Nepieklājīga, nekorekta uzvedība

Reitings 1318
Reģ: 11.01.2023
Kas jūsuprāt ir nepieklājīga, nekorekta un nepieņema uzvedība sabiedrībā, varat minēt savus piemērus! ?
Mans piemērs, es aizeju staigāties uz parku, apseżos uz soliņa, lasu gramatu, vai ko citu, un pēkšņi piesēžās klāt cilvēks, un sāk smēķēt tur pat uz soliņa, protams, es piecēlos un aizgāju prom uzreiz, jo netaisos ostīt smirdīgus dūmus. Šis nebija vienīgais soliņš parkā, uz kura sedēt. Šadi notiek bieži 😄 Ir arī tadi cilveki, kas atnāk apsēžas blakus un sāk runāt par savām personīgajām problēmām. Neļaujot izbaudīt mierīgu atmosfēru. Kādi ir jūsu nekorektas uzvedības piemēri?
08.05.2023 15:58 |

Reitings 51
Reģ: 02.10.2016
Laba tēma 😁
Šķiet, ka personīgi lieta, kas mani visvairāk kaitina un ko nākas piedzīvot bezmazvai katru mīļu dienu ir tas, ka ja ietve ir paredzēta tā, ka max 2-3 ērti var blakus iet, tad vot vienmēr būs kāds bariņš 3-4 pensionāru kuri blakus kopā ies, tik lēni, ka aiztur visu plūsmu un protams, ka nedzird, ja tu pajautā, vai nevarētu lūdzu palaist. Dažkārt ir nācies to prasīt 2-3x, tāpat nedzird nu tad vnk jāiet uz braucamā daļas, lai apdzītu. Tas ne Latvijā, Latvijā šī situācija ir daudz labāka, manuprāt, te tas tik bieži negadās. Tas pats arī attiecas uz jauniešu bariņiem un jaunajām māmiņām ar ratiem, kad kopā iet vairākas. Runa ir par pilsētas centru, parkā vēl vienalga, netraucē.
Tad vēl riktīgi besī cilvēki, kuriem nav nekādas izjūtas par personal space, lien sejā. Vispār bez komentāriem, gribas pagriezties un aiziet.
Riktīgi vēl besī, ka kafejnīcas, bāru terasēs, ir cilvēki, kas ļoti skaļi runā, smejas utt. Parasti tie ir vīrieši, kas baros salasījušies un nevar normāli uzvesties. Tad jādzird debīli joki un kas tik vēl ne un rodas iespaids, ka bezmazvai cenšas demonstratīvi un skaļi uzvesties, lai parādītu, re cik mēs cool esam. No malas protams izskatās kā kaut kādi nenobrieduši pusaudži, kas cenšas izrādīties.
Nenormāli kaitina cilvēki, kuriem ir dubultie standarti attiecībā pret citiem. Pats var samelot, kaut ko noslēpt utt, tas nekas, tas ir vienmēr attaisnojams, bet ja kāds cits kādreiz tad tas ir reāli sliktākais cilvēks uz planētas. Ja tu esi maita pret citiem, tad negaidi citu attieksmi no citiem arī pret sevi. Judge yourself as you judge others.
17.05.2023 18:07 |

Reitings 51
Kopumā jāsaka, ka pēdējā laikā esmu pamanījusi, cik ļoti cilvēku uzvedība sabiedrībā mainās uz slikto pusi. Daudziem nav elementāras cieņas pret apkārtējiem cilvēkiem, uzmet pofig un viss. Tiešām liekas, ka dažiem indivīdiem ir main character sindroms, ka nospļauties par citiem cilvēkiem, smēķē citiem sejā, skaļa uzvedība, visatļautība.
17.05.2023 18:14 |

Reitings 12040
Reģ: 05.03.2020
Jā, par to ceļa došanu jeb drīzāk nedošanu uz ietves arī nenormāli kaitina. Nāk bars ar jauniešiem pretī, vai divas sievietes vai cilvēks ar bērnu un nē, pat nedomā pabīdīties un iet viens aiz otra, tev jāstūķējas uz pašu maliņu, lai karaļi paietu garām. Principiāli nebīdos un sitos ar pleciem, jo nu kāda figa pēc. Cilvēki ir tādi nejēgas un egoisti.
17.05.2023 18:15 |

Reitings 12040
Nenormāli kaitina cilvēki, kuriem ir dubultie standarti attiecībā pret citiem. Pats var samelot, kaut ko noslēpt utt, tas nekas, tas ir vienmēr attaisnojams, bet ja kāds cits kādreiz tad tas ir reāli sliktākais cilvēks uz planētas. Ja tu esi maita pret citiem, tad negaidi citu attieksmi no citiem arī pret sevi. Judge yourself as you judge others.

Jap, tuva cilvēka priekšnieks ir tāds. Pats grib, lai viņam visi visu stāsta, ir max atklāti arī personīgajās lietās un nedod dievs kaut ko viņam aiz muguras izdara. Bet pats tāda tenku vācele, katram darbiniekam saka kaut ko citu, taisa mahinācijas un manipulācijas, visus sarīda savā starpā... Užas. Liekulīgākais cilvēks pasaulē vēlas, lai visi citi ir atklāti un lojāli pret viņu. Nebūs.
17.05.2023 18:19 |

Reitings 51
Šis būs controversial, bet arī nepatīk, kad atsevišķas sievietes krūšturi velk kā galveno apģērba gabalu,ir tiešām redzēti ne pat croptopi, bet reāli uzvelk krūšturi un iet ielās. Es saprotu, dažkārt gribas izskatīties seksīgāk utt, bet ir tik daudz veidu kā to panākt, neizģērbjoties plikai. Vnk tas liekas tik bezgaumīgi, gandrīz nepieklājīgi, it īpaši ja to ir nācies redzēt pilsētas centrā, ok, ja laukos vai pludmalē, kur tas vēl saprotami. Liekas, ka pēdējā laikā jo atkailinātāk, jo "labāk". Laikam tas ir tas ko mūsdienu feminisms ir panācis 😁un tas nāk no sievietes
17.05.2023 18:24 |

Reitings 83
Reģ: 26.10.2022
Anchy @ 17.05.2023 18:24
Šis būs controversial, bet arī nepatīk, kad atsevišķas sievietes krūšturi velk kā galveno apģērba gabalu,ir tiešām redzēti ne pat croptopi, bet reāli uzvelk krūšturi un iet ielās. Es saprotu, dažkārt gribas izskatīties seksīgāk utt, bet ir tik daudz veidu kā to panākt, neizģērbjoties plikai. Vnk tas liekas tik bezgaumīgi, gandrīz nepieklājīgi, it īpaši ja to ir nācies redzēt pilsētas centrā, ok, ja laukos vai pludmalē, kur tas vēl saprotami. Liekas, ka pēdējā laikā jo atkailinātāk, jo "labāk". Laikam tas ir tas ko mūsdienu feminisms ir panācis ?un tas nāk no sievietes

haha šis labs :D
Man jau arī liekās ka daudzām ir par traku tas viss. Ir jau tādi momenti, vietas un laiks kad piestāv, bet nav vienmēr jābūt seksapīla augstumos visos dzīves momentos. Nerunāsim par to ka tas ir nepieklājīgi, bet arī vienkārši liek justies mazliet neērti..? Ja gribi uzvilkt kautko seksīgu, uzvelc labi šūtu, gaumīgu apģērbu. Jo vecāka palieku, jo vairāk saprotu ka tas ir daaaaudz seksīgāk
17.05.2023 20:14 |

Reitings 1427
Reģ: 19.07.2019
Vēl atcerējos arī to, ka nepatīk tas, ka cilvēki uzkrītoši skatās virsū, piemēram, iekāpjot tramvajā tevi nopēta no galvas līdz kājām, kā arī, ejot pa ielu, jūti, ka cilvēks skatās ilgi tev virsū, bet, kad paskaties virsū, tad uzreiz novēršas. To skatienu jūti intuitīvi un redzi ar acs kaktiņu, piemēram, kad ej garām tantēm, kuras sēž uz soliņa. Nav nekas pret, ja cilvēks paskatās virsū dažas sekundes, man ir pilnīgi vienalga par to, tas ir normāli, bet ne jau blenzt virsū kā cilvēku neredzējis. Reizēm vienkārši sāku skatīties tādiem cilvēkiem acīs ar jautājošu skatienu "ko lūri?", tad novēršas, bet daži vienkārši turpina skatīties acīs.
Vēl viens gadījums šodien. Gāju pāri ceļam pa gājēju pāreju, paskatījos, ka mašīnas ir pietiekami tālu, lai ieraudzītu mani. Viena automašīna brauca ar diezgan lielu ātrumu, es jau biju pārgājusi vairāk kā pusi ceļa, bet redzēju, ka sieviete pie stūres neskatās uz mani, tāpēc nedaudz piebremzēju. Pēc brīža viņa mani ieraudzīja, es uz viņu skatījos, viņa ieskatījās man acīs un nesamazinot ātrumu aizbrauca, nemaz nepalaižot. Labi, ka vismaz atkāpos soli atpakaļ, lai viņa neuzbrauktu virsū. Arī šādi cilvēki, kuri nelaiž gājējus pāri ceļam, ja tur nav luksofora, kaitina. Neesmu cilvēks, kurš brien pāri ceļam, kur pagadās un neskatās ne pa malām, ne uz luksoforu, tāpēc laikam vienā vārdā var teikt, ka nepatīk cilvēki, kuri nejēdz cieņu uz ceļa - ne gājēji, ne braucēji.
17.05.2023 20:55 |

Reitings 1318
iiieviiite @ 17.05.2023 18:15
Jā, par to ceļa došanu jeb drīzāk nedošanu uz ietves arī nenormāli kaitina. Nāk bars ar jauniešiem pretī, vai divas sievietes vai cilvēks ar bērnu un nē, pat nedomā pabīdīties un iet viens aiz otra, tev jāstūķējas uz pašu maliņu, lai karaļi paietu garām. Principiāli nebīdos un sitos ar pleciem, jo nu kāda figa pēc. Cilvēki ir tādi nejēgas un egoisti.

Šis man arī tracina, man nak pretī divi tevaiņi, pa visu ceļu, un nemaz nedomā dot ceļu, es paskatos ar dusmīgu sejas izteiksmi, un eju garām. 😅Pieraduši, ka visi iet mālā un zālē iekša. Es arī vairs tadiem kungiem nedodu ceļu, man pofig, lai viņi tinas malā nevis man jaiet vienmēr ar likumu. 🙄 Ja, nesaprot, tad varu arī skaļāk pateikt lai dod ceļu.
18.05.2023 03:08 |

Reitings 1318
TimeToDream @ 17.05.2023 20:55
Vēl atcerējos arī to, ka nepatīk tas, ka cilvēki uzkrītoši skatās virsū, piemēram, iekāpjot tramvajā tevi nopēta no galvas līdz kājām, kā arī, ejot pa ielu, jūti, ka cilvēks skatās ilgi tev virsū, bet, kad paskaties virsū, tad uzreiz novēršas. To skatienu jūti intuitīvi un redzi ar acs kaktiņu, piemēram, kad ej garām tantēm, kuras sēž uz soliņa. Nav nekas pret, ja cilvēks paskatās virsū dažas sekundes, man ir pilnīgi vienalga par to, tas ir normāli, bet ne jau blenzt virsū kā cilvēku neredzējis. Reizēm vienkārši sāku skatīties tādiem cilvēkiem acīs ar jautājošu skatienu "ko lūri?", tad novēršas, bet daži vienkārši turpina skatīties acīs.
Vēl viens gadījums šodien. Gāju pāri ceļam pa gājēju pāreju, paskatījos, ka mašīnas ir pietiekami tālu, lai ieraudzītu mani. Viena automašīna brauca ar diezgan lielu ātrumu, es jau biju pārgājusi vairāk kā pusi ceļa, bet redzēju, ka sieviete pie stūres neskatās uz mani, tāpēc nedaudz piebremzēju. Pēc brīža viņa mani ieraudzīja, es uz viņu skatījos, viņa ieskatījās man acīs un nesamazinot ātrumu aizbrauca, nemaz nepalaižot. Labi, ka vismaz atkāpos soli atpakaļ, lai viņa neuzbrauktu virsū. Arī šādi cilvēki, kuri nelaiž gājējus pāri ceļam, ja tur nav luksofora, kaitina. Neesmu cilvēks, kurš brien pāri ceļam, kur pagadās un neskatās ne pa malām, ne uz luksoforu, tāpēc laikam vienā vārdā var teikt, ka nepatīk cilvēki, kuri nejēdz cieņu uz ceļa - ne gājēji, ne braucēji.

Pilsēta ir tāda vieta, kur jābut ļoti uzmanīgam uz ceļa un gājeju parejam, jo apdraud tevi - mašinas, skuteristi, velobraucēji, un vēl visādi braucamie..
Nejūtos atbrīvota un ērti ejot pāri ceļam. Visulaiku jakomcentrē uzmanība, lai kāds duraks neuzbrauc virsu.🙄 Tagad vairākums braucēji ir ļoti nekaunīgi, gandrīz brauc virsū uz papēžiem, kājām galvenais ir ieekonomēt 5 sekundes uz ceļa, nevis normāli palaist gājejus.
Pie zaļās gaismas gājējiem, ejot pāri, mašīna brauc uz priekšu virsū, tādā veidā dzenot cilvēku atrāk pāri ielai. Šitas viss kopsavilkums riktīgi reizėm izved no pacietības.
18.05.2023 03:21 |

Reitings 851
Reģ: 18.01.2023
Beverly Hilza @ 09.05.2023 15:12

Ja, es ieeju piemēram Hesburger, tad daudzreiz ienākot iekšā, jau ir dzirdamas bērnu raudas un kliegšana, un tā kādas 15 min var tur klausīties, ja ed uz vietas.es neesmu gatava pat 2 min noklausīîties to visu , es paņemu pasūtijumu, un eju ēst ārā brīvā dabā. Lai butu miers. Plus tur pat iekša, nav ko elpot viss sasmacis, nevedināts.

Mēs ar vīru pēc ilgu gadu pārtraukuma bijām Hesburger, vienīgais brīvais galdiņš bija pie bērnu laukumiņa. Kamēr ēdām, mūs no bērnu laukumiņa visu laiku uzrunāja apmēram 4 gadus veca meitene, bet mēs uz to nereaģējām, līdz vienā brīdī viņa pienāca pie galda un ņēma frī kartupeļus no mūsu paplātes. Kamēr tas notika, man nebija ne jausmas, kuri ir viņas vecāki, jo absolūti neviens pieaugušais apkārt tam nepievērsa nekādu uzmanību, viņi gan skatījās, bet neviens nenāca apsaukt savu bērnu. Kad bijām beiguši ēst, ārā ejot redzēju māti, kad savāca savu bērnu, viņa visu laiku sēdēja mums blakus un uz to visu noskatījās.
18.05.2023 10:44 |

Reitings 12040
es uzskatu, ka ar neaudzinātiem bērniem ir jāsēž mājās un punkts. nezinu cik korekti ir salīdzināt dzīvniekus ar bērniem, bet doma līdzīga. vai kāds paciestu neaudzinātu dzīvnieku sabiedriskajās vietās? nē. tad kādēļ bērni var apkārt debilēt, traucēt citiem mieru un vecāki uzskata, ka viss ir ok?
nenoliedzu, ka ir arī bērni, kas ir pieklājīgi, audzināti un ir arī adekvāti vecāki, kas prot atrast kopīgu valodu ar savu bērnu publiskajās vietās, bet tādu nav daudz, tiešām nav.
18.05.2023 10:55 |

Patīk
Reitings 11059
Reģ: 01.10.2016
iiieviiite @ 18.05.2023 10:55
es uzskatu, ka ar neaudzinātiem bērniem ir jāsēž mājās un punkts. nezinu cik korekti ir salīdzināt dzīvniekus ar bērniem, bet doma līdzīga. vai kāds paciestu neaudzinātu dzīvnieku sabiedriskajās vietās? nē. tad kādēļ bērni var apkārt debilēt, traucēt citiem mieru un vecāki uzskata, ka viss ir ok?
nenoliedzu, ka ir arī bērni, kas ir pieklājīgi, audzināti un ir arī adekvāti vecāki, kas prot atrast kopīgu valodu ar savu bērnu publiskajās vietās, bet tādu nav daudz, tiešām nav.

Nu, redzot bērnus publiskās vietās, labi ja kādi 20% uzvedās sakarīgi. Man bija radies iespaids, ka bērnu vienkārši nav iespējams savākt un piespiest klusāk uzvesties.
18.05.2023 11:30 |

Reitings 752
Reģ: 03.01.2023
Ausmas tante @ 18.05.2023 10:44

Mēs ar vīru pēc ilgu gadu pārtraukuma bijām Hesburger, vienīgais brīvais galdiņš bija pie bērnu laukumiņa. Kamēr ēdām, mūs no bērnu laukumiņa visu laiku uzrunāja apmēram 4 gadus veca meitene, bet mēs uz to nereaģējām, līdz vienā brīdī viņa pienāca pie galda un ņēma frī kartupeļus no mūsu paplātes. Kamēr tas notika, man nebija ne jausmas, kuri ir viņas vecāki, jo absolūti neviens pieaugušais apkārt tam nepievērsa nekādu uzmanību, viņi gan skatījās, bet neviens nenāca apsaukt savu bērnu. Kad bijām beiguši ēst, ārā ejot redzēju māti, kad savāca savu bērnu, viņa visu laiku sēdēja mums blakus un uz to visu noskatījās.

Jā, daudziem ir vienkārši vienalga. Viņu acīs apkārtējie cilvēki ir tikai kaut kādi priekšmeti, ar ko bērns pēc gribēšanas var paspēlēties. Vienreiz braucu autobusā, blakus ejas pusē sēdēja vīrietis ar laptopa somu klēpī. Ejā nostājās māte ar bērnu. Un tas bērns ķeras aiz tās somas, turas aiz viņas un lēkā. Māte mierīgi skatās, nekādas reakcijas. Tad vīrietis nolika somu uz zemes, lai bērns nelien, un māte kaut ko nokomentēja stilā - redz kā, nepatika onkulim, ka aiztiec viņa somu! Aha, kāds pārsteigums. Bet priekš kam bērnam aizrādīt, lai nerausta svešas mantas, netraucē svešam cilvēkam? Reizēm tiešām jābrīnās, kas cilvēkiem darās galvās.
18.05.2023 12:27 |

Reitings 312
Reģ: 24.04.2020
Nepatīk, ja uz ielas spļaudās, ir ļoti nepatīkami iekāpt citu šķidrumos.
Ja sabiedriskajā transportā vai citā publiskā vietā skaļi klausās mūziku vai video.
18.05.2023 15:00 |

Reitings 1318
Riebjas šitās jauniešu/dzeraju grupas, kas atbrauc ciemos,tusēt un bļauj cik speka, zem svešiem logiem, gan pa dienu gan vakaros, 12 naktī! Logu pat vairs nevar turēt vaļā, jo visulaiku nak gaiļi, kuriem jaizbļaujās. 🙄😤😠
26.05.2023 21:08 |

10 gadi
Reitings 1482
Reģ: 13.02.2009
Nepieklājīga uzvedība:
1. Nomest elektroskūterus, kur pagadās, t.i. trotuāra vidū vai speciāli nomest tā, ka grūti tikt garām. Īpaši žēl cilvēkus ar kustību traucējumiem, kam tiešām nav viegli tikt garām tiem skūteriem.
2. Ilgstoši raudoši bērni kafejnīcās, restorānos. Jā, man arī ir bērni un bieži ejam ēst ārpus mājas, bet ja sākas raudāšana, tad max ātri to risinam, lai netraucētu citiem mieru un atvainojos tuvāk sēdošajiem. Bet tas ir tāds retums no citiem, nesaprotu, kā var paši to ignorēt un turpināt mierīgi ēst, ja blakus bērns raud.
3. Smēķētāji, kas nerespektē nesmēķējošos, tagad āra terasēs sēžot jo īpaši var just, ka kūpina turpat blakus.
4. Nelaipna komunikācija no personàla puses (jebkur) jau tika minēta, bet šis arī manā antitopā.😃 man nevajag, lai veikalā pārdevēja novēl jauku dienu iesverot gaļu, bet nevajag arī komunicēt tā, ka es būtu sabojājusi viņas dienu.
26.05.2023 22:53 |

Reitings 1427
Reģ: 19.07.2019
Beverly Hilza @ 26.05.2023 21:08
Riebjas šitās jauniešu/dzeraju grupas, kas atbrauc ciemos,tusēt un bļauj cik speka, zem svešiem logiem, gan pa dienu gan vakaros, 12 naktī! Logu pat vairs nevar turēt vaļā, jo visulaiku nak gaiļi, kuriem jaizbļaujās. ???

Arī šovakar to "izbaudīju", tāpat arī citos vakaros. Un tie nav tikai pusaudži, bet arī vecāki cilvēki. Es saprotu, ka gribas izklaidēties, bet tad vajag pievērt nedaudz savu pāksti un izklaidēties klusāk. Nevienam nav vēlmes klausīties kaut kādu skolnieku-alkoholiķu krievu dziesmu šķībo dziedāšanu.
Līdzīgs stāsts ir arī ar suņu saimniekiem, kuri nesavāc savu suņu izkārnījumus, ļauj sunim līst virsū citiem cilvēkiem, jo īpaši tad, kad suns rej.
Ikdienā reizēm nedaudz izved no pacietības cilvēki, kuri austiņās stāv pretī sabiedriskā transporta durvīm, tāpēc, ja tu gribi kāpt laukā, tev ir gandrīz jārāpo šiem cilvēkiem pāri, jo citādi netiec garām, kamēr viņi skatās telefonā un neko citu neredz.
Kaitina arī pīpmaņi, kuri kūpina savas plaušas, ejot pa ielu vai stāvot pie kādas iestādes/uz balkona. Citiem nav jāelpo šie dūmi. Ja pīpmanis grib bojāt veselību, tad viņš to var darīt tikai sava prieka labad.
27.05.2023 00:08 |

Reitings 851
Reģ: 18.01.2023
greece @ 18.05.2023 12:27

Jā, daudziem ir vienkārši vienalga. Viņu acīs apkārtējie cilvēki ir tikai kaut kādi priekšmeti, ar ko bērns pēc gribēšanas var paspēlēties. Vienreiz braucu autobusā, blakus ejas pusē sēdēja vīrietis ar laptopa somu klēpī. Ejā nostājās māte ar bērnu. Un tas bērns ķeras aiz tās somas, turas aiz viņas un lēkā. Māte mierīgi skatās, nekādas reakcijas. Tad vīrietis nolika somu uz zemes, lai bērns nelien, un māte kaut ko nokomentēja stilā - redz kā, nepatika onkulim, ka aiztiec viņa somu! Aha, kāds pārsteigums. Bet priekš kam bērnam aizrādīt, lai nerausta svešas mantas, netraucē svešam cilvēkam? Reizēm tiešām jābrīnās, kas cilvēkiem darās galvās.

Man arī vienreiz lidojumā sēdēja blakus māte ar mazu bērnu, kurš sēdēja vidējā sēdvietā. Viņš izgūlās pa visu krēslu, ielika mammai galvu klēpī un visu lidojumu mani spārdīja. Tā māte to redzēja un neko neteica. Es aizrādīju, liku visu ko priekšā, bet tas puika mierīgi turpināja, jo māte taču atļāva
27.05.2023 10:44 |

Reitings 1701
Reģ: 03.11.2022
Kaitina cilveki , kas skaļi runā , rupja valoda , vispār svešu cilvēku nepieklājīgā uzbāšanās,kādu jautājumu uzdošana piemēram sabiedriskā transportā(man ir vairāki tetovējumi un bieži no vecāka gadagājuma viriešiem jādzird jautājumi , kāpec man to vajadzēja un ko es darisu vecumdienās), arī vecāki, kuri bērniem ļauj visu,piemēram rotaļaukumā , turpat šez blakus uz soliņa un tik pasmejas , cilvēki kuri pīpē blakus bērniem.
27.05.2023 17:18 |

10 gadi
Reitings 44037
Reģ: 11.02.2015
Besī 99% svešu cilvēku, tā ka neņemu vairs par pilnu visu to, kas mani besī 😁 kamēr nav likumpārkāpums, pofig
27.05.2023 23:12 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits