Uvavy @ 17.07.2023 23:52
Es domāju, ka ar tādiem aizspriedumiem kā tu no citiem sastaptos arī vīrietis, kurš grib veikt pēc sabiedrības ieskatiem sievišķīgu darbu. Piemēram, bērnudārza audzinātājs. Tie ir aizspriedumi pret dzimumu vai pat dzimuma diskriminācija, bet ne specifiski pret 1 dzimumu - sieviešu.
Bet to, ka dzīvo aizvēsturē, to var redzēt pēc citām diskusijām
saņemt palīdzību no valsts utt.
GhostGG @ 18.07.2023 00:18
Da labi, sievietes galvās vienlīdzība nozīmē - pozitīvās lietas (kas strādātu par labu sievietēm), kas nāk vienlīdzībai līdz, bet tajā pašā laikā atmetot negatīvās. Karā feministes nav, un uz titānika arī nē, kas, portams, ir pašaprotami un normāli un es nemaz neatbalstītu ideju, ka sievietēm vajadzētu iet kaujas lauka pirmajās rindās, bet tajā pašā laikā kladzināt par kaut kādu vienlīdzību ir diezgan tupi.
YaeMiko @ 18.07.2023 07:15
Medbrāļus tieši citas sievietes māsas iedrošina un atbalsta, bet tie kas noniecina ir vīrieši. Saka - vai tad neesi gudrāks par sievieti tāpēc nevarēji izmācīties par ārstu? Pie vainas ir toksiskā maskulinitāte, jo nedod dievs tu pelnīs mazāk kā sieviete un būsi kāda "sievišķīgā profesijā". Tu pati saki ka tev vajag vīrieti kas pelna daudz,izmaksā utt. vairākumā "sieviešu profesijā" nepelna daudz un te nu sākas problēmas.
Un te nu tu atkal pazemina kāda problēmu un centies to vispārināt. Nē šajā gadījumā ko apraksta autore ir seksisms, diskriminācija pret viņas dzimumu, kas ir sieviete.
Latvijā ir normāla sistēma ar uzturlīdzekļiem no vīrieša piedziņu, ja nemaksā - valsts maksā.
Cik bērnudārza audzinātājus esi redzējusi? Kāpēc tik ļoti gribas pateikt, ka tieši sievietes ir apspiestas, nevis ka sabiedrībā ir aizspriedumi pret abiem dzimumiem? To seksisma definīcija arī paredz, ka tā ir diskriminējoša attieksme saistībā ar dzimumu, kā sievietēm, tā vīriešiem.
Vīriešu ir tie kuri neļauj sievietiem iespraukties vīriešu dominētās profesijās kuras ir fiziski/mentāli grūtās, jo viņas ir "sievietes" un tāpēc nevarēs to paveikt.
Lula @ 18.07.2023 00:06
Jā, jo " Feminisms ir ideoloģiju un politiski sociālo kustību kopums, kuru mērķis ir panākt dzimumu līdztiesību, balstoties uz principu, ka sievietes un vīrieši ir tiesībās vienlīdzīgi cilvēki."
Tas nav kaut kāds sieviešu pielūgsmes klubiņš. Tā ir kustība par vienlīdzīgām tiesībām pieņemt lēmumus.
Tu taču saproti, ka tas Alda un Ghost piemērs ir "fufelis", ja? :D
Vienkārši, padomā mazliet, ieklausies, kāpēc uzreiz jāspirinās pretī?
Vienkārši, padomā mazliet, ieklausies, kāpēc uzreiz jāspirinās pretī?
YaeMiko @ 18.07.2023 07:28
Un no kurienes nāk naudiņa valsts kasē? No visiem nodokļu maksātājiem. Tātad sanāk ka 43 000 cilvēku var nemaksāt par savu bērnu, minimālo summu kura ir ļoti smieklīga, jo to izdarīs citi cilvēki. Viņu parāds valstij ir 340 miljoni. Normāli, ko mēs citi cilvēki esam samaksājuši. Cik gan labi ir būt vīrietim, ne? Un daudzi darba devēji vēl šito piesedz un maksā algu aploksnē, lai valsts neredz un automātiski neatvelk.
Uvavy @ 18.07.2023 07:53Es Beverly Hilzas vietā šajā diskusijā paklusētu. Viņa citā diskusijā teica, ka, ja sieviete ir OF, tad viņa ir mauka, prostitūta, viņas bērni ir ar zīmogu utt.utt.utt..
YaeMiko @ 18.07.2023 07:28
Un no kurienes nāk naudiņa valsts kasē? No visiem nodokļu maksātājiem. Tātad sanāk ka 43 000 cilvēku var nemaksāt par savu bērnu, minimālo summu kura ir ļoti smieklīga, jo to izdarīs citi cilvēki. Viņu parāds valstij ir 340 miljoni. Normāli, ko mēs citi cilvēki esam samaksājuši. Cik gan labi ir būt vīrietim, ne? Un daudzi darba devēji vēl šito piesedz un maksā algu aploksnē, lai valsts neredz un automātiski neatvelk.
Beverly Hilza @ 18.07.2023 05:48
Manuprāt, būt sievietei Latvijā ir viegli - tāpat kā būt vīrietim Latvijā.
Ko tu muldi te? ? Ja mēs skatāmies no sieviešu pozīcijas(vientuļā māte) , kur 70%-50% gadijumu, sievietei pašai ir jaaudzina bērni, jātiek galā ar problēmām, dakteriem utt, tad apgalvot, ka Sievietei LV ir viegli būt ir dumji. Vīrieši notinās bez atbildības, taisa nākamo ģimeni, kamēr sievietei jātiek galā ar viņu bērniem. Iegūt izglītības, iet stradār par minimumu, un tad lēnam tikties uz augšu. Kā tu vari salidzināt divus dažādus dzimumus,un teikt ka abiem vienlīdz viegli.vīrietim nav jāmocas ar toksikozi, nelabumiem. Jādzemdē, jaizksatās uz tip top. Jaaudzina. Vīrietis tikai uztaisa bērnu, un aizet nākamo ģimeni taisīt.un tas ir diezgan izplatīts scenārijs LV un te tagad tulit atnāks un kliegs, nu ja tev negatīva pieredze, tad citiem tā nav. , ir ļoti daudz sievietes, kas vienas tiek galā, bez vīrieša palidzibas.
Uvavy @ 18.07.2023 07:53Es Beverly Hilzas vietā šajā diskusijā paklusētu. Viņa citā diskusijā teica, ka, ja sieviete ir OF, tad viņa ir mauka, prostitūta, viņas bērni ir ar zīmogu utt.utt.utt..
Beverly Hilza @ 18.07.2023 08:02
Tev būtu japaklusē, un jaiet skatīties ziņas par. Afganistānu. ??♀️Kāds sakars šeit ir starp citu diskusiju un šo diskusiju? Tagad pīsi iekša nesavienojamas lietas, lai pieverstu sev uzmanību?
Uvavy ir galigi sagajusi sviestā. Man arī varbūt tulit sākt teikt ko tu citā diskusija muļķibas rakstiji? Klubu, bāru un terašu tusētāja esi savos 30 gados, kā tu pati apgalvoji.
Beverly Hilza @ 18.07.2023 08:19
Tu vienkārši jūties aizskarta, jo visticamāk 99% Tu pati tur darbojies OF vai tavi ģimenes locekļi(māsa/māte/meita) tur darbojas.
Uvavy @ 18.07.2023 08:17
Nauda nāk no iedzīvotājiem, kas maksā nodokļus. Mēs par daudz ko maksājam, jo tā ir iekārtotas valstis, ka neesam paši par sevi, bet iesaistāmies ar finansēm kopējā katlā. Tāpat tiek maksāts par cietumu uzturēšanu kaut vai. Kā šo jautājumu var sasaistīt ar dzimumu, man nav skaidrs. Kas te būtu jānoliek, ir cilvēki, kas nemaksā nodokļus vai maksā nepilnīgi, un tie ir abu dzimumu cilvēki.
Kā jau es teicu, uzskatu, ka valsts līmenī mums nav diskriminācijas, savukārt sabiedrībā ir atrodami diskriminējoši uzskati par daudzām cilvēku grupām. Bet tie arī nav visi cilvēki, kas diskriminējoši izturās, un jā, spriežot pēc šīs diskusijas, man laikam ir paveicies, ka apkārt nedzirdu diskriminējošus izteicienus pret sievietēm. Tai pat laikā šajā forumā mani pārsteidza, piemēram, Beverly Hilza un vēl dažas, kurām nikus neatceros, bet tajā OF diskusijā. Sanāk, ka dažas sievietes pašas kultivē citu sieviešu nolikšanu.
Uvavy @ 18.07.2023 08:22
Es tiešām ceru, ka esi trollis, nevis cilvēks ar reālu šādu slimu uztveri. Turpmāk visus tavus ierakstus ignorēšu.