Studiju izvēle

Reitings 135
Reģ: 21.06.2017
Labvakar, zinu, ka te īpaši nav atsaucības sarunām par un ap studijām, bet tāpat noriskēšu un Jums uzdošu vienkārši - intereses pēc, jautājumu par studijām, iedvesmojoties no daudzu gadu foruma ierakstiem. Tātad, vai šeit apgrozās topošās studentes? Kur Jūs šogad iesniegsiet dokumentus studijām? Kādās prioritātēs, budžets/maksa? Un uz kādu grādu pretendēsiet - bakalaurs/maģistrs/doktorants? Un, kāpēc tieši tāda izvēle? Jauki būtu uzzināt Jūsu mērķus jaunā studiju gadā. :)
03.07.2023 20:32 |

Reitings 762
Reģ: 09.06.2023
Lula @ 04.07.2023 18:35

Nu lai Tev izdodās pelnīt tos 30+ tūkstošus mēnesī! Kaut gan nē, tās jau esot kapeikas

Es, protams, neko rupju rakstīt negribu, bet patiesībā, esmu izbrīnīta par šādiem komentāriem.
Nu, nopietni. Jūs paskatieties, cik maksā kaut vai 1 Ha zemes vai meža īpašuma. Un, pasakiet, ka 30 k nav kapeikas.
Dažas no šeit rakstītajam ne vien nesaprot šodienas naudas vērtību, bet pat elementāri lasīt neprot.
Mēs nedzīvojam akmens laikmetā, ir 101 iespēja pelnīt. Ja dažām no Jums ir tik aprobežots redzes loks, tad patiešām vajadzētu izskatīt savu domāšanas veidu un iespējams mācīties vairāk un strādāt arī vairāk.
Nevajag arī pārgriezt komentārus.
Man ir iespējams mācīties to, ko es vēlos. Bet tikai tāpēc, ka to visu es nodrošinājusi sev pati!
04.07.2023 18:46 |

Reitings 5260
Reģ: 27.03.2023
Šitā arī cilvēki pamatīgi aplaužas, kad pirms vispār ir kaut kas iegūts, tiek piebļautas visas malas.
No sākuma jāpabeidz studijas un jāsāk pelnīt, un tikai pēc tam var skaitīt cik tūkstoši mēnesī sanāk.
Zobārstniecība ir visdārgakās studijas, pēc pieejamās informācijas man rāda, ka tie ir 62'000 EUR LU.
Man te ož pēc kaut kā nelaba un kopumā neticās, jo ja esi spējīgs sapelnīt tādu naudu priekš studijām, tad kāda vispār vēl studēšana?
04.07.2023 18:48 |

Reitings 135
Reģ: 21.06.2017
TuunEs @ 04.07.2023 18:48
Šitā arī cilvēki pamatīgi aplaužas, kad pirms vispār ir kaut kas iegūts, tiek piebļautas visas malas.
No sākuma jāpabeidz studijas un jāsāk pelnīt, un tikai pēc tam var skaitīt cik tūkstoši mēnesī sanāk.
Zobārstniecība ir visdārgakās studijas, pēc pieejamās informācijas man rāda, ka tie ir 62'000 EUR LU.
Man te ož pēc kaut kā nelaba un kopumā neticās, jo ja esi spējīgs sapelnīt tādu naudu priekš studijām, tad kāda vispār vēl studēšana?

Bet, ja cilvēks vēlas studēt, tad tas ir tikai apsveicami. Īpaši jau ko tik sarežģītu...,jo darbs ar cilvēkiem un vēl medicīnā, tas ir pats augstākais, sarežģītākais. Lai veicas studijās meitenei.
04.07.2023 18:57 |

Reitings 5260
Reģ: 27.03.2023
Menora @ 04.07.2023 18:57

Bet, ja cilvēks vēlas studēt, tad tas ir tikai apsveicami. Īpaši jau ko tik sarežģītu...,jo darbs ar cilvēkiem un vēl medicīnā, tas ir pats augstākais, sarežģītākais. Lai veicas studijās meitenei.

Par to vispār nav runas, izskatās, ka nesaprati par ko es uzrakstīju..
04.07.2023 19:00 |

Reitings 1847
Reģ: 26.03.2020
Šī diskusija ir diezgan komiska :D
04.07.2023 19:06 |

Reitings 762
TuunEs @ 04.07.2023 18:48

Vēlos studēt zobārstniecību, jo vienmēr tas ir interesējis.
Daļēji arī uz mani ir izdarīts spiediens, ka medicīna tas ir “stabili” un cienījami.
Zobārstniecība, man būs kā darbs, kas tiešām patiks, priekš finansēm tas būs vēlāk otrkārtīgs jautājums. Iespējams, varbūt pat nesvarīgs šajā ziņā.
Esmu no cilvēkiem, kas nodrošinās pat jebkurai melnākajai dienai, ja nu gadījumā kas. Tādēļ šeit arī slēpjas atbilde, kādēļ uz šodienu finanses nāk lielas. Jo man ir vairāki ienākumu avoti.
04.07.2023 19:22 |

Reitings 752
Reģ: 03.01.2023
Liela nauda un spiediens atrast cienījamu profesiju? Nedomāju, ka šīs tad būs tās profesijas, ko jauniešiem nostādīt kā pozitīvāku dzīves ceļu par to slikto augstāko izglītību.
04.07.2023 19:36 |

Reitings 762
greece @ 04.07.2023 19:36
Liela nauda un spiediens atrast cienījamu profesiju? Nedomāju, ka šīs tad būs tās profesijas, ko jauniešiem nostādīt kā pozitīvāku dzīves ceļu par to slikto augstāko izglītību.

Par Tavu prāta līmeni viss ir skaidrs uzreiz 🙂
04.07.2023 20:35 |

Reitings 1210
Reģ: 03.04.2022
Redzu, diskusija kārtējo reizi aizgājusi ne pa konkrēto jautājumu, ko uzdeva. Cik var.
Kam nauda ir galvenais dzīves dzinulis - ejiet un pelniet miljonus, nav problēmu. Īpaši, lai izdodas.. Latvijā!! 🤭
Tiem, kas kā diskusijas autore, vēlas studēt, jo ir atradusi savu aicinājumu, novēlu izdošanos un neklausīties trulos vienvirziena ieteikumos kā - ja nepelni 30k mēnesī neesi cilvēks un tātad tavas izvēles, karjeras vēlmes un iespējas ir maznozīmīgas. Tātad neesi cilvēks kā te izskatās daži uzskata.
Kad sasniedz noteiktu vecumu, un jāsaka, pat ne vecumu, bet emocionālu briedumu - tādas lietas kā skriet pakaļ naudai vienā brīdī vairs nav būtiskas. Īpaši tāpēc, ka neviens, kas pelna 30k mēnesī kā te minēts - nestrādā 9-5 pirmdien līdz piektdien, bet strādā pamatīgi. Pazīstu vairākus cilvēkus +/- 40 gadu vecumā, kas sasnieguši daudz, pelna krietni virs 30k mēnesī (ne Latvijā) un ir vientuļi kā vilki, jo nebija laika ne ģimenei, ne draugiem, bija jāskrien pakaļ miljoniem. Dzīvo villās un brauc ar superauto, bet katru nedēļas nogali vientulībā raud.
Veiksmes autorei, kolosāla profesijas izvēle un ir super, ka zini, ko vēlies sasniegt!
04.07.2023 21:34 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits