Vai viegli būt sievietei?

Reitings 11
Reģ: 15.05.2023
Gaidu šajā diskusijā tikai sieviešu viedokļus
Pag.ned. darbā no kolēģa dzirdēju frāzi - "Sievietes tika izveidotas tikai priekš seksa un tas ir mīts, ka viņām ir jādod tam priekrišana.Tas būtu tas pats, kas prasīt cūkai vai tu viņu vari nokaut, lai to apēstu."Maigi sakot biju šokā, ka viņš to tik mierīgi un lepni pateica.
Šis lika aizdomāties par attieksmi kādu saņem sievietes mūsdienās, par to, lai gan ir jau 2023. gads sievietes veljoprojām novērtē zemāk, un saņem arī mazāku atalgojumu.Ja ir kāds preses raksts par sieviešu tiesībām, tad 99% komentāri, kas nāk no vīriešu puses ir nievājoši, izsmejoši.
No vīriešiem bieži vien tiek gaidīts arī pats minimums attiecībās. Piemēram, ja viņi darbojas ar saviem bērniem, ved pie ārsta utt., tad par viņu uzreiz teiks, kāds superīgs tētis,ka iesaistās, lai gan tie ir paša bērni un tam ir jābūt pašsaprotami.Vīrietis pēc darba var būt noguris, bet sieviete visu dienu esot ar bērniem nevarot nogurt, vai arī esot pašai pēc darba vēl uzgulstas visi mājas darbi.
Tāpat arī sievietes, bieži pat pusaudžu meitenes, katru dienu sastopas ar "catcalling",bet mēs sievietes tā,taču, neuzmācamies vīriešiem,bet viņiem tas liekas normāli un pieņemami.
Kad sievietes tiek izvarotas pārsvarā viņām netic, vai tiek apgalvots, ka viņa gan jau bija izaicinoši apģērbusies, tā itkā tas attaisnotu vīrieša rīcību.
Protams, nejau viss šis attiecas uz visiem vīriešiem, bet vairums pēc statistikas Latvijā un pasaulē uzskata, ka sievietes vieta ir virtuvē un viņām ir jāaprūpē bērni un vīrs, kamēr arī vēl jāstrādā darbā.
Kādas ir jūsu domas par šo visu? Vai arī jūs esat sastapušās ar dažādiem izteikumiem no vīriešiem? Kādas Jums domas par feminismu?
17.07.2023 17:32 |

Reitings 1033
Reģ: 27.02.2022
Uvavy @ 17.07.2023 23:52

Es domāju, ka ar tādiem aizspriedumiem kā tu no citiem sastaptos arī vīrietis, kurš grib veikt pēc sabiedrības ieskatiem sievišķīgu darbu. Piemēram, bērnudārza audzinātājs. Tie ir aizspriedumi pret dzimumu vai pat dzimuma diskriminācija, bet ne specifiski pret 1 dzimumu - sieviešu.

Medbrāļus tieši citas sievietes māsas iedrošina un atbalsta, bet tie kas noniecina ir vīrieši. Saka - vai tad neesi gudrāks par sievieti tāpēc nevarēji izmācīties par ārstu? Pie vainas ir toksiskā maskulinitāte, jo nedod dievs tu pelnīs mazāk kā sieviete un būsi kāda "sievišķīgā profesijā". Tu pati saki ka tev vajag vīrieti kas pelna daudz,izmaksā utt. vairākumā "sieviešu profesijā" nepelna daudz un te nu sākas problēmas.
Un te nu tu atkal pazemina kāda problēmu un centies to vispārināt. Nē šajā gadījumā ko apraksta autore ir seksisms, diskriminācija pret viņas dzimumu, kas ir sieviete.
18.07.2023 07:15 |

Reitings 1318
Reģ: 11.01.2023
Bet to, ka dzīvo aizvēsturē, to var redzēt pēc citām diskusijām

Es labāk dzīvoju aizvēsturē, nekā jaunmodīgā domāšanas pasaulē, kur galvenais ir palurēt tiki toki, un pēc tam ienākt forumā. 🤦🏼‍♀️.😃
18.07.2023 07:16 |

Reitings 1318
saņemt palīdzību no valsts utt.

Valstij samaksā miljonus par nodokļiem,un pretī saņem ļoti minimāli, ceļi bedraini, ir pat tādi, kuri nav mainīti, laboti 20-30gadus. Labākajā gadijuma uzstaisa velo ceļus jaunus, tas arī viss. Baigā palidziba no valsts.S*ds nevis palidziba.
18.07.2023 07:21 |

Reitings 1033
GhostGG @ 18.07.2023 00:18

Da labi, sievietes galvās vienlīdzība nozīmē - pozitīvās lietas (kas strādātu par labu sievietēm), kas nāk vienlīdzībai līdz, bet tajā pašā laikā atmetot negatīvās. Karā feministes nav, un uz titānika arī nē, kas, portams, ir pašaprotami un normāli un es nemaz neatbalstītu ideju, ka sievietēm vajadzētu iet kaujas lauka pirmajās rindās, bet tajā pašā laikā kladzināt par kaut kādu vienlīdzību ir diezgan tupi.

Tikko trīs komentārus atpakaļ sieviete uzrakstīja ka viņa strādā vīriešu dominētā profesijā un bija feministe līdz viņa saprata ka par savu vienlīdzību tajā jomā cīnīties ir bezjēdzīgi. Tā pat kā Latvijas armijā ir sievietes. Kā tu zini ka uz Titānika nebija sievietes? Vīriešu ir tie kuri neļauj sievietiem iespraukties vīriešu dominētās profesijās kuras ir fiziski/mentāli grūtās, jo viņas ir "sievietes" un tāpēc nevarēs to paveikt. Vai arī ja tiek profesijā tad saņem mazāk.
18.07.2023 07:21 |

Reitings 405
Reģ: 14.06.2023
YaeMiko @ 18.07.2023 07:15

Medbrāļus tieši citas sievietes māsas iedrošina un atbalsta, bet tie kas noniecina ir vīrieši. Saka - vai tad neesi gudrāks par sievieti tāpēc nevarēji izmācīties par ārstu? Pie vainas ir toksiskā maskulinitāte, jo nedod dievs tu pelnīs mazāk kā sieviete un būsi kāda "sievišķīgā profesijā". Tu pati saki ka tev vajag vīrieti kas pelna daudz,izmaksā utt. vairākumā "sieviešu profesijā" nepelna daudz un te nu sākas problēmas.
Un te nu tu atkal pazemina kāda problēmu un centies to vispārināt. Nē šajā gadījumā ko apraksta autore ir seksisms, diskriminācija pret viņas dzimumu, kas ir sieviete.

Cik bērnudārza audzinātājus esi redzējusi? Kāpēc tik ļoti gribas pateikt, ka tieši sievietes ir apspiestas, nevis ka sabiedrībā ir aizspriedumi pret abiem dzimumiem? To seksisma definīcija arī paredz, ka tā ir diskriminējoša attieksme saistībā ar dzimumu, kā sievietēm, tā vīriešiem.
Tādā gadījumā es tev piekristu. Nenoliedzu, ka sabiedrībai var būt dažādi uzskati. Es vairāk esmu sastapusies ar negatīvo attieksmi pret citām cilvēku grupām (seksuālā orientācija, ādas krāsa, garīgās veselības problēmas utt), bet tas pierāda to, ka arī attieksme pret sievietēm var būt sliktāka, jo sabiedrība kopumā ir konservatīva un tradicionāla.
Es varu pelnīt tikpat daudz, cik mans vīrietis. Latvijā ar šo nav problēmas. Absolūti nav tā, ka gaidu, lai mani uztur. Tajā, ko es teicu, bija runa par manierēm un aplidošanu, un tas ir tas, kas mani atšķir no daudziem citu uzskatu paudējiem, ka man nevajag to, lai sieviete būtu buldozers. Ja viņa grib - viņa var būt, ja negrib - lai nav. Patiesībā tas būtu labākais vārda "feminisms" skaidrojums - par izvēles brīvību. Un nevis tā, ka tagad noliekam visas, kuras labprāt pieļauj izmaksāšanu.
18.07.2023 07:25 |

Reitings 1033
Latvijā ir normāla sistēma ar uzturlīdzekļiem no vīrieša piedziņu, ja nemaksā - valsts maksā.

Un no kurienes nāk naudiņa valsts kasē? No visiem nodokļu maksātājiem. Tātad sanāk ka 43 000 cilvēku var nemaksāt par savu bērnu, minimālo summu kura ir ļoti smieklīga, jo to izdarīs citi cilvēki. Viņu parāds valstij ir 340 miljoni. Normāli, ko mēs citi cilvēki esam samaksājuši. Cik gan labi ir būt vīrietim, ne? Un daudzi darba devēji vēl šito piesedz un maksā algu aploksnē, lai valsts neredz un automātiski neatvelk.
18.07.2023 07:28 |

Reitings 1033
Cik bērnudārza audzinātājus esi redzējusi? Kāpēc tik ļoti gribas pateikt, ka tieši sievietes ir apspiestas, nevis ka sabiedrībā ir aizspriedumi pret abiem dzimumiem? To seksisma definīcija arī paredz, ka tā ir diskriminējoša attieksme saistībā ar dzimumu, kā sievietēm, tā vīriešiem.

Bet tu esi uzdevusi sev jautājumu kāpēc vīrietis neiet šajā profesijā? Vai uzdevusi šo jautājumu vīrietim. Es zinu kāpēc jo tur maz maksā un citi cilvēki viņu apsmies (lielākoties vīrieši). Un feminisms ir par to lai abiem dzimumiem būtu vienādas tiesības. Lai abi var strādāt kur grib. Tieši patriarhālā domāšana ka vīrietim japelna daudz, nevar būt maigs, izrādīties savas jūtas, šo visu bremzē.
Es īsti nesaprotu kāpēc tu strīdies kaut kam pretī, jo gribi pierādīt ka feminisms ir slikts bet tai pat laikā gribi lai visiem ir vienādas tiesības?
18.07.2023 07:33 |

Autorizēts lietotājsPatīk
Reitings 2134
Reģ: 02.01.2022
Es mīlu būt sieviete. Tiešām.
Vīriešu ir tie kuri neļauj sievietiem iespraukties vīriešu dominētās profesijās kuras ir fiziski/mentāli grūtās, jo viņas ir "sievietes" un tāpēc nevarēs to paveikt.

Un es gaidu, kad visas tās lielās kliedzējas par vienlīdzību starp dzimumiem varēs brīvi rakt grāvjus, iet karot, tāpat kā vīrieši, kad viņas varēs iet labot ceļus, respektīvi darīt visu fiziski smago darbu, ko dara vīrieši. Kad viss būs brīvi pieejams, kad neviens necentīsies noraidīt, jo esi sieviete. Es gribēšu redzēt, par ko sievietes cīnīsies tad.
18.07.2023 07:37 |

Reitings 1318
Lula @ 18.07.2023 00:06

Jā, jo " Feminisms ir ideoloģiju un politiski sociālo kustību kopums, kuru mērķis ir panākt dzimumu līdztiesību, balstoties uz principu, ka sievietes un vīrieši ir tiesībās vienlīdzīgi cilvēki."
Tas nav kaut kāds sieviešu pielūgsmes klubiņš. Tā ir kustība par vienlīdzīgām tiesībām pieņemt lēmumus.
Tu taču saproti, ka tas Alda un Ghost piemērs ir "fufelis", ja? :D
Vienkārši, padomā mazliet, ieklausies, kāpēc uzreiz jāspirinās pretī?

Vienkārši, padomā mazliet, ieklausies, kāpēc uzreiz jāspirinās pretī?

Tu tak esi narcise. 😱 Gribi tikai lai tavu viedokli atzīst par taisnīgu. Un prasi, tagad kapec ir jaspirinās (nepiekrist, un pretoties) tev pretī. Aprācs. 🤦🏼‍♀️ Manipulātore tu esi, kas manipulē ar citiem. Ar manīm tas nesanāks tev. 🤦🏼‍♀️
18.07.2023 07:40 |

Reitings 1318
YaeMiko @ 18.07.2023 07:28

Un no kurienes nāk naudiņa valsts kasē? No visiem nodokļu maksātājiem. Tātad sanāk ka 43 000 cilvēku var nemaksāt par savu bērnu, minimālo summu kura ir ļoti smieklīga, jo to izdarīs citi cilvēki. Viņu parāds valstij ir 340 miljoni. Normāli, ko mēs citi cilvēki esam samaksājuši. Cik gan labi ir būt vīrietim, ne? Un daudzi darba devēji vēl šito piesedz un maksā algu aploksnē, lai valsts neredz un automātiski neatvelk.

Piekrītu pilnība 100% tev.
18.07.2023 07:45 |

Reitings 405
Es Beverly Hilzas vietā šajā diskusijā paklusētu. Viņa citā diskusijā teica, ka, ja sieviete ir OF, tad viņa ir mauka, prostitūta, viņas bērni ir ar zīmogu utt.utt.utt..
18.07.2023 07:53 |

Reitings 1318
Uvavy @ 18.07.2023 07:53
Es Beverly Hilzas vietā šajā diskusijā paklusētu. Viņa citā diskusijā teica, ka, ja sieviete ir OF, tad viņa ir mauka, prostitūta, viņas bērni ir ar zīmogu utt.utt.utt..

Tev būtu japaklusē, un jaiet skatīties ziņas par. Afganistānu. 🤦🏼‍♀️Kāds sakars šeit ir starp citu diskusiju un šo diskusiju? Tagad pīsi iekša nesavienojamas lietas, lai pieverstu sev uzmanību?
Uvavy ir galigi sagajusi sviestā. Man arī varbūt tulit sākt teikt ko tu citā diskusija muļķibas rakstiji? Klubu, bāru un terašu tusētāja esi savos 30 gados, kā tu pati apgalvoji.
18.07.2023 08:02 |

Reitings 405
YaeMiko @ 18.07.2023 07:28

Nauda nāk no iedzīvotājiem, kas maksā nodokļus. Mēs par daudz ko maksājam, jo tā ir iekārtotas valstis, ka neesam paši par sevi, bet iesaistāmies ar finansēm kopējā katlā. Tāpat tiek maksāts par cietumu uzturēšanu kaut vai. Kā šo jautājumu var sasaistīt ar dzimumu, man nav skaidrs. Kas te būtu jānoliek, ir cilvēki, kas nemaksā nodokļus vai maksā nepilnīgi, un tie ir abu dzimumu cilvēki.
Kā jau es teicu, uzskatu, ka valsts līmenī mums nav diskriminācijas, savukārt sabiedrībā ir atrodami diskriminējoši uzskati par daudzām cilvēku grupām. Bet tie arī nav visi cilvēki, kas diskriminējoši izturās, un jā, spriežot pēc šīs diskusijas, man laikam ir paveicies, ka apkārt nedzirdu diskriminējošus izteicienus pret sievietēm. Tai pat laikā šajā forumā mani pārsteidza, piemēram, Beverly Hilza un vēl dažas, kurām nikus neatceros, bet tajā OF diskusijā. Sanāk, ka dažas sievietes pašas kultivē citu sieviešu nolikšanu.
18.07.2023 08:17 |

Reitings 3723
Reģ: 11.04.2023
Beverly Hilza @ 18.07.2023 05:48

Manuprāt, būt sievietei Latvijā ir viegli - tāpat kā būt vīrietim Latvijā.
Ko tu muldi te? ? Ja mēs skatāmies no sieviešu pozīcijas(vientuļā māte) , kur 70%-50% gadijumu, sievietei pašai ir jaaudzina bērni, jātiek galā ar problēmām, dakteriem utt, tad apgalvot, ka Sievietei LV ir viegli būt ir dumji. Vīrieši notinās bez atbildības, taisa nākamo ģimeni, kamēr sievietei jātiek galā ar viņu bērniem. Iegūt izglītības, iet stradār par minimumu, un tad lēnam tikties uz augšu. Kā tu vari salidzināt divus dažādus dzimumus,un teikt ka abiem vienlīdz viegli.vīrietim nav jāmocas ar toksikozi, nelabumiem. Jādzemdē, jaizksatās uz tip top. Jaaudzina. Vīrietis tikai uztaisa bērnu, un aizet nākamo ģimeni taisīt.un tas ir diezgan izplatīts scenārijs LV un te tagad tulit atnāks un kliegs, nu ja tev negatīva pieredze, tad citiem tā nav. , ir ļoti daudz sievietes, kas vienas tiek galā, bez vīrieša palidzibas.

Te jāuzņemas sievietei daļa atbildības, kapēc jātiekas ar bezatbildīgiem vīriešiem? Ko domā bezatbildīgā vīrieša nākošās sievietes, kuras taisa kopā nākošo ģimeni?
18.07.2023 08:18 |

Reitings 1318
Uvavy @ 18.07.2023 07:53

Tu vienkārši jūties aizskarta, jo visticamāk 99% Tu pati tur darbojies OF vai tavi ģimenes locekļi(māsa/māte/meita) tur darbojas.
18.07.2023 08:19 |

Reitings 405
Beverly Hilza @ 18.07.2023 08:02

Tev būtu japaklusē, un jaiet skatīties ziņas par. Afganistānu. ??‍♀️Kāds sakars šeit ir starp citu diskusiju un šo diskusiju? Tagad pīsi iekša nesavienojamas lietas, lai pieverstu sev uzmanību?
Uvavy ir galigi sagajusi sviestā. Man arī varbūt tulit sākt teikt ko tu citā diskusija muļķibas rakstiji? Klubu, bāru un terašu tusētāja esi savos 30 gados, kā tu pati apgalvoji.

Kurā caurumā tu dzīvo, ja uzskati, ka apmeklēt kafejnīcas, bārus ir kas slikts? Atkal kārtējā diskriminējošā attieksme no tevis? Ja ir 30 gadi, jāsēž mājās?
Lūk, šādi cilvēki arī ir tie, kas vainojami pie slikta klimata sabiedrībā. Un šī te lietotāja ir sieviete.
18.07.2023 08:20 |

Reitings 555
Reģ: 07.04.2022
Man liekas, ka dzimumu diskriminācija tomēr pastāv abejādi. Par vīriešu diskrimināciju vienkārši mazāk runā, tāpēc liekas, ka sievietes apspiež vairāk.
18.07.2023 08:22 |

Reitings 405
Beverly Hilza @ 18.07.2023 08:19

Tu vienkārši jūties aizskarta, jo visticamāk 99% Tu pati tur darbojies OF vai tavi ģimenes locekļi(māsa/māte/meita) tur darbojas.

Es tiešām ceru, ka esi trollis, nevis cilvēks ar reālu šādu slimu uztveri. Turpmāk visus tavus ierakstus ignorēšu.
18.07.2023 08:22 |

Reitings 1318
Uvavy @ 18.07.2023 08:17

Nauda nāk no iedzīvotājiem, kas maksā nodokļus. Mēs par daudz ko maksājam, jo tā ir iekārtotas valstis, ka neesam paši par sevi, bet iesaistāmies ar finansēm kopējā katlā. Tāpat tiek maksāts par cietumu uzturēšanu kaut vai. Kā šo jautājumu var sasaistīt ar dzimumu, man nav skaidrs. Kas te būtu jānoliek, ir cilvēki, kas nemaksā nodokļus vai maksā nepilnīgi, un tie ir abu dzimumu cilvēki.
Kā jau es teicu, uzskatu, ka valsts līmenī mums nav diskriminācijas, savukārt sabiedrībā ir atrodami diskriminējoši uzskati par daudzām cilvēku grupām. Bet tie arī nav visi cilvēki, kas diskriminējoši izturās, un jā, spriežot pēc šīs diskusijas, man laikam ir paveicies, ka apkārt nedzirdu diskriminējošus izteicienus pret sievietēm. Tai pat laikā šajā forumā mani pārsteidza, piemēram, Beverly Hilza un vēl dažas, kurām nikus neatceros, bet tajā OF diskusijā. Sanāk, ka dažas sievietes pašas kultivē citu sieviešu nolikšanu.

Tai pat laikā šajā forumā mani pārsteidza, piemēram, Beverly Hilza un vēl dažas, kurām nikus neatceros, bet tajā OF diskusijā. Sanāk, ka dažas sievietes pašas kultivē citu sieviešu nolikšanu
Tu domāji Sevis un tavu ģimenes locekļu/draudzeņu nolikšanu.. Tu jūties aizskarta un saniknota, ka pasaka taisnību, ko sabiedrība domâpar tādām brīvdomātājām, atvērtajām seksa pakalpojumu sniedzējām. Šis komentārs apliecina uz, visiem 100, ka tu esi viena no Only sekksa lapas lietotājām. Nu skaidra man ir kādeļ cilveks tik ilgi cepas, cepas par dažiem.komentāriem.,kuri kā izrādas ir taisnība par tevi. Tagad tu jūties apkaunota, un apsūdzeta. Un nešaubos, ka tagad šito tu visiem. Visās diskusijās pieminēsi, jo tevi saniknoja patiesība pwr sevīm un par tiem, kas ir no tavas cilts.
18.07.2023 08:25 |

Reitings 1318
Uvavy @ 18.07.2023 08:22

Es tiešām ceru, ka esi trollis, nevis cilvēks ar reālu šādu slimu uztveri. Turpmāk visus tavus ierakstus ignorēšu.

Ignorē, ignorē, tapat visiem skaidrs, ka iekšeji tu vāries dusmās, ka kāda atļaujas pateikt lietas istajos vardos. Kas citiem nepietiek drosmes, jeb grib pieklajigak izteikties.
18.07.2023 08:29 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits