Kam maksāt

Reitings 98
Reģ: 20.06.2023
Esmu jauna sieviete. Ir pienākusi vasara un es arī sāku vairāk domāt par randiņiem, bet māc šaubas, vai man arī maksāt par sevi vai uz pusi? Nevaru saprast. No vienas puses negribu, lai mani "purin uz naudu izklaižu dēļ". Un no otras puses - šķiet, es itkā parādā palikšu, ja par mani maksas. Itkā liekas, ka vīrietis, lai maksā vai, kas uzaicina, lai maksā tad, bet kā man to pateikt. Neērti ir, ka maksātu visu par mani, jo sajūta, ka viņš mani nopērk un ko gaida pretī, bet no otras puses, kāpēc man maksāt par visām izklaidēm, kuras es nepiedāvāju?
05.07.2023 01:41 |

Reitings 16
Reģ: 05.07.2023
Protams ir izņēmumi dažādās dzīves situācijās - piem. ļoti agrā jaunībā kad naudas tiešām abiem nav, bet nu ne 26- 27 gados vīrietim punķi un asaras, ka sieviete vismaz grib lai samaksā par kafiju uz kuru pats piedāvājies aizvest. :D
05.07.2023 17:24 |

Autorizēts lietotājsPatīk
Reitings 2134
Reģ: 02.01.2022
Choopy @ 05.07.2023 17:24
Protams ir izņēmumi dažādās dzīves situācijās - piem. ļoti agrā jaunībā kad naudas tiešām abiem nav, bet nu ne 26- 27 gados vīrietim punķi un asaras, ka sieviete vismaz grib lai samaksā par kafiju uz kuru pats piedāvājies aizvest. :D

Un kas šādā gadijumā ir sieviete? Ko viņa dod pretī, kā ieguldās, ja vīrietim jau randiņu periodā šitā jāiznesās, lai sevi pierādītu. Sanāk, ka vīrietim sieviete jāizpērk (kafija/tēja, restorāns, ziedi), lai varētu virzīt ko tālāk.
Man tiešām šī tēma ieinteresēja, jo nekad neesmu skatijusies uz saviem romantiskajiem partneriem tīri no šāda materiālā/finansiālā aspekta.
05.07.2023 17:31 |

Reitings 831
Reģ: 28.01.2023
Manuprāt šī tēma jau ir tik ļoti iztengāta pa diskusijām un pareizās atbildes uz šo jautājumu nav. Jādzīvo tā, lai abiem ērti. Pieklājības pēc var piedāvāties samaksāt pati par sevi, un ja vīrieties uzstās par to, ka samaksā, tas tikai būs labais žests.
05.07.2023 17:49 |

Reitings 1210
Reģ: 03.04.2022
Aldis30 @ 05.07.2023 16:44
No otras puses smieklīgi ka sievietes visur grib vienlīdzību - ar piebildi ja viņām tas ir izdevīgi :D šajā gadijumā arī pēc komentāriem redzams ka vairumā gadijumu nav mierā ar 50:50
ļoti par šo labprāt padiskutētu. Ja feminisms kādam ir izdevīgi, tad tie ir tikai vīrieši un super vīrišķīgas sievietes. Vīriešiem tagad ir moderni uzņemties aizvien mazāk un mazāk, drīz no jums neviens vispār neko neprasīs un nebūsiet vajadzīgi. Vīrieši šo ļoti labi izmanto - sievietes tagad ne tikai audzina bērnus, tīra māju un gatavo, bet arī strādā pilnu laiku un maksā pusi visiem rēķiniem. Vīrietis var atnākt no darba un pacelt kājas uz kafijas galdiņa - nekas nav jādara, tak vienlīdzība. Labākajā gadījumā iznesīs miskasti. Tas ir tas, kur feminisms ir novedis, jo ir aizgājis galējībās. Īsts feminisms ir kad sievietei ir dota izvēles brīvība - ja grib, lai ir sieviešķīga un mājās ar bērniem, ja grib - iet veido karjeru. Tas ir feminisms, jo kādreiz sievietēm šādas izvēles nebija.
Ja es eju uz randiņu, ja uz kafijas randiņu, tad pucējos mazāk, bet ja uz restorānu - man paiet 3h, vajadzīgs manikīrs, mati, skropstas, kleita un viss pārējais. Un Tu, iekāpis džinsos un pārvilcis kreklu pēc darba dienas nevari man uzsaukt kafiju/dzērienu un salātus? Feminisms ir padarījis vīriešus par lupatām. Protams, protams, ne visus - tas jāpiekodina lai nenoēd bez sāls.
05.07.2023 18:04 |

Autorizēts lietotājsModerators
Reitings 6782
Reģ: 13.11.2016
Elizabeteputnos @ 05.07.2023 18:04
ļoti par šo labprāt padiskutētu. Ja feminisms kādam ir izdevīgi, tad tie ir tikai vīrieši un super vīrišķīgas sievietes. Vīriešiem tagad ir moderni uzņemties aizvien mazāk un mazāk, drīz no jums neviens vispār neko neprasīs un nebūsiet vajadzīgi. Vīrieši šo ļoti labi izmanto - sievietes tagad ne tikai audzina bērnus, tīra māju un gatavo, bet arī strādā pilnu laiku un maksā pusi visiem rēķiniem. Vīrietis var atnākt no darba un pacelt kājas uz kafijas galdiņa - nekas nav jādara, tak vienlīdzība. Labākajā gadījumā iznesīs miskasti. Tas ir tas, kur feminisms ir novedis, jo ir aizgājis galējībās. Īsts feminisms ir kad sievietei ir dota izvēles brīvība - ja grib, lai ir sieviešķīga un mājās ar bērniem, ja grib - iet veido karjeru. Tas ir feminisms, jo kādreiz sievietēm šādas izvēles nebija.
Ja es eju uz randiņu, ja uz kafijas randiņu, tad pucējos mazāk, bet ja uz restorānu - man paiet 3h, vajadzīgs manikīrs, mati, skropstas, kleita un viss pārējais. Un Tu, iekāpis džinsos un pārvilcis kreklu pēc darba dienas nevari man uzsaukt kafiju/dzērienu un salātus? Feminisms ir padarījis vīriešus par lupatām. Protams, protams, ne visus - tas jāpiekodina lai nenoēd bez sāls.

Tev ir tāds vīrietis, kādu tu apraksti?
05.07.2023 18:12 |

Reitings 752
Reģ: 03.01.2023
.Eksperte. @ 05.07.2023 17:31

Un kas šādā gadijumā ir sieviete? Ko viņa dod pretī, kā ieguldās, ja vīrietim jau randiņu periodā šitā jāiznesās, lai sevi pierādītu. Sanāk, ka vīrietim sieviete jāizpērk (kafija/tēja, restorāns, ziedi), lai varētu virzīt ko tālāk.
Man tiešām šī tēma ieinteresēja, jo nekad neesmu skatijusies uz saviem romantiskajiem partneriem tīri no šāda materiālā/finansiālā aspekta.

Es gan nepieskaitītu samaksāšanu par vienu kafiju pie ''šitādas iznešanās'' un "sevis pierādīšanas", lai gan dažiem tas noteikti varētu būt pirmais lielais solis dzīvē :D Nav runa par izpirkšanu, bet par to, vai vīrietis sevi parāda kā kapeikas pisēju (un kad sieviete būs, piemēram, dekrētā - viņai būs uz ceļiem jālūdzas naudu no veča?) vai arī kā normālu cilvēku. Manuprāt, vidusmēra cilvēkam nebūs nekādas finansiālas problēmas ik pa laikam izmaksāt kādam. Bet var būt negribēšana.
05.07.2023 18:13 |

Reitings 2954
Reģ: 14.02.2023
Mūsdienās pašas sievietes kultivēt palīdz kungiem pret savu dzimumu vērstas prasības .Kas nu ir pārāk trakas.
Perfekts izskats, mati, figūra, sejas, āda,veselība zobi,gēni.
Izcila izglītība ,labs amats,laba alga
Labi vecāki,vēlams lai nav draudzenes
Zin vairākas valodas ,hobiji tikai tādi kas draugam patīk.
Super saimniece, labi gatavo,taupīga.
Saprotiša,ar savu auto ,dzīvoklī,vēlams vasarnīcu.-Jautājums, kam.tādai vispār tad vajag veci? Par mīlestību nerunajat lūdzu , jūs te pat kafiju rēķināt uz pusēm.
Kamēr vecis ir tikai Antons strusikos un gumijniekos. Seksa nekāds un pat kafiju nevar izmaksāt dāmai ?
05.07.2023 18:23 |

Reitings 1033
Reģ: 27.02.2022
Elizabeteputnos @ 05.07.2023 18:04

Es gan neteiktu ka feministes ļauj vīrietim pēc darba salikt kājas uz dīvāna un nedarīt neko . Tieši pretēji pelna abi un abi iesaistās mājās darbos. (vismaz tā ir manās attiecības - ja es ieliku mazgāties drēbes, viņš izkar, ja es izsūc istabu viņš izmazgā utt. Pienākumu sadale)
To ko tu noraksturoji es pat nezinu kas ir un kā nosaukt tādas sievietes, jo arī pazīstu vismaz vienu tādu. Tas nav feminisms bet kaut kas cits. Bet nu par feminismu mūsdienās var diskutēt daudz un dikti.
05.07.2023 18:25 |

Reitings 2134
greece @ 05.07.2023 18:13

Es gan nepieskaitītu samaksāšanu par vienu kafiju pie ''šitādas iznešanās'' un "sevis pierādīšanas", lai gan dažiem tas noteikti varētu būt pirmais lielais solis dzīvē :D Nav runa par izpirkšanu, bet par to, vai vīrietis sevi parāda kā kapeikas pisēju (un kad sieviete būs, piemēram, dekrētā - viņai būs uz ceļiem jālūdzas naudu no veča?) vai arī kā normālu cilvēku. Manuprāt, vidusmēra cilvēkam nebūs nekādas finansiālas problēmas ik pa laikam izmaksāt kādam. Bet var būt negribēšana.

Nu un tad kafija ir tā, kas norāda vai būs jākrīt uz ceļiem vai nē? Man liekas kā minimums jocīgi atteikt turpinājumu attiecībām dēļ neizmaksātas tējas, ja viss pārējais ir kārtībā.
05.07.2023 18:26 |

Reitings 1033
Reģ: 27.02.2022
.Eksperte. @ 05.07.2023 17:31

Jā par šo es arī domāju. Esmu dzirdējusi sievietes sākam - bet es taču sapucējos, biju uz manikīru, nopirku smuku kleitu un tas ir mans ieguldījums un tāpēc vīrietim par to jāsamaksā vakariņas.
05.07.2023 18:27 |

Reitings 2134
YaeMiko @ 05.07.2023 18:27

Jā par šo es arī domāju. Esmu dzirdējusi sievietes sākam - bet es taču sapucējos, biju uz manikīru, nopirku smuku kleitu un tas ir mans ieguldījums un tāpēc vīrietim par to jāsamaksā vakariņas.

Man liekas vispār randiņošana katram galvā izskatās savādāk. Nu labi, gribas saposties pirmajam randiņam, jā. Uzvelku kleitu, kura man jau skapī stāv. Uzkrāsoju skropstas, vai arī ir jau pieaudzētās. Mazliet uzkrāsojos. Sataisu matus. Nu? Tālāk? Man neliekas tas nekas tik ekstra, par ko vīrietim pirmajā randiņā būtu jāiznesās. Nu labi, varbūt tas piedien tām, kuras neiet uz smalkiem restorāniem, tur jau laikam cits stāsts un 5h gatavošanās.
05.07.2023 18:30 |

10 gadiPatīk
Reitings 4936
Reģ: 31.10.2010
Es šajā ziņā esmu un vienmēr palikšu vecmodīga. Uzskatu, ka vīrietis ir tas, kuram jāiznesas, jāaplido sieviete un jācenšas viņai iepatikties, nevis otrādi. Sevišķi pirmajos randiņos.
05.07.2023 18:32 |

Reitings 1210
law7 @ 05.07.2023 18:12

Tev ir tāds vīrietis, kādu tu apraksti?
manai māsīcai ir šāds vīrs. Viņa uzauga bez tēva un laikam, vīrieša mīkestības izsalkusi, ir gatava uz visu, lai nebūtu viena. Es uz šo neparakstītos un labāk esmu viena, nekā šādi.
05.07.2023 18:33 |

Reitings 1210
Minelūše @ 05.07.2023 18:32
Es šajā ziņā esmu un vienmēr palikšu vecmodīga. Uzskatu, ka vīrietis ir tas, kuram jāiznesas, jāaplido sieviete un jācenšas viņai iepatikties, nevis otrādi. Sevišķi pirmajos randiņos.
arī es to tāpat redzu. Nav jāiet galējībās un es nejautāju man pirkt dārgas kurpes vai jebko tādu, bet šim procesam ir jābūt vīrieša rokās, jo vēlos stipru vīrieti sev blakus.
05.07.2023 18:39 |

Reitings 16
Reģ: 05.07.2023

Tad rodas pret jautājums :D, kas šādā situācijā ir vīrietis? Varonis un devējs, jo izmaksā vakariņas? :D
Ja vīrietis ir uzņēmīgs, vēlas nopietnas attiecības un tiešām ieintresēts sievietē, viņam arī kompānija un kopīga laika pavadīšana ir ieguldījums.
Par vispārējiem ieguldījumiem ( dzīvesvieta, ceļojumi, bērni. utt ) to taču attīsta tikai pēc tā mirkļa, kad attiecības jau ir uzsāktas, bet nu skarbajā realitātē liela daļa sieviešu vienkārši negrib uzsākt attiecības ar kapeiku pisēju un skopuli, kurš pat nevar saņemties ielikt pūles, lai sieviete vispār vēlētos kaut ko ar viņu turpināt…
05.07.2023 18:40 |

Reitings 752
Reģ: 03.01.2023
.Eksperte. @ 05.07.2023 18:26

Nu un tad kafija ir tā, kas norāda vai būs jākrīt uz ceļiem vai nē? Man liekas kā minimums jocīgi atteikt turpinājumu attiecībām dēļ neizmaksātas tējas, ja viss pārējais ir kārtībā.

Ja cilvēks bez prasīšanas nesamaksā pat par lētu kafiju, lai gan pats ir aicinājis dzert kafiju, tad jā, tas norāda, ka ar viņu visdrīzāk būs līdzīgas problēmas arī nākotnē. Tāpat kā sieviete, kas uz randiņu atnāk t-kreklā un trenuškās, diez vai sākot attiecības pēkšņi sāks ģērbt skaistas kleitas.
05.07.2023 18:41 |

Reitings 2134
Choopy @ 05.07.2023 18:40

Tad rodas pret jautājums :D, kas šādā situācijā ir vīrietis? Varonis un devējs, jo izmaksā vakariņas? :D
Ja vīrietis ir uzņēmīgs, vēlas nopietnas attiecības un tiešām ieintresēts sievietē, viņam arī kompānija un kopīga laika pavadīšana ir ieguldījums.
Par vispārējiem ieguldījumiem ( dzīvesvieta, ceļojumi, bērni. utt ) to taču attīsta tikai pēc tā mirkļa, kad attiecības jau ir uzsāktas, bet nu skarbajā realitātē liela daļa sieviešu vienkārši negrib uzsākt attiecības ar kapeiku pisēju un skopuli, kurš pat nevar saņemties ielikt pūles, lai sieviete vispār vēlētos kaut ko ar viņu turpināt…

Es uz to skatos varbūt no cita konteksta.
Divi sveši cilvēki ar vienu mērķi - izveidot romantiskas attiecības. Viņi abi pēc x dienu sarakstes saprot, ka viens otram ir interesanti un nolemj doties uz tikšanos.
Satiekas, papļāpā, padzer kafiju.
Tas vīrietis kaut ko ir viņai parādā? Vai tā sieviete vīrietim? Nu labi, varētu teikt ka izmaksāšana ir žests kā atsijāt kapeikpisējus. Lai gan man tas nav rādītājs, pieņemsim ka tā ir. Nu arī durvju atvēršana ir žests. Ja neatver durvis, ko tad? Labi, varbūt stulbs piemērs, bet tomēr. Žests, ne žests, bet saku pēc pieredzes - viens, kas izmaksāja, joprojām ir kredītos, ja nemaldos. Vismaz attiecību laikā bija. Viens kas neizmaksāja, ir investējies tālu un man ir bijis ļoti liels dzīves atbalsts. Varbūt man tā dzīvē sanācis, ka taisni ačgārni nekā randiņu periodā, tomēr pieredze paliek pieredze.
05.07.2023 18:48 |

Reitings 5310
Reģ: 27.03.2023

+++
05.07.2023 19:01 |

Reitings 5310
Reģ: 27.03.2023
Kad es staigāju uz randiņiem es vīriešus pirms randiņa neuztvēru kā potenciālos vīrus, puišus vai domāju par romantisko attiecību veidošanu. Katrs randiņš bija vīrieša uzaicināts un es varēju aiziet pat tāpat vien un nejusties ne par ko parādā. Vīrietis jau arī pats saprot ko viņs ir uzaicinājis un zina, ka pastāv konkurence uz skaistu sievieti. Būs citi vīrieši, kas atvērs maku un pat acis nepamiršķinās, lai samaksātu par kafiju vai restorāna rēķinu.
Plus uz katru randiņu es vienmēr piedomāju pie tā kā es izskatīšos un man ir patīkami pēc tam saņemt komplimentus un redzēt cik ļoti viņam patīk.
Atceros vienu, kas man ļoti ilgi rakstīja un aicināja, beigās piekritu un viņs man bija atbraucis pakaļ šortos un čībās, es parunāju 5 minūtes un aizgāju mājās, jo man tas bija kā aizvainojums, ka viņš manis dēļ nav pacentiess pat bikses pārvilkt.
Šis viss saucās kā pirmais iespaids un pirmais iespaids dot to vai būs turpinājums citiem randiņiem.
05.07.2023 19:15 |

Reitings 23
Reģ: 31.05.2023
Lasu dažas atbildes un smejos :D
Tas vai jūs atbalstat to ka katrs maksā pats par sevi vai arī vīrietis maksā par abiem ir atkarīgs arī no tā kādas attiecības vēlaties. Ja gribat standarta ģimenes attiecības ar bērniem un sievu kas uzkopj māju tad jā drošivien es arī gribētu lai vīrietis maksātu par abiem.
(Esmu vīrietis) Man būtu nepieņemami ja sieviete uzskatītu ka man viņai kaut kas jāizmaksā randiņošanas sākumā. Mēs skaitāmies pa lielam divi nepazīstami cilvēki kuri mēģina saprast vai viens ar otru varam izveidot kaut kādas attiecības. Un neviens nav neko parādā ne es viņai kafiju ne viņa man seksu vai vēl kaut ko.
But then again man arī nav standarta attiecību modelis - es nemeklēju sievieti kura man tīrīs māju un gatavos ēst kamēr es pelnu naudu, to visu varu pats un daru pats arī tagad. Bet sagaidu ka ja dzīvosim kopā tad mājas pienākumus dalīsim aptuveni uz pusem. Kā arī es nevēlos bērnus un dzīvoju pēc childfree principa. Es meklēju sievieti kura arī strādā un grib sevi attīstīt un izglītoties tālāk nevis sēdēt mājās, audzināt bērnus, cept kotletes vīram un pirkt "kursikus". Meklēju sievieti ar kuru sasniegt kādus lielākus mērķus par ģimeni un bērniem.
Šim jautājumam nav pareizās atbildes, kā maksa par randiņu veidosis ir atkarīgs no tā kādu attiecību modeli tu vēlies.
05.07.2023 19:16 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits