Man psiholoģiskais princips palīdz.GhostGG @ 13.05.2023 16:14Interesanta tēma. Man vienmēr ir interesējis kā alkoholisms rodās un kā cilvēki par tādiem kļūst. Es atceros sevi, kad man bija kādi 18g, es dzēru ļoti daudz, tusēju regulāri, un ņemot vērā to, kādos kvantumos tas tika darīts, man jau sen vajadzēja kļūt par alkoholiķi. Bet man nevienu brīdi, pat ne mazākā atkarība neradās no alkohola. Nebija tā, kā no cigaretēm, kad organisms sāk prasīt nikotīnu. Es kādu laiku pagātnē arī smēķēju un no cigaretēm es atkarību ļoti ātri dabūju, bet no alkohola vispār nē.
Man psiholoģiskais princips palīdz.
Es es sev iesmu iestāstijis ka pīpē un dzer tikai lohi.
GhostGG @ 13.05.2023 16:25
Ne par to. Man vairāk interesē, vai alkohola atkarība ir tāda pati kā cigarešu, ka nevis tu dzer, jo tu tā gribi, bet vai tāpēc, ka tev organisms prasa alkoholu un cik vispār daudz ir jādzer, lai pie tādas stadijas nonāktu. Protams, es sen vairs nepīpēju un alkoholu praktiski vispār nelietoju, jo vienkārši negaršo.
EmilijaArm @ 13.05.2023 16:18Plus Tava mamma ir līdzatkarīga (pudeļu slēpšana to rāda). Un Tu noteikti arī, jo Tavu noskaņojumu ietekmē tas, ko dara vai nedara dzērājs. Mana mamma arī kādu laiku ar tēvu kopā padzēra (arguments - lai viņam mazāk paliek), tad lēja saturu podā. Tas nekur neved un patiesībā apgrūtina. Līdzatkarīgajiem būtu jāspēj norobežoties no šī visa. Ja slimnieks nereaģē uz ultimātu, tad viņš vnk ir jāpamet. Nevis jāmeklē, kur atkal paslēpis pudeles. (Fun fact: visbiežāk alkāni domā, ka nekad neviens neko nemeklēs klozetpoda ūdens tvertnē... :)) Bet Tu neej tagad skatīties, Nova!
EmilijaArm @ 13.05.2023 17:04Jā, tad primāri glābjama ir mamma. Ko Tu vari darīt, esot ārzemēs? Atrast, sarunāt un jau avansā apmaksāt vismaz 2 vizītes pie psihoterapeita, kas strādā ar līdzatkarīgajiem. Nereti tajās sesijās sievietes pašas sevi ierauga itin kā no malas. Kas interesanti, izmaiņas tūlīt sajūt arī dzērājs. P.S. Tava frāze par tēta asarām liecina, ka viņš ir jūtīgs cilvēks (alkoholisms vispār ir jūtu slimība, cilvēks, kam nav kaut kādu dvēseles sāpju un dziļu psihes traumu, nesāk dzert), un raudāšana varbūt rāda, ka pats ir izmisumā no tā, kas ar viņu notiek. Tas ir labi, jo te vēl ir iespējams atpakaļceļš.
MeltedCheese @ 13.05.2023 17:35Jā, man tēvam apmēram šāda aina var nedzert pusgadu un bams uzkāps uz korķa uz 2.ned, kur tiek lietoti visi iespējamie alkoholiskie dzērieni, kuru laikā protams, tiek sačurāta gulta, jo, kad dzer viņš nejūt, kad vajag uz wc.
Ir izmēģinājis visu iespējamo, lai nedzertu, bet vienalga tas atkārtojas. Manuprāt, alkoholismu ir neiespējami izārstēt.
istenibā alkaholisms ir tad ,kad tev katru vakaru ir sava deva.viena glaze,viena bundza.Viss.GhostGG @ 13.05.2023 16:14Interesanta tēma. Man vienmēr ir interesējis kā alkoholisms rodās un kā cilvēki par tādiem kļūst. Es atceros sevi, kad man bija kādi 18g, es dzēru ļoti daudz, tusēju regulāri, un ņemot vērā to, kādos kvantumos tas tika darīts, man jau sen vajadzēja kļūt par alkoholiķi. Bet man nevienu brīdi, pat ne mazākā atkarība neradās no alkohola. Nebija tā, kā no cigaretēm, kad organisms sāk prasīt nikotīnu. Es kādu laiku pagātnē arī smēķēju un no cigaretēm es atkarību ļoti ātri dabūju, bet no alkohola vispār nē.
istenibā alkaholisms ir tad ,kad tev katru vakaru ir sava deva.viena glaze,viena bundza.Viss.
EmilijaArm @ 13.05.2023 17:40Kā Tev pašai liekas, tētim ir psiholoģiska atkarība no alko, vai arī jau fiziska? Fiziska tas ir tad, kad vai nu mājās visu laiku ir krājumi, vai jau stāv pie veikala tiklīdz kā tie veras vaļā. Fiziskas atkarības gadījumā parasti ir tas "kājas pašas aiznes" un tāds kā šķitums, ka "es nespēju nedzert". Psiholoģiskai atkarībai raksturīga nepatika pret realitāti un ļoti vajag to izmainīto apziņu - vai nu lai "nejustu" pasauli, vai gluži pretēji - kaut ko vispār sāktu just. Piemēram, cilvēks, kurš skaidrā nav nekāds baigais romantiķis, dzēris var kaukt pie "Titānika" vai jaunībsdienu balādes. Tāda kārtīga fiziskā atkarība raksturīga 2. stadijas beigām, 3. sākumam. Tad devu vajag kaut pāri līķiem. Ar psiholoģisko atkarību ir vieglāk strādāt, ja nu kādam tomēr izdodas uztaustīt slimnieka lielo, dziļo sāpi. Dzērājiem beigu fāzē parasti ir abas kopā – stacijas bomzi vairs atpakaļ par cilvēku nedabūsi.