Es jūtos līdzīgi, tikai man liekas, ka tāds brīdis, ka sāk gribēties bērnus, nepienāks, tāpēc būtu interesanti uzzināt Tavu vecumu salīdzināšanai. Man ir tā, ka jo vecāka kļūstu, jo mazāk gribas bērnus.
Kur ir problēma?MartaElza @ 17.04.2023 19:22Esmu tajā vecumā, kad bērniem jau vajadzētu būt (30+), it kā gribētos, bet nonākam pie nākamās problēmas - nav no kā.
Aldis15 @ 17.04.2023 19:29Kur ir problēma?
Mežāze @ 17.04.2023 13:11Zīdaiņa periods būs grūts, bet kuram tāds tas nav? Praktiski visiem ir. Un, ja raksti, ka vīrs ļoti par, mīl bērnus un rūpēties, tas arī ir ļoti labs signāls. Man arī nostrādāja ☺️ Mani tas iedrošināja, ka, ja gadījumā pēc dzemdībām būšu nodepresojusies utt. , ir otrs cilvēks, uz kuru paļauties.
Lula @ 17.04.2023 12:27Šis būs tāds diezgan garš un filozofisks jautājums.
Ir tā, ka man nekad nav bijusi pārliecība, ka gribu bērnus. Zinu, ka daudzām sievitēm (un arī vīriešiem) ir tā vilkme, dziļa un pārliecinoša sajūta, ka, jā - bērni pavisam noteikti ir nākotnes plānos, nevaru savu dzīvi iedomāties citādāk.
Varbūt es tā jūtos tādēļ, ka mani vecāki izšķīrās, kad biju pavisam maza, bērnus asociēju ar lielām grūtībām ģimenē, ar to, ka cilvēks pazaudē sevi, attiecības tiek apgrūtinātas. Kā arī - sveši bērni man reti kad patīk. Tādēļ jūtos kaut kādā veidā "nepareiza", tā itkā kaut kas ar mani nebūtu kārtībā, jo visapkārt meitenes sajūsminās par bēbīšiem un plāno savas ģimenes, bet ar mani tā nav.
Toties, nu jau kādu pus gadu jūtos tā, ka vispār varētu gribēt bērnu. Ir parādījusies kaut kāda iekšēja sajūta, ka gribētu rūpēties par kādu, mācīt, audzināt.
Tas, ko gribu jautāt - vai šeit ir kāda meitene, kam arī par bērnu radīšanu nebija super pārliecināta, bet kaut kas mainījās? Un vai var būt tā, ka visu dzīvi nav bijis tāds izteikti mātišķš instinkts, bet ar saviem bērniem tas parādījās?
Man visvairāk ir bail no zīdaiņa perioda, ja nu neparādās tas instinkts, vai vel sliktāk - rodas depresija. Ja nu neparādās tas instinkts un neizdodas pareizi rūpēties par mazo?
Kā arī - nezinu kā justos, kad jābūt visu laiku mājās, bail sevi pazaudēt, zaudēt karjeru (esmu pašnodarbinātā un dekrēta laikā sanāk pazust no aprites). Toties rūpēšanās par lielāku mazo cilvēku asociējas ar ļoti pozitīvām sajūtām.
Vīrs ir ļoti par, mīl bērnus, patīk rūpēties.
Beverly Hilza @ 17.04.2023 19:45
Manuprāt, paļauties var tikai uz sevim 100% uz otru cilvēku nav vērta paļauties pilnībā un tad aplausties, ka partneris nepalīdzēja pietiekoši. Ja taisa bērnus, tad ir jābut gatavai, ka ja nu kas, tad audzināsi viena bez partnera palīdzibas. Varbūt palidzes radi, māsa vai ome..
Ņemot vērā statistiku ir vairāk kā 50% iespēja ka būsi vientuļā māte. (agri vai vēlu)Beverly Hilza @ 17.04.2023 19:45
Manuprāt, paļauties var tikai uz sevim 100% uz otru cilvēku nav vērta paļauties pilnībā un tad aplausties, ka partneris nepalīdzēja pietiekoši. Ja taisa bērnus, tad ir jābut gatavai, ka ja nu kas, tad audzināsi viena bez partnera palīdzibas. Varbūt palidzes radi, māsa vai ome..
Aldis15 @ 17.04.2023 20:07Ņemot vērā statistiku ir vairāk kā 50% iespēja ka būsi vientuļā māte. (agri vai vēlu)
Kāpēc nav vīrieša?MartaElza @ 17.04.2023 19:40
Lai tiktu pie bērna vajag divus. Vīrieti un sievieti.
Nav vīrieša.
Aldis15 @ 17.04.2023 20:10Kāpēc nav vīrieša?
Kurpīte @ 17.04.2023 20:02
Nu, es arī līdz 30 vispār domāju, ka bērns tas nav domāts man. Dzīvojām ar vīru tādu easy life, strādājām, ceļojām. Tad sākām domāt, ka varbūt vajadzētu un kad beidzot 34 gados pieteicās, tas ir labākais, kas ar mums noticis. Šobrīd atskatoties atpakaļ pat liekas, ka dzīve pirms bērna bija tāda bezjēdzīga. Mātes instinkts uzreiz nebija, varbūt kādā 4 mēnesī, bet tagad ir tik stiprs, ka citreiz skatos, kā viņš guļ un ir asaras acīs, par to, ka viņš mums ir ? Tagad liekas bēbīša vecuma grūtības bija sīkums, salīdzinot ar 3gadnieka izgājieniem ? Ceru, ka atbildēju uz Taviem jautājumiem un iedrošināju.
Arabesq @ 17.04.2023 21:33
“Iedrošināt” noteikti nevajag. Forši, ka tev ir laba pieredze, bet tas nenozīmē, ka tāda var būt visiem.
Šis ir viens no tiem lēmumiem (atbildīgos gadījumos), pie kā diviem cilvēkiem jānonāk pašiem, nevis tāpēc, ka mamma, tantes, draudzene Ilze un Kurpīte forumā iedrošina.