hormonu regulēšanai lietoju naktssveces eļļu (primrose oil)- man palīdz cikla regulēšanai, jo tā mana galvenā PCOS problēma. Jūtu lielu atšķirību, kad nelietoju - cikls aiziet pa citām sliedëm un atkal ir neregulārs. Pārējās PCOS problēmas man nav tik izteiktas.sauliiite.paula @ 04.06.2023 13:17PCOS apkarotājas, kādus uztura bagātinātājus/zāles lietojat ikdienā un cik lielās devās? Vai jūtat pašsajūtas uzlabojumus?
Gribu paprasīt te (var arī man sūtīt privāti ziņu) par to, kurus ārstus apmeklējat - gan gino, gan endo un kā sokas ar psiholoģisko pusi sadzīvojot ar pcos & insulīna rezistenci.
Dola @ 06.06.2023 10:37
Es biju pie dr. Vītola, kurš arī izvirzīja pamatotas aizdomas, ka ir endometrioze un pirmo reizi skaļi pateica, ka man ir arī pcos. Pirms tam visi ginekologi 7gadu garumā nesaskatīja problēmas, tikai izrakstīja visas OK pēc kārtas un teica ka man ir slinkas olnīcas, ar ko, izrādās, domāja pcos un normāli nepateica man šo diagnozi, lai tad vismaz varu ieguglēt un saprast kā varu sev palīdzēt, ikdienā ko mainot. Neviens vispār nebija ieintresēts pastāstīt kaut ko. Tikai dzirdēju ka visas manas morālās un fiziskās ciešanas esot normālas.
Un psiholoģiski ir grūti, vēl lietojot arī kontracepciju, tā visu tikai pasliktina. Nespēju viņas normāli panest, jūtos psiholoģiski ļoti smagi, bet endometrioze bez OK arī murgs. šobrīd vēlos tikt uz operāciju, bet pēc tās jau arī jālieto OK.. nezinu meklēju risinājumus, jo ļoti nevēlos vairs lietot ok.
Dola @ 06.06.2023 10:37
Es biju pie dr. Vītola, kurš arī izvirzīja pamatotas aizdomas, ka ir endometrioze un pirmo reizi skaļi pateica, ka man ir arī pcos. Pirms tam visi ginekologi 7gadu garumā nesaskatīja problēmas, tikai izrakstīja visas OK pēc kārtas un teica ka man ir slinkas olnīcas, ar ko, izrādās, domāja pcos un normāli nepateica man šo diagnozi, lai tad vismaz varu ieguglēt un saprast kā varu sev palīdzēt, ikdienā ko mainot. Neviens vispār nebija ieintresēts pastāstīt kaut ko. Tikai dzirdēju ka visas manas morālās un fiziskās ciešanas esot normālas.
Un psiholoģiski ir grūti, vēl lietojot arī kontracepciju, tā visu tikai pasliktina. Nespēju viņas normāli panest, jūtos psiholoģiski ļoti smagi, bet endometrioze bez OK arī murgs. šobrīd vēlos tikt uz operāciju, bet pēc tās jau arī jālieto OK.. nezinu meklēju risinājumus, jo ļoti nevēlos vairs lietot ok.
mrthkjj @ 08.06.2023 16:12Arī mocos ar PCOS, sākumā lietoju OK, bet palika tikai sliktāk - cistas utt. Tad sapratu, ka viss jānomaina - atmetu tabletes, antidepresantus (kurus iepriekš lietoju), sāku sakārtot miegu, krasi samazināju ikdienas tempu, sāku sakārtot ēšanu un cistas ir kļuvušas mazākas pašas no sevis 3 mēnešu laikā, daži simptomi (piemēram svars) uzlabojušies. Domāju tā turpināt.
sauliiite.paula @ 08.06.2023 17:15Kā jūs domājat, lāzerepilācija palīdzētu pret hirutismu?
Klaviere @ 07.06.2023 16:24Dāmas, ar kādiem HOMA rādītājiem jūs esat?
Man pēc visiem kovidiem un mājsēdēm bija 2,6. Jaunībā vienmēr bija 1. Pagaidām tikai ar uzturi - gadu.
Hermia @ 08.06.2023 17:51
50/50. Kā man komentēja ārsti, ka jēga ir tad,ja lieto medikamentus. Man no lāzera bail, jo cik reizes nav bijs tā,ka dāmās ar pcos pēc lāzera paliek trakāk. Interesējos vienu brīdi par elektrodepilāciju, bet cik saprotu, pie mums īsti neviens to nedara.
Hermia @ 08.06.2023 17:49
Nopietni? Man cistu nav, bet cik dzirdēts tad OK tiesi raksta,lai tās cistas neveidotos un ārsti mēdz izrakstīt,ja ir izoperētas olnīcu cista.
MinkaMurrrrr @ 19.07.2023 20:49Varbūt kāda var padalīties, kā notiek vizite pie endokrinologa ?
MinkaMurrrrr @ 14.06.2024 12:06Varbūt kāda ir lietojusi inasitolu? Un var padalīties pieredzē? Kur iegādājās , cik ilgi, ko tieši viņš dod ? ?
sauliiite.paula @ 14.06.2024 12:49
Biju lietojusi, nekādas izmaiņas neredzēju.