Labais tonis kāzās

Reitings 543
Reģ: 27.01.2022
Sveikas. Esmu uzaicināta uz kārtējām kāzām, taču galvassāpes kārtējo reizi sagādā krāsu toņi, kādus jaunais pāris ir izvēlējušies priekš kāzu viesiem.
Man šie toņi galīgi nepiestāv, tādēļ vēlētos lūgt padomu, cik ļoti traģiski tas būtu, ja es izvēlētos kleitu pietuvinātā tonī?
Cik ļoti būtiski tas ir?
Manā gadījumā haki tonis ir izvēlētais, taču labprātāk vilktu smaragda zaļu.
Pārējās krāsas ir tumši zilas, līdz gaiši zilām.
02.05.2023 02:46 |

Reitings 831
Reģ: 28.01.2023
Lula @ 02.05.2023 11:17

Nu tieši tā, parasti mierīgi var izlocīties, noteikti 90% līgavām tas tonis ir lūgums, bet ne jau prasība no galvas līdz kājām saģērbties, piemēram, fuksiju rozā.
Es šajā gadījumā kaut vai žaketi piemeklētu tādā krāsā, vai kā tu teici blūzi/svārkus.
un tajā dienā nevienu vairs neinterisē nekādas krāsas 😂 galvā sadomājušies un tad protams labākajā gadījumà par to atceras, kad skatās bildes jau. Visi ir pāràk excited par to dienu un saplānotajām lietām, ka gar krāsām tur vairs nav darīšana😃
02.05.2023 12:05 |

Reitings 1210
Reģ: 03.04.2022
.Eksperte. @ 02.05.2023 10:46
Man vispār liekas mazliet crazy šitā toņošanās. Es nespēju iedomāties, kā es sev izvēlētos kleitu, jo es jau tā uz viņām esmu ļoti izvēlīga un ja vel īpašā krāsā... nu nē. Tas taču visiem sarežģī procesu. Visa tā ņemšanās, meklēšana. Kam to?
man šī krāsu noteikšana krāsām vispār liekas muļķīgi. Ja esi ielūgta uz vairākām kāzām vienā vasarā tad jāpērk vairākas kleitas specifiskās krāsās, ko tāpat pēc tam nekad vairs nevilksi.. es, piemēram, esmu izteikti vēsais tips, siltie toņi man izskatās šausmīgi, nu negribu es tērēt naudu kleitai, kas man nepatīk un arī nepiestāv. Es gribu kleitu
ko varu vilkt vairākkārt, pie tam uz kāzām nu nepirkšu lupatu pa 30 eiro. Pagājušovasar man bija šāda situācija, biju palaidusi garām dresskodu, par ko man līgava pēc tam caur puķēm uzbrauca, jo man kleita bija citās krāsās.. toties to kleitu jau trīsreiz esmu uzvilkusi uz citiem pasākumiem.
02.05.2023 12:25 |

Reitings 611
Reģ: 03.08.2022
Man ir bijusi tāda pati problēma, es teiktu, atslābsti. 99 % vīriešu ieradās savos, zilajos, melnajos uzvalkos, kas jau bija ārpus vēlamās krāsu paletes. Un sievietes šo ievēroja uz 50%. Galā tāpat visi bija raibi.
Man liekas stulba prasība, ja gribās to vienotību, tad jaunajam pārim arī jāapmaksā šī apģērba iegāde.
02.05.2023 12:33 |

Patīk
Reitings 11059
Reģ: 01.10.2016
Man kaut kā nepatīk tā kāzu viesu mentalitāte - esmu ieradies uz šovu, še aploksne, tagad izklaidē mani un neliec darīt neko, ko nevēlos. Man liekas, sākot no kaut kāda neērta izbrauciena līdz dreskodam, tas vienkārši ir jauks žests no viesiem, tajā dienā mazliet izpatikt pārim.
Un apģērbus vai aksesuārus noteiktajā krāsā var kaut humpalās atrast.
02.05.2023 12:48 |

Reitings 1210
Lula @ 02.05.2023 12:48
Man kaut kā nepatīk tā kāzu viesu mentalitāte - esmu ieradies uz šovu, še aploksne, tagad izklaidē mani un neliec darīt neko, ko nevēlos. Man liekas, sākot no kaut kāda neērta izbrauciena līdz dreskodam, tas vienkārši ir jauks žests no viesiem, tajā dienā mazliet izpatikt pārim.
man tieši otrādi liekas - ja es precos, tad es neprasītu saviem viesiem pakārtot savas iespējas un izvēles manai dienai. Nāc kaut peldkostìmā, esam sanākuši svinēt mīlestību nevis modesskati. Jāsaprot arī, ka ne visi var šo visu atļauties, vēl katrām kāzām pakārtot ko citu. Jau tā kāzas ir izdevumi, sevišķi ja esi viesis no patālākas pilsētas un pats par sevi šì tipa svinìbas parasti ir pilnas ar neērtībām, sākot ar sēdēšanu blakus līgavas kaimiņienei kas nespėj turēt alkoholu un gvelž muļķības, līdz nakšņišanas opcijām, kas šad tad ir bijušas ar tādām neērtībām, ka es labāk guļu mašīnā..Nu neies uz kāzām humpalās - es personīgi neietu. Tas gan ir tikai mans viedoklis.
02.05.2023 13:03 |

Reitings 611
Reģ: 03.08.2022
Lula
Es vnk esmu bijusi šādās kāzās, tāpat katrs to toņa prasību interpretēs dažādi, vīrieši vispār to noignorēs. Tā ir muļķīga prasība, jo galā tāpat viss ir raibs, vēlamo rezultātu var panākt tikai, ja šuj kā līgavas māsās vienādas kleitas. Vienīgā adekvātā prasība bija, ka lūdza dāvināt konkrētus ziedus, jo tie laikam gāja uzreiz dekorācijām.
02.05.2023 13:08 |

Reitings 244
Reģ: 26.04.2023
Lula @ 02.05.2023 12:48

Jā, piekrītu. Mani pārsteidz tā vīzdegunība “priecājies, ka vispār ierados”. Dieva dēļ, ar tādu attieksmi var palikt mājās. Ietaupīsiet jaunajam pārim ēdināšanas izdevumus un ļausiet būt ar cilvēkiem, kas tiešām priecājas tur būt un svinēt šo notikumu. Savā kāzu ielūgumā norādījām, ka priecāsimies, ja viesi ieradīsies konkrētās krāsas toņos. Pasniedzot ielūgumus piekodinājām, ka prasība nav obligāta. Kāds pilnībā ievēroja šo brīvo dreskodu, cits piemeklēja aksesuāru attiecīgajā krāsā, savukārt daži viesi to pilnībā ignorēja. Mani tas nesatrauca ne kāzu dienā, ne pēc tam. Vienīgi uz kāzu kopbildi skatoties, ļoti krīt acīs divas dāmas, kas izvēlējās pilnīgi citas krāsas. Vai tas mani satrauc? Īsti nē. Šie toņi nebija pašmērķis un vairums tomēr to ievēroja, kas mani patīkami pārsteidza. Rēķinājos, ka visi atnāks raibi kā Lieldienu oliņas. Bet katrs pāris ir citādāks un šo jautājumu derētu saskaņot.
02.05.2023 13:08 |

Patīk
Reitings 11059
Elizabeteputnos @ 02.05.2023 13:03
man tieši otrādi liekas - ja es precos, tad es neprasītu saviem viesiem pakārtot savas iespējas un izvēles manai dienai. Nāc kaut peldkostìmā, esam sanākuši svinēt mīlestību nevis modesskati. Jāsaprot arī, ka ne visi var šo visu atļauties, vēl katrām kāzām pakārtot ko citu. Jau tā kāzas ir izdevumi, sevišķi ja esi viesis no patālākas pilsētas un pats par sevi šì tipa svinìbas parasti ir pilnas ar neērtībām, sākot ar sēdēšanu blakus līgavas kaimiņienei kas nespėj turēt alkoholu un gvelž muļķības, līdz nakšņišanas opcijām, kas šad tad ir bijušas ar tādām neērtībām, ka es labāk guļu mašīnā..Nu neies uz kāzām humpalās - es personīgi neietu. Tas gan ir tikai mans viedoklis.

Nu es neticu, ka līgavai savai tantei no laukiem liks piemeklēt laškrāsas kostīmiņu, citādi ierašanās liegta.
To visu vajag uztvert vieglāk.
Un ja ir grūti kādam sēdēt blakus, braukt, ēst, gulēt, vai tiešām vajag ierasties? kā tev ikdienā nav grūti dzīvot?
02.05.2023 13:12 |

Reitings 1210
Lula @ 02.05.2023 13:12

Nu es neticu, ka līgavai savai tantei no laukiem liks piemeklēt laškrāsas kostīmiņu, citādi ierašanās liegta.
To visu vajag uztvert vieglāk.
Un ja ir grūti kādam sēdēt blakus, braukt, ēst, gulēt, vai tiešām vajag ierasties? kā tev ikdienā nav grūti dzīvot?
nevajag uzreiz pārspīlēt, bet padomāt arī par saviem viesiem mazliet vairāk kā "paēduši ir, pagulēt kur ir, ko tad vēl viņi grib". Konkrēti biju kāzās pirms diviem gadiem kur gulēšana tiem, kas neprecēti bija vienā lielā telpā uz grīdas rindā. Es pamodos ar blakus gulētāja vēmekļiem matos - viņu nepazīstu un man nav nekāds sakars ar viņu, vnk gulēšana bija rindā. Lieki piebilst, ka uz apmēram 60 cilvēkiem bija divas labierīcības, bez dušas vai kā tāda. Tas bija mazpilsētā, un tiešām, labāk gulētu mašīnā vai paliktu mājās. Uz šīm kāzām iztērēju ap 500 gan kleitai, dāvanai, gan vecmeitu ballei un citām lietām..
02.05.2023 13:35 |

Patīk
Reitings 11059
Elizabeteputnos @ 02.05.2023 13:35
nevajag uzreiz pārspīlēt, bet padomāt arī par saviem viesiem mazliet vairāk kā "paēduši ir, pagulēt kur ir, ko tad vēl viņi grib". Konkrēti biju kāzās pirms diviem gadiem kur gulēšana tiem, kas neprecēti bija vienā lielā telpā uz grīdas rindā. Es pamodos ar blakus gulētāja vēmekļiem matos - viņu nepazīstu un man nav nekāds sakars ar viņu, vnk gulēšana bija rindā. Lieki piebilst, ka uz apmēram 60 cilvēkiem bija divas labierīcības, bez dušas vai kā tāda. Tas bija mazpilsētā, un tiešām, labāk gulētu mašīnā vai paliktu mājās. Uz šīm kāzām iztērēju ap 500 gan kleitai, dāvanai, gan vecmeitu ballei un citām lietām..

Tie vēmekļi izklausās briesmīgi, žēl, ka Tev bija tāda pieredze. Pārējā neredzu problēmu un 500 eur man ir sanācis iztērēt tikai, kad biju vedējmāte. Pagājušogad kāzām ar visu dresskodu iztērēju labi ja 200
02.05.2023 13:44 |

10 gadi
Reitings 6409
Reģ: 21.07.2009
Es, savukārt, biju kāzās, kur ielūgumā nebija teikts pilnīgi nekas par dress code, bet ļoti liela daļa viesu atnāca tādos toņos, kā bija saņēmuši kāzu ielūgumus. Un kāzu ielūgums bija vienkārši ar tonīti, tur nebija ne krāsu paletes iekšā, nekas. Līgava nebija pat iedomājusies, ka viesi šādi var nolasīt ielūgumu. :)
02.05.2023 13:52 |

Reitings 1210
Lula @ 02.05.2023 13:44

Tie vēmekļi izklausās briesmīgi, žēl, ka Tev bija tāda pieredze. Pārējā neredzu problēmu un 500 eur man ir sanācis iztērēt tikai, kad biju vedējmāte. Pagājušogad kāzām ar visu dresskodu iztērēju labi ja 200
kā jau teicu - katram savas iespējas, bet nezinu kā pa 200 euro aiziet uz kāzām.
Kleita - 70,
kurpes - 60,
pārtērējos uz make up meiteni, jo bija +30 un gribējās, lai meikaps turās - 50.
Dāvināju - 100
Vecmeitu ballei - 120 (gan ēdiens, īrētā vieta, fotogrāfs, aktivitātes, dāvana, dresskoda aksesuāri)
Pēc vecmeitu balles laidām pa bāriem, kur kādus 50 eiro noteikti atstāju + takši lai visās vietās nokļūtu
Nu.. apmēram 500 salasās.
02.05.2023 15:05 |

Patīk
Reitings 11059
Elizabeteputnos @ 02.05.2023 15:05
kā jau teicu - katram savas iespējas, bet nezinu kā pa 200 euro aiziet uz kāzām.
Kleita - 70,
kurpes - 60,
pārtērējos uz make up meiteni, jo bija +30 un gribējās, lai meikaps turās - 50.
Dāvināju - 100
Vecmeitu ballei - 120 (gan ēdiens, īrētā vieta, fotogrāfs, aktivitātes, dāvana, dresskoda aksesuāri)
Pēc vecmeitu balles laidām pa bāriem, kur kādus 50 eiro noteikti atstāju + takši lai visās vietās nokļūtu
Nu.. apmēram 500 salasās.

Nu, ko lai saka, kopsummā kleita kādā konkrētā krāsā neko daudz tajā kopējā budžetā nemainītu. :D
Es pagājušogad Asos novaktēju atlaides un pasūtīju par 40.
Vecmeitu ballīte gan dārga, manā kompānijā meitenes piekrita max 60 eur kopā iztērēt.
02.05.2023 15:08 |

Reitings 1210
Lula @ 02.05.2023 15:08

Nu, ko lai saka, kopsummā kleita kādā konkrētā krāsā neko daudz tajā kopējā budžetā nemainītu. :D
Es pagājušogad Asos novaktēju atlaides un pasūtīju par 40.
Vecmeitu ballīte gan dārga, manā kompānijā meitenes piekrita max 60 eur kopā iztērēt.
mainītu, jo minēto kleitu esmu tagad vilkusi atkārtoti un vilkšu vēl. Ja tā būtu dresskoda krāsa un tāda, kas man nepiestāv un nepatīk, tad tie 70 būtu izmesti vējā. Tā vietā man ir smuka, klasiska kleita, kas derēs daudz pasākumiem.
Jā, vecmeitu balle bija nevajadzīgi dārga gan.
02.05.2023 15:11 |

Reitings 1941
Reģ: 06.10.2022
HaileyBerry @ 02.05.2023 02:46
Sveikas. Esmu uzaicināta uz kārtējām kāzām, taču galvassāpes kārtējo reizi sagādā krāsu toņi, kādus jaunais pāris ir izvēlējušies priekš kāzu viesiem.
Man šie toņi galīgi nepiestāv, tādēļ vēlētos lūgt padomu, cik ļoti traģiski tas būtu, ja es izvēlētos kleitu pietuvinātā tonī?
Cik ļoti būtiski tas ir?
Manā gadījumā haki tonis ir izvēlētais, taču labprātāk vilktu smaragda zaļu.
Pārējās krāsas ir tumši zilas, līdz gaiši zilām.

Es noteikti ievērotu dreskodu, ja ir noteikts. Ja nepatīk haki meklējat zilu, neredzu tik lielu problēmu. 🙄
02.05.2023 15:25 |

Reitings 1941
Hanah @ 02.05.2023 13:52
Es, savukārt, biju kāzās, kur ielūgumā nebija teikts pilnīgi nekas par dress code, bet ļoti liela daļa viesu atnāca tādos toņos, kā bija saņēmuši kāzu ielūgumus. Un kāzu ielūgums bija vienkārši ar tonīti, tur nebija ne krāsu paletes iekšā, nekas. Līgava nebija pat iedomājusies, ka viesi šādi var nolasīt ielūgumu. :)

Tā patiešām ir, ka bieži pieskaņojās ielūgumam. 🙃
02.05.2023 15:32 |

10 gadi
Reitings 6337
Reģ: 01.04.2009
Ja galīgi nebūtu mana krāsa, nevilktu kleitu tajā krāsā, bet kādu aksesuāru. Nesen skatījos bildes, kur kāzu krāsa bija dzeltena, viena sievietes bija melnā kleitā ar koši dzeltenām kurpēm un tādu pašu koši dzeltenu somiņu - smuki!
Savās kāzās atceros daļa bija precīzi ievērojuši mūsu tumši sarkano krāsu, daļa atnāca koši sarkani, daļa vispār citās krāsās, kopbildē visi bija raibi ar nedaudz lielāku tumši sarkanās krāsas pārsvaru. Nebijām lūguši tā ģērbties, daļa no ielūguma, kurš bija ar tumši sarkanās krāsas niansēm rotāts, to nolasīja 😀
02.05.2023 15:39 |

10 gadi
Reitings 3976
Reģ: 27.06.2014
Tās, kas min, ka savos ielūgumos dreskodu norādīja, kāds ir arguments? Kāpēc?
Man personīgi šis liekas maksimāli stulbi, jo kāpēc lai vīrietis, piemēram, pirktu uzvalku ķiršu sarkanu par 300€, tikai tāpēc lai aizietu uz Tavām kāzām?
02.05.2023 16:48 |

Reitings 244
Reģ: 26.04.2023
Arahne @ 02.05.2023 16:48
Man personīgi šis liekas maksimāli stulbi, jo kāpēc lai vīrietis, piemēram, pirktu uzvalku ķiršu sarkanu par 300€, tikai tāpēc lai aizietu uz Tavām kāzām?

Tādēļ, ka dekorācijas, torte, ziedi bija izvēlētajos toņos. Kopumā skaisti un gaumīgi, bet man tā nebija obligāta prasība - vienkārši novērtēju, ka liela daļa šo iegribu respektēja. Bildēs izskatās pasakaini, pārmetumus savā virzienā nesaņēmu. Kas negribēja, tas neievēroja. Man šķiet, ka Tu to maksimāli smagi uztver. Es nedomāju, ka kāda gaida, ka viesis ieradīsies Tevis minētajā ķiršu sarkanajā uzvalkā. Vīrietim tas vispār ir elementāri - kreklu, kaklasaiti vai jebkuru uzvalka aksesuāru un lieta darīta.
02.05.2023 17:36 |

Reitings 1941
Arahne @ 02.05.2023 16:48

Lielākoties jau nemin ka tagad tikai sarkanu un viss. Lielākā daļa min “aptuvenās” krāsas. Džekam vsp easy -tumšas bikses plus krekls attiecīgajà krāsā. Ja vasaras kāzas tad uzvalks ir lieks, ja nav norādīts ka tāda veida pasākums. Te arī ir minēts - haki un visu toņu zilais. Es skapī varu jau salasīt visu nemaz neejot uz veikalu, lai mūsu ģimene aizietu uz kāzām. Neredzu problēmu
02.05.2023 18:07 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (1)