Miuce @ 29.06.2023 16:07Ja uz manām kāzām atvilktos ar kviecošu sīko, izliktu aiz durvīm.
Arahne @ 29.06.2023 18:17
Jā, jā šitās forumā bļāvējs parasti dzīvē ir tās, kas publiski nespēj pus vārdu pār lūpām izspļaut. Nu reāli, gribētu redzēt to skatu, kur neadekvāta līgava izliek aiz baznīcas durvīm sievieti ar zīdaini?
Miuce @ 29.06.2023 23:09
Sievietes ar savām kviecošajām atvasēm manī neizraisa nekādu līdzjūtību, tikai kaitina. Ja lidmašīnā vai kafejnīcā tas ir jāpiecieš, tad nu savās kāzās, kuras es būtu organizējusi un tērējusi naudu - kāpēc man būtu jāpacieš kviekšana? Tieši tā - pateiktu, lai aizvācas. Par laimi, jau esmu precēta. Bet ja nu kad dzīvē precēšos otreiz, kviecēji un “ ja že mats” tur netiks gaidīti.
bet nu jābūt tik daudz prātam un jāsaprot, ka mazu zīdaini parasti neatstāj bez mammas. Pie omes es domāju var atstāt varbūt no kādiem 6 mēnešiem. Tās tikai manas domas.Miuce @ 29.06.2023 23:09
Sievietes ar savām kviecošajām atvasēm manī neizraisa nekādu līdzjūtību, tikai kaitina. Ja lidmašīnā vai kafejnīcā tas ir jāpiecieš, tad nu savās kāzās, kuras es būtu organizējusi un tērējusi naudu - kāpēc man būtu jāpacieš kviekšana? Tieši tā - pateiktu, lai aizvācas. Par laimi, jau esmu precēta. Bet ja nu kad dzīvē precēšos otreiz, kviecēji un “ ja že mats” tur netiks gaidīti.
magdalena333 @ 30.06.2023 09:48Ja uz kazām dodas tīri, lai apsveiktu, tad ietu uz ceremoniju un atrastu kādu, kas tajā laikā pastaigājas ar mazuli (nē, mazuli ceremonijā, ja ir kaut kāda cieņa pret jaunlaulātajiem, jo tomēr tā ir viņu diena, bet, ja zīdainim uznāks raudāšana, tad ej un nomierini tā uz reiz). Ja grib doties uz tusiņu, lai it kā atpūstos, tad nē bērniem, jo tā nav atpūta, būsi tikai izbesījusies, mazs bērns ir mazs bērns, pie tam kāzas nav tas klusākais pasākums, līdz ar to stress mazajam. Tas pats ar todleru, tāds arī visu laiku īdētu blakus, gribētu uzmanību, gribētu klēpī, šo un to, es personīgi neredzu bērnus kāzās, nu vismaz lidz gadiem 6-7 , lai labāk paliek mājās ar kādu, pat, ja jaunajam pārim nav iebildumi.
ja tuvs brālens , tad gan jau viņš zina situāciju, tad pazvani. Nedomāju, ka teiks, ka 1 mēneša vecuma bērnu atstāj auklei. Parasti jau par tādiem bērniem nav jāmaksā par vietu pie galda.boots @ 29.06.2023 00:40Esmu tikai 1x dzīvē bijusi uz kāzām, kad bērnu vēl nebija (tās nebija manas kāzas :D ). Rudenī precēsies brālēns, kuram ir 2 bērni. Ielūgumu saņēmu adresētu sev (man pašai viens bērns brālēna jaunākā vecumā un būs otrs mazulis ap 1 mēnesi vecs, kad būs kāzas).
Tātad - nezinu etiķeti un nezinu, kā parasti dara - vai bērni, ja ielūgumā nav pieminēti, netiek uzaicināti? Vecāko bērnu es varētu kāda auklītei atstāt, bet pavisam maziņo nevarētu atstāt nekādā veidā. Tad nu domāju, kā vispār ir ierasts, un vai tomēr varbūt svinības man kopā ar bērniem jālizlaiž.
Atbilstošā brīdi pajautāšu arī viņiem, kā viņi domā, bet līdz tam gribu saprast, kāda ir prakse :D Jo māmiņu forumos esmu lasījusi, ka kāzas nav bērnu pasākums, un jaunlaulātie bērnus īsti negaida, ko es it kā arī labi saprotu, vienīgi šajā gadījumā viņiem pašiem ir bērni, kuri noteikti šajā piedalīsies. :)
jap es par šiem tekstiem esmu pārsteigta.Arahne @ 29.06.2023 11:56
Es saprotu par tiem 3 bērniem, draudzenēm u.tml. Bet camon, tikko dzimis zīdainis - viņš principā 24/7 ir kopā ar māti. Tiešām kādai liekas loģiski atdalīt viņus, lai kādu neapgrūtinātu? Jēzus!
tas jau atkarīgs no bērna. Man bērnam bija 2 mēneši un bijām arī uz vakara daļu. Kāzas gan bija mazas, bet mūzika bija skaļa. Nolikām ratos un mazais gulēja. Pašiem pat izdevās padejot. bet gulēt aizgājam gan pēc pusnakts.magdalena333 @ 30.06.2023 09:48Ja uz kazām dodas tīri, lai apsveiktu, tad ietu uz ceremoniju un atrastu kādu, kas tajā laikā pastaigājas ar mazuli (nē, mazuli ceremonijā, ja ir kaut kāda cieņa pret jaunlaulātajiem, jo tomēr tā ir viņu diena, bet, ja zīdainim uznāks raudāšana, tad ej un nomierini tā uz reiz). Ja grib doties uz tusiņu, lai it kā atpūstos, tad nē bērniem, jo tā nav atpūta, būsi tikai izbesījusies, mazs bērns ir mazs bērns, pie tam kāzas nav tas klusākais pasākums, līdz ar to stress mazajam. Tas pats ar todleru, tāds arī visu laiku īdētu blakus, gribētu uzmanību, gribētu klēpī, šo un to, es personīgi neredzu bērnus kāzās, nu vismaz lidz gadiem 6-7 , lai labāk paliek mājās ar kādu, pat, ja jaunajam pārim nav iebildumi.
Lauva1994 @ 30.06.2023 10:49bet nu jābūt tik daudz prātam un jāsaprot, ka mazu zīdaini parasti neatstāj bez mammas. Pie omes es domāju var atstāt varbūt no kādiem 6 mēnešiem. Tās tikai manas domas.
100% piekrītu!kuššššš @ 30.06.2023 11:53Man reizēm rodas iespaids, ka mātes uzskata, ka visiem ir jābūt sajūsmā par viņu sīkajiem un jāsamierinās ar viņu uzvedību vai klātbūtni bez ierunām, un kā kāds uzdrošinās nesajūsmināties par sīkaļas aurošanu. Kad man būs kāzas, tās būs bez bērniem, jo es nevēlos izbojātu ceremoniju vai sačakarētu ballīti. Kāzas nav dzimšanas diena, kur nu, ja šogad sačakarēta ballīte, nekas nākošgad uztaisīs citu. Es vēlos izbaudīt to dienu, nevis klausīties sīkaļu brēkšanā vai skatīties, kā viņi ārdās un traucē viesībās.
Iesaku vnk pajautāt jaunajam pārim kāds ir viņu plāns tām kāzām - viesi nāk tikai pieaugušie vai ar sīkajiem. Un skatoties ko viņi atbildēs, jau plānot kā rīkoties. Ja viņi saka, ka bez sīkajiem un tu nespēj no savējā atrauties, lai aizdotos kaut tikai uz ceremoniju, tad labāk neej uz tām kāzām. Jo nu nebūtu forši, ja jaunais pāris teiktu, ka kāzas bez bērniem, bet tu ierodies ar savu sīko, jo tak māte, nevari atrauties un tad visi visu vakaru klausās sīkā brēkšanā.
Lauva1994 @ 30.06.2023 10:49bet nu jābūt tik daudz prātam un jāsaprot, ka mazu zīdaini parasti neatstāj bez mammas. Pie omes es domāju var atstāt varbūt no kādiem 6 mēnešiem. Tās tikai manas domas.
man tev jautājums, tad kad tev būs kāzas un tavai māsai vai brālim būs meneša vecs mazulis ar teiksi, lai atstāj mājās?kuššššš @ 30.06.2023 11:53Man reizēm rodas iespaids, ka mātes uzskata, ka visiem ir jābūt sajūsmā par viņu sīkajiem un jāsamierinās ar viņu uzvedību vai klātbūtni bez ierunām, un kā kāds uzdrošinās nesajūsmināties par sīkaļas aurošanu. Kad man būs kāzas, tās būs bez bērniem, jo es nevēlos izbojātu ceremoniju vai sačakarētu ballīti. Kāzas nav dzimšanas diena, kur nu, ja šogad sačakarēta ballīte, nekas nākošgad uztaisīs citu. Es vēlos izbaudīt to dienu, nevis klausīties sīkaļu brēkšanā vai skatīties, kā viņi ārdās un traucē viesībās.
Iesaku vnk pajautāt jaunajam pārim kāds ir viņu plāns tām kāzām - viesi nāk tikai pieaugušie vai ar sīkajiem. Un skatoties ko viņi atbildēs, jau plānot kā rīkoties. Ja viņi saka, ka bez sīkajiem un tu nespēj no savējā atrauties, lai aizdotos kaut tikai uz ceremoniju, tad labāk neej uz tām kāzām. Jo nu nebūtu forši, ja jaunais pāris teiktu, ka kāzas bez bērniem, bet tu ierodies ar savu sīko, jo tak māte, nevari atrauties un tad visi visu vakaru klausās sīkā brēkšanā.