Hermiine89 @ 14.10.2023 13:51Ja vien jūs esat pie labas fiziskās un garīgās veselības, tad dzīvot 32 gados pie vecākiem ir diagnoze. Tam, ka neesat gatavs/gribošs uzņemties atbildību pats par savu dzīvi, veidot ģimeni, rūpēties par to. Ir tādi vecpuiši, kuri tā arī nesaņemas pamest to ligzdu. Mēs esam dažādi. Ja vīrietis randiņa laikā atklātu, ka dzīvo kopā ar senčiem, laistos prom, ko kājas nes.
ja tu neesi trollis tad esi pilnīgs lohs, sorry 😁KristapsM @ 14.10.2023 13:58
Matemātikā nebiju spīdošs, bet naudu skaitīti māku. Pats savu dzīvokli es atļauties nevaru, nedos man neviena banka kredītu. Īrēt no privātpersonas arī netaisos, tas ir izslēgts. Varbūt ofisa strādniekiem ir savādāk, bet man galīgi negribas iet uz darbu bojāt veselibu, un kādam random cilvēkam katru mēnesi atdot no tās 400 eiro lai sieviešu acīs būtu super truper patstāvīgais "Alpha male" Tāpat ari ar automašīnām. Es labāk braucu ar savu 2006 gada volviķi, nekā ņemu padsmitā gada bembi ātrajā kredītā jo redz čiksām patiks.
Man alga pēc nodokļiem ir ~1100eiro mēnesī. Lai parastu vienstāvu māju uzceltu, pat paša spēkiem nenolīgstot brigades vajag 100 000+ eiro. Nereāli pat tad ja es ne centa no algas netērētu.MiniMe33 @ 14.10.2023 13:58ko tieši ir vai nav jādara lai dzīvojot vecākiem uz kakla vel braukātu ar vecu auto ? nevis normāli veči ņem mogo, bet nopelna un nopērk normālu auto, un dzīvojot 32 gados pie vecākiem, bez saviem
bērniem , sen jau bija sava māja jāuzceļ ne tikai pie normāla auto jātiek . ?
MiniMe33 @ 14.10.2023 14:00ja tu neesi trollis tad esi pilnīgs lohs, sorry ?
Kredītus es minu jo es runāju par vienkāršiem vidusmēra strādnieku šķiras cilvēkiem.Hodge @ 14.10.2023 13:59Es tev nepiekrītu.
Ja cilvēks ir pieaudzis, viņš dibina savu ģimeni. Viņš aiziet no vecākiem, saka paldies, jūs mani izaudzinājāt, es tagad iešu savu ceļu.
Un, tie tevis minētie kredīti? Kamdēļ? Bez kredītiem nevar?
Ne ne, uzskatu, ka ja pieaudzis vīrietis dzīvo pie vecākiem, viņam ir savdabīga mentālā invaliditāte. Viņš ir nespējīgs dzīvei.
Bet kāpēc vīrietim pašos spēka gados ir tik zema alga? Tas ir prasmju vai izglītības trūkums? Es kā sieviete saņemu vairāk pat ar nepabeigtu augstāko. Jums jāmeklē labāk apmaksāts darbs, ja vēlaties ģimeni un neatkarību no vecāku ligzdas. Bet vai vispār vēlaties?KristapsM @ 14.10.2023 14:04Man alga pēc nodokļiem ir ~1100eiro mēnesī. Lai parastu vienstāvu māju uzceltu, pat paša spēkiem nenolīgstot brigades vajag 100 000+ eiro. Nereāli pat tad ja es ne centa no algas netērētu.
KristapsM @ 14.10.2023 14:04Man alga pēc nodokļiem ir ~1100eiro mēnesī. Lai parastu vienstāvu māju uzceltu, pat paša spēkiem nenolīgstot brigades vajag 100 000+ eiro. Nereāli pat tad ja es ne centa no algas netērētu.
Pats savu dzīvokli es atļauties nevaru, nedos man neviena banka kredītu.
Pastoties sludinājumus, Dobelē visos sakarigos darbo bruto ir lidz 1500eiro, citi darbi ir vēl zemāk apmaksāti, Piemēram lielajā un izslavētajā dobeles dzirnavniekā cilvēki strādā 12h slidošajā grafika pa 700eiro mēnesī... Uzskatu, ka pērkot dobeles dzirnavnieka produkciju cilvēks atbalsta verdzību.Hermiine89 @ 14.10.2023 14:10Bet kāpēc vīrietim pašos spēka gados ir tik zema alga? Tas ir prasmju vai izglītības trūkums? Es kā sieviete saņemu vairāk pat ar nepabeigtu augstāko. Jums jāmeklē labāk apmaksāts darbs, ja vēlaties ģimeni un neatkarību no vecāku ligzdas. Bet vai vispār vēlaties?
Hermiine89 @ 14.10.2023 14:10Bet kāpēc vīrietim pašos spēka gados ir tik zema alga? Tas ir prasmju vai izglītības trūkums? Es kā sieviete saņemu vairāk pat ar nepabeigtu augstāko. Jums jāmeklē labāk apmaksāts darbs, ja vēlaties ģimeni un neatkarību no vecāku ligzdas. Bet vai vispār vēlaties?
Kā mums māca mēdijos un TV, kopē ko dara attīstītās valstīs un ASV. Tad nu attīstītās valstīs ir pieņemts ka 18 gados vecāki met ārā savus bērnus no mājam lai tie iet uz visām 4 debespusēm dzīvot savu dzīvi.
Es personīgi vīrietis 32 gadi dzīvoju kopā ar vecākiem un esmu saņēmis no sievietēm komentārus ka tas nav normāli ka man tajā vecumā vajadzēja sen jau īrēt dzīvokli
Seb banka kredītu mājokļa iegādei dod tiem kam alga pēc nodokļiem ir ne mazāka ka 1700eiro (tas pat nesen bija delfos vai tvnetā apspriests) Bankas vispār ir izvēlīgas, pat pēc profesijas skatas. Piemēram algas būs līdzigas bet viens teiks ka ir sekretārs kautkādā lielā uzņēmumā un otrs teiks ka ir auto krāsotājs, tam melnā darba darītājam iespējams atteiks, jo viņi uzskata ka ofisa darbi ir drošāki un stabilāki.Bumbule @ 14.10.2023 14:18
Kredītvēsture sabojāta, ja domā, ka nedos? Swedbank dod kredītu pat no 800 netto algas. Ja tev alga ir 1100 uz rokas, tad mierīgi 300-400 vari atlikt kredītam. Un būs tev pēc 20 gadiem savs dzīvoklis. Jeb ceri uz mantojumu, kad veči apmirs un varēsi tikt pie viņu dzīvokļa?
KristapsM @ 14.10.2023 14:28Seb banka kredītu mājokļa iegādei dod tiem kam alga pēc nodokļiem ir ne mazāka ka 1700eiro (tas pat nesen bija delfos vai tvnetā apspriests) Bankas vispār ir izvēlīgas, pat pēc profesijas skatas. Piemēram algas būs līdzigas bet viens teiks ka ir sekretārs kautkādā lielā uzņēmumā un otrs teiks ka ir auto krāsotājs, tam melnā darba darītājam iespējams atteiks, jo viņi uzskata ka ofisa darbi ir drošāki un stabilāki.
KristapsM @ 14.10.2023 14:28Seb banka kredītu mājokļa iegādei dod tiem kam alga pēc nodokļiem ir ne mazāka ka 1700eiro (tas pat nesen bija delfos vai tvnetā apspriests) Bankas vispār ir izvēlīgas, pat pēc profesijas skatas. Piemēram algas būs līdzigas bet viens teiks ka ir sekretārs kautkādā lielā uzņēmumā un otrs teiks ka ir auto krāsotājs, tam melnā darba darītājam iespējams atteiks, jo viņi uzskata ka ofisa darbi ir drošāki un stabilāki.