Dzīve bez bērniem

Reitings 184
Reģ: 13.06.2022
Mana māsīca (37 gadi) nevēlas un nekad nav vēlējusies dzemdēt bērnu. Viņai ir labi bez bērniem. Un frāzes "kas Tev vecumdienās pasniegs ūdens glāzi, ko Tu atstāsi pēc sevis" utt. viņai vienaldzīgas. Būsim reāli, bērni ne vienmēr palīdz vecākiem vecumdienās, tāpēc dzemdēt bērnus, lai būtu kas palīdz vecumdienās ir muļķīgi. Es pati vēlos bērnus, bet nekad neesmu viņu nosodījusi par šādu izvēli, lai gan citi radinieki viņu ēd nost. Kādas ir jūsu domas par dzīvi bez bērniem?
26.04.2023 17:06 |

Reitings 1318
Reģ: 11.01.2023
Kādas ir jūsu domas par dzīvi bez bērniem?

Manas domas par dzīvi bez bērniem ir pozitīvas. laba dzīve bez bērniem, jo nevienu nav javadā pie ārstiem, psihologiem, logopēdiem..un citiem.
Nav vakaros jāpilda mājasdarbi kopā priekš skolas. Nav jāperk rotaļlietas utt. Dzīvoklis nav aizkrauts ar bērnu mantām. Esmu bijusi ciemos pie drauga radiem, sievietei ar 4 bērniem pilna māja ar bērnu mantām. Ísta noliktava, Drausmīgi! 😅
Kad man bija 18 gadi, tad man viens paziņa uzplijās ar frazēm, kad man būs bērni, jo redz citiem jau no 13-16gadiem dzimstot laukos. 🙄
19.05.2023 01:31 |

Reitings 9
Reģ: 19.05.2023
Ceļojot pa interneta līkločiem sekojot pēdējā laika pesimistiskajām demogrāfijas tendecēm uzdūros šai diskusijai un kā vīrietim likās interesanti palasīt šeit rakstīto.
Pirms neesmu norakts par to ko tālāk rakstīšu, gribu pateikt, ka atbalstu cilvēka tiesības dzīvot kā katrs vēlās, attiecīgi ja sieviete nevēlās bērnus tad tā ir viņas izvēle un viņai ir pilnas tiesības darīt ar savu ķermeni ko vēlas.
Tagad pie galvenās tēmas - kā zinām visas mūsu ērtības un neērtības šobrīd ir balstītas uz esošo cilvēku skaitu valstī, tai skaitā visa sociālā sistēma (pabalsti, pensijas, utt.) un ekonomiskā aktivitāte (vietējais bizness, nekustamais īpašums, utt). Redzot šī brīža demogrāfijas tendences, šī topika ietvaros rodas jautājums vai sievietes, vismaz tās kas neplāno emigrēt, ir gatavas tam, ka dzīve šajā valstī visticamāk gadu no gada pasliktināsies? Kaut kādi pakalpojumi kļūs nepiejami, sociālā palīdzība samazināsies, algas netiks līdzi inflācijai, tikai tādēļ ka mums vienkārši fiziski nebūs cilvēku kas strādā, maksā nodokļus un pērk preces un pakalpojumus. Pie tam šim visam pa virsu būs jāvelk arī sociālās garantijas vecākiem un vecvecākiem, kas drīzumā pensionēsies vai jau to ir izdarījuši.
No manas puses skatoties, pēc gadiem 20 pašam esot jau 50+, man īsti negribētos klausīties vaimanas par to, ka ekonomika ir podā, pensiju nav, medicīnas nav, utt un par šo visu vēl maksāt, līdz ar to galvenais jautājums jau laikam ir par to vai sievietes, kuras izvēlas palikt bez bērniem, attiecīgi arī plāno savu dzīvi - izvēlas ilgtermiņā pelnošas profesijas, veido rezerves fondus un principā plāno nākotni tādā plašākā kontekstā, nu teiksim līdz tiem pašiem 60-70 gadiem? Pilnīga personas brīvība diemžēl ilgtermiņā neiet kopā ar valsti kā struktūru, jo valsts pastāv caur nodokļu maksātājiem.
19.05.2023 12:26 |

Autorizēts lietotājsPatīk
Reitings 2134
Reģ: 02.01.2022
Vispār interesanta tēma ko atkal pārlasīt, pēdējo dienu ietvaros. Man kā reiz jāsaka, ka nesen biju ciemos pie drauga, kuram bēbītis (4 mēn.). Un lai gan ir niķīši, uzvemj uz krekla, pietaisa to pamperu, bērni ir brīnišķīgi. Jā, tā ir atbildība, it īpaši augot lielākam un finansiālā rūpe. Tomēr nevajag salīdzināt daudzbērnu ģimenes, kur bērni rīko haosu ar vienu bērniņu ģimenē,kur var izsekot pa lielam visam līdzi.
Un tomēr, ja negribas tai sievietei to bērnu, tas ir pilnīgi normāli. Man arī līdz šim nekad nav bijusi tāda piesaiste pie bērniem, nekad neesmu tā, kas ucinājusies un spēlējusies. Sastapu drauga mazo bossbēbi un samīlējos tā, ka pašai pilnīgi sagribējās jau savu un gatavu. 😀❤️
19.05.2023 12:36 |

Reitings 1318
.Eksperte. @ 19.05.2023 12:36
Vispār interesanta tēma ko atkal pārlasīt, pēdējo dienu ietvaros. Man kā reiz jāsaka, ka nesen biju ciemos pie drauga, kuram bēbītis (4 mēn.). Un lai gan ir niķīši, uzvemj uz krekla, pietaisa to pamperu, bērni ir brīnišķīgi. Jā, tā ir atbildība, it īpaši augot lielākam un finansiālā rūpe. Tomēr nevajag salīdzināt daudzbērnu ģimenes, kur bērni rīko haosu ar vienu bērniņu ģimenē,kur var izsekot pa lielam visam līdzi.
Un tomēr, ja negribas tai sievietei to bērnu, tas ir pilnīgi normāli. Man arī līdz šim nekad nav bijusi tāda piesaiste pie bērniem, nekad neesmu tā, kas ucinājusies un spēlējusies. Sastapu drauga mazo bossbēbi un samīlējos tā, ka pašai pilnīgi sagribējās jau savu un gatavu. ?❤️

Tagad laikam ļoti moderni reklamēt ļoti kuplas daudzbērnu ģimenes, kur ir nevis 3-5 berni, bet jau 12 gab 😅
19.05.2023 13:11 |

Reitings 2134
Beverly Hilza @ 19.05.2023 13:11

Tagad laikam ļoti moderni reklamēt ļoti kuplas daudzbērnu ģimenes, kur ir nevis 3-5 berni, bet jau 12 gab ?

Nu es nezinu, es laikam uz kuplo ģimeni neparakstītos. 😀
19.05.2023 13:14 |

Reitings 2134
.Eksperte. @ 19.05.2023 12:36
Un tomēr, ja negribas tai sievietei to bērnu, tas ir pilnīgi normāli. Man arī līdz šim nekad nav bijusi tāda piesaiste pie bērniem, nekad neesmu tā, kas ucinājusies un spēlējusies. Sastapu drauga mazo bossbēbi un samīlējos tā, ka pašai pilnīgi sagribējās jau savu un gatavu. ?❤️

Ko jūs man tur mīnusojat, kas tur nepareizi? 😀
19.05.2023 14:52 |

Reitings 752
Reģ: 03.01.2023
Beverly Hilza @ 19.05.2023 13:11

Tagad laikam ļoti moderni reklamēt ļoti kuplas daudzbērnu ģimenes, kur ir nevis 3-5 berni, bet jau 12 gab ?

...kur Tu kaut ko tādu vispār redzi? :D
19.05.2023 15:24 |

Reitings 1318
greece @ 19.05.2023 15:24

...kur Tu kaut ko tādu vispār redzi? :D

Palasi ikdienas jaunumus. 😅
https://izklaide.tv3.lv/sovi/zilonis-studija/laime-vai-ziedosanas-12-bernu-mamma-baiba-ozola-atklati-par-dzivi-ar-tik-kuplu-bernu-pulku/
19.05.2023 17:18 |

Reitings 5343
Reģ: 27.03.2023
.Eksperte. @ 19.05.2023 14:52

Ko jūs man tur mīnusojat, kas tur nepareizi? ?

Es Tev ieliku plusiņu.
Pilnīgi saprotu, es šītā samīlējos savā brāļa 6 mēnešus vecā bēbītī. Ar savu draugu(nu jau vīru) bijām atbraukuši uz brāļa dzimšanas dienu, kur viņš mazo redzēja pirmo reizi un es sanāk otro kopš dzimšanas. Mēs tajā vakarā piedzērāmies un arī gandrīz jau tikām pie savējā 😅 Nākošajā dienā vēl domāju nu es dura. Bet nu tāpat aptuveni pēc diviem gadiem jau tikām pie savējā.
19.05.2023 17:22 |

Reitings 561
Reģ: 29.03.2021
.Eksperte. @ 19.05.2023 14:52

Ko jūs man tur mīnusojat, kas tur nepareizi? ?

Manuprāt, daudziem bērni liekas brīnišķīgi, ja tu aizej ciemos uz vienu stundu un pēc tam to bērnu atdod atpakaļ un pati dodies uz savu kluso, mierīgo bezbērnu dzīvokli un gatavojies savam 9 stundu netraucētam miegam :D
19.05.2023 17:26 |

Reitings 1033
Reģ: 27.02.2022
Yoshi @ 19.05.2023 12:26
Ceļojot pa interneta līkločiem sekojot pēdējā laika pesimistiskajām demogrāfijas tendecēm uzdūros šai diskusijai un kā vīrietim likās interesanti palasīt šeit rakstīto.
Pirms neesmu norakts par to ko tālāk rakstīšu, gribu pateikt, ka atbalstu cilvēka tiesības dzīvot kā katrs vēlās, attiecīgi ja sieviete nevēlās bērnus tad tā ir viņas izvēle un viņai ir pilnas tiesības darīt ar savu ķermeni ko vēlas.
Tagad pie galvenās tēmas - kā zinām visas mūsu ērtības un neērtības šobrīd ir balstītas uz esošo cilvēku skaitu valstī, tai skaitā visa sociālā sistēma (pabalsti, pensijas, utt.) un ekonomiskā aktivitāte (vietējais bizness, nekustamais īpašums, utt). Redzot šī brīža demogrāfijas tendences, šī topika ietvaros rodas jautājums vai sievietes, vismaz tās kas neplāno emigrēt, ir gatavas tam, ka dzīve šajā valstī visticamāk gadu no gada pasliktināsies? Kaut kādi pakalpojumi kļūs nepiejami, sociālā palīdzība samazināsies, algas netiks līdzi inflācijai, tikai tādēļ ka mums vienkārši fiziski nebūs cilvēku kas strādā, maksā nodokļus un pērk preces un pakalpojumus. Pie tam šim visam pa virsu būs jāvelk arī sociālās garantijas vecākiem un vecvecākiem, kas drīzumā pensionēsies vai jau to ir izdarījuši.
No manas puses skatoties, pēc gadiem 20 pašam esot jau 50+, man īsti negribētos klausīties vaimanas par to, ka ekonomika ir podā, pensiju nav, medicīnas nav, utt un par šo visu vēl maksāt, līdz ar to galvenais jautājums jau laikam ir par to vai sievietes, kuras izvēlas palikt bez bērniem, attiecīgi arī plāno savu dzīvi - izvēlas ilgtermiņā pelnošas profesijas, veido rezerves fondus un principā plāno nākotni tādā plašākā kontekstā, nu teiksim līdz tiem pašiem 60-70 gadiem? Pilnīga personas brīvība diemžēl ilgtermiņā neiet kopā ar valsti kā struktūru, jo valsts pastāv caur nodokļu maksātājiem.

Bet tagad tavs pieminētais ir pieejams? Ārsti jāgaida rinās ilgi, inflācija aug utt. Sen jau pa vēlu domāt par demogrāfiju, tas bija jādara pirms 5-10 gadiem.
Mūsdienās taču cilvēki maksā nodokļu 2 un 3 pensiju līmenī . Vai arī veido uzrkājumus. Nav vairs tie laiki kad paļaujas uz valsti, vismaz manā ģimenes un paziņu lokā.
Un kāpēc visa atbildība uz sievietēm? Kur tad paliek vīrieši, kuri negrib bērnus? Tie tūksoši kuri uztaisīja bērnus un nemaksā alimentus, bet ir parādā valstij miljonus? Tikai tāpēc ka šeit ir vairāk sieviešu forumā, kuras izsaka savu viedokli?
19.05.2023 17:30 |

Reitings 752
Reģ: 03.01.2023
līdz ar to galvenais jautājums jau laikam ir par to vai sievietes, kuras izvēlas palikt bez bērniem, attiecīgi arī plāno savu dzīvi - izvēlas ilgtermiņā pelnošas profesijas, veido rezerves fondus un principā plāno nākotni tādā plašākā kontekstā, nu teiksim līdz tiem pašiem 60-70 gadiem?

Pilnīgi neatkarīgi no demogrāfiskā stāvokļa un savu personīgo bērnu ne/esamības, ir absurdi paļauties uz to, ka gan jau kāds cits (valsts) samaksās par tavu iztiku, par tavu ārstēšanu, un visu pārējo, bet tev par rītdienu domāt nevajag.
19.05.2023 17:44 |

Reitings 5343
Reģ: 27.03.2023

Diemžēl jāpiekrīt tai daļai par ekonomiku un, ka tas arī ietekmē negribēšanu tikt pie bērniem. Vēl, jo īpaši ja vīrietis atstāj sievieti vienu ar bērniem būs ļoti smagi.
Es tādā ziņā varu salīdzināt ar Uk, kur vientuļajai mammai tiek piešķirti visi sociālie pabalsti
, māja, apmaksāta īre utt. Plus vēl tikko pacēla bērnu naudu. Dzīvošanai pilnīgi pietiek un galvenais, ka uz ielas nekad nepaliksi. Jo vairāk bērnu, jo lielāku māju piešķir. Plus šeit cilvēki ļoti viens otru atbalsta un daudz ko atdot par velti tai skaitā arī es. Man vieglāk atdot par velti nekā tirgoties. Daudz atbalsta programmu, vēl tās saucamās kopienas, kur satiecies ar citām mammām un viņu bēbīšiem, dzer kafijas tējas, pārrunā ikdienu.
Nav jāmaksā ārstiem, bērniem zāles par velti, autobusi par velti utt.
Vārdu sakot nav jāstreso par to, ka financiāli nevarēsi “pavilkt”.
19.05.2023 17:46 |

Reitings 2134
Stefania @ 19.05.2023 17:26

Manuprāt, daudziem bērni liekas brīnišķīgi, ja tu aizej ciemos uz vienu stundu un pēc tam to bērnu atdod atpakaļ un pati dodies uz savu kluso, mierīgo bezbērnu dzīvokli un gatavojies savam 9 stundu netraucētam miegam :D

Man tas draugs ir tuvs ģimenes loceklis un man nākas redzēt visas puses vecākošanai. Esmu arī redzējusi, kā viņš atnāk uz darbu sarkanām acīm un pusdzīvs, stāvus guļošs, jo bērns visu nakti bļāvis. Tomēr arī viņš pats saka, ka bērns ir laime, un neatkarīgi no visa tā, tas bērns ir mīļš un ne pret ko to nemainītu. Es gan pabiju ciemos teju visu dienu, redzēju diezgan daudz, tiku pie apvemtā krekla vismaz 3x,bet uztrāpiju uz mierīgu dienu, bez abnormālas bļaušanas. Un tomēr, forši tie bēbji. Ar visām savām sliktajām pusēm.
19.05.2023 17:50 |

Reitings 1033
Reģ: 27.02.2022
.Eksperte. @ 19.05.2023 17:50

Man tas draugs ir tuvs ģimenes loceklis un man nākas redzēt visas puses vecākošanai. Esmu arī redzējusi, kā viņš atnāk uz darbu sarkanām acīm un pusdzīvs, stāvus guļošs, jo bērns visu nakti bļāvis. Tomēr arī viņš pats saka, ka bērns ir laime, un neatkarīgi no visa tā, tas bērns ir mīļš un ne pret ko to nemainītu. Es gan pabiju ciemos teju visu dienu, redzēju diezgan daudz, tiku pie apvemtā krekla vismaz 3x,bet uztrāpiju uz mierīgu dienu, bez abnormālas bļaušanas. Un tomēr, forši tie bēbji. Ar visām savām sliktajām pusēm.

Nu jā, bet tu to redzēji vai arī piedzīvoji? Tā ir cita lieta kad tevi apvemj un kad tu nedabū gulēt. Piedzīvot ir kas cits. Kad man 16 gados bija jāaukle (jābaro, jāmazgā, jāmidzina utt) mazais brālis, jo mammai pēcdzemdību depresija un patēvs ir Latvijas armijas misijā Irākā, tad viss priecīga nebiju. Laikam tas arī izdzēsa manu pēdējo vēlmi būt par māti kādreiz.
Edit: es protams necenšos tevi atturēt no bērniem vai apšaubīt ko saki.
19.05.2023 17:57 |

Reitings 254
Reģ: 10.01.2023

Jopcik, ar tiem, kas tos vēlas viss ok, bet ko tad Tu iesaki tiem, kas negrib bērnus, tiem upurēt savu dzīvi, tikai lai valstij būtu labāk? Tur ir jābūt stipri zombētam vai galvu saspiedušam, lai to vispār izskatītu par iemeslu. Kas tā valsts tāda ir, būtībā viens liels uzņēmums, kam standarta iedzīvotājs ir kā parasts darbinieks. Valstij vispār būtu pēc iespējas mazāk jābāž deguns savu iedzīvotāju dzīvēs, savukārt iedzīvotājiem būtu mazāk kaut kas jāgaida no tās, bet vairāk jāsāk domāt par sevi. Ne jau tagad, ja te pāris čiepas, kas negribētu sev bērnus, izdomās ziedoties valsts labā, tas kaut ko kopumā mainīs. Turklāt, nekur nav garantija, ka ja Tev ir bērni, tas uzlabos situāciju, jo tie sasniedzot pilngadību var mierīgi no šejienes aizbraukt, īpaši jau mūsdienās.
19.05.2023 18:07 |

Reitings 9
YaeMiko @ 19.05.2023 17:30

Bet tagad tavs pieminētais ir pieejams? Ārsti jāgaida rinās ilgi, inflācija aug utt. Sen jau pa vēlu domāt par demogrāfiju, tas bija jādara pirms 5-10 gadiem.
Mūsdienās taču cilvēki maksā nodokļu 2 un 3 pensiju līmenī . Vai arī veido uzrkājumus. Nav vairs tie laiki kad paļaujas uz valsti, vismaz manā ģimenes un paziņu lokā.
Un kāpēc visa atbildība uz sievietēm? Kur tad paliek vīrieši, kuri negrib bērnus? Tie tūksoši kuri uztaisīja bērnus un nemaksā alimentus, bet ir parādā valstij miljonus? Tikai tāpēc ka šeit ir vairāk sieviešu forumā, kuras izsaka savu viedokli?

Tieši tāpēc jau es šo sarunu sāku, potenciālās sekas ir jūtamas jau šobrīd un principā lēnā garā paliks arvien sliktāk, jo vidējais vecums valstī pieaug. 2 un 3 pensiju līmenis pa lielam strādā augošās ekonomikās, ja arī pārējie Rietumi sāks stagnēt demogrāfijas dēļ, tad tie ieguldījumi neko neglābs. Cits jautājums, ja cilvēks pats aktīvi iegulda, tad varbūt tur vēl kaut ko var izbraukt.
Kas attiecas uz demogrāfiju - 80to beigu un 90to sākuma dzimstības bumā dzimušās sievietes pa lielam vēl kādus 5-10 gadus būs reproduktīvajā vecumā, pēc tam jau sākas 90to vidus bedre un tur vienkārši ir par maz sieviešu lai runātu par demogrāfiju. Līdz ar to tehniski šobrī ir pēdējais laiks par šīm lietām runāt
Kāpēc šo jautājumu vēršu sieviešu virzienā? Jo izejot no tā, ka mums katram ir tiesības dzīvot dzīvi kā vēlamies, ne man ne kādam citam nav tiesību spiest sievieti dzemdēt tos bērnus. Attiecīgi sieviete dienas beigās ir tā, kas pieņem lēmumu gan par to kas būs viņas bērnu tēvs gan vai viņai bērni vispār būs, pastarpināti izlemjot arī valsts kā sistēmas nākotni. Tie laiki kad tēvs saprecināja ar kaut kādu random čali, kurš prasīja 3 dēlus dzimtas, kņazistes vai valsts turpināšanai ir beigušies. Tagad sievietes izdara izvēli pašas, bet visām izvēlēm ir sekas.
19.05.2023 18:23 |

10 gadiPatīk
Reitings 4938
Reģ: 31.10.2010
Man šķiet, ka cilvēkiem, kuri patiešām nevēlas bērnus, domas neizmanīs nekas, arī ne radu bērni. Manai māsai ir 2 bērni, esmu bijusi klāt viņu bēbju un todleru periodos, rokās auklējusi, barojusi, utt, bet manus personīgos uzskatus un vēlmes tas ne brīdi nav mainījis. Jā, viņi bija jauki (kad nebrēca), bet tik un tā vislabāk man patika brīdis, kad varēju viņus atdot atpakaļ māsai un pati darīt, ko vēlos.
19.05.2023 18:41 |

Reitings 9
Arjan @ 19.05.2023 18:07

Jopcik, ar tiem, kas tos vēlas viss ok, bet ko tad Tu iesaki tiem, kas negrib bērnus, tiem upurēt savu dzīvi, tikai lai valstij būtu labāk? Tur ir jābūt stipri zombētam vai galvu saspiedušam, lai to vispār izskatītu par iemeslu. Kas tā valsts tāda ir, būtībā viens liels uzņēmums, kam standarta iedzīvotājs ir kā parasts darbinieks. Valstij vispār būtu pēc iespējas mazāk jābāž deguns savu iedzīvotāju dzīvēs, savukārt iedzīvotājiem būtu mazāk kaut kas jāgaida no tās, bet vairāk jāsāk domāt par sevi. Ne jau tagad, ja te pāris čiepas, kas negribētu sev bērnus, izdomās ziedoties valsts labā, tas kaut ko kopumā mainīs. Turklāt, nekur nav garantija, ka ja Tev ir bērni, tas uzlabos situāciju, jo tie sasniedzot pilngadību var mierīgi no šejienes aizbraukt, īpaši jau mūsdienās.

Es nevienu nesaucu glābt valsti, tikai atgādinu, ka ērtības pie kā daudzi ir pieraduši nāk tieši no minētās valsts, kas kā pareizi norādījāt ir viens liels uzņēmums.
Kas attiecas uz pāris "čiepām kas negrib bērnus" - paskatoties demogrāfijas datus izskatās, ka to "čiepu" ir stipri vairāk nekā varētu likties.
Par aizbraukšanu - garantiju protams nav, bet nav arī tā, ka pārējā Eiropa necīnītos ar šīm problēmām. Attiecīgi aizbraukt kur? Apkopt novecojošos zviedrus?
Mans galvenais mērķis ir šo diskusiju ievirzīt mazliet plašākā mērogā un norādīt kur tas bērns iederās plašākā bildē, jo kā kaut kur tepat lasīju ka "attīstītajā pasaulē bērns ir dārgs hobijs". Nav jau melots par to dārgo hobiju, bet tas tā, kamēr mēs te visi esam jauni un smuki, jo kā teica viens krievu ekonomists :"vienā brīdī tas bērns var kļūt par labāko investīciju".
19.05.2023 18:45 |

Reitings 254
Reģ: 10.01.2023
Yoshi @ 19.05.2023 18:45

Es nevienu nesaucu glābt valsti, tikai atgādinu, ka ērtības pie kā daudzi ir pieraduši nāk tieši no minētās valsts, kas kā pareizi norādījāt ir viens liels uzņēmums.
Kas attiecas uz pāris "čiepām kas negrib bērnus" - paskatoties demogrāfijas datus izskatās, ka to "čiepu" ir stipri vairāk nekā varētu likties.
Par aizbraukšanu - garantiju protams nav, bet nav arī tā, ka pārējā Eiropa necīnītos ar šīm problēmām. Attiecīgi aizbraukt kur? Apkopt novecojošos zviedrus?
Mans galvenais mērķis ir šo diskusiju ievirzīt mazliet plašākā mērogā un norādīt kur tas bērns iederās plašākā bildē, jo kā kaut kur tepat lasīju ka "attīstītajā pasaulē bērns ir dārgs hobijs". Nav jau melots par to dārgo hobiju, bet tas tā, kamēr mēs te visi esam jauni un smuki, jo kā teica viens krievu ekonomists :"vienā brīdī tas bērns var kļūt par labāko investīciju".

Glābt gluži nesauci, bet tas “pamudinājums aizdomāties” ir ar tādu pārmetošu zemtekstu, ka redz dēļ jums valstij ies slikti. Čiepas ir daudz, bet tās pāris ir tās, ko, iespējams, vēl varētu pamudināt viņu domas mainīt, bet kā secinājām, tas neko neglābs.
Krievu ekonomistu var oponēt, var būt, un var arī nebūt. Ne velti Latvija ir pilna ar pensionāriem, kuriem to “ūdens glāzi” tomēr neviens nepienes, un tie bērni nav nemaz tuvumā vai arī esi tiem tikai kā liels apgrūtinājums. Bērni ir jārada, ja ir vēlme, un esi gatavs nesavtīgi tajos ieguldīties, nevis jārada kā savs vai valsts biznesa plāns.
19.05.2023 18:59 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits