Dilemma vai palikt

Reitings 51
Reģ: 02.10.2016
Sveikas, meitenes! 😊
Labprāt vēlētos uzklausīt viedokļus, padomus, iespējams, kāda ir bijusi līdzīgā situācijā.
Būtībā situācija ir tāda, ka es drauga dēļ pametu savu dzīvi Latvijā un aizbraucu dzīvot pie viņa uz ārzemēm. Godīgi sakot, kad braucu prom, īsti nedomāju par tādām lietām kā reāli būs svešā valstī iedzīvoties utml., jo biju pārliecināta, ka iedzīvoties man nebūs problēmu.
Tātad, ir pagājis kāds laiks, esmu joprojām te, un esmu sapratusi, ka mani ļoti velk atpakaļ uz mājām, Latviju. Tā kā ja sākumā es ik pa reizēm aizdomājos, ka labprāt atgrieztos Latvijā, tad tagad es par to domāju gandrīz katru dienu un smeldz sirds. Lieta ir tāda, ka mums ar draugu kopā ir ļoti labi, tāpēc man nav iemesla aizbraukt - teiksim, ja mūsu attiecības būtu toksiskas, es jau sen būtu prom, bet mums viss ir ļoti labi, tāpēc ir šī dilemma - palikt te ar draugu bet ilgoties pēc mājām, vai visu pamest, braukt atpakaļ un sākt jaunu dzīvi?
Ne bērnu, ne kopīga īpašuma, nekā tāda saistoša kopā mums nav, pati esmu in mid-twenties, man šīs ir pirmās nopietnās attiecības.
12.04.2023 17:46 |

Reitings 51
@gribuiemestkapeiku - Cik ilgi tu dzīvoji ārzemēs pirms pārvācies atpakaļ uz lv? Esmu +- līdzīga vecuma kā tu toreiz
13.04.2023 00:28 |

Reitings 51
Liels paldies par atbildēm!
Nu jā, es it kā iekšēji saprotu, ka man vajag klausīties savās sajūtās, nevajag sevi mocīt, bet vienmēr ir tā otra balss nu padzīvo vēl, paskaties, varbūt kas mainīsies... Gan jau kā visām, ir bailes palikt vienai, bailes, ka nekad vairs neatradīšu otru pusi, bail ka nožēlošu un viss pārējais.
Ņemšu vērā par garāku atvaļinājumu lv vienai, manuprāt, tas man ļaus situāciju vairāk no malas ieraudzīt un beidzot izlemt
13.04.2023 00:32 |

Patīk
Reitings 11059
Reģ: 01.10.2016
Anchy @ 13.04.2023 00:32
Nu jā, es it kā iekšēji saprotu, ka man vajag klausīties savās sajūtās, nevajag sevi mocīt, bet vienmēr ir tā otra balss nu padzīvo vēl, paskaties, varbūt kas mainīsies... Gan jau kā visām, ir bailes palikt vienai, bailes, ka nekad vairs neatradīšu otru pusi, bail ka nožēlošu un viss pārējais.
Ņemšu vērā par garāku atvaļinājumu lv vienai, manuprāt, tas man ļaus situāciju vairāk no malas ieraudzīt un beidzot izlemt

Paņem atvaļinājumu, paskaties kā jūties. :)
Un par to, ka vienu dienu jāpadzīvo ar vienu vai otru lēmumu - to nesen lasīju, kad meklēju info kā pieņemt lielu izvēli dzīvē. Šo daudzi ieteica. Jo galu galā, tā sajūta arī būs noteicošais, ar prātu un loģiku vien pie laimīgākās izvēles nevar tikt
13.04.2023 10:47 |

Reitings 668
Reģ: 10.03.2022

Tikai ñem to atvałinājumu no janvāra līdz aprīlim, izbaudi netīrītās ielas un aukstumu un apkures cenas, un vīkstīšanos kurtkā, cimdos, cepurē, zābaku pārmirkšanu, slīdēšanu uz visām ietvēm, ja vien tie nav k.kādi nejauka paskata profesionālie apavi utt, un tad izlem, vai joprojām gribi LV. Atvałinājums jūlijā pie jūras un ar draugiem, protams, sniegs vēlmi atgriezties 🤣 Brauc ziemā 🤣🤣🤣
Latvijā normāli it labi ja 2 mēn gadā 🤣🤣🤣 Ja Tu esi kaut kādā Dubai, kur betons, tuksnesis un tizli noteikumi, saprotu vēlmi atgriezties, taču no Dienvideiropas nekad 🤣
13.04.2023 12:39 |

Reitings 954
Reģ: 23.08.2016
Pirms pāris gadiem biju diezgan identiskā situācijā, un izlēmu atgriezties. Lēmumu pieņemt bija grūti, jo līdz pat kāpšanai lidmašīnā baidījos, ka nožēlošu "lielisko ārzemju" pamešanu. Tagad atskatoties liekas, ka tas bija labākais lēmums. Atgriežoties te, izbaudīju Rīgu, darbu, kultūras iespējas - visu vidi kopumā. Jutos ļoti laimīga un biju pateicīga, ka mani neapturēja nekādas pāragri uzņemtas saistības.
Ārzemēs ļoti pietrūka latviskā vide un māju sajūta, un kā saki, jūtos tā, ka vienmēr būšu iebraucēja. Es, starp citu, vispār nebiju latviskā vidē, tāpēc tas nebija stāsts par norobežošanos no vietējiem.
Ir cilvēki, kam ir stiprāka dzimtenes izjūta un viņi pēc tās vienmēr ilgosies. Es paliktu tikai tad, ja attiecības būtu stabilas, nopietnām saistībām, ar kopīgiem skaidriem mērķiem un varētu regulāri atbraukt uz LV. Palikt tikai puiša dēļ (kas bija man variants) nav vērts.
13.04.2023 13:40 |

Reitings 51
@Salomeja - cik ilgi dzīvoji ārzemēs? Cik ilgi biji ar puisi kopā? Jā, nu tā atklāsme ja to tā var saukt ir ka man tā dzimtenes izjūta jeb trūkums dzīves kvalitāti mentāli ļoti ietekmē uz slikto pusi..
13.04.2023 16:22 |

Reitings 706
Reģ: 04.05.2015
Draugs arī Latvietis?
Ļoti saprotu tevi, arī esmu padzīvojusi un strādājusi ārzemēs, ilgākais deviņus mēnešus. Pilnīgi visu laiku gribēju uz LV atpakaļ. Nevarēju sagaidīt, kad braukšu, principā ārzemēs biju tikai lai sapelnītu, iekrātu naudu, kas arī izdevās. Vairs tiešām nebraukšu, tā nauda nav tā vērta tomēr. Arī nemāku teikt, kas nepatika, bet ļoooti nepatika un viss. Kompānija ar ko draudzēties un pavadīt brīvdienas bija, klimats apmierināja, darbs arī nebija tāds, kas baigi riebtos. Savus Lv hobijus gan īsti nesanāca tur īstenot, varbūt tas viens no iemesliem, kāpēc nepatika. Un pietrūka Latvijas paziņas, draugi, radi.
Tavā vietā paņemtu atvaļinājumu vismaz un atbrauktu, tad arī varbūt būtu vieglāk izlemt, ko tālāk. Varbūt atnāktu pati no sevis kāda saprašana, kas pašai ir svarīgāk.
13.04.2023 17:13 |

Reitings 51
Nē, nav latvietis
13.04.2023 17:58 |

Reitings 3122
Reģ: 29.12.2022
Anchy @ 13.04.2023 00:28
@gribuiemestkapeiku - Cik ilgi tu dzīvoji ārzemēs pirms pārvācies atpakaļ uz lv? Esmu +- līdzīga vecuma kā tu toreiz
es tad dzīvoju 2,5 gadi. Pirmais pusgads bija tīri ok, kamēr aprodi utt, bet ar laiku palika smagāk un smagāk, pēdējo gadu nevarēju vispār izturēt, raudāju gandrīz katru vakaru,jo tikai gribēju uz Latviju
13.04.2023 19:53 |

Reitings 3122
un runājot par šo! 4 mēnešus pirms manas atgriezšanās mājās, es viena,bez drauga aizbraucu uz Latviju, uz 3-4 dienām. Pirmo reizi tik ļoti sapratu kā mīlu Latviju,nu tik labi jutos, jo viena aizbraucu. Tad nu es sapratu,ka man 100% jāatgriežas Latvijā
13.04.2023 19:55 |

Reitings 51
Jā, par to būšanu vienai Latvijā - man tieši drīzumā sanāks ilgāku laiciņu būt vienai lv (īstenībā tā sanāca tikai tāpēc, ka drauga studiju prakses dēļ es būtu šeit viena kādu laiku, tāpēc iepriekš jau izdomāju braukt uz lv tā vietā) un jā nu tas būs pietiekams laiks, lai pabūtu viena un pārdomātu, ko darīt dzīvē.
Īstenībā šī diskusija man dod cerību, ka viss būs labi, un ka visam tikšu pāri😊
Papildus laikam vēl var piebilst, ka man īsti nav izveidojies ciešs kontakts ar drauga ģimeni, piemēram, vecākiem, kas man būtu svarīgi, jo es esmu ļoti ģimenisks cilvēks, un iemesls tam būtībā ir viņa mamma - ļoti uzmācīgs, reizēm rupjš cilvēks, kas vispār nejūt nekādas robežas saistībā ar citiem cilvēkiem, kas mani pilnīgi atgrūž, ka negribu daudz laika pavadīt ar viņiem kopā, jo tēvs ir mammai zem tupeles 😁 nu tā jau cita diskusija laikam būtu 😆
13.04.2023 22:07 |

Reitings 51
@gribuiemestkapeiku Ja nav noslēpums - vai tabs draugs bija latvietis vai ārzemnieks?
Jo, manuprāt, ja latvietis, tad tomēr Latvija arī ir viņa mājas un tādā gadījumā būtu nosacīti daudz vieglāk pierunāt pārvākties atpakaļ abiem kopā, bet ja ārzemnieks, tad uzreiz tik daudz problēmu rodas, atrast darbu, iespējams, vajadzēs latviešu valodu, tad vēl Latvijas gadalaiki, kas rudens periodā, it īpaši dienvidniekiem var būt depresīvi utt., plus vēl jāņem vērā vai ārzemnieks vispār grib braukt dzīvot uz Latviju, jo nu tomēr nedzīvojam teiksim valstī, kur var, piemēram, daudz nopelnīt vai ir kaut kādi citi baigie labumi ne no latviešu skatupunkta.
13.04.2023 22:14 |

Reitings 3122
Anchy @ 13.04.2023 22:07
Jā, par to būšanu vienai Latvijā - man tieši drīzumā sanāks ilgāku laiciņu būt vienai lv (īstenībā tā sanāca tikai tāpēc, ka drauga studiju prakses dēļ es būtu šeit viena kādu laiku, tāpēc iepriekš jau izdomāju braukt uz lv tā vietā) un jā nu tas būs pietiekams laiks, lai pabūtu viena un pārdomātu, ko darīt dzīvē.
Īstenībā šī diskusija man dod cerību, ka viss būs labi, un ka visam tikšu pāri?
Papildus laikam vēl var piebilst, ka man īsti nav izveidojies ciešs kontakts ar drauga ģimeni, piemēram, vecākiem, kas man būtu svarīgi, jo es esmu ļoti ģimenisks cilvēks, un iemesls tam būtībā ir viņa mamma - ļoti uzmācīgs, reizēm rupjš cilvēks, kas vispār nejūt nekādas robežas saistībā ar citiem cilvēkiem, kas mani pilnīgi atgrūž, ka negribu daudz laika pavadīt ar viņiem kopā, jo tēvs ir mammai zem tupeles ? nu tā jau cita diskusija laikam būtu ?
manliekas tu esi manis versija,tikai,cik sapratu mazliet jaunāka! 😅😅😅 viss ko tur raksti- manas kādreizējās domas un situācijas,pat par mammu😅 bet nopietni, nepārdzīvo un domā tikai par sevi! Plus piebildi,ka draugs nav latvietis. Man likās,ka manu braukšanu prom sarežģīja tas,ka viņš bija latvietis un mēs bijām kopā 5 gadus. Bet tagad, atskatoties pagātnē, esmu tik pateicīga sev par to. Tas bija labākais, ko es priekš sevis izdarīju.
Dari ko tev sirds liek un ne sekundi nedomā par to kā,kurš jutīsies! Tava ģimene tikai un vienīgi priecāsies par tevi un,kas pats galvenais- Tu būsi laimīga! 🥰
13.04.2023 22:15 |

Reitings 3122
Anchy @ 13.04.2023 22:14
@gribuiemestkapeiku Ja nav noslēpums - vai tabs draugs bija latvietis vai ārzemnieks?
Jo, manuprāt, ja latvietis, tad tomēr Latvija arī ir viņa mājas un tādā gadījumā būtu nosacīti daudz vieglāk pierunāt pārvākties atpakaļ abiem kopā, bet ja ārzemnieks, tad uzreiz tik daudz problēmu rodas, atrast darbu, iespējams, vajadzēs latviešu valodu, tad vēl Latvijas gadalaiki, kas rudens periodā, it īpaši dienvidniekiem var būt depresīvi utt., plus vēl jāņem vērā vai ārzemnieks vispār grib braukt dzīvot uz Latviju, jo nu tomēr nedzīvojam teiksim valstī, kur var, piemēram, daudz nopelnīt vai ir kaut kādi citi baigie labumi ne no latviešu skatupunkta.
jā, bija latvietis,bet negribēja atgriezties, vismaz tuvākos gadus 5. Kaut gan es viņu nemaz tā no sirds necentos pierunāt,jo es pirms pārris mēnešiem pabiju viena Latvijā un es zināju,ka es tikšu tomēr galā,kaut gan no sākuma būs grūti un asaras paliešu. (Bet tas ilga tikai pus otru nedēļu) 😂
13.04.2023 22:18 |

Reitings 51
Jā, paldies, tiešām jūtos iedrošināta beidzot šo situāciju kaut kā risināt 😊
Jā, tas gan, lai gan es zinu, cik ļoti man būtu žēl draugu, jo visas viņa bijušās arī ir viņu pametušas, nevis otrādi, bet nu es nelaimīga blakus arī viņu nepadarītu laimīgu ilgtermiņā, tas arī fakts..
13.04.2023 22:20 |

Reitings 3122
Anchy @ 13.04.2023 22:20
Jā, paldies, tiešām jūtos iedrošināta beidzot šo situāciju kaut kā risināt ?
Jā, tas gan, lai gan es zinu, cik ļoti man būtu žēl draugu, jo visas viņa bijušās arī ir viņu pametušas, nevis otrādi, bet nu es nelaimīga blakus arī viņu nepadarītu laimīgu ilgtermiņā, tas arī fakts..
neuztraucies, ja Tu aizbrauksi, situācija atrisināsies pati par sevi! :) nevajag sevi mocīt svešā valstī,ja tik ļoti gribi mājās! Es jutos identiski kā Tu, bet saņēmos un Tev jāsaņemās, Tu esi vēl jauna, brauc tagad uz mājām un izbaudi visu,ko vien gribi. Lai Tev veicas! Dot ziņu,kaut vai tepat, kā Tev ies! 🥰🥰🥰
13.04.2023 22:23 |

Reitings 51
Tas, ka tiktu galā viena, par to es esmu 100% pārliecināta, jo īsti nekad neesmu bijusi atkarīga no citiem (piem, finansiāli) un morāli - mana labākā draudzene joprojām būs ar mani 😂❤️
Vislielākās bailes ir no nožēlas, ka liksies, ka pieņēmu nepareizu lēmumu un tad gribēt atpakaļ to visu, bet šķiet šīs bailes ir gandrīz vienmēr, ja cilvēks ir nolēmis šķirties, tās ir daļas no procesa
13.04.2023 22:24 |

Reitings 51
Jā 🥰🥰
13.04.2023 22:25 |

Reitings 561
Reģ: 15.12.2022
Nu nezinu.. Kad es aizbraucu ciemos pie saviem vecākiem no Rīgas uz savu mazpilsētu, tad arī saprotu, cik forši bija dzīvot kopā ar vecākiem, cik jautri ar viņiem ir, pietrūkst katrs mājas stūrītis.. bet es taču tagad nešķiršos no puiša, kuru mīlu un ar kuru viss ir labi tikai tāpēc, ka man pietrūkst dzīvošana kopā ar vecākiem. Labi, te situācija citādāka, bet doma jau līdzīga - protams, ka vienmēr saglabājas ilgas pēc kaut kā no pagātnes.
14.04.2023 11:25 |

Reitings 752
Reģ: 03.01.2023
Lucida @ 14.04.2023 11:25
Nu nezinu.. Kad es aizbraucu ciemos pie saviem vecākiem no Rīgas uz savu mazpilsētu, tad arī saprotu, cik forši bija dzīvot kopā ar vecākiem, cik jautri ar viņiem ir, pietrūkst katrs mājas stūrītis.. bet es taču tagad nešķiršos no puiša, kuru mīlu un ar kuru viss ir labi tikai tāpēc, ka man pietrūkst dzīvošana kopā ar vecākiem. Labi, te situācija citādāka, bet doma jau līdzīga - protams, ka vienmēr saglabājas ilgas pēc kaut kā no pagātnes.

Te problēma izklausās pēc tā, ka tajā valstī neveidojas nekāds sociālais loks, respektīvi, cilvēks neintegrējas vietējā sabiedrībā. Tādā gadījumā nav jēgas tur palikt.
14.04.2023 11:59 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits