gamings dara savu diemzel. Man brālim tā ir, sāka sēdēt dienu, nakti pie datora un vairs nesportoja. man gribētos viņam palīdzēt, pats jau ar nav mierā, bet vispār nesaprotu kā
Inna86 @ 25.04.2023 19:56Es spriežu pēc saviem bērniem, klasē 50% bērnu ir apaļumi, kādiem 30% ir pamatīga aptaukošanās, tā situācija ir ļoti dramatiska. Jau bērnudārzā pamanu, ka bērni paliek apaļīgāki. Man kolēģe stāstīja, ka viņai mazbērni vispār neēd dārzeņus, jo redz viņiem negaršojot. Tā ir vienīgi vecāku vaina.
Beverly Hilza @ 25.04.2023 19:19Latvijā vairāk nekā ceturtā daļa (26%) iedzīvotāju ir aptaukojušies: 28% sieviešu un 23% vīriešu ķermeņa masas indekss (ĶMI) ir 30
Mana māsa ēd fast foodu un dzer kolu bezmazvai katru dienu un pavada daudz laika sēžot, bet kā sver 48kg, tā nekas nemainās jau vairākus gadus.😄 Bieži apaļuma problēma slēpjas mentālajā veselībā.
Apaļums ir arī ģenētisks, beidziet to mentālo bāzt pie visām problēmām. Apaļumu var radīt arī fiziskā saslimšanas, PCOS un citi hormonāie traucējumi.Laimuciiits @ 26.04.2023 09:47Nevar tā vērtēt "viņš ir apaļš, jo daudz ēd bulciņas un nekustas". Mana māsa ēd fast foodu un dzer kolu bezmazvai katru dienu un pavada daudz laika sēžot, bet kā sver 48kg, tā nekas nemainās jau vairākus gadus.? Bieži apaļuma problēma slēpjas mentālajā veselībā.
Žubele @ 26.04.2023 11:18Apaļums ir arī ģenētisks, beidziet to mentālo bāzt pie visām problēmām. Apaļumu var radīt arī fiziskā saslimšanas, PCOS un citi hormonāie traucējumi.
GhostGG @ 26.04.2023 11:16
No ēdiena, ko ēd ir loti maz atkarīgs vai ir liekas svars vai nē. Tava māsa visticamāk nemaz tik daudz neēd un sadedzina vairāk kalorijas nekā uzņem. Šo saka katrs trešais cilvēks, kurš grib nomest svaru, vai kurš grib uzņem svaru. "Es tik daudz ēdu, bet svars nenāk klāt" patiesībā neko vini tur neēd, vai arī "es tik maz ēdu bet svars nekrīt" patiesībā rij daudz vai arī uzņem daudz vairāk nekā sadedzina. Viss ir vienkārši - kalorijas iekšā, kallorijas ārā, izņēmumu gadījumi ir tikai tie, kuriem ir kaut kādas slimības, bet 99% gadījumos tur ar slimībām nekāda sakara nav.
SALOMEJA @ 26.04.2023 16:18Apaļumam ir daudz iemeslu, bet fakts ir tāds, ka cilvēkiem ar veselības problēmām ir īpaši japiedomā, ko ēst. Man ir kolēģe diabētiķe, kas lieko svaru noraksta uz slimību. Bet viņa arī saka "Man un vīram ir svarīgi labi paēst. Vakarā sacepam karbonādes un izēdam visu pannu ar kartupeļiem un mērci. Pēc tam abiem slikti, bet bija garšīgi :) " Protams, visam papildus sēdošs darbs un sporta neesamība, līdz ar to rezultāts ir tāds, kāds ir. Daudzi tagad svaru noraksta uz gēniem un slimībām, kas tā arī var būt, bet fakts tomēr ir tāds - vajag arī pašam piedomāt.
Uzskatu, ka ēšanas paradumi absolūti nāk no ģimenes, un tās ļoti atkarīgs gan no rocības, gan izglītības līmeņa. Piemēram, nav racionāls iemesls 2x dienā ēst gaļu, kaut gan Latvijā daudzi sāks psihot par šādu apgalvojumu.
Daudz kas ir atkarīgs, no vielmaiņas ātruma un vairogdziedzera darbības, kas to regulē.
GhostGG @ 26.04.2023 16:38
Nu labi, cilvēkiem ar ātru vielmaiņu vajadzēs vairāk kalorijas, lai svars augtu, nekā tiem, kuriem ir lēna vielmaiņa. Būtību tas pilnīgi neko nemaina, katram individuāli, pie kaloriju deficīta svars kritīs un pie kaloriju surplusa svars augs. Grozi kā gribi, kalorijas iekša un āra paliek galvenais faktors. Bet te jau kā katrā diskusijā, kā galvenos argumentus liek izņemuma gadījumus, kur cilvēks ir slims, ar kaitēm utt. Sorry tā nav norma.
SALOMEJA @ 26.04.2023 16:18Apaļumam ir daudz iemeslu, bet fakts ir tāds, ka cilvēkiem ar veselības problēmām ir īpaši japiedomā, ko ēst. Man ir kolēģe diabētiķe, kas lieko svaru noraksta uz slimību. Bet viņa arī saka "Man un vīram ir svarīgi labi paēst. Vakarā sacepam karbonādes un izēdam visu pannu ar kartupeļiem un mērci. Pēc tam abiem slikti, bet bija garšīgi :) " Protams, visam papildus sēdošs darbs un sporta neesamība, līdz ar to rezultāts ir tāds, kāds ir. Daudzi tagad svaru noraksta uz gēniem un slimībām, kas tā arī var būt, bet fakts tomēr ir tāds - vajag arī pašam piedomāt.
Uzskatu, ka ēšanas paradumi absolūti nāk no ģimenes, un tās ļoti atkarīgs gan no rocības, gan izglītības līmeņa. Piemēram, nav racionāls iemesls 2x dienā ēst gaļu, kaut gan Latvijā daudzi sāks psihot par šādu apgalvojumu.
Renaatiite @ 26.04.2023 19:37Es biju 1.70 un 68kg, bet kad man salauza sirdi es sāku neēst no stresa un kļuvu 1.70 55kg, bet tas, protams, nav veselīgākais veids kā zaudēt svaru.?
Bet vispār man bija klasesbiedrene, kura sportoja vairāk par visām tievajām klases meitenēm un neēda nekādus burgerus, bet viņa tāpat bija 90+kg, tāpēc piekrītu, ka nejau visi cilvēki ir apaļi ēšanas un nesportošanas dēļ.
Maltā gaļa @ 26.04.2023 19:43
Nav obligàti jāēd burgeri, lai apveltos. Veselīgie avokado, rieksti, riekstu sviesti, salāti ar olīveļļu, musli un granolas un vēl un vēl. Visi tie, kas saka “bet es jau neko neēdu!”, kad paskaita kcal beidzot saprot, ka ir daudz par daudz!
Maltā gaļa @ 26.04.2023 19:33
Nevis slimības rada lieko svaru, bet gan liekais svars rada slimības! Kad cilvēki beidzot to aptvers un beigs attaisnot savu slinkumu un gribasspēka neesamību ar visādām slimībām! Liekais svars un aptaukošanās ir iemesls liekākajai daļai slimību un aptaukošanās jau ir kļuvusi par globālu epidēmiju…
Laimuciiits @ 26.04.2023 19:46
Jā, manuprāt nozīme ir nevis tam ko ēd, bet cik ēd. Jo pat veselīgais var kļūt neveselīgs, kad ar to pārspīlē.