Universitātes diploms

Reitings 18
Reģ: 07.05.2023
Labdien! Tā kā man ģimenē un tuvos rados nav nevienam augstākā izglītība, tad vēlējos uzzināt no kāda kam ir. Septembrī uzsāku studijas universitātē un jau pirmajos kontroldarbos saņēmu sev neierasti zemus vērtējumus (5 un 6). Vidusskolu pabeidzu ar zelta liecību, vienmēr esmu mācījusies uz 9 un 10. Šoks man bija ne tikai par zemajām atzīmēm, bet arī par to, ka nav iespēja sekmīgus vērtējumus pārrakstīt.
Šobrīd man jau pirmajā semestrī ir priekšmeti, kur gala atzīme izlikta 5 un 6. Es ļoti par to pārdzīvoju, jo nezinu cik svarīgas ir šīs gala atzīmes vēlāk uzsākot strādāt? Vai darba devējs skatās atzīmes? Vai ir vērts tik ļoti nervozēt un pārdzīvot par 5 un 6 ballēm?
Vidusskolas diploms ir svarīgs, lai iestātos universitātē, bet kā ir ar universitātes?
07.05.2023 13:08 |

Reitings 18
Paldies!
Es skatījos RSU ir 2 budžeta vietas maģistra studijās, LU nav neviena. Vai tā arī mēdz būt?
08.05.2023 17:19 |

Reitings 611
Reģ: 03.08.2022
LU ir pie 40 budžeta vietām maģistros.
08.05.2023 17:39 |

Reitings 18
Inna86 @ 08.05.2023 17:39
LU ir pie 40 budžeta vietām maģistros.

Vai variet atsūtīt saiti? Nevaru šādu informāciju atrast.
08.05.2023 18:30 |

Reitings 831
Reģ: 28.01.2023
Ancebalan @ 08.05.2023 18:30

Vai variet atsūtīt saiti? Nevaru šādu informāciju atrast.
https://www.lu.lv/studijas/fakultates/juridiska-fakultate/magistra-limena-studijas/tiesibu-zinatne/
08.05.2023 18:49 |

Reitings 954
Reģ: 23.08.2016
Pabeidzu LU JF. Man bija līdzīgi kā tev, sākumā bija šoks, ka vairs nav ierastās izcilās atzīmes. Bet uz to nav vērts iespringt, jo augstskolu pabeidz cītīgākie.
Man tikai vienreiz advokātu birojā prasīja sekmju izrakstu, bet tas bija bakalaura studiju laikā. Pēc bakalaura intervijā pajautāja, kādas ir atzīmes, bet nekādus izrakstus neprasīja.
Tad kad jau ir darba pieredze, sekmes tiešām neviens neprasa.
08.05.2023 21:05 |

Reitings 18
SALOMEJA @ 08.05.2023 21:05
Pabeidzu LU JF. Man bija līdzīgi kā tev, sākumā bija šoks, ka vairs nav ierastās izcilās atzīmes. Bet uz to nav vērts iespringt, jo augstskolu pabeidz cītīgākie.
Man tikai vienreiz advokātu birojā prasīja sekmju izrakstu, bet tas bija bakalaura studiju laikā. Pēc bakalaura intervijā pajautāja, kādas ir atzīmes, bet nekādus izrakstus neprasīja.
Tad kad jau ir darba pieredze, sekmes tiešām neviens neprasa.

Paldies! Vai tā ir, ka birojos liek kārtot dažādus testus zināšanu pārbaudei? Piemēram, pildīt kāzusu, izlabot līgumu. Ja jā, vai par to paziņo pirms darba intervijas?
09.05.2023 13:18 |

Reitings 1941
Reģ: 06.10.2022
Elizabeteputnos @ 07.05.2023 13:32
Man kādreiz bija līdzīga situācija. Augstkolā lekciju pasniegšanas veids ir krietni citādāks. Skolā ar skolēniem "auklējas", nāk pretī, atzìmes iespējams iegūt augstākas, pat tikai esot skolotāja mīļākajam skolotājam. Īpaši, ja nāc no mazākas pilsētas, kur skolotāja ir māsīcas draudzenes mamma utml. Augstskolā viss ir 100% pašu rokās, ļoti daudz ir jāmācās pašam uz savu galvu, patstāvīgi, neviens neauklējas(ar retiem izņēmumiem), pasniedzējam ir milzīgs daudzums studentu un ir paveicies, ja semestra beigās viņi vispār zina tavu vārdu. Pasniedzējam pa lielam ir vienalga kas tu esi.
Augstskolā arī ir daudz jālasa no citiem avotiem - nepietiek ar to, ka iemācies pamatvielu (atkarīgs arī, ko tieši mācies), bet ja runā par, piemēram, PR vēsturi, nepietiek pieminēt to, ko teica lekcijā, ir jābūt klāt papildus avotiem, faktiem, case study, piemēriem. Tas ir krietni citādāk, kā skolā. Ir protams augstskolas kur viņi Tev iedos 8 par to, ka vispār ieradies - diemžēl!
Darba devējs uz atzīmēm neskatās, diplomu arī neprasa(nezināšu par eksaktajām nozarēm). Pati personīgi tomër uzskatu, ka nav jēga mācīties, ja nevēlies tajā ielikt daudz darba un mācìties labi. - tas ir tikai mans personīgais uzskats. Negribētu taču iet pie ārsta, kurš savulaik mācījās uz 6, vai ne?

Es zinu tiiik daud gadījumu, vidusskolā teicamieks/teicamniece, visi skolotājo dala tikai labas atzīmes un aizejot uz augstskolu nevar pavilkt, jo vairs neieliek atzīmi par uzvārdu vien.
09.05.2023 13:24 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits