daudzi no tādām izvairās, ja tas ir iespējams.. Un es par nelabvēlīgu ģimeni uzskatu tādu, kurai nav empātijas, kauna sajūtas, cieņas utt. Tādi, kas ir bezkaunīgi meļi, nepamatoti iedomīgi, kur vien var- izmanto citus. To diemžēl šad tad nākas no sākuma “izbaudīt” un tad tikai saproti.Laumene @ 03.08.2023 22:54Nav noslēpums, ka mūsu sabiedrībā starp lieliskām un labi situētām ģimenēm diemžēl mājo arī daudz nelabvēlīgu ģimeņu vai atsevišķas personas, kuras uzaugušas nelabvēlīgās ģimenēs un spēj negatīvi ietekmēt citas personas sabiedrībā, kas izpaužās šo indivīdu/ tarakānu runā, uzvedībā, saskarsmes kultūrā un arī dažādās nevēlamās darbībās, aktivitātēs, kas citiem, maigi izsakoties, spēj sagādāt nedienas.
Jautājums Jums - pēc kādām pazīmēm vai red flag Jūs atšifrējat ka ģimene ir nelabvēlīga, vai kāda persona nāk no nelabvēlīgas ģimenes? Kā Jūs attiecaties pret šiem sabiedrības indivīdiem? Vai automātiski mēģināt izvairīties/ bloķēt tās, vai tomēr pieņemat šīs personas un iedrošināt mainīties? Protams, persona no nelabvēlīgas ģimenes var būt jebkurā vecumā, gan vīrietis, gan sieviete, gan bērns.
Mmaija @ 04.08.2023 00:59Man škiet, ka viss notiek uz "aci". Gan jau arī luxury dāmas domā,ka vidusmēra ģimenes ir nelabvēligas.
Par nelabvēlīgu var dēvēt- netiribu,atkarības, vardarbību u.c.
Kā piemēru varu minēt gimeni- dzerstīšanos(nav runa,ka kaut kad kāds no vecākiem ir baudījis,ko burbuļojošu),kautiņus neesmu manījusi, taču nekārdība, netīrība, bārdas. Aaaa, tas ir,kas prātam neaptverami. Dzīvo pašvaldības 2istabu dzīvoklī, bez ērtībām. 2 pieaugušie, 3 berni un 4ā bērna gaidībās. Pie kāda loga piesaisti pledi, caur to spraugām redzams drēbju un apavu krāvumi. Caur citu logu var redzēt, ka ir divstāvu gulta,kura ir pilna ar lupatām. Skats drūms.
Bērni netīri, netīriem matiem, nagiem,drēbem.
Esmu rakstījusi sūdzibu soc.dienestam, nekas nav mainījies.
Škiet, ka pašvaldībām nav noteiktas normas pēc,kurām regulēt nelabvēligas gimenes. Es negribu teikt, ka 3 bērnu ģimene nevar dzīvot 2 istabu dzīvoklī. Var,ne tā mēs un mūsu senči ir izauguši. Bet ir jāiet līdz laikiem. Nu, kur lai tā māte rod mieru sevī,ka nav vietas klusuma, kur guldīs 4o bērnu. Ir divas istabas un virtuve, kur 3 telpās tuliņ būs jāguļ 6iem cilvēkiem(kur viens no viņiem ik pāris stundas celsies un ēdīs),šajās trīs telpās jānomazgajas, jasarģerbjas, jāuztaisa ēst, jānokārotājs(ja ne pa dienu,tad nakts stundās bērni nokārtosies uz mazo podiņu), jāatpusas no visiem un katram par sevi! Un kā noritēja attālinātās mācības? Bail iedomāties.
Nu kā tas maz ir izdarāms? Bet pašvaldības uzskata, ka var!
TuunEs @ 04.08.2023 01:06Pēdējā laikā to vien redzu kā jaunas diskusijas cepj Laumene un Elīzīte.Elīzīte vispār pēc puiša izklausās.
Kaut kāda bezjēdzīga salmu kulšana un ļarināšana par ne par ko.
Mmaija @ 04.08.2023 00:59Man škiet, ka viss notiek uz "aci". Gan jau arī luxury dāmas domā,ka vidusmēra ģimenes ir nelabvēligas.
Kā piemēru varu minēt gimeni- dzerstīšanos(nav runa,ka kaut kad kāds no vecākiem ir baudījis,ko burbuļojošu),kautiņus neesmu manījusi, taču nekārdība, netīrība, bārdas. Aaaa, tas ir,kas prātam neaptverami. Dzīvo pašvaldības 2istabu dzīvoklī, bez ērtībām. 2 pieaugušie, 3 berni un 4ā bērna gaidībās. Pie kāda loga piesaisti pledi, caur to spraugām redzams drēbju un apavu krāvumi. Caur citu logu var redzēt, ka ir divstāvu gulta,kura ir pilna ar lupatām. Skats drūms.
Škiet, ka pašvaldībām nav noteiktas normas pēc,kurām regulēt nelabvēligas gimenes. Es negribu teikt, ka 3 bērnu ģimene nevar dzīvot 2 istabu dzīvoklī. Var,ne tā mēs un mūsu senči ir izauguši. Bet ir jāiet līdz laikiem. Nu, kur lai tā māte rod mieru sevī,ka nav vietas klusuma, kur guldīs 4o bērnu. Ir divas istabas un virtuve, kur 3 telpās tuliņ būs jāguļ 6iem cilvēkiem(kur viens no viņiem ik pāris stundas celsies un ēdīs),šajās trīs telpās jānomazgajas, jasarģerbjas, jāuztaisa ēst, jānokārotājs(ja ne pa dienu,tad nakts stundās bērni nokārtosies uz mazo podiņu), jāatpusas no visiem un katram par sevi! Un kā noritēja attālinātās mācības? Bail iedomāties.
fifinators @ 04.08.2023 01:32
Dzerstiņi, netīrība un bārdas - prātam neaptveramās bārdas. ?
fioanaa @ 05.08.2023 00:49Ģimenei noteikti ir milzīga loma bērna vērtību skalas veidošanā un, jau izaugot, šie nelabvēlīgo ģimeņu bērni var izpausties dzīvē dažādi. Ir tādi, kas apzinās vecāku kļūdas un nenoiet no sliedēm sliktās audzināšanas un mīlestības trūkuma dēļ, pat dzīvo ar uzviju, kļūstot par paraugiem. Bet ir tādi, kas grimst kā kuģi, savas traumas slīcinot kurš nu kā māk.
Labs nelabvēlīgas ģimenes piemērs ir BalamuteSallija ar savu cukurtētuku, kur meitenei acīmredzot kompleksu ir tik daudz, ka gatava materiālā nodrošinājuma dēļ laizīt pakaļu 60gadīgam kundziņam.
https://forums.dieviete.lv/forums/topic/227204-cukura-tetuks/
BalamuteSalija @ 06.08.2023 19:56
Gaužām stulba tu esi, es noteikti nenāku no nelabvēlīgas ģimenes, un par manu gaumi vīriešos tev nebūtu jāuztraucas. Nāku no labas ģimenes ar abiem strādājošiem vecākiem un man ir tikai viena vecāka māsa. Alkaholiķus un narkomānus augot neredzēju, tapēc ej ar saviem tupajiem apgalvojumiem sēnes lasīt.
Jautājums Jums - pēc kādām pazīmēm vai red flag Jūs atšifrējat ka ģimene ir nelabvēlīga, vai kāda persona nāk no nelabvēlīgas ģimenes? Kā Jūs attiecaties pret šiem sabiedrības indivīdiem? Vai
Vārdotāja @ 03.08.2023 23:26daudzi no tādām izvairās, ja tas ir iespējams.. Un es par nelabvēlīgu ģimeni uzskatu tādu, kurai nav empātijas, kauna sajūtas, cieņas utt. Tādi, kas ir bezkaunīgi meļi, nepamatoti iedomīgi, kur vien var- izmanto citus. To diemžēl šad tad nākas no sākuma “izbaudīt” un tad tikai saproti.
Un es tiešām cenšos tādus no sava apvāršņa izolēt, jo liela daļa no tiem ir vnk parazīti, kas izmanto cilvēkus.
Varu pateikt vēl to, ka ir tādas ģimenes, kurām gandrīz nekā nav (fiziski), bet viņiem ir laba audzināšana, vērtības, zina, ko nozīmē cieņa utt.
Alkoholiķiem, narkomāniem ir nepieciešama palīdzība vai spēriens pa pakaļu, bet … es saprotu arī tos, kas no viņiem novēršas.
Patiesība baigo tēmu aizskāri..
Nu kā tas maz ir izdarāms? Bet pašvaldības uzskata, ka var
Lololili @ 06.08.2023 14:23Nelabvēlīga ģimene var būt arī ļoti labi nomaskēta citu acīm. Alkohola nav, mājoklis tīrīgs, visi labi ģērbti un paēduši, ciemiņu klātbūtnē draudzīgi. Bet aiz aizvērtām durvīm bļaušana un manipulācija, fiziska vardarbība u.tml. Pati zinu tādus gadījumus, un ja neesi lietas kursā par notiekošo, tad nemūžam neuzminēsi, kas tur iet vaļā. Un trakākais, ka bērniem no tādām ģimenēm bieži netic, kad viņi cenšas lūgt palīdzību. "Tev tikai liekas", "tu esi pārāk jūtīgs" utt.