gatavs ko lietas labā darīt, ja uzrastos kāda ilglaicīga draudzene, un šī vieta sāktu palikt visiem par mazu.

No tēmas nolasās, ka autors ir tik ''laimīgs'' ar savu dzīvi, ka ir aizvainojums uz pus pasauli. Ieskaitot rīdziniekus, kam 1.1k algu pelnītājus nesaprast, ofisos sēdētājus, kas tikai paraksta papīrus un saņem par to 3k algas, sievietes, kuru acīs vīrieši kredītos līdz ausīm ir dzīves lielākie veiksminieki, un citas lietas, ko viņš pats izfantazē un tad stāsta sev, cik visa pasaule stulba, bet viņš - gudrs.
15.10.2023 15:20 |

Reitings 656
Reģ: 28.07.2023
krista01 @ 15.10.2023 15:20

No tēmas nolasās, ka autors ir tik ''laimīgs'' ar savu dzīvi, ka ir aizvainojums uz pus pasauli. Ieskaitot rīdziniekus, kam 1.1k algu pelnītājus nesaprast, ofisos sēdētājus, kas tikai paraksta papīrus un saņem par to 3k algas, sievietes, kuru acīs vīrieši kredītos līdz ausīm ir dzīves lielākie veiksminieki, un citas lietas, ko viņš pats izfantazē un tad stāsta sev, cik visa pasaule stulba, bet viņš - gudrs.

Daļa taisnības Tevis teiktajā ir, mazliet apbižojies izklausās un jūtama motivācijas trūkuma piegarša, bet arī viņa teiktajā ir savs patiesums, daļa rīdzienieku tiešām ir pasisti, ar savu galvu nedomā un uzskata, ka visa pasaule griežas tikai ap viņiem. Nu nepelna visa LV kā Rīgā, priekš mazpilsētas autora alga ir tīri ok, tiesa gan, tas nenozīmē, ka viņš nevarētu pelnīt vairāk. Kaut vai kā iepriekš minēju, strādājot pats pie sevis. Vieta viņam ir, gan jau drēbi arī saprot, ja jau to vien dara, instrumentus, ja vēl nav, var par pāris algām iekrāt un sapirkt. Vajag tikai darboties.
15.10.2023 15:30 |

Reitings 174
Jānis Parastais @ 15.10.2023 15:30

Daļa taisnības Tevis teiktajā ir, mazliet apbižojies izklausās un jūtama motivācijas trūkuma piegarša, bet arī viņa teiktajā ir savs patiesums, daļa rīdzienieku tiešām ir pasisti, ar savu galvu nedomā un uzskata, ka visa pasaule griežas tikai ap viņiem. Nu nepelna visa LV kā Rīgā, priekš mazpilsētas autora alga ir tīri ok, tiesa gan, tas nenozīmē, ka viņš nevarētu pelnīt vairāk. Kaut vai kā iepriekš minēju, strādājot pats pie sevis. Vieta viņam ir, gan jau drēbi arī saprot, ja jau to vien dara, instrumentus, ja vēl nav, var par pāris algām iekrāt un sapirkt. Vajag tikai darboties.

Jā, strādājot kā pašnodarbinātais, varbūt arī savu uzņēmumu dibinot, ja konkurence ļauj - iespējams, varbūt varētu pelnīt vairāk. Bet ja cilvēks var gadiem sēdēt darbā ar zemu algu aiz tīra pieraduma, tad manuprāt te nekas tāds nesanāks. Un priekš kam autoram pelnīt vairāk? No viņa rakstītā neizklausās, ka viņam dzīvē būtu kādi mērķi. Tad nav arī motivācijas uz kaut ko tiekties, ja nav mērķu.
15.10.2023 15:39 |

10 gadi
Reitings 1186
Reģ: 09.11.2009
Mani neinteresē čaļa loģika. Ja viņš ir pilngadīgs, pabeidzis studijas un dzīvo ar māti, mums nav pa ceļam. Es netaisos būt attiecībās, kur māmiķītis no blakus istabas skatās pār plecu un koriģē dēliņa dzīvi.
Tāpēc mums ir tas saimniekšovs - agrāk tur katrs otrais nebija no māmiņas atlīmējies un tad brīnās, kāpēc vēl brīvi.
Vienīgais iemesls, kas man ir pieņemams, kāpēc pilngadīgs vīrietis dzīvo ar savu māti ir, ja mātei ir veselības problēmas un viņa nevar dzīvot viena, jo par viņu jārūpējas. Bet cik ir tādi gadījumi? Ļoti maz. Lielākoties mātes ir izcilā veselībā un vienmēr gatavas koriģēt mazo 35 gadnieku dzīvītes un jaukties attiecībās pa vidu, jo māmiņa tak zin labāk.
Bet ne jau visi vīrieši grib attiecības. Ja viņš piem. dzīvo pie mātes un nemaz baigi nevēlas attiecības, tad jau nav problēma. Dzīvo pie mātes līdz pensijai un nestreso par kaut kādu sieviešu domām.
15.10.2023 15:39 |

Reitings 618
Reģ: 30.09.2023
Nu nezinu. Labāk kulties pašam dzīvē un gūt pieredzi, nekā sēdēt pie vecākiem un nezināt kā būt. Tas ir mans viedoklis, pati 18 gados uzreiz pēc vidusskolas pārvācos uz otru Latvijas galu. Lai cik grūti ir gājis, bet tagad es varu pateikt tikai paldies sev par to. Dzīvojot ar vecākiem skatījums uz dzīvi ir ierobežots (manuprāt). 🤷‍♀️ Un kāda vaina maksāt īri 'svešiniekam'? Ja viss ir legāli un ar papīriem, tad tas ir vēl drošāk nekā pašvaldības dzīvokļi. Ne visi dzīvokļu īpašnieki ir īgni opji vai "karen". Ja Dobelē viss ir tik slikti, tad varbūt ir jādomā par citu pilsētu? Ļoti daudz attaisnojumu bez pamata. Jāsāk darīt, tu nekad nevari zināt kur dzīve aizvedīs.
Un pirms kāds man brūk virsū par to, ka man dzīvi nodrošināja vecāki utt. - Nē, man nebija turīga ģimene. Darīju visu pati. Un nē, nekad dzīvē neesmu ņēmusi kredītus. Protams katram stāts ir citādāks, bet nemēģinot nekas nesanāks.
Vienkārši jādara, neatkarīgi no rezultāta.
15.10.2023 16:14 |

Reitings 102
Jānis Parastais @ 15.10.2023 15:30

Pašnodarbinātais es nevēlos būt in nebūtu man stabili ienākumi labojot mašīnas, viens no iemesliem kādēļ es nevēlos būt pašnodarbinātais ir tīri vienkārši - latvieši ir pasisti kapeiku pisēji. Gan no vectēva pieredzes kas visu mūžu kā pašnodarbinātais mehāniķis strādāja gan no savas pieredzes kad man piedāvā haltūras. Grib lai viņiem vecu musaru uztaisa priekš muzeja bet pa 50 eiro jo redz grūti laiki ar naudiņām švaki. Tagadja kads man garažā piesienās sāk prasīt vai es nevarētu viņam to un šito, es pasaku tu nevarēsi mani atļauties.
Un jā par tām algām šeit rīgas cacām 1100 eiro pēc nodokļiem ir kabatas nauda un es esmu neveiksminieks bet ja pasties SS.com, pie dobeles esošajos sludinājumos reti kura darba vieta piedāvā virs kur alga būs pēc nodokļiem 1000 + eiro, lielā daļā darba vietu sanāk algas trīs ciparu skaitlī.. Noteikti man teiks lai pārvācos uz Rīgu bet to nevēlos, neredzu rīgā neko pozitīvu, nekas man tajā pilsētā nevilina un ja godīgi pēdējo reizi tur biju kautkad 2018. gadā, un tapat ne Rīgā, bet pierīgā. Pašā rīgā laikam 2009...
15.10.2023 16:15 |

Reitings 656
Reģ: 28.07.2023
KristapsM @ 15.10.2023 16:15
Pašnodarbinātais es nevēlos būt in nebūtu man stabili ienākumi labojot mašīnas, viens no iemesliem kādēļ es nevēlos būt pašnodarbinātais ir tīri vienkārši - latvieši ir pasisti kapeiku pisēji. Gan no vectēva pieredzes kas visu mūžu kā pašnodarbinātais mehāniķis strādāja gan no savas pieredzes kad man piedāvā haltūras. Grib lai viņiem vecu musaru uztaisa priekš muzeja bet pa 50 eiro jo redz grūti laiki ar naudiņām švaki. Tagadja kads man garažā piesienās sāk prasīt vai es nevarētu viņam to un šito, es pasaku tu nevarēsi mani atļauties.
Un jā par tām algām šeit rīgas cacām 1100 eiro pēc nodokļiem ir kabatas nauda un es esmu neveiksminieks bet ja pasties SS.com, pie dobeles esošajos sludinājumos reti kura darba vieta piedāvā virs kur alga būs pēc nodokļiem 1000 + eiro, lielā daļā darba vietu sanāk algas trīs ciparu skaitlī.. Noteikti man teiks lai pārvācos uz Rīgu bet to nevēlos, neredzu rīgā neko pozitīvu, nekas man tajā pilsētā nevilina un ja godīgi pēdējo reizi tur biju kautkad 2018. gadā, un tapat ne Rīgā, bet pierīgā. Pašā rīgā laikam 2009...

Īsti nesaprotu to loģiku par kapeikām, neviens taču Tev neliek ņemt tos darbus par kapeikām, kad esi pašnodarbinātais, vari taču tieši tāpat teikt, ka nevari mani atļauties. Pie kāda taču Tu tagad strādā, vai tad viņš Tev maksā vairāk nekā par Tavu izdarīto darbu saņem? Ne taču, tad jau sen būtu atlaists, atšķirība tā, ka savai algai tad varēsi arī paņemt to, ko viņš sev pa virsu no Tava padarītā darba paņem. Ja esi parastais mietpilsonis, kurš grib tikai iet uz darbu, vakarā iet mājās, par to saņemot mazāku, bet konstantu summu, tad protams cits stāsts, jo nav vēlmes par neko iespringt.
15.10.2023 16:32 |

Reitings 102
Jānis Parastais @ 15.10.2023 16:32

Īsti nesaprotu to loģiku par kapeikām, neviens taču Tev neliek ņemt tos darbus par kapeikām, kad esi pašnodarbinātais, vari taču tieši tāpat teikt, ka nevari mani atļauties. Pie kāda taču Tu tagad strādā, vai tad viņš Tev maksā vairāk nekā par Tavu izdarīto darbu saņem? Ne taču, tad jau sen būtu atlaists, atšķirība tā, ka savai algai tad varēsi arī paņemt to, ko viņš sev pa virsu no Tava padarītā darba paņem. Ja esi parastais mietpilsonis, kurš grib tikai iet uz darbu, vakarā iet mājās, par to saņemot mazāku, bet konstantu summu, tad protams cits stāsts, jo nav vēlmes par neko iespringt.
tieši tāpēc es saku ka pašnodarbinātam nav stabili ienākumi. mums mazaja dobelē servisi un privātie mehāmiķi ir uz katra stūra. un ja no 10 večiem es 8 atšūšu, ko tad nopelnīšu? Un starpcitu sava darba vietā nestrādāju par mehāniķi, kā arī es nesaku ka man ir alga pa mazu, saku to ka dzīvojot ar vecākiem alga ir pilnīgi pietiekoša manām vajadzībām. Žopa būtu tad ja man būtu attiecības un vēl citas izmaksas. un tie kas saka ka cilvēki ar tādām algām bērnus audzina, jā zinu bet kāda viņiem dzīve? Strādā nomaksā rēķinus, kādam gnīdam ieliek kabata par īri, nopērk ēdamo un viss, strādā lidz nākošajai algai. Bet kad tad sev kautko nopirks?
15.10.2023 16:44 |

Reitings 618
KristapsM @ 15.10.2023 16:44
tieši tāpēc es saku ka pašnodarbinātam nav stabili ienākumi. mums mazaja dobelē servisi un privātie mehāmiķi ir uz katra stūra. un ja no 10 večiem es 8 atšūšu, ko tad nopelnīšu? Un starpcitu sava darba vietā nestrādāju par mehāniķi, kā arī es nesaku ka man ir alga pa mazu, saku to ka dzīvojot ar vecākiem alga ir pilnīgi pietiekoša manām vajadzībām. Žopa būtu tad ja man būtu attiecības un vēl citas izmaksas. un tie kas saka ka cilvēki ar tādām algām bērnus audzina, jā zinu bet kāda viņiem dzīve? Strādā nomaksā rēķinus, kādam gnīdam ieliek kabata par īri, nopērk ēdamo un viss, strādā lidz nākošajai algai. Bet kad tad sev kautko nopirks?

Ja atrod normālu otru pusīti, kas strādā un galvā nav tikai nauda, tad lieku izdevumu nav😀 Stulbs uzskats, ka attiecībās uzreiz aiziet neskaitāmi daudz naudas. Ja cilvēki viens otru mīl un ciena, tad kopā arī izkulsies un pratīs menedžēt naudu.
15.10.2023 16:56 |

Reitings 1465
Reģ: 10.02.2016
Man no tādiem memļikiem nelabi metās. 30+ bet piesūcies pie mammītes pupa. Fui!
15.10.2023 16:59 |

Reitings 102
elkonis @ 15.10.2023 16:56

Ja atrod normālu otru pusīti, kas strādā un galvā nav tikai nauda, tad lieku izdevumu nav? Stulbs uzskats, ka attiecībās uzreiz aiziet neskaitāmi daudz naudas. Ja cilvēki viens otru mīl un ciena, tad kopā arī izkulsies un pratīs menedžēt naudu.
Mēs vienreiz ar kolēģiem runājām, ir divas izvēles, vainu es esmu viens un turpinu skrūvēties gar motocikliem, vainu es esmu attiecībās un metu visiem hobijiem mieru. Abi kopā nav iespējami. Bet tas tā filozofējot, jo jāsaka par par laimi, nevienai sievietei nešķiet ka esmu izskatīgs. Nezinu kā būtu bijis ja būtu bijis ja es būtu bijis izskatīgs, varbūt kā citiem būtu parāvusi atkarība no tiem randiņiem un būtu uzaudzis par kautkādu līkroci kas pat pareizi skrūvgriezi neprot turēt, bet profesionālis bērnu ražošanā. bet nu katram savi uzskati...
15.10.2023 17:23 |

Reitings 88
Reģ: 13.10.2023
KristapsM @ 15.10.2023 16:15

Ko tad atnāci uz cacu forumu!
15.10.2023 17:24 |

Reitings 757
Reģ: 09.06.2023
Nelasīju visas lapas, bet izteikšu savu redzējumu. Manā skatījuma, nav pieņemama dzīvošana pēc 18/19 kopā ar vecākiem. Saprotu, ir kaut kādi īslaicīgi izņēmumi. Taču šīs ģimenes, kur bērniņi paliek ģimenē, ir taču lētāk, vai saimniecības, un vēl 101 iemesls, kādēļ bērniņam būs vieglāk. Nu, paklau, šie cilvēki sarežģij sev dzīvi ilgtermiņā un vēl citiem. Nespēj nokārtot savu privāto dzīvi, ir izlutināti un nespējīgi būt neatkarīgi. Kam to visu vajag? Šie cilvēki ir topošie klienti psihologiem un vēl citām radniecīgām profesijām, jo nespēj uzņemties atbildību par savu dzīvi. Cilvēks, kurš neveido savu dzīvi pats, dzīvo ar vecākiem, ir neizaudzis cilvēks un punkts. Nav nekādu attaisnojumu, visiem ir grūti, visi sāk darīt savas lietas, ģimene nepārstāj būt ģimene un bizness nepazudīs, ja nedzīvos zem viena jumta. Toties laicīgi tiks ieaudzināta disciplīna un atbildība. Es nešķiroju vīrieši vai sievietes. Jāprot vienreiz beigt čīkstēt un meklēt attaisnojumus, savam slinkumam, vājumam un neizdarībai.
15.10.2023 17:31 |

Reitings 618
KristapsM @ 15.10.2023 17:23
Mēs vienreiz ar kolēģiem runājām, ir divas izvēles, vainu es esmu viens un turpinu skrūvēties gar motocikliem, vainu es esmu attiecībās un metu visiem hobijiem mieru. Abi kopā nav iespējami. Bet tas tā filozofējot, jo jāsaka par par laimi, nevienai sievietei nešķiet ka esmu izskatīgs. Nezinu kā būtu bijis ja būtu bijis ja es būtu bijis izskatīgs, varbūt kā citiem būtu parāvusi atkarība no tiem randiņiem un būtu uzaudzis par kautkādu līkroci kas pat pareizi skrūvgriezi neprot turēt, bet profesionālis bērnu ražošanā. bet nu katram savi uzskati...

Tukši vārdi. Visu ko varu teikt - pats vainīgs, ka dzīvo mucā un tici steriotipiem.
15.10.2023 17:32 |

Reitings 2017
Reģ: 01.02.2023
Pēc pieredzes varu teikt, ka randiņot ar vīrieti, kurš īsti vēl nav izlīdis no mātes klēpja, ir maigi sakot murgs.
Tikos ar vīrieti(30+), kurš dzīvoja vienā mājā, bet dažādos dzīvokļos ar savu māti. Regulāri tā bija kontrole no mātes puses - kur esi, ar ko esi, kad būsi? Varēja pēkšņi iesperties pa durvīm, ja pie viņa skatījāmies filmu uz dīvāna. It kā pastāvīgs vīrietis, bija darbs, labi pelnīja, bet nu tā nemitīgā kontrole no mātes puses varēja iznest smadzeni. Pats arī nejutās baigi ērti tajos brīžos, bet neko īsti mainīt nevēlējās.
Tāpēc man nav grūti iedomāties kā būtu, ja māte blakus istabā ir, kamēr ciemojos. Ja vēlies iepazīties ar sievieti attiecībām, ar steigu meklē dzīvokli. Ja ir labi tāpat kā ir, vari gaidīt, kad senči atstās mantojumā dzīvokli.
15.10.2023 17:45 |

Reitings 174
Elizabeteeee, atbildot uz ''Kam to visu vajag?'' - bieži vien to vajag vecākiem, lai bērns visu laiku ir blakus, vecumdienās viņus aprūpē un kliedē vientulību un garlaicību. Tāpēc arī rodas no malas tik jocīga situācija, ka māte ir pilnīgā mierā ar to, ka blakus istabā dzīvo 30 gadīgs nevainīgs dēls. Lielākā daļa vecāku nenovēlētu saviem bērniem šādu likteni.
15.10.2023 17:52 |

Reitings 102
elkonis @ 15.10.2023 17:32

Tukši vārdi. Visu ko varu teikt - pats vainīgs, ka dzīvo mucā un tici steriotipiem.
kādi tukši vārdi ? tu domā ka mēs darbā visi esam 30+ gadīgi nevainīgi? Es vienīgais tāds, pārējiem ir sievas, bērni, alga grozās ap manējo un varu teikt godīgi ka viņi dēļ tās ģimenes dzīves priekš sevis neko nevar atļauties. ne arī viņiem ir hobiji kā man. Dzīvo lai barotu bērnus un maksātu rēķinus. Tādu dzīvi es nevēlos jo nēesmu tads kas var ar rokām klēpī sēdēt mājās.
15.10.2023 18:04 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits