YaeMiko @ 07.08.2023 19:16Kopumā atbalstu. Nesaprotu to latviešu čīkstēšanu. Citas Eiropas valstīs šāda sistēma ir gadiem un visi pieraduši. Latviešiem kaut kāds kauns iet ar pudeļu maisu uz veikalu, jo redz aizspriedumi un ko citi padomās. Tos aizspriedumus kultivē tādi cilvēki, lai gan būtu jāsaka - paskat viņš ir atbildīgs un šķiro.
profile picture @ 07.08.2023 19:33
Man arī tāda pieredze, ir bijusi, kad paziņas un draugi saka, ka kauns iet ar pudeļu maisiem jo padomās ka bomži vai Vācēji. Un vēl liela daļa ir pārāk lepni un uzskata ka ir bagāti, lai nodotu, jo tak centi tikai esot. 0.10 cento par pudeli izsmiekls. Un nejies sevi apkaunot, tadeļ sviež miskastē, lai bomži ņem un nodod.Vēl citi ir pārā slinki, un negrib tērēt laiku, vakšanai, nodošanai tādēļ vieglāk tos 0.10 €izsviest misenē.
Lovisa @ 07.08.2023 20:31Nesaprotu to kaunēšanos. Par ko tieši tur būtu jākaunās? Par to, ka šķiro atkritumus? Par to, ka rūpējies par dabu? Stilīgāk skaitās izmest to pudeli kur pagadās? Tiešām dīvaini cilvēki.
Besī pudeļu nodošana. Tam ir jāparedz atsevišķa vieta dzīvoklī, kur to visu krāt, alus pudeles smird (ja teiksiet mazgāt, tad neredzu tur neko dabai draudzīgu, ja katra alus pudele vēl jāskalo), maisos ieliekot, atkal visi maisi smird un pārtiku tur vairs nevar sakrāmēt, taromāti mūžīgi smird, ir pilni, nereti nepieņem pudeli ar pirmo reizi.
Tam ir jāparedz atsevišķa vieta dzīvoklī, kur to visu krāt,
Lucida @ 07.08.2023 20:43Besī pudeļu nodošana. Tam ir jāparedz atsevišķa vieta dzīvoklī, kur to visu krāt, alus pudeles smird (ja teiksiet mazgāt, tad neredzu tur neko dabai draudzīgu, ja katra alus pudele vēl jāskalo), maisos ieliekot, atkal visi maisi smird un pārtiku tur vairs nevar sakrāmēt, taromāti mūžīgi smird, ir pilni, nereti nepieņem pudeli ar pirmo reizi. Ā un vēl tas prikols, ka man skārdenes bez maz vai kā trofejas jāglabā, nedod Dievs kaut kas samīcīsies, tad nevarēs nodot. Apbrīnoju cilvēkus, kas ar šo visu noņemās, lai beigās to naudu noziedotu.
YaeMiko @ 07.08.2023 20:57
Esmu dzirdējusi ka sievietei kauns nodot pudeles taromāta, jo ir pāris sidra pudeles un citi padomās ka ir alkoholiķe. Man bija tāds koooooo??