Sveiciens, man ir shiba-inu. Kopumā neiesaku šo sķirni kā ģimenes suni. Viņi nav tam piemēroti. Kā jau minēja augstāk - nepatīk bērni un citi suņi. Jā, ir stūrgalvīgi un ja netiks audzināti pareizi, tad no šīs stūrgalvības cietīs gan suns, gan saimnieks. Bieži redzu, ka šīs šķirnes suņi ir cilvēkiem ar bērniem un ka bērni burtiski stiepj tos suņus vai vecāki neapmierināti, ka suns ietiepjas un tad tos suņus rausta, bļauj virsū utml. Ar viņiem vienkārši ir jāmāk sarunāt.
Viņiem patīk garas pastaigas, reizi ceturksnī ir nepieciešams grūmers, kad met spalvu, tad tā ir visur. Noteikti nevar laist staigāt bez siksnas. Ir tendēti uz medībām, tas ir, ja sajutīs ezi, žurku utml., tad vilks un meklēs. Viņi rej, kad spēlējas vai baidās.
Jā, mēdz būt separation anxiety, bet tas var rasties jebkuram, tāpēc pie tā ir jāradina.
Teiktu, ka šibas ir perfektas pārim bez bērniem, kas ņems viņus līdzi braucienos, ceļojumos utml.
Kopsavilkumā: suns, manuprāt, nav piemērots ģimenēm; viņi pēc skata ļoti jauki, bet viņu raksturs tam vispār neatbilst; ja uzskatāt, ka esat pietiekami spējīgi, lai audzinātu šādu suni, tad es visdrīzāk teiktu, ka nē, Jūs neesat spējīgi, jo visdrīzāk šo suni izvēlējāties tikai pēc skata, ja neesat ievākuši info pirmstam.
Šis nav nosodoši no manas puses, bet pietiekami bieži redzu, ka šibas atdot pēc pusgada-gada, jo netiek galā. Pēdējā pusgada laikā esmu redzējusi, ka vismaz 3 suņiem meklē jaunas mājas.
Par suņu iegādes vietām - LKF mājaslapā ir visu oficiālo audzētavu kontakti.