Finananses un finanses attiecībās

Reitings 235
Reģ: 16.08.2017
Kur mācīties par finansēm?
Respektīvi, es tērēju visu un man nepaliek nekas. Un atlikt es tip varētu, bet negribu. Un protams, esmu sieviete,kurai vajaga šo un to un beigās ir nekas. :D autoskola daudz apēd, gāju pie terapeita. Ceļa izdevumi. Šo to apēst. Kāda štāte.
Kāds finanšu modulis Jums ir partnerattiecībās? Šobrīd sanāk tā,ka viss uz draugu. Un viņš riktīg cepjās,kad iet runa par finansēm. Viņš gribētu lai maksāju par komunālajiem,jo viņš nevar pavilkt. Var, bet tad pats neko neatliek. Viņš domā, ka es gribu,lai visu nodrošina viņš. (Es neprasu naudu savām vajadzībām). Nu savā ziņā tā arī ir. Un vispār šo tēmu mēs nekādi nevaram izrunāt,jo viņš pasaka,ka esmu stulba. Lai gan man liekas,ka viņam kā vīrietim ir grūti atzīt,ka viņš netiek galā. Cepjās arī par to,ka nepalīdzēju ar ievākšanos dzīvoklī... bet ko gan es tur varēju palīdzèt. Līdz galam man tā arī neatbild. Vienīgais kā es varētu palīdzēt ir sakārtot savas finanses un iemācīties krāt.
Trakākais,ka neesmu no tām dāmām,kurām nevajaga neko. Bet arī nav tā, ka lieku manikīru vai eju pie friziera katru mēnesi.
Mani ienākumi ir 1200, viņam tas pats.
Īre rīgā plus komunālie sanāca 600€... īre bija 370- kas bija wtf... plus komunālie.
17.08.2023 14:08 |

Patīk
Reitings 11059
Reģ: 01.10.2016
Jānis Parastais @ 18.08.2023 13:38

Neskaitīju cik, bet es to saku tām, kas domā, ka viņām par smukām acīm vien viss pienākas uz paplātes. Tad, ka visas šeit neraksta, nenozīmē, ka vēl vesels lērums šo nelasa.

Atver acis, lielāka daļa sieviešu nedomā tā, kā raksta Incel forumu "pētījumos"
18.08.2023 13:44 |

Reitings 656
Reģ: 28.07.2023
Lula @ 18.08.2023 13:44

Protams, protams, incel forumu pētījumi. Būs Tev ieskatam
https://medium.com/hello-love/study-predicts-45-of-women-will-be-single-by-2030-1fbc99bad6a8
To pašu secināja arī CNN, google ir linki un neskaitāmiem avotiem.
18.08.2023 13:55 |

Patīk
Reitings 2806
Reģ: 08.05.2022
Lula @ 18.08.2023 13:44

Viņš vienmēr grib paspīdēt ar savu “pareizo” viedokli, galvenais iepirst savu piecrindi par vīriešiem, cik tie ir vareni , bet sievietes sliktas, kā viņas nabadziņus nenovērtē, un vispār sievietes bez vīriešiem neizdzīvotu.
18.08.2023 13:57 |

Reitings 656
Lorra @ 18.08.2023 13:57

Viņš vienmēr grib paspīdēt ar savu “pareizo” viedokli, galvenais iepirst savu piecrindi par vīriešiem, cik tie ir vareni , bet sievietes sliktas, kā viņas nabadziņus nenovērtē, un vispār sievietes bez vīriešiem neizdzīvotu.

Nevajag muldēt, Tu laikam izlasi tā kā gribi izlasīt nekā ir rakstīts. Es vienkārši esmu pret dubultajiem standartiem,, es neslavinu tikai vīriešus un nenolieku sievietes, daļa vīriešu tāpat kā daļa sievietes ir mehh, un tāpat ir arī foršas sievietes un vīrieši. Bet mūsdienās daļa ir tādas sniegpārsliņas, ka paķer kaut ko no viena, kaut ko no otra, un šņāc, pat nespēj iedziļināties tēmā.
18.08.2023 14:05 |

Reitings 1123
Reģ: 29.05.2023
debestinaa @ 18.08.2023 13:16
zini, tu nekad nepazīsti cilvēku lîdz galam un pat ja tev liekas, ka vīrietis un super labs , viņš var mainīties un izšķirties no tevis, ka acis nepaspēsi pamirkšķināt. Dzīvot šeit un tagad ir jauki, bet mazliet uz priekšu arī vajag padomāt. Beigās vecis atrod jaunu, skaistu un tu vari krāmēt savu koferi un hrušovku purvciemā labākā gadījumā un vari doties uz darbu vai šoseju. Un arī tavs mačo var nolikt atvainojos karoti un gaida tieši tāda pati nākotne.
Es nekad nevaretu dzivot tikai uz virieša reķina bet arī neļautu uz sevi nolaist kājiņas un šūpināties, attiecības ir attiecības un partneri un draugi, sabiedrotie nevus tikai sekss un viņš mani mīl un iztur.

Aaaa, ja maksāsi 50:50, tad gan vīrietis Tevi nekur neizmetīs, ja? 😄
Viņa jau nekur nemin, ka nav uz priekšu jādomā, lai tak uztur vīrietis 😜
18.08.2023 14:07 |

Reitings 1953
Reģ: 25.01.2023
Man personīgi neliekas forši visu uzgrūzt otram.vienalga kuram dzimumam.Auto jau arī nesastav tikai no degvielas.Ikgadejas apkopes,riepas,detalu nomaiņa,nodokļi tas viss maksā normālu kapeiku.Pec autores rakstītā virietim jau ir normāli sakrājies un tas nāk pa visam vīlem arā.a ja naks klāt berni tad būs vispār.Iesaku piesekot IG kontiem par finanšu pratību.sākt ar kopejo izmaksu apzināšanu.un izvēleties to modeli ,kas jus abus apmierinātu.Vai nu iet katram uz savu pusi.
18.08.2023 14:09 |

Patīk
Reitings 2806
Jānis Parastais @ 18.08.2023 14:05

Nevajag muldēt, Tu laikam izlasi tā kā gribi izlasīt nekā ir rakstīts. Es vienkārši esmu pret dubultajiem standartiem,, es neslavinu tikai vīriešus un nenolieku sievietes, daļa vīriešu tāpat kā daļa sievietes ir mehh, un tāpat ir arī foršas sievietes un vīrieši. Bet mūsdienās daļa ir tādas sniegpārsliņas, ka paķer kaut ko no viena, kaut ko no otra, un šņāc, pat nespēj iedziļināties tēmā.

Nu man vairāk izskatās, ka visas sievietes gribi iebāzt vienā maisā.
18.08.2023 14:09 |

Patīk
Reitings 11059
Jānis Parastais @ 18.08.2023 13:55

Protams, protams, incel forumu pētījumi. Būs Tev ieskatam
https://medium.com/hello-love/study-predicts-45-of-women-will-be-single-by-2030-1fbc99bad6a8
To pašu secināja arī CNN, google ir linki un neskaitāmiem avotiem.

Medium.com
Super avots :D Nešaubos, jā, ka žurnālos Zintnieks un Spīgana arī par šo raksta visi speciālisti
18.08.2023 14:13 |

Reitings 656
Lula @ 18.08.2023 14:13

Medium.com
Super avots :D Nešaubos, jā, ka žurnālos Zintnieks un Spīgana arī par šo raksta visi speciālisti

Ej tu nost, kas Tavuprāt ir super avots - LTV panorāma, delfi? Ja kariņš nav pateicis, tad tā nav taisnība?
Es vēl speciāli pierakstīju, pilns google, pat CNN, tas vienkārši bija pirmais google links.
Nezinu ko Tu dari tajā pašnodarbinātībā, bet es laikam negribētu būt Tavs klients…
18.08.2023 14:20 |

Reitings 174
Reģ: 09.08.2023
Pirmais jautājums, ko man gribas tev uzdot pirms diskusijas lasīšanas - ko tu iesāktu ar finansēm, ja draugs vairs nebūtu? Visādi mrdz notikt, nav un viss vairs. Kā tu tiktu galā?
Es saprotu par ko cepjas draugs. Es arī tā negribētu viena visu vilkt, kamēr otram štātes un ģelas, kamēr es tikai maksātu visu, pašam nekas nepaliek un beigās raujies darbā, lai maksātu rēķinus un priekam nav nekā.
18.08.2023 14:25 |

Reitings 1941
Reģ: 06.10.2022
lexxie @ 18.08.2023 12:01

Vispār jau ir ne tikai gēni, ir arī audzināšana un piemērs, ko rāda ģimene. Attiecīgi dēlam ir iespēja redzēt, kā sadalās lomas ģimenē un arī faktu, ka vīrietis rūpējas par finansiālo pusi vairāk. Par gēniem īsti nav vietā spriest, jo sievietei nav jābūt automātiski stulbai un vājai, neesot ģimenes apgādniecei. Sieviete var rūpēties arī par citiem faktoriem, kas veicina labsajūtu ģimenē. Attiecīgi, ja, piemēram, ir bērns, tad viņa noteikti jutīsies drošāk un mierīgāk, ja nav jādomā kā izvilkt ar pabalstu un ātrāk jāatgriežas darbā, lai tik rukātu savam 50:50 maksājumu grafikam.

Ja ir bērni, tad tas ir jau pavisam savādāk. Es gan nekad neesmu uzņēmusies pat 50% arī tad kad nebija bērnu, bet man tas liktos ok. Tā kā abi ir “studenti” ar vienādām algām un nekā cita kopīga par gultu nav, tad tāds 50/50 lielas tomēr pareizākais variants.
18.08.2023 14:27 |

Patīk
Reitings 11059
Jānis Parastais @ 18.08.2023 14:20

Ej tu nost, kas Tavuprāt ir super avots - LTV panorāma, delfi? Ja kariņš nav pateicis, tad tā nav taisnība?
Es vēl speciāli pierakstīju, pilns google, pat CNN, tas vienkārši bija pirmais google links.
Nezinu ko Tu dari tajā pašnodarbinātībā, bet es laikam negribētu būt Tavs klients…

Necepies, visu varēji atrisināt uzreiz sūtot kaut ko no CNN vai kāda reāla pētījuma. :)
18.08.2023 14:34 |

Reitings 174
Meitene. @ 17.08.2023 14:32

Es nesaprotu kas ir tas,ko gaida.
Es vēl dažreiz pasaku,ka man nepietiek kaut kam un tad vēl vairāk sacepjās.... un tad liekas, labāk būtu neteikusi...
Bet te man pašai būtu jāsēžās un jāskaita. Bet šobrīd ar mācībām,kuras būs. Atkal viss slikti. Esmu ilgi dzīvojusi stadijā,kad jāskaita nauda,lai padzertu kafiju. Šobrīd,kad ir nauda, tad tā vienkārši kūst rokās. Un kaut kā sevi iegrožot negribās,jo man riebst tā visa skaitīšana. Šobrīd zinu,ka atgriežoties eesti būs jāsavelk josta. Protams, nav teikts,ka izturēšu tur, jo tas prasa nervus mācīties tur un strādāt šeit.

Tu zini, ka vīrietim nepatīk visu vilkt, tu zini, ka viņš nevar pavilkt, tu zini, ka trūkst un viņam pašam nekas nesanāk - kāpēc tu tēlo muļķi, ka nezini kas tev jādara? Tev jāpiedalās maksājumos. Kad saņemat rēķinus, saki, ka tu maksāsi to un to, nevis kā maza meitene gaidi, kad tevi sirsnīgi palūgt samaksāt. Tāpat kā pie letes, kad viņš tev pārmetoši saka kaut ko - pie letes paņem maku un samaksā, nevis gaidi, kad tev palūgs samaksāt, jo, acīmredzot, viņš nav apmierināts ,ka tu to nedari. Muļķīte nezina, ka pie kases ir jāsamaksā.
18.08.2023 14:34 |

Patīk
Reitings 11059
Švīka @ 18.08.2023 14:34

Tu zini, ka vīrietim nepatīk visu vilkt, tu zini, ka viņš nevar pavilkt, tu zini, ka trūkst un viņam pašam nekas nesanāk - kāpē tu tēlo muļķi, ka nezini kas tev jādara? Tev jāpiedalās maksājumos. Kad saņemat rēķinus, saki, ka tu maksāsi to un to, nevis kā maza meitene gaidi, kad tevi sirsnīgi palūgt samaksāt. Tāpat kā pie letes, kad viņš tev pārmetoši saka kaut ko - pie letes paņem maku un samaksā, nevis gaidi, kad tev palūgs samaksāt, jo, acīmredzot, viņš nav apmierināts ,ka tu to nedari. Muļķīte nezina, ka pie kases ir jāsamaksā.

Man liekas, ka viņa jau pilnīgi mierīgi var turpināt dzīvot muļķītes lomā, vienkārši tad jāatrod atbilstošu vīrieti, kurš ar prieku uzņemsies maksājumus. Ja vēlas būt kopā ar tagadējo puisi, tad nevar iespītēties un cerēt, ka viņš pēkšņi mainīs domas un sāks strādāt divos darbos, lai varētu visu pavilkt.
Tikai, ja aktuāls ir pirmais variants, kur visu uzsauc, tad nesaprotu kāpēc vispār jādzenas uz citu valsti pēc augstākās izglītības.
18.08.2023 14:37 |

Patīk
Reitings 2806
Tā pat dodu 100% ka šī dāma neko neņems vērā no diskusijas, savs viedoklis būs palicis, vīrietim jāspēj visu apmaksāt un vēl iedod naudu tērēšanai un punkts.
18.08.2023 14:41 |

Patīk
Reitings 1762
Reģ: 24.05.2019
Visu diskusiju nelasīju.
Man nešķiet normāli tas, ka tev ar savu algu redz nepietiek, lai nopirktu visu, ko vēlies, bet čalim ar tādu pašu algu jāpietiek apmaksāt visus jūsu kopējos rēķinus. Iesaku ar steigu meklēt sugar daddy vai pieaugt un saprast, ka tava alga diemžēl nav tava kabatasnauda un obligātie maksājumi arī eksistē.
18.08.2023 14:43 |

Reitings 174
Bet šitā neslikti dzīvot, tēlot, ka nav jamaksā, nezina ko draugs no viņas grib, nezina, kāpēc draugs šņāc uz viņu un sauc par stulbu, jo nav izrunājušies ko un kā. Tikmēr pie kases stāvi kā pamuļķe un iztēlojies, ka nezina, ka jāmaksā.
Nabaga vīrietis. Tiešām. Izglītības sagrābusies, bet tās neko nedos, ja tiešām esi stulbs. 😁
18.08.2023 14:49 |

Reitings 174
Un ļoti bezkaunīgs.
18.08.2023 14:49 |

Reitings 1210
Reģ: 03.04.2022
Derisa @ 18.08.2023 11:46

Tātad tikai stiprās maksā attiecībās? Daudzas sievietes pelna ļoti labi, ieguldās īpašumos, bet ģimenes dzīvē par visu parūpējas vīrietis (kā arī jābūt). Viņas ir tad mazāk spējīgas kā tās, kas pelna 1000 eiro un subsidē vīrieti, paliekot ar maz naudas? Neesi smieklīgs. Jābeidz šī vājo vīriešu kultivēšana drīzāk, sievietēm jābeidz ar tādiem radīt pēcnācēji, kas feminizēsies vēl vairāk.
es personīgi pārstvarā satiekos ar vīriešiem, kam ir provider mindset. Tur ir cita domāšana uncits inteliģences līmenis, manā PERSONĪGAJĀ pieredzē. Tas nenozīmē, ka to grib visas sievietes unnav nekāda vaina, ja negrib. Bet tad ir attiecīgi arī jāuzvedas. Nevar gribēt lai čalis ar 1200algu visu uztur un visu maksā. Skaties no kuras puses gribi. Un ja esat pāris, tad dāmai ir jāsaprot, ka abiem pie attiecibām, arī finansēm būs jāstradā, ja šāda ir situācija. Kā jau teicu - ja džeks pelnītu vairāk, situācija būtu cita, bet te viss ir tā, kā ir.
18.08.2023 14:59 |

Patīk
Reitings 2806
Švīka @ 18.08.2023 14:49
Bet šitā neslikti dzīvot, tēlot, ka nav jamaksā, nezina ko draugs no viņas grib, nezina, kāpēc draugs šņāc uz viņu un sauc par stulbu, jo nav izrunājušies ko un kā. Tikmēr pie kases stāvi kā pamuļķe un iztēlojies, ka nezina, ka jāmaksā.
Nabaga vīrietis. Tiešām. Izglītības sagrābusies, bet tās neko nedos, ja tiešām esi stulbs. ?

Tāda nezinīte vien ir.
18.08.2023 15:00 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits