Protams, visticamāk problēmbērnu (ja tā var teikt) vecāki arī nav pie pilna prāta, bet tad arī vecāki ir jāaudzina.
es gribētu, lai kaut viens man paskaidro- kāpēc bērniem (jaunākiem par 13 gadiem), tiek izveidoti Tiktok konti? Tieši kāpēc? Bez vecāku līdzdalības tas īsti nav iespējams, ja telefonu kaut cik kontrolē.SALOMEJA @ 13.05.2023 20:14Absolūti nekas jauns. 90o, 2000os gados nekas tāds nebija? :D Varbūt vienīgi nebija tāds informācijas ātrums un pieejamība, lai par to tik daudz uzzinātu.
Un daudz vairāk ir atkarīgs no ģimenes, nevis telefona. Cita lieta, ka vecāki pamet bērnus novārtā un kopības sajūtai paliek gaming community, tiktoks vai kaut kāda banda.
ja bērns sēž telefonā, tad mammai nav jālauza galva kā viņu izklaidēt. Vai arī - patiesi nav laika, jo sitas, lai izdzīvotu. 100 iemesli, bet sākums ir vecākiVārdotāja @ 13.05.2023 23:22es gribētu, lai kaut viens man paskaidro- kāpēc bērniem (jaunākiem par 13 gadiem), tiek izveidoti Tiktok konti? Tieši kāpēc? Bez vecāku līdzdalības tas īsti nav iespējams, ja telefonu kaut cik kontrolē.
Vārdotāja @ 13.05.2023 23:22es gribētu, lai kaut viens man paskaidro- kāpēc bērniem (jaunākiem par 13 gadiem), tiek izveidoti Tiktok konti? Tieši kāpēc? Bez vecāku līdzdalības tas īsti nav iespējams, ja telefonu kaut cik kontrolē.
domāju, app vecākiem, kur kontrolē un redz ko dara.YaeMiko @ 13.05.2023 23:34
Kā nevar? Domā tiktok taisa face control? Doma bērnam līdz 13 g.v.nevajag telefonu? Uztaisi fake epastu, ievadi dzimšanas gadu kas ir vismaz 2005 gads un uz leju, un ir tiktok konts easy bērniem. Kad es gāju skolā un internets tikko parādījās pat tad visur ielikām fake dzimšanas gadu.
Un kas ir kaut cik kontrolē? Neļauj likt ciparu fingerprint lockscreen?
Elizabeteputnos @ 13.05.2023 23:28Manuprāt, tas ir apburtais loks. Pareizajās sliedēs šos jauniešus var ievirzīt tikai vecāki, bet vecākiem jāstrādā. Tā nu sīkie klaiņo pa ielām. Ja bērns no mazotnes nav gājis ne pulciņos, dejošanās, sporta nodarbībās vai vienalga, kaut vai adīšanas pulciņā - viņam nav baigo iespēju izveidot un saprast savas intereses un ar kaut ko veselīgu aizrauties, satikt pulciņos draugus, kam arì ir kādas veselīgas intereses, tad nu klaiņo pa ielām, darīt nav ko..
Beverly Hilza @ 14.05.2023 17:27
Pilnība piekritu viedoklim. Iet var uz muzikas skolu, spelet instrumentus, iet zimešanas, gleznošanas pulcinos, karatē,un citādos. Tik daudz iespēju, bet ja nav lidzekļu, tad jasež majas un tur kas jadara.
Jupiter @ 15.05.2023 09:23Tu domā, ka tā ir jauna problēma??? ? hilarious.
MUĻĶĪBAS.Tigeriene @ 15.05.2023 17:53
Jauna pavisam noteikti nē, bet stipri palielinājusies gan. Man tā liekas.
Tigeriene @ 15.05.2023 17:53
Jauna pavisam noteikti nē, bet stipri palielinājusies gan. Man tā liekas.
Tigeriene @ 13.05.2023 15:48Tālāk jau paturpinot tēmu plašāk, es aizdomājos, kāda būs nez nākotnes vara? Kāda būs nākotnes Saeima un prezidents? Kādi būs šie Z paaudzes un vēl tālākā nākotnē - Alpha paaudzes cilvēki?
Gribētos domāt labu un to, ka izaugot, viņi kļūst normāli, bet nu kurš to var garantēt?
Ja godīgi, mani paņem šausmas par to visu domājot...??♀️
Gribētos vairāk dzirdēt par apņēmīgiem jauniešiem. Tas vismaz dotu cerību.
ir gan, tikai tie, kuriem ģimenē viss ir kārtībā. Runā, izrunā lietas un atgadījumus. A tie, kas pašplūsmā dzīvo, ar neapmierinātām vajadzībām- tur ir čau.sakuraszarins @ 15.05.2023 23:44Jāsaprot, vienkārši, tas fakts, ka pilnīgi ikvienā paaudze būs idioti un āksti.
Ka arī, ja mēs atceramies sevi bērnība un pusaudžu gados, arī taču nebijām nekādi baigie eņģelīši. Mēs visi darām muļķības, kļūdamies , bet rezultāta maināmies un kļūstam labāki. (Tas, ir pilnīgi normāls pieaugšanas process). Bērni daudz spēlējas un trako, ka arī daudzi no viņiem, vēl nav, pietiekami, labi apguvuši sociālas un uzvedības normas.
Daudz, ko pieaugšanas procesā nosaka tas, kāda ģimene aug, un kādas kompānijas uzturas jaunietis, jo tas vienalga atstāj baigo nospiedumu, viņa psihē.
Likt, krustu uz mūsdienu jauniešiem un bērniem, būtu ļoti nepareizi, jo tas ir pārāk maksimālistiski, nevajag taču visus likt vienā maisā. Ir ļoti daudz labu, perspektīvu un gudru jauniešu.