domāju vai tā vispār drīkst pārdot "brāķētu" dzīvnieku?
Lucida @ 09.06.2023 23:25
Tu domā viņi zināja par tādu kaiti? Stipri šaubos. Bet pamēģināt sazināties varbūt ir vērts.
Veseliem cilvēkiem arī dzimst bērni ar iedzimtām slimībām. Tā pat arī veseliem dzīvniekiem var piedzimt mazulis ar iedzimtu kaiti,kas nenozīmē,ka tāda bija vecākiem.Nova @ 10.06.2023 02:09
Nē, nepārproti, es nedomāju, ka tas tika darīts speciāli un apzināti, bet tas, ka stulbi sanāk, visi saka tikai nevajag taupīt uz dzīvnieku, pērc tikai ar visiem papīriem, ciltsrakstiem un no oficiālas audzētavas, taču beigās tāpat tas nav garants it nekam, jo šādā situācijā izskatās pat nav dižas nozīmes no kurienes kaķis ir ņemts, tik cik audzētavai padot ziņu, lai vairs nepavairo, bet ar visām izrietošajām sekām jādīlo pēc tam saimniekam, grozies kā gribi, regulāras veta vizītes, dzīvniekam stress, saimniekam arī, pat nerunājot par finansiālo ieguldījumu un nerviem, ko tas viss prasa. Zāles, piemēram, arī nevar mēģināt iepirkt vairumā, jo nezini vai mincis vsp dzīvos un cik ilgi.. saprastu, ja kaķītis jau gados un veselība sākt klibot, bet nu.. jā, ir kā ir. Par to arī škrobe. Interesējos tīri tāpēc, ka nezinu vai audzētava par to ir atbildīga vai nē, jo vismaz pēc manas loģikas vajadzētu it kā nest kaut kādu atbildību par iedzimtām kaitēm, ja var pierādīt iedzimtību. (Neesmu kaķu spečuks, nez vai to vispār var izdarīt)
aizsvīlies nevietā. Jā, jautājums nopietns un es nemeklēju vainīgo, vienkārši cenšos saprast kā tas viss notiek, jo, atkārtojos, man nav reāla pieredze ar dzīvniekiem, vēl jo vairāk šķirnes, lai beigās nav jautājumi “a kāpēc Tu nedarīji tā/šitā?” par lietām, kuras varbūt nemaz nezināju un gribēju arī vienkārši paklausīties citu pieredzes stāstos, bez nosodījuma.Padingtons @ 10.06.2023 02:46Jautājums vispār ir nopietns? Vari pirkt dzīvnieku kaut no Romas Pāvesta, tas negarantēs, ka viņš nesaslims. Ja kādam cilvēkam, piemēram, ģimenes loceklis ir bijis super fit un veselīgs, bet saslimis ar vēzi arī, Tavuprāt, pienākas kāda izdevumu segšana un vēlama tālāka dzimtas nepavairošana? Saprotu, ka sāp, jo man pašai, nopērkot kucēnu ar Crakstiem jau pirmajā gadā viņam parādījās smagas problēmas, bet tā vietā, lai diskutētu kurš pie tā vainīgs, veltīju visus spēkus un laiku labākajiem ārstiem, lai šis ģimenes loceklis nodzīvotu super skaistu suņa mūžu, mūsu gadījumā 17 gadus.
Padingtons @ 10.06.2023 02:46Jautājums vispār ir nopietns? Vari pirkt dzīvnieku kaut no Romas Pāvesta, tas negarantēs, ka viņš nesaslims. Ja kādam cilvēkam, piemēram, ģimenes loceklis ir bijis super fit un veselīgs, bet saslimis ar vēzi arī, Tavuprāt, pienākas kāda izdevumu segšana un vēlama tālāka dzimtas nepavairošana? Saprotu, ka sāp, jo man pašai, nopērkot kucēnu ar Crakstiem jau pirmajā gadā viņam parādījās smagas problēmas, bet tā vietā, lai diskutētu kurš pie tā vainīgs, veltīju visus spēkus un laiku labākajiem ārstiem, lai šis ģimenes loceklis nodzīvotu super skaistu suņa mūžu, mūsu gadījumā 17 gadus.