Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Tēvs alkoholiķis

10 gadi
Reitings 299
Reģ: 31.08.2012
👉Tā kā te tagad ir rakstzīmju ierobežojumi, sadalīšu šo divās daļās, turpinājums komentārā
Gribās izkratīt sirdi. Varbūt jūs varēsiet man sniegt kādu loģisku padomu
Pirms kādiem 3 gadiem tēvs sāka dzert. Aizgāja pensijā, bija svarīga amatpersona valsts iestādē
Viņš ir nodzēries tā, ka es nepazīstu viņu vairs. Viņam ir jauna sieva, dēls apprecējies pirms kādiem 10 gadiem
Loģiski sieva ar dēlu izvācās ārā kamēr šis uz korķa nepārtraukti.
Es tajā lietā nejaucos, bet apciemojot radus, mana vecmamma (viņa māte) palūdza man varbūt es kā varu līdzēt. Piemēram visi kopā aizbraukt pie viņa un pierunāt braukt uz slimnīcu. Es negribēju to darīt. Bet es to izdarīju viņas dēļ , jo mana vecmamma ir man ļoti svarīgs cilvēks.
Ienāci istabā, nepazinu savu tēvu. Drausmas kaut kādas. Skumjākais ir tas ka viņš mani vispār nepazīst. Tik tālu ir nodzēries. Un vēl skumjāk ir tas, ka viņš nezin pats savu vārdu, ne datumu, ne gadalaiku. Viņš man kādas 20 reizes teica, kas tu tāda esi, es tevi nepazīstu.
Es teicu meita tava esmu. Viņš saka, jā, kaut kāda meita man tur laikam bija.
Toties man izdevās viņu dabūt uz slimnīcu. Kopā vienojāmies ar vecmammu, ka tagad ir īstais brīdis saukt ātros, lai ved prom . Izdevās un aizveda. Palīdzēju viņai nomierināties tagad vismaz uz pāris dienām.
20.06.2023 12:36 |

10 gadi
Reitings 299
Man ir ļoti stingras robežas un es negribu jaukties tur daudz pa vidu jo man pašai savā dzīvē problēmu pietiek. Max varu iedot viņai kādu padomu .
Uz narkoloģijas centru tēvu neaizveda. Parastā slimnīcā vienkārši atkačā un palaiž mājās.
Lasīju, ka nevar alkoholiķi piespiest ārstēties ja viņš pats to negrib.
Es nesaprotu robu šajā likumā. Protams ka pats viņš nevēlas. Bonusā viņam vēl ir depresija, es kad ienācu istabā es teicu ka viņš drīz mirs, ja šitā turpinās. Vīņš saka, jā es gribu nomirt.
Visneloģiskākais ir tas, ka mums ir jānoskatās, kā slims cilvēks mokās, kamēr viņa vecāki neko nevar izdarīt jo ir bezspēcīgi pret likumu. (Nevar veikt piespiedu ārstēšanos, ja viņš pats to nevēlas)
Un ko tādā gadījumā viņiem darīt? Noskatīties uz lēnu pašnāvību?
20.06.2023 12:37 |

10 gadi
Reitings 299
Viņam ir jauna sieva, dēls apprecējies pirms kādiem 10 gadiem

Sorry nepareizi noformulēju , Jauna sieva un dēlam ir 15 gadi, tēvs ar sievu savu apprecējies pirms 10 gadiem
20.06.2023 12:42 |

10 gadiPatīk
Reitings 4412
Reģ: 31.10.2010
Jāsamierinās, ka nevar izglābt cilvēku, kurš pats negrib, lai viņu glābj. Ir dzīvē tādas situācijas, kad neko nevar izdarīt. Ko tieši mainītu piespiedu ārstēšana? Viņš taču nepavadītu tajā iestādē visu atlikušo dzīvi. Iznāktu ārā un atkal ķertos pie vecā. Kamēr alkoholiķim pašam prātā nesaslēdzas, ka viņš nedrīkst dzert nemaz un neko, jebkāda ārstēšana būs kaķim zem astes.
20.06.2023 13:02 |

Reitings 752
Reģ: 03.01.2023
Izklausās traģiski, ja godīgi.
Visneloģiskākais ir tas, ka mums ir jānoskatās, kā slims cilvēks mokās, kamēr viņa vecāki neko nevar izdarīt jo ir bezspēcīgi pret likumu.

Tā nav valsts vaina, ka jums uz to jānoskatās. Vai nu viņš ir vienkārši neglābjams gadījums, nevienu neklausās un tā ir vienkārši viņa stingra apņemšanās nodzerties līdz nāvei, kurā neviens neko neizmainīs (bet tā neizklausās, jo dzert sāka tikai pensijā?), vai arī vienkārši visa ģimene pieļāva šo situāciju, ar atrunām, ka ''es tajā lietā nejaucos, man savas darīšanas''. Valsts pieeja ir pilnīgi normāla, neļaut cilvēku pret paša gribu ievietot kādās nu iestādēs apkārtējie grib viņu ievietot.
20.06.2023 13:59 |

Reitings 1356
Reģ: 27.05.2023
Man paliek žēl šo lasot, bet tiešām izklausās, ka paliksi bezspēcīga. Es pat nespēju iedomāties, cik ļoti cilvēkam ir jādzer, lai 3 gadu laikā aizmirstu pats savus ģimenes locekļus.
Es neteiktu, ka tur ir valsts vaina, tiešām labi vien ir, ka cilvēku pret paša gribu nevar ievietot visādās iestādēs un rīkoties viņa vārdā. Iedomājies, cik cilvēki to izmantotu ļaunprātīgi.
Bet man tomēr ir arī pāris jautājumi. Kur bija viņa sieva kad šis viss sākās?
Es nesaku, ka tā ir viņas vaina, bet, ja es savam vīram pamanītu problēmas ar alkoholu, redzētu izmaiņas mentālajā veselībā, utt., es rīkotos. Meklētu palīdzību, censtos iepūst tajā cilvēkā jaunu dzīves jēgu.
Cik es saprotu no tava rakstītā, varētu būt, ka tavam tēvam sākās šī depresija tad kad aizgāja pensijā. Vīriešiem, kas ir visu mūžu strādājuši un tad pēkšņi pienācis vecums un viņi tiek palaisti mājās, ļoti bieži sākās šādas problēmas. Tāda kā pensijas-mūža krīze. Cilvēks nezin ko darīt, ir pieradis strādāt, pa galvu iesit fakts, ka vairs nav jauns un sprigans. Nav vairs dzīves jēgas. Un tad nāk alkohols.
Ļoti bieži arī mājinieki sāk šo cilvēku zāģēt un tad tas viss aiziet trakāk.
Man vienam draugam bija ļoti līdzīga situācija ar tēti. Un viņi tika galā un tagad viss ir labi, bet ceļš uz to bija smags.
20.06.2023 16:48 |

Reitings 1073
Reģ: 23.10.2019
Ārstiem un slimnīcām zāļu nav, jo problēma ir galvā. Viņi var atkačāt, bet tas ar viss.
Risinājims būtu uzlabot cilvēkam spriestspējas un dzīvesprieku.
Šādam nolūkam var izmantot psihadēliskās vielas. Ir tāda lieta kā Iboga un Ajuaska. Legālas tās lietas ir Portugālē - klīnikā.
Psihadēliķi iedarbojas uz smadzenēm tādā veidā, ka tie gandrīzvai apstādina smadzeņu daļu, kas atbildīga par ieradumiem(atkarībām). Vienlaicīgi, tādēļ, ka tas tā ir noticis smadzenēs veidojas jauni savienojumi, kas uzlabo smadzeņu funkciju - padara cilvēku gudrāku, pozitīvāku. Dabas medicīna.
Visi psihadēliķi to dara tik Iboga ir tas spēcīgākais, kas ir. Izārstēties var nedēļas laikā. Var arī lietot maģiskās trifeles, kas eu ir legālas. Tik tad tā ārstēšana vair aizņemt gadu vai pusgadu.
Ir arī lasīts par mušmirēm, mikro dozās..., kas būtu par velti youtube: baba masha
20.06.2023 22:19 |

Reitings 5769
Reģ: 10.01.2023
Minelūše @ 20.06.2023 13:02
Jāsamierinās, ka nevar izglābt cilvēku, kurš pats negrib, lai viņu glābj. Ir dzīvē tādas situācijas, kad neko nevar izdarīt. Ko tieši mainītu piespiedu ārstēšana? Viņš taču nepavadītu tajā iestādē visu atlikušo dzīvi. Iznāktu ārā un atkal ķertos pie vecā. Kamēr alkoholiķim pašam prātā nesaslēdzas, ka viņš nedrīkst dzert nemaz un neko, jebkāda ārstēšana būs kaķim zem astes.
varbūt pie psihiatra? Nesen bija viens labs piemērs kā meita izglāba tēvu no alkoholisma. Nesanāca uzreiz, bet beigās viss labi.
Ko jūs domājat par Bruknas muižu?
20.06.2023 23:35 |

Reitings 1073
Reģ: 23.10.2019
Vārdotāja @ 20.06.2023 23:35
varbūt pie psihiatra? Nesen bija viens labs piemērs kā meita izglāba tēvu no alkoholisma. Nesanāca uzreiz, bet beigās viss labi.
Ko jūs domājat par Bruknas muižu?

Viss atkarīgs ar kādām zālēm psihiatrs darbojās, bet pa lielam cilvēki negrib runāties. Arī parunāšanās nekādu prieku nenes.
20.06.2023 23:45 |

Reitings 1318
Reģ: 11.01.2023
Malibu Steisija @ 20.06.2023 16:48
Man paliek žēl šo lasot, bet tiešām izklausās, ka paliksi bezspēcīga. Es pat nespēju iedomāties, cik ļoti cilvēkam ir jādzer, lai 3 gadu laikā aizmirstu pats savus ģimenes locekļus.
Es neteiktu, ka tur ir valsts vaina, tiešām labi vien ir, ka cilvēku pret paša gribu nevar ievietot visādās iestādēs un rīkoties viņa vārdā. Iedomājies, cik cilvēki to izmantotu ļaunprātīgi.
Bet man tomēr ir arī pāris jautājumi. Kur bija viņa sieva kad šis viss sākās?
Es nesaku, ka tā ir viņas vaina, bet, ja es savam vīram pamanītu problēmas ar alkoholu, redzētu izmaiņas mentālajā veselībā, utt., es rīkotos. Meklētu palīdzību, censtos iepūst tajā cilvēkā jaunu dzīves jēgu.
Cik es saprotu no tava rakstītā, varētu būt, ka tavam tēvam sākās šī depresija tad kad aizgāja pensijā. Vīriešiem, kas ir visu mūžu strādājuši un tad pēkšņi pienācis vecums un viņi tiek palaisti mājās, ļoti bieži sākās šādas problēmas. Tāda kā pensijas-mūža krīze. Cilvēks nezin ko darīt, ir pieradis strādāt, pa galvu iesit fakts, ka vairs nav jauns un sprigans. Nav vairs dzīves jēgas. Un tad nāk alkohols.
Ļoti bieži arī mājinieki sāk šo cilvēku zāģēt un tad tas viss aiziet trakāk.
Man vienam draugam bija ļoti līdzīga situācija ar tēti. Un viņi tika galā un tagad viss ir labi, bet ceļš uz to bija smags.

Sanāk, ka dzīves jēga bija strādāt?😦
21.06.2023 05:09 |

Reitings 1356
Reģ: 27.05.2023
Beverly Hilza @ 21.06.2023 05:09

Sanāk, ka dzīves jēga bija strādāt??

Tās paaudzes vīriešiem kinda tā ir. Mūsu vecāku un vecvecāku paaudzes ir tie cilvēki, kas strādāt ir pieraduši un nezin kur sevi likt, ja nav jāstrādā. Nerunāju šeit par pilnīgi pilnigi visiem un situācijas visas ir dažādas, bet liels procents.
Varbūt ne tik ļoti, ka visa dzīves jēga bija strādāt, bet tā ir lieta kādēļ no rīta celties un tā pierastā lieta katru dienu. Un kaut kas ko darīt un ar ko aizņemt savu prātu.
Manam tētim bija depresijas pazīmes, kad aizgāja pensijā. Arī nezināja kur sevi likt un ar ko visu dienu nodarboties. Tagad pasācis doties pie kaimiņiem palīdzēt kaut ko darīt un būvēt aiz garlaicības.
Ja tā padomāju, tad arī daudzi manu draugu tēti tajā vecumā pēc aiziešanas pensijā ir noslēgušies, pamainījušies vai ir sākušās problēmas ar alkoholu.
21.06.2023 09:58 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits