Dilemma vai palikt

Reitings 51
Reģ: 02.10.2016
Sveikas, meitenes! 😊
Labprāt vēlētos uzklausīt viedokļus, padomus, iespējams, kāda ir bijusi līdzīgā situācijā.
Būtībā situācija ir tāda, ka es drauga dēļ pametu savu dzīvi Latvijā un aizbraucu dzīvot pie viņa uz ārzemēm. Godīgi sakot, kad braucu prom, īsti nedomāju par tādām lietām kā reāli būs svešā valstī iedzīvoties utml., jo biju pārliecināta, ka iedzīvoties man nebūs problēmu.
Tātad, ir pagājis kāds laiks, esmu joprojām te, un esmu sapratusi, ka mani ļoti velk atpakaļ uz mājām, Latviju. Tā kā ja sākumā es ik pa reizēm aizdomājos, ka labprāt atgrieztos Latvijā, tad tagad es par to domāju gandrīz katru dienu un smeldz sirds. Lieta ir tāda, ka mums ar draugu kopā ir ļoti labi, tāpēc man nav iemesla aizbraukt - teiksim, ja mūsu attiecības būtu toksiskas, es jau sen būtu prom, bet mums viss ir ļoti labi, tāpēc ir šī dilemma - palikt te ar draugu bet ilgoties pēc mājām, vai visu pamest, braukt atpakaļ un sākt jaunu dzīvi?
Ne bērnu, ne kopīga īpašuma, nekā tāda saistoša kopā mums nav, pati esmu in mid-twenties, man šīs ir pirmās nopietnās attiecības.
12.04.2023 17:46 |

Reitings 5328
Reģ: 27.03.2023
cory @ 12.04.2023 21:34
Es tev arī ieteiktu paņemt no sākuma ilgāku atvaļinājumu, kura laikā aizbrauc uz Latviju un padzīvojies tur, lai saprastu vai tiešām gribi atgriezties Latvijā. Un ieteiktu nedarīt to, kad tiek svinēti kādi svētki, kā piem. Jāņos, kad visiem ir brīvdienas, visi ballējas un ārā ir labs laiks, bet parastā darba nedēļā. Jo, ja sociālā dzīve ir tas, kas tev pietrūkst, tad aizbraucot uz Latviju svētku laikā, protams tu atradīsi ielāpu iztrūkstošajai sociālai dzīvei ārzemēs, jo visiem būs priekš tevīm laiks un būs tās kopā sanākšanas. Parastā darba nedēļā labāk sapratīsi, kā šajā laikā ir mainījusies sociālā dzīve tavam Latvijas draugu lokam un iespējams atklāsies tas, ka arī taviem draugiem, kļūstot vecākiem un veidojot ģimenes, vairs nav tik daudz laika, lai sanāktu kopā, kā vecajos labajos laikos. Tie ir arī mani personīgie novērojumi, es arī mid-twenties daudz tusējos ar saviem Latvijas draugiem, bija regulāras kopā sanākšanas, teātri, ballītes, viss kā pienākas, tad es pārvācos uz ārzemēm un pagāja vairāki gadi, kuru laikā visi kļuvām vecāki, uzradās ģimenes dzīves, kāpšanas pa karjeras kāpnēm utt un pat tā draugu daļa, kas palika Latvijā, vairs nesanāk kopā tik bieži, kā tas bija mid-twenties. Tā, kā ja tava vecā sociālā dzīve ir tas pēc kā tu ilgojies Latvijā, tad nav garantijas, ka atgriežoties Latvijā, viss būs tāpat kā iepriekš.

Ļoti piekrītu šim, jo pati tam izgāju cauri +++
Ārzemēs nodzīvoju 3 gadus, viss bija labi izņemot to, ka pietrūka tieši sociālā vide, komunikācija ar saviem draugiem. Man pat mamma bija pārcēlusies uz ārzemēm un dzīvoja 20 min braucienā un man tāpat galvā skanēja, ka gribas pie draugiem, tusiņiem un noķert atkal to sajūtu.
Tad nu pārcēlos atpakaļ vēl tieši vasarā un viss bija tik superīgi saule spīd, baudu vasaru, nestrādāju jo bija pietiekoši atlikts, bet tad sāka līst ārā vairākas lietas, maniem draugiem jau bija sava dzīve un priekš manis nebija laika. Satikāmies, bet vairs nebija tas, pat sarunu tēmas virzījās grūti un viņiem bija arī daudz kas mainījies viņu dzīvēs, kur es tajā visā nebiju piedalījusies.
Būtībā beigās paliku viena, sāku strādāt 3 darbos, lai neatliktu laika nonākt realitātē, ka mana sociālā vide nav tāda par ko biju sapņojusi.
Kopumā Lv dzīvojot mani sāka piemeklēt depresija un izdegšana un pēc diviem gadiem pārcēlos atpakaļ.
Tākā tā ir mana pieredze un autores pieredze var būtu pavisam savādāka un būs laimīgākais cilvēks ja pārcelsies atpakaļ.
Vienīgais šajā gadījumā sanāk, ka ir jāupurē attiecības ar puisi..
14.04.2023 12:41 |

Patīk
Reitings 11059
Reģ: 01.10.2016
Lucida @ 14.04.2023 11:25
Nu nezinu.. Kad es aizbraucu ciemos pie saviem vecākiem no Rīgas uz savu mazpilsētu, tad arī saprotu, cik forši bija dzīvot kopā ar vecākiem, cik jautri ar viņiem ir, pietrūkst katrs mājas stūrītis.. bet es taču tagad nešķiršos no puiša, kuru mīlu un ar kuru viss ir labi tikai tāpēc, ka man pietrūkst dzīvošana kopā ar vecākiem. Labi, te situācija citādāka, bet doma jau līdzīga - protams, ka vienmēr saglabājas ilgas pēc kaut kā no pagātnes.

Man šķiet, ka autorei tomēr pietrūkst visa Latvijas dzīve un vide, nevis tikai vecāki
14.04.2023 13:11 |

Reitings 153
Reģ: 26.07.2022
sūti tak viņu ratā vienreiz
14.04.2023 16:06 |

Reitings 2565
Reģ: 16.02.2021
Ja ir īstais cilvēks blakus, tad pa lielam ir pilnīgi vienalga kur dzīvo 😊
14.04.2023 16:20 |

Reitings 51
Noteikti tāpat nedzīvotu atpakaļ pie vecākiem, tur galīgi nebija saistībā dzīvot pie vecākiem 😁
14.04.2023 17:23 |

Reitings 153
Reģ: 26.07.2022
sūti tak viņu vienreiz (Dzēsts) un brauc dzīvot tur, kur jūties vislabāk
14.04.2023 21:32 |

Reitings 15523
Reģ: 29.08.2022
Akvelīne @ 14.04.2023 21:32
sūti tak viņu vienreiz nahuj un brauc dzīvot tur, kur jūties vislabāk

Autore kādā vietā teica, ka problēmas ir ar puisi? Ko tu te vari ņemties? Ja tev pašai dzīvē viss ir drūms un pelēks, kā arī neveicas, nenozīmē, ka visiem tā ir 🤦🏼‍♀️
Meitene normālu padomu paprasīja, citi konstruktīvi atbildēja, bet tu jau 2. reizi kaut kādu mēslu raksti… nu c’mon
P.S. mazāk vajag domāt, ka visus vajag sūtīt na*uj, varbūt būs labāk
14.04.2023 21:36 |

Reitings 6002
Reģ: 17.03.2023
Adaptēties jaunai vietai vienmēr ir bijis diezgan grūti, bet gribētos zināt, ka tev tur iet ar sociālo dzīvi: darbu, hobijiem, draugiem ,ja veselām dienām sēdi mājas, tad protams ilgas pēc dzimtenes ir lielas un jaunu notikumu un pieredžu trūkums vienmēr vilks atpakaļ uz mājām.
Bet vispār tev ir jāklausās savā sirds balsī, ja tev tiešām ir neērti citā valstī, tad labāk sevi nemocīt un braukt atpakaļ (var jau protams uz kādu mēnesi atbraukt paskatīties, ka iet ja - vēlme palikt būs stipra, tad labāk paliec).
Zinu, vienkārši vienu paziņu, kurš arī baigi ilgojas pēc Latvijas, atbrauca uz kādu mēnesi, bet beigās pārdomāja un aizbrauca atpakaļ.
14.04.2023 23:40 |

Reitings 51
Ar sociālo dzīvi īsti neiet īsti, tas gan, strādāju no mājām arī, tā kā laikam loģiski, ka velk uz mājām. Vienreiz dzirdēju teicienu, ka neko nedarīt var mājās, bet ja brauc uz ārzemēm, tad jābūt mērķim, nu vot man te mērķa ilgtermiņā nav, tāpēc laikam velk uz mājām ļoti.
16.04.2023 15:47 |

Reitings 1952
Reģ: 25.01.2023
Anchy @ 16.04.2023 15:47
Ar sociālo dzīvi īsti neiet īsti, tas gan, strādāju no mājām arī, tā kā laikam loģiski, ka velk uz mājām. Vienreiz dzirdēju teicienu, ka neko nedarīt var mājās, bet ja brauc uz ārzemēm, tad jābūt mērķim, nu vot man te mērķa ilgtermiņā nav, tāpēc laikam velk uz mājām ļoti.
Uk es nomociju gadu.sapratu ka ārzemēs nav mana vietas kaitiju dienas lidz izlidošanaidraudzenei neiet ārzemēs,bet visam kājam eokām cinās lai paliktu negrib atpakaļ.tas ir kā kuram tā vilkme
17.04.2023 08:35 |

Reitings 831
Reģ: 28.01.2023
Kā jau te minēja, piekritīšu, ja brauc uz Latviju, atbrauc nevis vasarā, kad svētki, siltums, cilvēki apkārt, jūra un foršs laiks, bet gan kaut kādā novembrī, kad auksts, slapjš un drēgns. Kad cilvēki lielāko ties iet uz darbu, kaut kādiem treniņiem un brauc mājās. Kad ielas tukšas, kad tumšs paliek jau 16. Būs pavisam citas sajūtas.
Ja šīs ir pirmās nopietnās attiecības, tad protams, ka būs sajūta, ka vari kaut kad nožēlot, bet tici man, ka atradīsies citas attiecības un tur, kur tev pašai komfortabli.
17.04.2023 09:57 |

Reitings 1952
Reģ: 25.01.2023
Kenty @ 17.04.2023 08:35
Uk es nomociju gadu.sapratu ka ārzemēs nav mana vietas kaitiju dienas lidz izlidošanaidraudzenei neiet ārzemēs,bet visam kājam eokām cinās lai paliktu negrib atpakaļ.tas ir kā kuram tā vilkme
bāc kļudas daudz .ātri rakstiju.nevar pārlabot soory
17.04.2023 10:34 |

Reitings 51
Es saprotu to visu par klimatu, ka Latvijā novembrī, ziemā tumšs jau paliek ap 16, mani nekad tas nav uztraucis, respektīvi man personīgi tā nekad nav bijusi problēma, tieši Latvijas klimats. Ja godīgi tad tieši patīk, ka rudens sezona vairāk pa mājām, darbs, grāmatas, filmas utml, bet vasaras sezonā tas kontrasts, ka lielākoties pa āru jādzīvojas 😁 katrā ziņā to notiekti izbaudu vairāk kā visu gadu dzīvojot virs +15, kur gadalaiki būtībā aiz loga vizuāli nemainās
21.04.2023 16:59 |

Patīk
Reitings 11059
Reģ: 01.10.2016
Anchy @ 21.04.2023 16:59
Es saprotu to visu par klimatu, ka Latvijā novembrī, ziemā tumšs jau paliek ap 16, mani nekad tas nav uztraucis, respektīvi man personīgi tā nekad nav bijusi problēma, tieši Latvijas klimats. Ja godīgi tad tieši patīk, ka rudens sezona vairāk pa mājām, darbs, grāmatas, filmas utml, bet vasaras sezonā tas kontrasts, ka lielākoties pa āru jādzīvojas ? katrā ziņā to notiekti izbaudu vairāk kā visu gadu dzīvojot virs +15, kur gadalaiki būtībā aiz loga vizuāli nemainās

Tad tik brauc mājās! :D
Nopietni, izklausās, ka esi jau izlēmusi
21.04.2023 20:17 |

Reitings 15523
Reģ: 29.08.2022
Lula @ 21.04.2023 20:17

Tad tik brauc mājās! :D
Nopietni, izklausās, ka esi jau izlēmusi

Pievienojos Lulai.
Ja tu visām ilgām klāt vēl mīli LV laikapstākļus, tad tev tiešām ļoti pietrūkst LV.
21.04.2023 20:21 |

10 gadi
Reitings 5067
Reģ: 25.05.2009
Anchy @ 21.04.2023 16:59
Es saprotu to visu par klimatu, ka Latvijā novembrī, ziemā tumšs jau paliek ap 16, mani nekad tas nav uztraucis, respektīvi man personīgi tā nekad nav bijusi problēma, tieši Latvijas klimats. Ja godīgi tad tieši patīk, ka rudens sezona vairāk pa mājām, darbs, grāmatas, filmas utml, bet vasaras sezonā tas kontrasts, ka lielākoties pa āru jādzīvojas ? katrā ziņā to notiekti izbaudu vairāk kā visu gadu dzīvojot virs +15, kur gadalaiki būtībā aiz loga vizuāli nemainās

Jā, man arī patīk tas, ka Latvijā ir iespējams piedzīvot visus četrus gadalaikus un, aizbraucot uz Latviju, es arī fanoju par to, ka pie mums viss tik zaļš vai rudenī, piemēram, mainās lapām krāsa BET pēc kādas piektās dienas Latvijā, kad tu vairs neesi redzējis sauli un izskatās, ka tuvākajā laikā to arī neredzēsi, tad ir tas moments, kad tu saproti, cik tomēr esi pieradis pie tā "ārzemju klimata", kad zini, ka rīt būs labs laiks un tev nevajadzēs staipīt līdzi lietussargu vai arī kad tu zini, ka vari ieplānot nedēļas nogales un tās neizjauks sūdīgs laiks.
Kad tu pēdējo reizi biji Latvijā, @Anchy?
21.04.2023 21:05 |

Reitings 51
Biju salīdzinoši nesen, marta sākumā 👀
21.04.2023 21:08 |

Reitings 51
Nu jā, tagad, kad es savas domas ieliku vārdiskā veidā, tad saprotu, ka lēmums jau ir tā kā pieņemts būtībā, vēl gribu aizbraukt uz lv viena atvaļinājumā, kas drīz plānots un reāli to visu "sagremot"
21.04.2023 21:10 |

10 gadi
Reitings 5067
Reģ: 25.05.2009
Anchy @ 21.04.2023 21:08
Biju salīdzinoši nesen, marta sākumā ?

Un kas martā Latvijā bija labāks/savādāks nekā valstī, kur tu šobrīd atrodies? Kas ir tas, kas tev patika Latvijā, kamēr biji tur?
Man prātā šobrīd nāk teiciens: Life is what you make it. Un es ticu, ka dzīvot "rich life" (ar šo es domāju ne naudas izteiksmi) var gan Latvijā, gan ārzemēs, jo viss ir atkarīgs no tevis paša, kā tu iekārto savu dzīvi attiecīgajā valstī. Man arī ir dienas, kad liekas, ka esot Latvijā es varētu vairāk, jo tur ir mani draugi, mana ģimene, dzimtajā valodā ir daudz vieglāk izteikties, bet tad es arī saprotu, ka agriezties Latvijā būtu iekāpt atpakaļ savā komforta zonā. Esot ārzemēs, es esmu izkāpusi no savas komforta zonas un tas man liek augt arī kā personībai un kāpt pāri savām robežām, lai kaut ko sasniegtu. Tas ne vienmēr ir viegli un ne vienmēr izdodas, bet skatoties atpakaļ, tu saproti, ka tas tomēr ir bijis tā vērts.
21.04.2023 21:50 |

Reitings 51
Kas Latvijā savādāk bija protams ka ģimene, draugi, kultūras dzīve nesalīdzinoši labāka. Pilnīgi piekrītu, ka ārzemēs tu esi ārpus savas komforta zonas, bet šķiet, ka tā atšķirība man ir ka, skatoties atpakaļ, man neliekas, ka bija tā vērts. Tas notiekti ir tā vērts cilvēkiem, kuri ārzemēs ieguvuši izglītību vai tādu darba pieredzi, ko Latvijā nevarētu iegūt. Vnk es pēdējā laikā esmu sapratusi, ka nezinu vai ir tā vērts visu laiku būt tik ārpus savas komforta zonas ka es jau esmu nelaimīga, jā, cilvēkiem no malas var šķist cik drosmīgi un interesanti ir dzīvot citur, bet man vnk sen jau tā neliekas
22.04.2023 21:46 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits