Ideālā pasaulē būtu jādzemdē jau padsmit gados..Eksperte. @ 27.07.2023 14:40
Vienīgā priekšrocība, kuru esmu dzirdējusi no citām mātēm, ar dažādu pieredzi, ir vieglums, kas te jau tika pieminēts dažādās nozīmēs. Visādāk savādāk es redzu tikai mīnusus.
.Eksperte. @ 27.07.2023 14:40
Vienīgā priekšrocība, kuru esmu dzirdējusi no citām mātēm, ar dažādu pieredzi, ir vieglums, kas te jau tika pieminēts dažādās nozīmēs. Visādāk savādāk es redzu tikai mīnusus.
Aldis30 @ 27.07.2023 16:04Ideālā pasaulē būtu jādzemdē jau padsmit gados.
Tagad visas karjeristes :(
Par dzīvokli Rīgā jaunajā projektā es nedomājot uztaisītu sīko :Dakul12 @ 27.07.2023 16:56Domāju daudzi padomju laikos dzemdēja bērnus lai tiktu pie dzīvokļa ?
Bez bērniem neviens nedeva dzīvokli, dzīvoji pie vecākiem vai komunālajā istabā ?
Tagad arī, ja pa 3 bērniem dotu dzīvokli, daudzas augstskolu pamestu un dzemdētu.
Aldis30 @ 27.07.2023 17:01Par dzīvokli Rīgā jaunajā projektā es nedomājot uztaisītu sīko :D
Par 3 bērniem = Privātmāja Mārupē.
Pēc izvēles sev tīkamā vietā.akul12 @ 27.07.2023 17:10
Par māju Mārupē haips nav pagājušā desmitgade?
Personīgi viensēta un pāris hektāri ir pārāki.
akul12 @ 27.07.2023 16:56Domāju daudzi padomju laikos dzemdēja bērnus lai tiktu pie dzīvokļa ?
Bez bērniem neviens nedeva dzīvokli, dzīvoji pie vecākiem vai komunālajā istabā ?
Tagad arī, ja pa 3 bērniem dotu dzīvokli, daudzas augstskolu pamestu un dzemdētu.
MartaElza @ 27.07.2023 18:00
Dzīvokli nedod, bet tomēr atvieglojums par bērniem, Altumā īpašuma iegādei ir.
Lula @ 27.07.2023 18:03
jā, kredīta pirmā iemaksa, kuru pēc tam tāpat jāatdod ar procentiem
Motherofdragons @ 27.07.2023 14:29Būtībā mēs (gandrīz) visas runājam par vienu un to pašu, dzemdēt ne 30, ne 40 gados nav traģiski (un tas nav limits), vienkārši dažas ļoti ietiepīgi runā par to, ka nav nekādu priekšrocību dzemdēšanai 20 gados. Nu ir. Un apstrīdēt to, ka jaunāks ķermenis kopumā ir veselāks, arī man šķiet muļķīgi. Citādi pro sportisti nesāktu trenēties 3 gados, bet 30, ja ķermenis savu peak spētu sasniegt pēc tiem 30. Jā, var justies labāk, var uzkačāties zālē un justies stiprāks, bet, rupji sakot, tava dzemde neuzkačāsies, prāta elastība un spējas paveikt vairākas lietas vienlaicīgi un negulēt, kā arī atkopšanās nu nav tādā pašā līmenī. Sakiet, ko gribiet, tā ir elementāra fizioloģija. Un žirgti vecvecāki ir spējīgi pavadīt ar mazbērnu daudzveidīgāk laiku, nekā tādi, kuri to bērnu pat rokās nevar noturēt vai kuri vispār ir zem zemes.
Uvavy @ 27.07.2023 18:16
Kādas tās priekšrocības dzemdēt 20 gados būtu? Neizskatīties citu acīs pārāk vecā mamma, spēja negulēt naktīs; aktīvi pavadīt laiku; baudīt otro jaunību 40 gados (ja, protams, uz to brīdi pieaudzis bērns neizdomā dzemdēt savu atvasi un uzskatīt, ka jums kā vecmammām šo atvasi ir jāpieskata)? Par visu šo un vairāk diskusijā sniedzu pretargumentus. Loģiski, ka katrai vecuma grupai ir savas īpatnības, bet neuzskatu, ka dzemdēšana 20 gados sniedz kaut kādas priekšrocības, kas nebūtu 30 gados. Savukārt otrādi gan varētu būt (ne vienmēr, jo ir arī cilvēki, kas 30 gados to nesasniedz un tādi, kas 20 gados to sasnieguši) - finansiālais nodrošinājums (savs, ne vecāku) un garīgais briedums. Katram ir jādara pēc savas pārliecības, bet liekas nepareizi uzsvērt, ka cilvēks 30-40 gados ir tik vecs, ka nespēj izdarīt to, ko cilvēks 20 gados. Varbūt jāsāk rūpēties par savu veselību, lai nejustos 30 gados uz 60 gadiem, un viss būs kārtībā.
MartaElza @ 27.07.2023 18:00
Dzīvokli nedod, bet tomēr atvieglojums par bērniem, Altumā īpašuma iegādei ir.
fifinators @ 27.07.2023 19:04
Arī bez sīčiem Altum dod atvieglojumu, vajag tikai to, ko šeit jau vairākas reizes piemin - augstāko izglītību. ?
SALOMEJA @ 27.07.2023 16:35Bērns 20 gadu vecumā 1983. vai 2023. nav viens un tas pats. Kādreiz mazāk cilvēku studēja, līdz ar to agrāk uzsāka darba gaitas un "pieaugušo" dzīvi.
Man pašai ir 27 gadi, bērnu nav, bet tikai pēdējo gadu jūtos pietiekami stabili, lai to apzināti apsvērtu. Ir dzīvesvieta un pietiekama alga, lai dekrēta laikā nebūtu jāknapinās, ja paliktu bez vīrieša atbalsta. Man šie kritēriji ir ļoti svarīgi, pirms laižu pasaulē bērnu.
Ja godīgi, man zināmas dzemdētājas līdz 23 gadiem ir bez pabeigtas augstākās izglītības, bez patīkamas karjeras savā nozarē, ļoti atkarīgas no otrās pusītes. Vismaz bērns ir pašas radīts lielums - nenosodu :) Daļēji tam ir saistība ar sociālo slāni vai vienkārši dzīvi laukos. Protams, visiem novērojumiem ir arī zināmi izņēmumi, pat ļoti pozitīvi.
Beverly Hilza @ 26.07.2023 08:35Sveikas!
Kāpēc jaunas, nepieredzējušas, nenobriedušas meitenes ap 19-23 gadu vecumu, nolemj kļūt par mātēm. Citas protams agrāk nolemj, un citas nedaudz vēlāk. Šeit es nerunāju, par "iekrišanu", kad meitene nejauši paliek stāvoklī, un nevēlas abortu taisīt. Es runāju par apzinātu izvēli, plānošanu. Kādi ir iemesli, tik ātri steigties palikt stāvoklī un dzemdēt? Man tas ir neizprotami, un liekas dīvaini. Kur tā jasteidzas?
Man liekas normāli ap 24-25 gadiem.
Tad jautājums jums, kādēļ sievietes izvēlas tik agrā vecumā kļūt par mātēm. Vai jums ir iekšejais instinkts, kurš jums saka, tagad japaliek stāvoklī (pēc iespējas atrak) un saka jādzemdē? Kas jums "iesēj" galvā šo domu?
Aldis30 @ 27.07.2023 09:47Vislabāk ka apkārtējie domā ka tā nav mamma, bet vecākā māsa?
Viena no vīriešu top fantāzijām ir 3some ar mammu + meitu.
Tāpēc es atbalstu jaunās mammas - tas ir hot.
Vislabāk ka apkārtējie domā ka tā nav mamma, bet vecākā māsa😏