Tigeriene @ 10.04.2023 01:44Protams, piesārņojums ir reāls un bīstams. Piemēram, Rīgā ir daudz par daudz parasto mašīnu (protams, ar degvielu darbināmās ir lielākoties, bet arī kopumā ņemot pilnīgi visas mašīnas - to ir par daudz).
Un cilvēkiem ar elpošanas grūtībām ir stulbi. (Jā, cilvēkiEM.)
Var jau teikt, ka tad jābrauc uz laukiem dzīvot. Bet laukos nav tik viegli, ja cilvēkam nav mašīnas, ja samērā bieži "jāapciemo" slimnīca, ja darbs ir galvaspilsētā, ja galu galā nav pat mājas tur.
Un tad vēl tā mikroplastmasa...☹☹☹
sabine19 @ 10.04.2023 11:57Jā, mēs Rīgā ļoti izjūtam gaisa piesārņojumu arī apkārtējās mājas kurina ar kaut ko nesaprotamu un izplūdes gāzes jūtamas. It sevišķi tagad, kad piedzimis bērns plānojam tuvākajā laikā pārcelties prom no Rīgas. Pats trakākais, kad privātmājas sāk kurināt, tad vispār ir traki.
Sebii @ 10.04.2023 13:22Var jau pačīkstēt, bet nekas nemainīsies. Kā jau minēja Lula - daudz no minētā ir neatrisināms.
Kamēr RS braucieni ir par maksu, pie tam palielu, cilvēki brauks ar mašīnām. Lai izbrauktu cauri Rīgai, man ir jāiztērē 3 eiro (turp un atpakaļ), pēc aprēķiniem, man mašīna tērē dienā vien 70 centus vairāk. Iztērēšu tos 70 centus vairāk, bet būs ērtības, kas nav RS. Ir valstis, kur braucieni ir par kapeikām vai vispār bez maksas. Ja mums tā būtu (un RS atrisinātu savas mūžīgās problēmas), pieļauju, ka uz ielām būtu daudz mazāk mašīnu.
Par apkuri un mājām - diemžēl dzīvojam tādos platuma grādos, kur bez apkures neiztikt.
Un par gaļas vai kā cita grilēšanu vispār smieklīgi. Ļauj taču cilvēkiem izbaudīt pavasari un papriecāties par dzīvi. Gaļu/zivis/dārzeņus utt. grilē arī citās pilsētās un valstīs. Tas ir sīkums.
Piemēram, man ir diezgan spēcīga alerģija uz bērzu un alkšņu putekšņiem, es taču nevaru pieprasīt, lai manis un citu alerģijas cietēju dēļ visā LV teritorijā izcērt bērzus un alkšņus.
Lula @ 10.04.2023 12:58Un kādi ir varianti, ko darīt?
Kad ierosina ieviest vairāk veloceliņus, veicināt sabiedriskā transporta izmantošanu, tad šoferi (ne visi, bet lielākā daļa) bļauj un lamājas.
Ko iesākt ar apkuri? Nav ne jausmas.
Jā, dažreiz liekas, ka cilvēki savas mājas kurina ar vecām zeķēm, jo kaut kas tajos dūmos pretīgi smird.
Par grillēšanu un šašlika dūmiem nekad neesmu sūdzējusies, ja tā ir problēma, tad jau arī mazpilsētas dzīve neko neatrisinās.
Berry5 @ 10.04.2023 16:17
Bezmaksas sabiedriskais transports... Plusā ja tur nevizinātos bomži, kursētu ik pa minūtei. Nevis pārbāzts smirdīgs tramvajs, kur puse tāpat braukā pa zaķi.
Domāju ka tas atrisinātu ļooti daudz.
vainadzite @ 10.04.2023 16:26Neteiktu, ka gaiss tik ļoti būtu piesārņots, bet tas, ka lielākai daļai ir nospļauties uz atkritumu šķirošanu un plastmasas maisiņu patēriņu, mani trigero visvairāk.
Kāda velna pēc man lielveikalos jāliek katru konfektes nosaukumu atsevišķā maisiņā, ja cena tām ir vienāda par kg? Tā lamāties gribās, tikai nezinu kam lai adresē sūdzības.
vainadzite @ 10.04.2023 16:26Neteiktu, ka gaiss tik ļoti būtu piesārņots, bet tas, ka lielākai daļai ir nospļauties uz atkritumu šķirošanu un plastmasas maisiņu patēriņu, mani trigero visvairāk.
Kāda velna pēc man lielveikalos jāliek katru konfektes nosaukumu atsevišķā maisiņā, ja cena tām ir vienāda par kg? Tā lamāties gribās, tikai nezinu kam lai adresē sūdzības.
Berry5 @ 10.04.2023 16:17
Bezmaksas sabiedriskais transports... Plusā ja tur nevizinātos bomži, kursētu ik pa minūtei. Nevis pārbāzts smirdīgs tramvajs, kur puse tāpat braukā pa zaķi.
Domāju ka tas atrisinātu ļooti daudz.