Par tieši 5.jūliju tiek runāts tādēļ, ka līdz tam brīdim krievi liek savējiem evakuēties no turienes. Kas vispār ir diezgan brīnums ņemot vērā, ka no HES savējos viņus nepaņēma. Iespējams, būs kaut kas cits, jā, tā pati sabotāža, ka liks domāt, ka ukraiņi ko nodarījuši vai tamlīdzīgi. Bet savu cilvēku aizvilkšana liek domāt, ka nebūs OK. Protams, starptautiskā sabiedrība tikai pauž bažas par to utt., kamēr ukraiņi pārliecināti, ka tas notiks. Un es arī esmu.
Un par to, kādēļ viņi gribētu to izdarīt:
1) viņi grib aizkavēt pretuzbrukumu, pievērst Ukrainas spēkus katastrofu seku novēršanai,
2) parādīt starptautiskai sabiedrībai, ka ukraiņi ir tie sliktie, kuriem nav jāpalīdz ar ieročiem utt, lai samazinātu pretuzbrukumu, iebarot krieviem viltus ziņas, vēlreiz stāstot, ka ukraiņi ir slikti, krievi ir labi, pielūdzam Putinu,
3) viņi ir sadisti, kuriem, kā jau iepriekš teicu, ir raksturīgas neracionālas darbības, ukraiņu genocīds. Ir ziņas no rietumu izlūkiem, ka vienā pilsētā šie izveidojuši HES un, pametot pilsētu, spridzinās tāpat kā Kahovskas HES.
Un gan jau vēl citi iemesli, šie pirmie nāk prātā man, bet var palasīt arī gudrus rakstus šī sakarā.