Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Kaimiņu mājas suns skrien zem auto riteņiem

10 gadi
Reitings 299
Reģ: 31.08.2012
Tātad, ir viena interesanta situācija
Dzīvoju daudzdzīvokļu mājā, blakus mājai atrodas privātmāja.
Kad braucu ārā pa iebraucamo ceļu, kaimiņu taksis skrien zem riteņiem. Burtiskā nozīmē. Vakar pietrūka vien kādi 10 cm lai nobrauktu. Aizkrēja tā kā es vairs neredzēju viņu domāju ka jau pa apakšu izgāja cauri
Par to visu es arī baidos, jo ja kāds no mūsu mājas nobrauks sevišķi mani krutie kaimiņi ar bembi un kā zināms viņiem patīk iespiest pedāli tad vainīgs jau vienmēr būs autovadītājs pa cik atrodas paaugstinātas bīstamības transportā
Okej vakar kad tas taksis izkrēja priekšā man točna kājas sāka trīcēt
Galvenais ka saimnieks turpat ceļā malā krauj malku un viņam pilnīgi pofig. Citu reizi arī turpat ir ārā, viņam pilnīgi vienalga, pat nepasauc.
Mājai nav sētas riņķī, teritorija nekā nav norobežota
Ok es vakar apmēru ripā un aizbraucu aprunāties. Es teicu ka jāsāk audzināt suni, cik vajag lai kād viņu nobrauktu
Viņš man norāda, ka māja atrodas aiz dzīvojamās zonas zīmes un jāievēro ātrums. Es teicu ka tas nav normāli, ka jūsu suns skrien tieši zem riteņiem apakšā. Viņš man pasaka mans suns tā vienmēr dara lai brauc droši bet lai atceros ka atrodos dzīvojamā zonā
Es piedraudēju un teicu ka nākamreiz nofilmēšu un uzsūtīšu PVD
Ok bet vai viņam ir taisnība? uznācu atpakaļ augšā un izpētīju likumus Pēc visiem likumiem suns NEDRĪKST atrasties nenorobežotā teritorijā bez pavadas. Bez pavadas tikai zaļajā zonā vai mežā.
Viņam arī ir otrs suns kurš nekad nav atlaists no ķēdes
Ko jūs domājiet par šo situāciju? Jā dzīvojamā zonā jābrauc uz 20 km/h bet arī uz 20 braucot viņu var nobraukt jo gluži vienkārši viņš taisnā ceļā dragā tieši zem riteņa apakšā un vēl skumjāk ir tas ka saimniekam ir vienalga
16.06.2023 11:15 |

10 gadi
Reitings 430
Reģ: 24.02.2011
Šajā situācijā par suni ir atbildīgs saimnieks, viņam ir jānodrošina suņa drošība un ka suns apdzīvotā vietā ir pie pavadas.
Nesen tieši autoskolā pasniedzējam prasīju par līdzīgu gadījumu, kad netālu esošā iekšpagalmā redzēju notriektu sunīti - meitene blakus raud, autovadītājs pametis notikuma vietu, tajā iekšpagalmā autovadītāji gan parasti stipri pārsniedz ātrumu. Pasniedzējs atbildēja, ka tā ir suņa īpašnieka atbildība - suns ir neprogrozējams, un autovadītājs nevar nokontrolēt, kurā brīdī viņš metīsies uz ielas, ja neatrodas pie pavadas. Protams, Tava kā autovadītāja atbildība ir ievērot atļauto braukšanas ātrumu un negadījuma gadījumā nepamest negadījuma vietu. Citādi - īpašnieks ir vainīgs, jo suns nav pie pavadas.
16.06.2023 11:44 |

10 gadi
Reitings 430
Reģ: 24.02.2011
https://lvportals.lv/e-konsultacijas/23388-kados-gadijumos-drikst-vest-pastaiga-suni-bez-pavadas-2021
Un šajā kontekstā suns, manuprāt, nav uzskatāms kā satiksmes dalībnieks (gājējs, velosipēdists), kuram dzīvojamā zonā ir priekšroka. Sunītis ir suņa saimnieka jeb 3. personas īpašums/manta, kas atrodas uz brauktuves.
16.06.2023 11:54 |

Reitings 1356
Reģ: 27.05.2023
Vainīgs ir suņa saimnieks. Ja nav sētas vai pavadas, suni vari droši braukt nost, galvenais, brauc atļautajā ātrumā. (Joks, protams, bet teorētiski taisnība)
Man draudzenei ir līdzīgi, bet no suņa saimnieces skatu punkta. Ir sēta apkārt mājai, bet suns žiperīgs un veikls vienmēr atrod kā tikt ārā uz ceļa. Aiztaisi vienu caurumu, nākamajā dienā atrod kaut kur citur kur izlīst. Visur viss ciet, šķirbu vairs nekur nav, viņš izrokas pa apakšu vai kaut kur kaut ko atgrauž. Ja nav ticis ārā kādu laiku un visur viss ciet, tad viņš sagaida kad kāds nāk pa vārtiņiem iekšā, izsprūk ārā un tad nenāk mājās līdz pat vakaram. Skrien viņam pakaļ cik gribi. Un elektro siksnas un tādi mēsli viņam pie vienas vietas. Vārdu sakot sīks terorists :D un skrien uz ceļa mašīnām pakaļ un rej uz cilvēkiem. Kost nekož, bet stāv un rej. Bija jau tik tālu, ka viena sieviete nāca lamāties un mana draudzene sāka raudāt, jo reāli nezināja ko darīt. Viņa vēl joprojām nav atradusi risinājumu visam šim. Bet ir jau samierinājusies, ka ja kāds nobrauks, tad neko jau nevarēs izdarīt.
16.06.2023 11:58 |

Patīk
Reitings 1762
Reģ: 24.05.2019
Tas, ka otrs suns pie ķēdes, nepārprotami norāda uz saimnieka neadekvātumu, ar viņu nav jēgas runāt. Vari ziņot dzīvnieku aizstāvības organizācijām, es tavā vietā arī nelāgi justos, ja katru dienu būtu risks nobraukt kaimiņa suni.
16.06.2023 12:14 |

Reitings 168
Reģ: 26.08.2015
Vienkārši brauc. Ja saimnieks neskatās, tad suņa liktenis jau ir izlemts. Vēl tikai nav zināms, kurš uzbrauks.
16.06.2023 18:20 |

Reitings 549
Reģ: 07.04.2022
Man vasarnīcā Saulkrastos līdzīga situācija bija, lai gan tur vismaz žogs mājai apkārt, bet suns nekad nebija piesiets, visu laiku līda zem žoga un traucēja izbraukt. Vairākas reizes gāju runāties, gan pa labam, gan piedraudot ar policiju, kā pīlei ūdens. Pie tam ļoti nepatīkami bija, kad līda arī bērniem klāt, jo vienai no manējām izteiktas bailes no suņiem. Un tad vienu dienu tas suns bija nozudis, es nezinu, kas notika, varbūt nobrauca kāds, vai paši citur atdeva, bet pazuda.
Tā noteikti ir saimnieku atbildība gādāt par mājdzīvnieka drošību!
16.06.2023 18:26 |

Reitings 1318
Reģ: 11.01.2023
sinddyy @ 16.06.2023 18:26
Man vasarnīcā Saulkrastos līdzīga situācija bija, lai gan tur vismaz žogs mājai apkārt, bet suns nekad nebija piesiets, visu laiku līda zem žoga un traucēja izbraukt. Vairākas reizes gāju runāties, gan pa labam, gan piedraudot ar policiju, kā pīlei ūdens. Pie tam ļoti nepatīkami bija, kad līda arī bērniem klāt, jo vienai no manējām izteiktas bailes no suņiem. Un tad vienu dienu tas suns bija nozudis, es nezinu, kas notika, varbūt nobrauca kāds, vai paši citur atdeva, bet pazuda.
Tā noteikti ir saimnieku atbildība gādāt par mājdzīvnieka drošību!

Ļoti daudzi latvieši ir tādi pofigisti. Žēl to suņu, bet tos cilvēkua vairs ne pārmācīt pofigists paliek pofigists.
17.06.2023 21:34 |

Reitings 1368
Reģ: 19.07.2019
Noteikumi ir noteikumi, bet es censtos maksimāli lēni braukt, lai nenobrauktu suni, zinot, ka tāda situācija var rasties. Dzīvnieka dzīvība tomēr ir svarīgāka.
Vērsies PVD. Mums bija līdzīga situācija, tikai iznākums diemžēl bija bēdīgs, jo saimnieki bija pēdējie idioti.
17.06.2023 23:30 |

Reitings 697
Reģ: 07.09.2018
Vienkārši nav audzināts un arī slikti izturas pret to suni, kā arī vienaldzība. No labiem apstākļiem, labas dzīves neviens suns nebēg prom vai neizdomā tādas stulbas "izklaides", kā skriet pakaļ mašīnām.
Šādā veidā man kaimiņu suni nobrauca. Vienreiz skrēja, otri reizi...simto...nu vienu reizi nepaveicās...
Tur gan pie vainas nevis slikts saimnieks kā tāds bija, bet vecenīte fiziski nespēja novaldīt un pasargāt suni. Viņai jau vairākkārt bija ieteikts atdot suni, bet viņa atteicās, jo citādāk viņai nebūtu bijis kompanjona.
18.06.2023 17:06 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits