Ilgāku laiku bez attiecībām-domas,pieredze,stāsti

Reitings 94
Reģ: 28.10.2021
Vēlējos padiskutēt par šo tēmu.
Kad tuvojas 30 un ir daži gadi būts bez attiecībām,vai nu pēc smagas šķiršanās,vai vienkārši pēc izvēles ilgāk būt vienai.
Kā jūs sevi motivējat,iepazīstaties, baudat dzīvi, kad uznāk tā salīdzināšana ar to ka citi precās,ar bērniem,saderinās utt.
Man par to galīgi nav depresija,jo ir gana arī briesmīgas attiecības redzētas,kur krāpj un citādi nekas tur nav skaisti kā izliekas.
Varbūt kādi forši stāsti jums no savas pieredzes par iepazīšanos un neiespringšanu par sociālajām normām?
Jo ticu,ka mums daudzām ir reizēm sajūta "ak nē,es palikšu viena", kas nav taisnība, visam savs laiks.
Bet interesanti dzirdēt citu stāstus.
28.04.2023 00:25 |

Patīk
Reitings 11059
Reģ: 01.10.2016
MartaElza @ 30.04.2023 20:58

Te jau mēģina iegalvot, ka tā ir. Bet realitāte kā redzams tā nenotiek. Jebkurš sevi cienošs vīrietis negrib blakus sev sievieti kura neko nezin, nemāk un ir pilnīgi stulba. Būt gudrai tomēr ir pluss un vienalga cik viņai ir gadu - 20 vai 40+. Tāpat kā vīrietim izglītošanās ir pluss. Nav obligāti ar augstāko, bet pilnīgu āmuru arī neviena negrib.

Grib tie un tās, kas par sevi nejūtas pārliecināti, kuru ego var viegli iedragāt līdzvērtīgs vai kaut kādās jomās spēcīgāks cilvēks. Tie arī meklē tos jauniņos. Tā pati 20gadniece jau arī nederēs, ja būs ar kaut kādu dzīves pieredzi, pašvērtējumu, saviem uzskatiem.
(Es re runāju gan par vīriešiem ar jaunām meitenēm, gan sievietēm ar jauniem džekiem)
30.04.2023 21:03 |

Reitings 1210
Reģ: 03.04.2022
greece @ 30.04.2023 20:17
Elizabete,
Tā vispār nebija :D Vīrieši mēģināja apgāzt apgalvojumu, ka vīriešiem ir svarīga sievietes karjera. Un lai gan tu raksti, ka esi pašpietiekama un strādā sevis dēļ, tomēr visu laiku mini karjeru kā kaut ko, kas tevi padara labāku par tukšpaurainu 20 gadnieci, līdz ar to tomēr gaidi atzinību no citiem.
haha, tātad tomēr visas astoņas lapas tomēr neizlasīji 🤦‍♀️ runa nebija par karjeristēm kā labākām vai tām, kas izvēlas būt mājās - kā sliktākām. Runa ir par to ka sievietei šodien ir izvēle un nav vairs tie laiki, kad obligāti vajadzīgs vīrietis blakus. Vai viņai 20,30,45 vai 65. Starp citu, vārdu "karjeriste" neizmantoju gandrīz vispār. Runāju par sievietēm ar mērķiem, mērķis nav vienmēr karjera. Braukt uz Tibetu meditēt arì var būt dzīves mērķis, vai izvēlēties dzīvot off grid eko civilizācijā Bali arì ir mērķis, vai pārcelties uz nabadzīgu nostūri Āfrikā un dzīvot palīdzot bāreņiem arī ir mērķis. Nevienā mirklī neteicu, ka mans pašas mērķis ir karjera, Tev nav ne jausmas mans mērķis. Runāju par to, ka šodien vair nav jābūt "atrast precinieku,precēties,audzināt bērnus" kā vienīgā iespēja šodienas sievietei. Tas nenozīmē, ka to nevar un nevajag darīt, bet šodien vnk ir miljons iespēju.
Nākamreiz izlasi vairāk par pēdēj divām lapām pirms kasies.
30.04.2023 21:05 |

Reitings 1210
greece @ 30.04.2023 20:58

Jautājums, cik daudzām sievietēm Latvijā vispār ir karjera? 30 gados tiešām nevienai (un nevienam) tādas nav. Parasts darbs nav karjera.
Alda komentāri tieši ir vieni no interesantākajiem un sulīgākajiem forumā :D Vispār dažreiz mani ir pārsteidzis, cik Aldis šķiet skatās uz sevi objektīvi, nekādus trūkumus un problēmas nemēģina slēpt, visu pilnīgi atklāti uzraksta.
manā lokā ir vismaz 5 sievietes, ko pazīstu personīgi, kam ir karjera un kas ļoti cītīgi kāpj pa šīm kāpnēm. Latvijā.
30.04.2023 21:09 |

Autorizēts lietotājsPatīk
Reitings 2134
Reģ: 02.01.2022
GhostGG @ 30.04.2023 20:57

Tu vēl joprojām nesaproti galveno lietu. 20g skaistām sievietēm ir ļoti daudz opciju, uz viņām ir ļoti liela piekrišana no daudz vīriešiem. Ja viņas attiecībās justos apspiestas, vai nelaimīgas, viņas sen aizmuktu prom, jo viņām atsķirība starp dažu labu 30+ gadnieci ir varianti.
Vari jau tu, un vēl dažas, kuras nespēj pieņemt patiesību, izdomāt visādus brīnumus, par vīriešu iemesliem gribēt tikties ar jaunākām, man tas šķiet interesanti, ka tu mini visus iespējamos iemeslus, kas uzreiz pataisa vīrieti par kontrolējošu un 20 gadnieci par muļķi, bet pašus galvenos , kā ir patiesībā, nemaz neuzraksti :D

Nu tad apskaidro mums, pamuļķēm, kādi ir tie galvenie iemesli? Minēšu.
-Maz iepriekšējo partneru vai vispār svaiga un nevainīga
-Ar mazāku dzīves bagāžu
-Bez visādiem trigeriem, ko sarūpējuši visādi exi
-Vieglāks skats uz dzīvi
-Bez bērniem
Statistikas labad teikšu, ka man arī pazīstamajos nav neviens pāris, kur 30 un 20, vai tuvu ap to vecumu. Sanāk, ka es apgrozos tādos sūdīgos slāņos, kur vecim vienkārši nav izvēle, tapēc neperās ar jauniņām.
Es tagad tā padomāju, man ienāca prāta viens vīrietis. Izskatīgs, labu gaumi, smaidīgs, humora izjūtu un tuvu 40. Esam runājuši par daudz ko, pazīstu viņu ļoti labi. Un vienmēr ir izskanējis no viņa "es ar bērniem netiekos". Lasu diskusiju un netieku gudra, nu kapēc gan šitāds cukurdupsis nevarēja tās savas esošās vietā, kurai drīz 35, atrast skaistu, slaidu un jaunu 20 gadnieci, ar ko sākt veidot ģimeni. Laikam jau tomēr visi, kuriem savos 30 - 40 ir vienaudzes nav gluži vienkārši krituši uz tādām, kas nav nonākušas pie konkrētām dzīves atziņām, un ar kurām nav jārunā kā ar bērniem.
30.04.2023 21:17 |

Reitings 3728
Reģ: 11.04.2023
Elizabeteputnos @ 30.04.2023 21:05
haha, tātad tomēr visas astoņas lapas tomēr neizlasīji ?‍♀️ runa nebija par karjeristēm kā labākām vai tām, kas izvēlas būt mājās - kā sliktākām. Runa ir par to ka sievietei šodien ir izvēle un nav vairs tie laiki, kad obligāti vajadzīgs vīrietis blakus. Vai viņai 20,30,45 vai 65. Starp citu, vārdu "karjeriste" neizmantoju gandrīz vispār. Runāju par sievietēm ar mērķiem, mērķis nav vienmēr karjera. Braukt uz Tibetu meditēt arì var būt dzīves mērķis, vai izvēlēties dzīvot off grid eko civilizācijā Bali arì ir mērķis, vai pārcelties uz nabadzīgu nostūri Āfrikā un dzīvot palīdzot bāreņiem arī ir mērķis. Nevienā mirklī neteicu, ka mans pašas mērķis ir karjera, Tev nav ne jausmas mans mērķis. Runāju par to, ka šodien vair nav jābūt "atrast precinieku,precēties,audzināt bērnus" kā vienīgā iespēja šodienas sievietei. Tas nenozīmē, ka to nevar un nevajag darīt, bet šodien vnk ir miljons iespēju.
Nākamreiz izlasi vairāk par pēdēj divām lapām pirms kasies.

Kāda šodien izvēle, kā parādās vīrišķis ar biksēm, tā spalvas pa gaisu.
30.04.2023 21:19 |

Reitings 2017
Reģ: 01.02.2023
Kur tie 30+ vīrieši bija savos 20+, lai varētu copēt tās 20 gadnieces? Ā, pareizi piens vēl aiz lūpām.. 🤭🤭🤭
Tagad šausminās, ka neviena 20 gadniece negrib ar viņiem randiņot.. 😅
30.04.2023 21:21 |

Reitings 3728
Reģ: 11.04.2023
MartaElza @ 30.04.2023 21:21
Kur tie 30+ vīrieši bija savos 20+, lai varētu copēt tās 20 gadnieces? Ā, pareizi piens vēl aiz lūpām.. ???

Labs jautājums, cerams ievēroja LR likumdošanu 😀
30.04.2023 21:24 |

Reitings 752
Reģ: 03.01.2023
Elizabeteputnos @ 30.04.2023 21:09
manā lokā ir vismaz 5 sievietes, ko pazīstu personīgi, kam ir karjera un kas ļoti cītīgi kāpj pa šīm kāpnēm. Latvijā.

Pastāsti sīkāk, kādas profesijas. Citādi es vienkārši pieņemu, ka runā par kaut kādām menedžerēm, kas kādreiz jau tika šajā forumā minētas kā ''ļoti augsts amats''.
30.04.2023 21:27 |

Reitings 1847
Reģ: 26.03.2020
Nu tad apskaidro mums, pamuļķēm, kādi ir tie galvenie iemesli? Minēšu.
-Maz iepriekšējo partneru vai vispār svaiga un nevainīga
-Ar mazāku dzīves bagāžu
-Bez visādiem trigeriem, ko sarūpējuši visādi exi
-Vieglāks skats uz dzīvi
-Bez bērniem

Diezgan precīzi. Tev šķiet ka gribēt tādas lietas ir kaut kas drausmīgs un nosodoš? Esmu arī ticies ar 30 ganieci, kurai ir viss tas aprakstītais, bet tādas vienkāršī ir liels retums, jo tas ir tikai loģiski, jo ilgāk esi šajā dzīvē, jo lielāka dzīves bagāža tev būs.
Statistikas labad teikšu, ka man arī pazīstamajos nav neviens pāris, kur 30 un 20, vai tuvu ap to vecumu. Sanāk, ka es apgrozos tādos sūdīgos slāņos, kur vecim vienkārši nav izvēle, tapēc neperās ar jauniņām.

Es arī nezinu kur tu apgrozies, tik pat labi es varu teikt, statistikai, ka manā paziņu lokā 90% gadījumos ir 8-15g starpība. Es vēl esmu novērojis, ka bieži saka, kā piemēram, tu un vel te bija "manā paziņu lokā nav tādas gadu starpības" bet tad beigās atklājās, ka šis pāris ir iepazinies pirms 10g, tā tad pirms 10g cik sievietei bija gadi? ap 20-25. tā tad viņa bija jauna. Es jau nekad neesmu teicis, ka tagad visi šķirsies un meklēs sev jaunākas, bet gan to, ka ja vīrietis ir viens 30-40g, kuram dzīve ir sakārtota, tad lielākais vairums dos priekšroku jaunākai.
30.04.2023 21:29 |

Reitings 1210
greece @ 30.04.2023 21:27

Pastāsti sīkāk, kādas profesijas. Citādi es vienkārši pieņemu, ka runā par kaut kādām menedžerēm, kas kādreiz jau tika šajā forumā minētas kā ''ļoti augsts amats''.
Tu taču saproti, ka lai kļūtu par CEO, vispirms jādara mazākais darbiņš, vai ne? Kā Tavuprāt, cilvēki uzkāpj augstos amatos? Pabeidz augstskolu un hops - ir Latvijas Gāzes vadìtājs? Manas paziņas ir dažādos lauciņos - divas ir starptautiskajā biznesā B2B, viena ir ārstniecībā un pasniedz lekcijas ārvalstīs, viena ir executive farmācijā. Laikam 4 sanāk, piedod, nesaskaitīju pareizi. Domu tomër saprati, ne? Divas no viņām ir no trūcīgiem apstākļiem un ir izsitušās no nekā. Jā, tikai vienai ir vīrs, nu un. Citi mērķi un viss!
30.04.2023 21:37 |

Patīk
Reitings 11059
greece @ 30.04.2023 21:27

Tavuprāt mārketings, finanses, kaut vai dizains nav karjera? Laikam te vispirms jāsaprot, ko tu domā ar karjeru.
palaboju - vispār, šī ir kaut kāda bezmērķīga novirzīšanās no tēmas.
30.04.2023 21:37 |

Patīk
Reitings 11059
Vēl tikai gribēju piemetināt, man nav absolūti nekas pret lielāku vecuma starpību attiecībās, kamēr tajās nav fiziska vai emocionāla ietekmēšana.
Ja tev ir 21 un esi kopā ar sugar daddy - superīgi, dzīvo savu dzīvi.
30.04.2023 21:56 |

Reitings 1847
Lula nu nevari tu rimties :D Tāpat kā es teicu Eksprtei: "katrs jau dara, kā grib, BET.... ":D Ir tev iebildumi pret lielu gadu starpību, ir. Beidz tēlot un izlikties labāka nekā tu esi. Varbūt tu savējo majās vari apšņākt, kā mazo ezi, bet es tev cauri redzu. Kā jau esi teicu, vīriešu preferences tiek kauninātas - grib kontrolēt, nav pārliecināti, grib naivu (kas jau atkal spiežas ārā, ka jaunas ir naivas) utt Laikam tomēr sakautrējies, ka nodzēsi pārējo :D
30.04.2023 22:05 |

Reitings 752
Reģ: 03.01.2023
Elizabeteputnos @ 30.04.2023 21:37
Tu taču saproti, ka lai kļūtu par CEO, vispirms jādara mazākais darbiņš, vai ne? Kā Tavuprāt, cilvēki uzkāpj augstos amatos? Pabeidz augstskolu un hops - ir Latvijas Gāzes vadìtājs? Manas paziņas ir dažādos lauciņos - divas ir starptautiskajā biznesā B2B, viena ir ārstniecībā un pasniedz lekcijas ārvalstīs, viena ir executive farmācijā. Laikam 4 sanāk, piedod, nesaskaitīju pareizi. Domu tomër saprati, ne? Divas no viņām ir no trūcīgiem apstākļiem un ir izsitušās no nekā. Jā, tikai vienai ir vīrs, nu un. Citi mērķi un viss!

Es saprotu, ka mēģini man braukt virsū, jo nācās atzīt, ka nekādas karjeras tomēr nav, ir tikai ceļš uz to. Ne visi, kas ir ceļā, gala mērķi sasniedz. Lektoru minēt kā karjeru vispār ir absurdi. Tas, ka tikai 1 no 4 ir precēta arī tikai apstiprina iepriekš rakstīto, ka ļoti aktīva strādāšana sievietes nepadara īpaši iekārojamas vīriešu acīs, lai gan daļa tikko mēģināja apgalvot tieši pretējo. Bet tas ir tikai pašsaprotami - jo mazāk tev ir laika veltīt partnerim, jo mazāk kāds tevi gribēs (un tas attiecas uz abiem dzimumiem).
Lula @ 30.04.2023 21:37

Tavuprāt mārketings, finanses, kaut vai dizains nav karjera? Laikam te vispirms jāsaprot, ko tu domā ar karjeru.
palaboju - vispār, šī ir kaut kāda bezmērķīga novirzīšanās no tēmas.

Karjera manās acīs ir:
- augstas klases speciālists savā jomā, labāks par vismaz kādiem 80% pārējo
- pelna vismaz 5x virs valsts vidējās algas
Tad jau var sākt runāt par karjeru. Ja izpildās tikai viens no kritērijiem, tā nav karjera.
30.04.2023 22:06 |

Reitings 2134
Ghost, tomēr man gribas vaicāt, kas ir tik atbaidošs sievietēs, kuras ir ar kaut kādu dzīves pieredzi? Es vienkārši nesaprotu, nu kā tas nākas, ka teju visas ar otrajām pusītēm, vai precējušas un ar bērniem.
30.04.2023 22:11 |

Reitings 1210
greece @ 30.04.2023 22:06

Es saprotu, ka mēģini man braukt virsū, jo nācās atzīt, ka nekādas karjeras tomēr nav, ir tikai ceļš uz to. Ne visi, kas ir ceļā, gala mērķi sasniedz. Lektoru minēt kā karjeru vispār ir absurdi. Tas, ka tikai 1 no 4 ir precēta arī tikai apstiprina iepriekš rakstīto, ka ļoti aktīva strādāšana sievietes nepadara īpaši iekārojamas vīriešu acīs, lai gan daļa tikko mēģināja apgalvot tieši pretējo. Bet tas ir tikai pašsaprotami - jo mazāk tev ir laika veltīt partnerim, jo mazāk kāds tevi gribēs (un tas attiecas uz abiem dzimumiem).
Karjera manās acīs ir:
- augstas klases speciālists savā jomā, labāks par vismaz kādiem 80% pārējo
- pelna vismaz 5x virs valsts vidējās algas
Tad jau var sākt runāt par karjeru. Ja izpildās tikai viens no kritērijiem, tā nav karjera.
lektore kuru Tu te tā apsmej pelna vairāk kā 100k gadā, pasniedz medicīnu, braucot pa ārvalstīm 🤭 ja neizproti profesiju būtību, kā piemēram faktu, ka executive pozīcija ir reāli nākamā zem CEO, pie tam farmācijā, kas ir ļoti labi pelnoša nozare, tad vismaz neko tad nesaki un nepazemo sevi! Kas tad ir karjera, ja kāds no nekā veiksmīgi un salīdzinoši ātrā laika posmā savos 30 ir labā amatā. Vnk neko nesaki, nepazemo sevi.
30.04.2023 22:13 |

Reitings 1847
Ghost, tomēr man gribas vaicāt, kas ir tik atbaidošs sievietēs, kuras ir ar kaut kādu dzīves pieredzi?

Ko tu saaproti ar dzīves pieredzi? Tas ir tik plašs jēdziens, neviena jau nekad nepaskaidro, ko tieši viņas ar to domā un kāpēc tas būtu tik liels, viņuprāt, pluss. Parasti jau kad lieto šo frāzi, lielākā daļa sieviešu aizvieto izlaidīgu dzīves veidu ar "dzīves pieredze".
30.04.2023 22:20 |

Reitings 2134
GhostGG @ 30.04.2023 22:20

Ko tu saaproti ar dzīves pieredzi? Tas ir tik plašs jēdziens, neviena jau nekad nepaskaidro, ko tieši viņas ar to domā un kāpēc tas būtu tik liels, viņuprāt, pluss. Parasti jau kad lieto šo frāzi, lielākā daļa sieviešu aizvieto izlaidīgu dzīves veidu ar "dzīves pieredze".

Manā uztverē tas definētos kā iziešana caur dažādām dzīves situācijām, kuru rada cilvēki apkārt, un sausajā atlikumā priekš sevis saprast, kas ir cilvēki, kā uztvert situācijas, par ko ir vērts satraukties un ko nē, kas dzīvē ir patiesi svarīgs.
30.04.2023 22:25 |

Reitings 1847
Manā uztverē tas definētos kā iziešana caur dažādām dzīves situācijām, kuru rada cilvēki apkārt, un sausajā atlikumā priekš sevis saprast, kas ir cilvēki, kā uztvert situācijas, par ko ir vērts satraukties un ko nē, kas dzīvē ir patiesi svarīgs.

Tu saproti, ka dzīves pieredze ne vienmēr ir laba. Piemēram,sievietei pagātnē ir bijušas sāpīgas attiecības, bijušais čakarējis, krāpis, emocionāli sagrāvis utt. Vēlāk sieviete atkopjās un tu varētu teikt, ka viņa ir ieguvusi vērtīgu pieredzi. Bet vai tiešām tā ir? Tagad visas šīs lietas velkās līdz uz naākamajām attiecībām, un viņa tagad ir piesardzīgāka, kas tavuprāt, varētu šķist labi, bet paskaties kā uz to skatās nākamais vīrietis? Kāpēc viņam tagad būtu jācieš, ka kāds cits bijušais šo sievieti ir sačakarējis un viņai tagad ir grūti iemīlēties, jo viņa ir piesardzīga. Kāds jaunajam draugam ar to vispār ir sakars? Viņs tak nebija tas, kas vinu sagrāva. Un piemērs pat nav tālu jāmeklē, te pat otrajā lapā, teikums sākās ar -
Pēc visa,kas manā attiecību jomā ir noticis,liekas,ka vairs nespēšu tik ļoti - mīlēt/iemīlēt, arī domu par bērniem jau esmu atmetusi.

Lūdzu tev "dzīves pieredze". To sauc par emocionālo bagāžu, kura nav vajadzīga attiecībās un lielāka iespēja, ka viņas nebūs, ir tieši jaunākām, jo viņām "dzīves pieredze" ir mazāka. Protams ir izņēmumi vienmēr arī vecākām var būt viss kārtībā.
30.04.2023 22:34 |

Reitings 2134
GhostGG @ 30.04.2023 22:34

Tu saproti, ka dzīves pieredze ne vienmēr ir laba. Piemēram,sievietei pagātnē ir bijušas sāpīgas attiecības, bijušais čakarējis, krāpis, emocionāli sagrāvis utt. Vēlāk sieviete atkopjās un tu varētu teikt, ka viņa ir ieguvusi vērtīgu pieredzi. Bet vai tiešām tā ir? Tagad visas šīs lietas velkās līdz uz naākamajām attiecībām, un viņa tagad ir piesardzīgāka, kas tavuprāt, varētu šķist labi, bet paskaties kā uz to skatās nākamais vīrietis? Kāpēc viņam tagad būtu jācieš, ka kāds cits bijušais šo sievieti ir sačakarējis un viņai tagad ir grūti iemīlēties, jo viņa ir piesardzīga. Kāds jaunajam draugam ar to vispār ir sakars? Viņs tak nebija tas, kas vinu sagrāva. Un piemērs pat nav tālu jāmeklē, te pat otrajā lapā, teikums sākās ar -
Lūdzu tev "dzīves pieredze". To sauc par emocionālo bagāžu, kura nav vajadzīga attiecībās un lielāka iespēja, ka viņas nebūs, ir tieši jaunākām, jo viņām "dzīves pieredze" ir mazāka. Protams ir izņēmumi vienmēr arī vecākām var būt viss kārtībā.

Tas tavs izņemtais citāts no citas tēmas lieliski norāda, ka cilvēks nav ticis līdz tam sausajam atlikumam. Es saprotu, tiekoties ar jaunāku principā pats sev atvieglo ceļu. Es gan neizprotu, ko var pasākt ar ļoti jaunu meiteni, it īpaši vīrietis, kurš ir apzinājies, kā strādā dzīve, ticis pie atziņām un ir vīrietis ne tikai izskatā, bet arī prātiņā.
30.04.2023 22:41 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits