MeltedCheese @ 02.09.2023 01:04Nevareetu iedomaaties nemazgaaties 2 dienas. Ieeju no riita, tad veel peecpusdienaa noskaloties un veel vakaraa.
Esmu, bet vienalga celšos un iešu mazgāties. Es vienkārši nevaru eksistēt nenomazgājusies.31.oktobris @ 02.09.2023 01:07
Tu nekad neesi slimojusi ar augstu temperatūru, un bijusi bez spēka vairāk kā vienu, divas dienas?
Es kā tīrību mīlošs cilvēks mazgājos cik bieži iespējams
31.oktobris @ 02.09.2023 01:30Cik bieži būtu jāmazgājas ir individuāla lieta. Pie labas veselības kaut 4 x dienā, ja ir tāda nepieciešamība, bet parasti vasarā cilvēki biežāk iet gan apzmazgāties tikai ar ūdeni bez ziepēm jo izteiktāka svīšana mums ir pie karsta laika.
Es domāju, ka ir arī tie kompulsīvie vai bipolārie traucējumi, tad cilvēks var aiziet 10 - 20 reizes dienā mazgāties, jo viņam ir sajūta, ka viņs nav lidz galam tīrs un vajag atkal skaloties,bet tā jau ir veselības problēma.
Es neatbalstu ne pārāk biežu/retu mazgāšanos , kas katram ir individuāla, jo vienam reti mazgāties būs katru otro dienu, citam būs pārāk bieži katru dienu.
Šis var aiziet arī galejībās abos virzienos. ?
Ir cilvēki, kas var sākt ost pēc sviedriem, ja nav mazgājušies vienu dienu, un ir tādi, kas nemazgājas sešas dienas un neož pēc sviedru smakas.
Minelūše @ 02.09.2023 10:01Ūdens taupīšana ir drusku smieklīgs arguments. Ja man būtu uz kaut ko jātaupa, tā noteikti nebūtu higiēna. Man darbā ir viena tāda ūdens taupītāja. Pati domā, ka ir baigi ekonomiskā, bet reāli viņai blakus tikai ar aizturētu elpu ir iespējams atrasties.
SantaBarbara @ 02.09.2023 10:58
Bet ir cilvēki ,kas tiešām loti taupa,dažreiz pilnígi lídz absurdam!
Tikko pati biju situācijā,kad nācās padzívot pie partnera vecākiem,jo ieilga nekustamā īpašuma pirkšanas procedúra,lai nu kā long story short dzīvojot pie vecākiem,lai gan netika skali izteikts aizrādijums ,sapratu ka tiek pievērsta uzmanība dušas/vannas izmantośanas biežumam,lai gan tajā pašā laikā trauku mazgåjāmā mašína visu laiku tika izmantota (kas manuprāt arī patērē daudz údeni)
Bet nu jā,6 nedēlas tur dzīvojot es beigās gāju mazgāties pa kluso,jo nespēju iztikt pat dienu bez dušas,kamēr vecāki bija darbā,es gāju dušā?diezgan absurdi un rēcīgi,bet jā,tie kas taupa udeni tiešām mazgājas 1-2x nedēlā tikai .
Tieši tā, vairākas reizes dienā sevi cītīgi beržot ar dušas želejām un ko tik vēl ne, mēs vienkārši brutāli nomazgājam nost mūsu ādas dabisko mikrobiomu, kas savukārt var pēcāk nelabvēlīgi ietekmēt veselības stāvokli, tāpēc šādu ieradumu es noteikti neatbalstītu. Pati eju kārtīgā dušā reizi dienā, ja nepieciešams biežāk, tad cenšos vienkārši noskaloties tikai ar ūdeni. Ir nācies strādāt 24h darbu, kur duša bija pieejama, bet fiziski nepietika laika tajā ieiet, visu laiku bija jāstrādā, tad nu tādās dienās iztiku ar mitrajām salvetēm un pirmais, ko mājās, dušā :DYaeMiko @ 02.09.2023 08:02Nav tāds noteikts skaits bieži ir jamazgājas. Ja svīsti tad ej kaut vai 3 reizes dienā. Bet dažiem cilvēkiem ir kaut kādi traucējumi ka tas jau paliek par traku. Ir arī pierādīts ka pārāk bieža mazgāšanās nelabvēlīgi ietekmē ādu un imūnsistēmu.
Uzskatu ka bidē ir ļoti laba lieta ko vajadzētu arī Latvijā.