lietotājas un vecums

Reitings 115
Reģ: 21.06.2023
Sveikas, gribēju jautāt kāpēc forumā ir tik daudz sievietes ap 30 +- gadu vecumu? Skaidri ir redzams, kad tās kurām ir zem un virs 20 ir mazākumā. Pārsvarā dāmas virs 30, vai nedaudz zem 30 izklaidējas forumā. Paskaidrosiet man šo fenomenu? :D katrā ziņā tad aktivitāte lielāka un biežāka ir novērojama no šīm dāmām, nekā jaunākām..varbūt tā tikai man liekas?
13.08.2023 20:28 |

Reitings 1476
Reģ: 15.07.2023
AnnnaMannna @ 14.08.2023 10:38

Tu citiem vārdiem pasaki, ka šis forums ir sekls, tu nē, jo tevi interesē lietas, par kurām šeit nerunā, tai skaitā psihiatrija, medicīna, ezotērika..
Es pasaku, ka profesionālām jomām ir citas vietnes, nevis šādi pļāpu forumi.
Un, ja studē par ārstu, met nost muļķības ar ezotēriku, tu kā topošais psihiatrs kaitē šai nozarei, to devalvējot, un vēlāk kaitēsi pacientam, pierādītas medicīnas vietā bīdot nepierādītu ezotēriku.

Es jau arī neko neapgalvoju par ezotēriku. Labi - var ticēt vispārīgajiem horoskopiem - to vēl var saprast, jo tie ļoti bieži sakrīt ar cilvēka personību, bet viss pārējais liekas ļoti apšaubāms. Ar psihiatriju un medicīnu saskaras ikviens, tā ka dažādu zināšanu iekrāšana šajās nozarēs, manuprāt, ir tikai loģiska un likumsakarīga.
14.08.2023 11:40 |

Reitings 767
Reģ: 09.06.2023
AnnnaMannna @ 14.08.2023 11:30
Meitenes, vispirms noskaidrojiet, kas ir psihiatrija, nevis runājiet par psihoterapijas metodēm. Psihiatra uzdevums ir diagnosticēt slimību un veikt medikamentozo ārstēšanu. Psihiatra nopietnā interese par ezotēriku būs kaitīga pacientiem (piemēram, ar šizofrēniju slimiem), ja netiks novilktas ļoti stingras robežas starp ārsta privāto dzīvi un profesionālo, kas varētu būt sarežģīti, ņemot vērā, ka ezotērika un medicīna iet pretrunās. Visas zinātnes ar kaut ko sākās, bet laiks iet uz priekšu un mūsdienās ārsti nestrādā ar to, kas bija vēsturiski.
Tas bija draudzīgs ieteikums blakus ieteikumam meklēt vietas par profesionālām sarunām, ko jūs tik agresīvas?

Šeit esi aprakstījusi savus pieņēmumus, kā tu vispār to praksē iedomājies, kā var savienot profesionālajā sfērā psihiatriju ar ezotēriku? Pēc Tava raksta, es darba procesā, piemēram, izmantotu taro kārtis? Vai tiešām tu nesaproti, ka ir lietas, kuras ir elementāri nošķirt vienu no otras?
Turklāt, ezoterika ietver sevī arī, piemēram, ēteriskās eļļas un to pielietošana, tur ir diezgan plašs spektrs.
Neaizej galējības un neraksti muļķības
14.08.2023 12:01 |

Reitings 455
Reģ: 14.08.2023
Elizabeteeee @ 14.08.2023 12:01

Šeit esi aprakstījusi savus pieņēmumus, kā tu vispār to praksē iedomājies, kā var savienot profesionālajā sfērā psihiatriju ar ezotēriku? Pēc Tava raksta, es darba procesā, piemēram, izmantotu taro kārtis? Vai tiešām tu nesaproti, ka ir lietas, kuras ir elementāri nošķirt vienu no otras?
Turklāt, ezoterika ietver sevī arī, piemēram, ēteriskās eļļas un to pielietošana, tur ir diezgan plašs spektrs.
Neaizej galējības un neraksti muļķības

Cilvēks nav datorprogramma, kurā var ieprogrammēt noteiktas lietas tikai darbam. Ir ārsti (un citi darboņi), kas pārkāpj robežas.
Ēterisko eļļu pieminēšana atgādina pārdošanas shēmu darboņus, kur eļļām piedēvē neesošas iezīmes.
Jebkurā medicīnas jautājumā pacientiem nepieciešams, lai ārsts vadās pēc atzītām mūsdienīgām metodēm, vadlīnijām, jo pretēji pacientam var pasliktināties veselības stāvoklis.
Tā kā te iepriekš pieminēja psihoterapiju, tad psihoterapeita pacienti var domāt, ka viņiem nav nepieciešami medikamenti, noteiktu slimību izpausmes var būt mītiskas idejas. Kaut kādā veidā izrādīts atbalsts šīm domām vai to nenovēršana var beigties ar pašnāvību, slepkavību, citu noziegumu.
14.08.2023 12:24 |

Reitings 767
AnnnaMannna @ 14.08.2023 12:24

Cilvēks nav datorprogramma, kurā var ieprogrammēt noteiktas lietas tikai darbam. Ir ārsti (un citi darboņi), kas pārkāpj robežas.
Ēterisko eļļu pieminēšana atgādina pārdošanas shēmu darboņus, kur eļļām piedēvē neesošas iezīmes.
Jebkurā medicīnas jautājumā pacientiem nepieciešams, lai ārsts vadās pēc atzītām mūsdienīgām metodēm, vadlīnijām, jo pretēji pacientam var pasliktināties veselības stāvoklis.
Tā kā te iepriekš pieminēja psihoterapiju, tad psihoterapeita pacienti var domāt, ka viņiem nav nepieciešami medikamenti, noteiktu slimību izpausmes var būt mītiskas idejas. Kaut kādā veidā izrādīts atbalsts šīm domām vai to nenovēršana var beigties ar pašnāvību, slepkavību, citu noziegumu.

Tu vispār pārlasi to, ko esi uzrakstījusi?
14.08.2023 12:53 |

Reitings 3723
Reģ: 11.04.2023
Kur jūs izlasījāt, ka dēļ ezotērikas pacienti paliks bez zālēm? 🧐
14.08.2023 12:57 |

Reitings 455
Reģ: 14.08.2023
akul12 @ 14.08.2023 12:57
Kur jūs izlasījāt, ka dēļ ezotērikas pacienti paliks bez zālēm? ?

Es uzrakstīju vienkāršo patiesību, ka ārsts un alternatīvi uzskati (ezotērika, dziednieki, ēterisko eļļu biznesi un viss šāds) neiet kopā (var kaitēt pacientiem).
14.08.2023 13:18 |

Reitings 1033
Reģ: 27.02.2022
AnnnaMannna @ 14.08.2023 13:18

Es uzrakstīju vienkāršo patiesību, ka ārsts un alternatīvi uzskati (ezotērika, dziednieki, ēterisko eļļu biznesi un viss šāds) neiet kopā (var kaitēt pacientiem).

Jā ārsts šo atstāj aiz kabineta durvīm, tad problēmu nav. Bet daudzi to nedara. Man bija kolēģis neirologs kurš sevi sauca par šamani un pacientiem ieteica kaut kādas zāļu vannas ar latvāni un kabinetā veica rituālus. Lieki teikt ka medicīnas iestādes pēc kāda laika sadarbību pārtrauca.
Kā tad ar dievu? Tik daudzi ārsti tic dievam ka pilnīgi... 😂
Un tas pats koraļļu klubs ar saviem vitamīniem... Tik populārs bija, varbūt vēl ir nezinu.
14.08.2023 13:32 |

Reitings 767
Jebkura cilvēka atbildība ir ziņot par ārstu, kurš nestrādā pēc vadlīnijām savā darba vietā. Bet nav likuma, kas aizliegtu ārstam savā brīvajā laikā darīt un interesēties par to, ko vēlas
Samierinies, ar patiesību, ka narkologi savā brīvajā laikā ir pēdējie dzērāji un psihiatri var izmantot ezoteriku priekš sevis, cik vien tīk
14.08.2023 14:05 |

Reitings 1733
Reģ: 19.05.2016
profile picture @ 13.08.2023 20:28
Sveikas, gribēju jautāt kāpēc forumā ir tik daudz sievietes ap 30 +- gadu vecumu? Skaidri ir redzams, kad tās kurām ir zem un virs 20 ir mazākumā. Pārsvarā dāmas virs 30, vai nedaudz zem 30 izklaidējas forumā. Paskaidrosiet man šo fenomenu? :D katrā ziņā tad aktivitāte lielāka un biežāka ir novērojama no šīm dāmām, nekā jaunākām..varbūt tā tikai man liekas?
No kurienes statistika?
14.08.2023 14:57 |

Reitings 4051
Reģ: 10.04.2023
Un tas pats koraļļu klubs ar saviem vitamīniem... Tik populārs bija, varbūt vēl ir nezinu.

Ir, ir vēl populārs. Redzēju vēl nesen fb video, kur viena sieviete stāsta kā ar tām saknēm un ko vēl nē izārstēja sev vēzi un vēl visādas slimības. Un pilns ar slavinošiem komentāriem un vēlmi iegādāties.
14.08.2023 15:18 |

Reitings 2017
Reģ: 01.02.2023
Lauma Ruby @ 14.08.2023 15:18

Ir, ir vēl populārs. Redzēju vēl nesen fb video, kur viena sieviete stāsta kā ar tām saknēm un ko vēl nē izārstēja sev vēzi un vēl visādas slimības. Un pilns ar slavinošiem komentāriem un vēlmi iegādāties.

Pagājušo gad Karmas latviešos vesela sērija bija Koraļļu klubam veltīta.
Kur ārsti savos kabinetos nekautrējas saviem pacientiem izrakstīt savus uztura bagātinātājus.
14.08.2023 15:54 |

Reitings 767
Neesmu lietas kursā par to korallu klubu, bet tomēr teikšu, ka ārsti, kurus esmu apmeklējusi nekad nav “bāzuši” pirkt vai ieteikuši apšaubāmas kvalitātes un izcelsmes produktus un procedūras, vēl jo vairāk arī no saviem tuvajiem cilvēkiem šādu neesmu dzirdējusi. Iespējams, man vienkārši ir paveicies aiziet pie profesionāliem ārstiem, kuri saprot, ko dara.
Taču nevajag jaukt visu vienā maisā arī, medicīna ir medicīna un tai ir atbilstošas metodes. Ezoterika nav nav eļļa, kas izārstē no depresijas un uztura bagātinātājs, kas izārstē nāvīgas slimības. Šis ir tikai forums un viedoklis katram šeit var atšķirties, bet jābeidz kultivēt uz apli muļķības. Ezoterikai ir pavisam cita nozīme. Esmu ļoti daudz ceļojusi pa pasauli, ir tikai daudz dažādu kultūru un šo pašu ezoterikas novirzienu, kuram katram tas neder, tas ir fakts. Ezoterika nekad neaizstās medicīnu, un man ļoti žēl, ka gadās arī ārsti, kas aiziet pa fāzēm. Bet nevajag noliegt ezoterikas pozitīvo ietekmi, ja kādai vienkārši trūkst zināšanu par to visu. Šeit sēž dāmas, kas lielākoties tomēr ir aprobežotas. Meitenes, tomēr mācieties vairāk valodas, ceļojiet un studējat, tad precīzi sapratīsiet, ka medicīna ir medicīna, un ezoterika ir ezoterika. Neviens nav pilnīgi melns vai balts
14.08.2023 16:21 |

Autorizēts lietotājsPatīk
Reitings 2134
Reģ: 02.01.2022
Nu tāds ego, nu tāds!
14.08.2023 16:31 |

Reitings 3723
Reģ: 11.04.2023
Lauma Ruby @ 14.08.2023 15:18

Vēzis paša organisma radīts audzējs, tāpēc ticu, ka dažiem izdodas izārstēt vai ieiet remisijā ar netradicionālām metodēm. Paralēli ievērojot onkologu nozīmēto terapiju.
14.08.2023 16:49 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits