Meitenes ar lielām pēdām

Reitings 72
Reģ: 06.05.2017
Labdien, meitenes! Laikam jau jautājums skars tikai dažas no jums. Tātad esmu jauna meitene, 189 cm gara ar 47.5 izmēra pēdām (12.5 UK, 13 US). Arī ļoti platas. Parasti nēsāju vīriešiem domātas botas. Ar apaviem it kā viss būtu kārtībā, taču nav kārtībā ar cilvēkiem no kuriem vienmēr jādzird visādi komentāri. Un tos saka gan vīrieši gan sievietes it kā viņu priekšā būtu kāds monstrs. Es saku ka priekš mana lielā augums tas ir normāli ja vēl ņem vērā manu plato un diezgan muskuļoto uzbūvi. Bet vienalga, visi vadās pēc kaut kādiem stereotipiem. Ja vīrietis ir ar lielām pēdām un plaukstām tad viss kārtībā. Tikko kā sieviete, tā uzreiz ārprāts. Arī daudzi vīrieši novēršas jo viņiem it kā patīkot mazas un smalkas meitenes. Ir pat bijis tā ka sākumā smaida, grib runāt, bet tikko kā ierauga manas lielās pēdas un plaukstas tā uzreiz paliek tādi jocīgi. Kā ir citām meitenēm kurām ir līdzīga situācija? Varbūt tikai retajai būs tik lielas kā man, taču 45 izmērs jau ir salīdzinoši vairākām. Varbūt tikai liekas ka tā nav jo par to skaļi nerunā, baidās ka izsmies. Bet no apavu pārdevējiem ir dzirdēts, ka pieprasījums pēc 45 izmēra sieviešu apaviem esot lielāks par piedāvājumu. Cilvēkiem nepatīk pieņemt faktus kas ir viņiem priekšā, cenšas kaut ko izdomāt.
12.06.2023 16:11 |

Reitings 1313
Reģ: 18.08.2022
Aldis30 @ 13.06.2023 09:44
Visiem 2m čaļiem būs +- 47

Un cik daudz Latvijā ir 2m+ čaļi?
Meitene rakstīja, reti kuram, jo 47. izmērs nav izplatīts- jā 2m gariem vīriešiem tas ir daudz izplatītāks, nekā sievietēm, līdz ar to izbrīns par izmēru ir normāls. Nedomāju, ka autorei to vajadzētu uzreiz tulkot kā ko negatīvu, ja vien nekomentē apvainojoši, tad lai tak brīnās.
13.06.2023 17:09 |

Reitings 72
Latvijā pat salīdzinoši ļoti daudziem vīriešiem ir 47 izmērs. Un viņi nebūt nav divmetrīgi.
13.06.2023 17:29 |

Patīk
Reitings 1762
Reģ: 24.05.2019
Lufthansa @ 13.06.2023 17:29
Latvijā pat salīdzinoši ļoti daudziem vīriešiem ir 47 izmērs. Un viņi nebūt nav divmetrīgi.

47. ir lielākais izmērs daudziem ražotājiem. Bieži vien pat 46. Vīrietim ar 48.izmēru jau ir grūtības atrast sev apavus. 47.vīrietim ir kā 43.sievietei, daudzi ražotāji apstājas pie 42. Ja tas neparāda to, kādi izmēri ir visbiežāk sastopami, tad es nezinu, kas vēl.
Es esmu tā, kas nekad neiet no mājas 😄 un neredz apkārt 1.90 sievietes, tāpat pazīstu tikai 1 vīrieti ar 48.kājas izmēru.
13.06.2023 17:57 |

Reitings 72
Motherofdragons @ 13.06.2023 17:57

47. ir lielākais izmērs daudziem ražotājiem. Bieži vien pat 46. Vīrietim ar 48.izmēru jau ir grūtības atrast sev apavus. 47.vīrietim ir kā 43.sievietei, daudzi ražotāji apstājas pie 42. Ja tas neparāda to, kādi izmēri ir visbiežāk sastopami, tad es nezinu, kas vēl.
Es esmu tā, kas nekad neiet no mājas ? un neredz apkārt 1.90 sievietes, tāpat pazīstu tikai 1 vīrieti ar 48.kājas izmēru.

Nu tā jau izskatās ka Tu visu informāciju centies atrast internetā vai kaut kā pastarpināti, konkrēti, par reālu cilvēku pēdu izmēriem spriest pēc tā ko ražo. Skaties taču uz reāliem cilvēkiem, satiecies ar viņiem, runā. Es pazīstu trīs vīriešus augumā ap 180 cm un 47 izmēra pēdām. Un meiteni 175 cm garu ar 45 izmēru. Nu tie trīs vīrieši varbūt patiešām ar lielām pēdām salīdzinājumā ar augumu. Bet tādi ap 190 cm ar tādu izmēru ir daudzi. Paskatieties kaut vai uz ielas.
13.06.2023 18:18 |

Reitings 775
Reģ: 11.02.2023
Iespraukšos te es ar . Esmu 182cm un pat es esmu dzirdējusi kādus komentārus par manu garumu, oi cik Tu gara. Smieklīgākais ir tas, ka man to ir teikušas meitenes kuras ir manā garumā, bet mani vnk sen nav redzējušas. 😀 Latvijā mazak, bet ārzemēs gan redzu kā mani bieži ievēro, vīrieši lielākoties velta tādus izsalkušus skatienus, saka sexy u.t.t.un nesaprotu kādēļ, jo īsām sievietēm taču vienmēr tiek dota priekšroka, sievišķīgākas taču. 😅vienmēr esmu domājusi ka mans garums ir liels mīnuss man, esmu pārdzīvojusi, bet tad paskatos kā tomēr tiek pievērsta uzmanība, tad nemaz laikam tik slikti nav, varbūt tomēr tādēļ ka esmu pēc skata arī tāda tīri simpātiska. Lai gan man ļoti nepatīk izcelties uz citu fona, labāk patīk ieplūst pûli 😅protams citreiz intereses pēc cilvēki pajautā cik gari mani vecāki, vai kaut ko tādu.
kājas izmērs 41, man pat ar šo izmēru daudzos veikalos jāklausā, ka nē, viss izpirkts. Tieši 40 ir, 42 izmērs ir , bet 41 nav. Man brālim ir 47 izmērs, veikalos sen nav iepircies, iepērkas tikai inetnetveikalos. Tur problēmu nav atrast, zinu bija viens saits speciāli sieviešu lielajiem izmēriem, bet vot meklēju, nevarēju atrast.
13.06.2023 18:26 |

Reitings 72
Tieši 40 ir, 42 izmērs ir , bet 41 nav.

Lūk, meitenes teiktais atkal pierāda ka veikalnieki neprot saimniekot.
13.06.2023 18:34 |

Patīk
Reitings 1762
Reģ: 24.05.2019
Lufthansa @ 13.06.2023 18:18

Nu tā jau izskatās ka Tu visu informāciju centies atrast internetā vai kaut kā pastarpināti, konkrēti, par reālu cilvēku pēdu izmēriem spriest pēc tā ko ražo. Skaties taču uz reāliem cilvēkiem, satiecies ar viņiem, runā. Es pazīstu trīs vīriešus augumā ap 180 cm un 47 izmēra pēdām. Un meiteni 175 cm garu ar 45 izmēru. Nu tie trīs vīrieši varbūt patiešām ar lielām pēdām salīdzinājumā ar augumu. Bet tādi ap 190 cm ar tādu izmēru ir daudzi. Paskatieties kaut vai uz ielas.

Tu visiem prasi pēdas izmēru statistikai?
13.06.2023 18:47 |

Reitings 72
Tu visiem prasi pēdas izmēru statistikai?

Jā visiem! Pilnīgi visiem bez izņēmuma. Ne jau visi pasauli vērtē pēc tukšiem skaitļiem.
13.06.2023 19:08 |

Reitings 1847
Reģ: 26.03.2020
Lufthansa. Es ja godīgi nesaprotu, par ko tu īsti dusmojies un man arī sāk likties, ka tu nesaproti kā strādā bizness, šinī gadījumā, apavu bizness. Ir jāsaprot, ka tā galvenais mērķis ir gūt peļņu un tici man, ja ražojot masveidā, tavu kājas izmēra sieviešu apavus un viņiem būtu liels noiets, tad es tev varu garantēt, ka visi ražotāji to darītu. Milzīgie sieviešu kāju izmēru apavi vnk nav ienesīgi, jo tādas pēdas ir stiprā mazākumā attiecībā pret mazākiem un standarta izmēriem. Tā ir vienkārša matemātika. Tāpēc arī ir speciāli veikali / firmas, kuras piedāvā un orientējas uz šīm minoritātēm.
13.06.2023 19:23 |

Reitings 72
GhostGG. Izskatās ka mēs strīdamies pa tukšo. Vai es teicu ka nav tā ka ražotāji rūpējas tikai par sevi? Es uzsveru to, ka veikali preces nopērk nepareizās proporcijās. Un tagad runāju par precēm pēc kurām ir pietiekami liels pieprasījums un kuras arī ražo. Internetveikaliem tāpat tās preces jāpērk no ražotājiem. Tātad jau uzražotas preces. Un kāpēc lai to nevarētu izdarīt arī parasti veikali? Ārzemēs tā arī dara. Tikai pie mums viss bremzēts.
13.06.2023 19:33 |

Reitings 1847
Es uzsveru to, ka veikali preces nopērk nepareizās proporcijās. Un tagad runāju par precēm pēc kurām ir pietiekami liels pieprasījums un kuras arī ražo. Internetveikaliem tāpat tās preces jāpērk no ražotājiem. Tātad jau uzražotas preces. Un kāpēc lai to nevarētu izdarīt arī parasti veikali? Ārzemēs tā arī dara. Tikai pie mums viss bremzēts.

Tas tāpēc, ka veikals īsti nevar paredzēt, kuru izmēru, katram apavu modelim izpirks, citreiz tas var būt 39 un citam modelim tas var būt 40. Ne jau veikali speciāli spītē cilvēkiem :D tici man, ja viņi zinātu 100% cik liels pieprasījums būs pēc katra apavu modeļa, tad viņi arī sūtītu tādās proporcijās, ka visi būtu apmierināti.
13.06.2023 19:48 |

Reitings 72
GhostGG @ 13.06.2023 19:48

Tas tāpēc, ka veikals īsti nevar paredzēt, kuru izmēru, katram apavu modelim izpirks, citreiz tas var būt 39 un citam modelim tas var būt 40. Ne jau veikali speciāli spītē cilvēkiem :D tici man, ja viņi zinātu 100% cik liels pieprasījums būs pēc katra apavu modeļa, tad viņi arī sūtītu tādās proporcijās, ka visi būtu apmierināti.

Nu tu varbūt gribi teikt ka cilvēku gaume atkarīga no viņu pēdu izmēra? Mēs runājam par izmēru paredzamību, nevis par gaumju paredzamību. Un izmērus var paredzēt, tie cilvēkiem tik ātri nemainās. Man vienreiz tādu pašu atbildi kā no Tevis teica, kad pārtikas veikalā uzprasīju kāpēc nav viens konkrēts produkts, pie kam tāds kurš var ilgi stāvēt.
13.06.2023 20:13 |

Reitings 1616
Reģ: 01.11.2022
Tas gan ir stulbums, ka cilvēki komentē cita cilvēka pēdu izmēru. Ar lielākām pēdām stabilāk stāv uz zemes! Nez, Uļa arī ir dabūjusi dzirdēt komentārus par savām pēdām?
Rīgā ir veikali, kuros nopērkami lielāku izmēru apavi, piemēram, “Somijas Apavi”, “Apavi 40+”.
13.06.2023 20:28 |

Reitings 1847
Nu tu varbūt gribi teikt ka cilvēku gaume atkarīga no viņu pēdu izmēra? Mēs runājam par izmēru paredzamību, nevis par gaumju paredzamību.

Kā tad tu izskaidrosi to, ka, piemēram, vienām kurpēm veikalā ir izpirkts izmērs 38, bet citām kurpēm izpirkts ir 40?
Rīgā ir veikali, kuros nopērkami lielāku izmēru apavi, piemēram, “Somijas Apavi”, “Apavi 40+”.

Joka pēc tikko apskatījos. Somijas apaviem 47+ sieviešu apaviem var dabūt tikai gumijniekus :D
13.06.2023 20:28 |

10 gadi
Reitings 431
Reģ: 24.02.2011
Nu par to, ka visur nepārdot šāda izmēra apavus, gan nav jēgas cepties. Es tikai pa ausu galam esmu dzirdējusi, ka vienai sievietei bija 43. izmērs. Tas arī ir lielākais, ko zinu, un viņa jau ir 1 no varbūt 1000 sievietēm. Lielāks izmērs ir īsts retums, pie tam uztrāpīt uz atbilstošu gaumi, kas ir tik specifiska + sezonalitāte + ne jau katru un pat ne katru trešo mēnesi sieviete pērk apavus. Tur ir pārāk liels risks biznesam ieguldīt naudu produktā, kura tur tā arī paliek iesaldēta, jo nevienam tie konkrētie apavi nav vajadzīgi. Latvija nav ar gana lielu tirgu pat plaša patēriņa precēm, kur nu vēl tik specifiskām, jo 47. izmērs tiešām ir varbūt vienai no 10000..? Tāpēc noteikti iesaku skatīties uz ārzemju interneta veikaliem - tur noteikti atradīsies tādi nišas veikali, kas strādājot uz visu pasauli, var ar šo arī nopelnīt un ir ieinteresēti tādus produktus piedāvāt. :)
Tāpat jau ir arī sievietēm ar ļoti lielām krūtīm un šauru vidukli (ļoti grūti nopirkt normālu krūšturi), tāpat arī ir grūti ko atrast sievietēm ar ļoti šauru vidukli un ļoti platiem gurniem (viss atkarājas viduklī) vai ļoti garām kājām ir grūti nopirkt bikses. Tāpat jaundzimušo drēbītes 40. vai 44. izmērā praktiski bēnu veikalos nav, jo milzīgs retums no mazajiem dzimst priekšlaicīgi un tik maziņi. Un arī Latvijā agrāk nevarēja nopirkt indiešu produktus - tagad sabrauca daudz indiešu, un nu šur tur ir specifiskei infiešu pārtikas produktu veikaliņi, jo gluži vienkārši ir uzradusies gana liela šī specifiskā produkta auditorija. Tā kā viss ok, par šo nav jēgas cepties :)
13.06.2023 20:33 |

10 gadi
Reitings 431
Savukārt, ja kādam tiešām ir tik daudz laika un drosmes komentēt cita cilvēka izskatu, tas tikai nozīmē, ka pašam ir baigi garlaicīga un skumja dzīve. Reāli vecie cilvēki ar vecā tipa domāšanu ko tādu atļaujas - kuriem labs ir tikai pelēkais vidējais, un jebkura minoritāte ir "ak, šausmas un uhh un ahh" - tiem arī pārāk bagātie ir apsrpiešanas vērti vai mammas ar 5+ bērniem utt :)
Normālam cilvēkam nav laika domāt par svešu cilvēku uz ielas - tak visiem katram pašam pilna galva savu problēmu un risināmu jautājumu vai interešu. Ja tiešām interesē cits cilvēks, viņš pats ir gluži skumjš.
13.06.2023 20:37 |

10 gadi
Reitings 431
Redz kur riktīgi foršas 47. izmēra kurpes :) varbūt laiks izmēģināt kaut ko citu bez botām 🤟
https://cinderellashoes.com/women-tall-girls-large-size-shoes-9uk-10uk-11uk/?filter_size=13-uk-47-eu-15-us
13.06.2023 20:46 |

Reitings 72
Izskatās ka daudzi no komentētājiem nav informēti par mūsdienu jaunu meiteņu pēdu izmēriem. Un tāpēc arī ir tādi pārpratumi. 43. izmērs meitenei jau ir visai ikdienišķs.
13.06.2023 20:46 |

Reitings 1847
Izskatās ka daudzi no komentētājiem nav informēti par mūsdienu jaunu meiteņu pēdu izmēriem. Un tāpēc arī ir tādi pārpratumi. 43. izmērs meitenei jau ir visai ikdienišķs.

Labi, ja man vēl pirms brīža likās, ka šī diskusija ir nopietina, tad tagad sāk likties, ka šis viss ir trololo. 43 ir ļoti liels izmērs priekš sievietes un tā nav norma.
13.06.2023 20:51 |

Reitings 72
Kā tad tu izskaidrosi to, ka, piemēram, vienām kurpēm veikalā ir izpirkts izmērs 38, bet citām kurpēm izpirkts ir 40?

A Tev ir zināms ka visi izmēri tika piegādāti proporcionāli katram modelim? Nu ja patiešām tā bija, tad tas var būt tāpēc ka gan gaume gan izmērs saistīts ar sieviešu vecumu. Jaunākām meitenēm ir lielākas pēdas un citāda gaume. Bet veikalniekiem tas būtu jāparedz.
13.06.2023 20:51 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits