ja Tu runā par skolniekiem, tad jā. Tiklīdz nav fiziski aktīvi tā- čau!Beverly Hilza @ 25.04.2023 17:17Sveiki!
Ar vien biežāk uz ielām un veikalos var redzēt ļoti tuklus cilvēkus, kuriem ir aptaukošanās- ķermeņa masas indekss (ķmi) 30,1 un uz augšu, kas jau ir nākamā stadija aiz liekā svara. Pēc skata varētu būt robežās 100 - 150kg
Salīdzinot ar citiem gadiem LV, tad bija novērojams mazāks skaits ar cilvēkiem, kuriem bija liekais svars un aptaukošanās. Pedējo 5 gadu laikā ir novērojams liels pieaugums ar šādiem cilvēkiem. Aptaukošanās ir jau klasificējama kā endokrīna slimība, kas izraisa lielāku vēža risku, asinsvadu
sirds slimību riksu paaugstina, kā arī augsts diabēta risks.
Kādi ir jūsu novērojumi un viedokļi saistībā ar aptaukošanos LV?
Kas jūsuprāt izraisa šo aptaukošanos??
es ari esmu to pamanījusi.nav runa par to, kāds pusaudzis tievs un kāds apalīgaks.Ne par to.figuras ir dažādas,bet par to ka ir loti slimīgi tukli vairāk palikuši,uz ielas mazā pilsētā katru dienu redzu dažādus pusaudžus. sejas atceros,un katru dienu redzu citu seju ar ļoti tuklu augumu.Tas var rezulteties ar dažādām slimībām jau jaunam esot.Ceru ,ka vecāki tomēr kautko dara lietas labā.hanney @ 25.04.2023 18:09Jā, neko masveida vēl neesmu ievērojusi, bet ļoti uztrauc, ka jau tā izteikti tukli bērni iet ar kolu pudelēm rokās, vēl tukla omīte nopakaļ - tātad tas ir 100% vecāku uzraudzībā iegādāts un akceptēts ģimenē kā normāls ikdienas produkts.
Nu un noteikti drusku pasliktinājis kopējo resnuma līmeni ēdienu piegāde mājās.. ir tādi, kas vairs mājās negatavo. Tas nozīmē, nav iemesla izkustināt pakaļu līdz veikalam un mājās pastāvēt pie plīts - kas arī ir minimālas, bet tomēr fiziskās aktivitātes.
Kenty @ 25.04.2023 18:22es ari esmu to pamanījusi.nav runa par to, kāds pusaudzis tievs un kāds apalīgaks.Ne par to.figuras ir dažādas,bet par to ka ir loti slimīgi tukli vairāk palikuši,uz ielas mazā pilsētā katru dienu redzu dažādus pusaudžus. sejas atceros,un katru dienu redzu citu seju ar ļoti tuklu augumu.Tas var rezulteties ar dažādām slimībām jau jaunam esot.Ceru ,ka vecāki tomēr kautko dara lietas labā.
Tas, ka bērni aptaukojas, nav nekāds brīnums. Laiki mainījušies. Atceros savu bērnību. Atnācu mājās no skolas, pamācījos un tad ar draugiem gājām ārā, skraidījām un spēlējāmies, kamēr vecāki nesauca mājās. Tagad bērni atnāk mājās, dators priekšā un tā viņi pavada visu vakaru. Tiem, kuri iet kādos sporta pulciņos, ir savādāk, bet tiem, kuriem fiziskas aktivitātes ir minimāli, protams, ka svars aug.
Beverly Hilza @ 25.04.2023 19:19Latvijā vairāk nekā ceturtā daļa (26%) iedzīvotāju ir aptaukojušies: 28% sieviešu un 23% vīriešu ķermeņa masas indekss (ĶMI) ir 30
GhostGG @ 25.04.2023 17:25Nav gluži tā, ka baigi iekritis acīs, ka LV būtu ļoti daudz aptaukojusies cilvēki. Es pat teiktu, ka vairāk ir iekritis acīs, tieši pēdējo gadu laikā, anorekiķu paskata vīrieši, tieši jauniešu vidū.
Es novēroju uz ielām vairāk anoreksiķes sievietes vecumā pēc 30 gadiem.
Es pat teiktu, ka vairāk ir iekritis acīs, tieši pēdējo gadu laikā, anorekiķu paskata vīrieši, tieši jauniešu vidū.