Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Mūsdienu jaunieši

Reitings 1368
Reģ: 19.07.2019
Vai jums arī liekas, ka mūsdienu jaunieši ir vājāki kā iepriekšējās paaudzes gan fiziski, gan garīgi? Man ir 25+ gadi un neviļus, ejot pa ielu, ievēroju, ka gan meitenes, gan īpaši puiši liekas vārgi, kalsni. Kad es mācījos skolā liela daļa jauniešu bija stalti, trenēti, spēcīgi, regulāri nodarbojās ar sportu. Protams, arī tad un tagad ir izņēmumi.
Un emocionālajā plānā ir līdzīgi. Bieži sociālajos tīklos redzu vai nu video, vai tamlīdzīgas ziņas par to, ka pasaule ir nežēlīga, rodas emocionālās traumas (vai arī tās jau ir no bērnības), kas pāraug depresijā. Piemēram, vecāki nedrīkst pacelt balsi, pajokot vai izjokot bērnu, jo tad taču viņam radīsies trauma un būs jāiet pie psihologa. Bet no otras puses rodas arī visatļautība, jo daudziem ir tikai tiesības, bet nav pienākumu.
Protams, ir forši, ka cilvēki sāk rūpēties par sevi, domā par savu mentālo veselību, bet reizēm liekas, ka tas ir pārspīlēti, jo gandrīz vai katrs strīds, pāridarījums rada traumu.
Zinu, ka izklausos pēc vecas tantes, kura burkšķ par mūsdienu jaunatni. :D
Nesanāca skaisti pateikt savas domas, bet iteresanti paklausīties arī citu viedokli.
29.03.2023 23:16 |

10 gadiPatīk
Reitings 4451
Reģ: 31.10.2010
Man reizēm šķiet, ka bērni kļūst arvien mazāki😂Katru dienu eju garām skolai un kad noskatos uz mazajiem pirmklasniekiem, kuru somas tikpat lielas, cik paši, kaut kā šķiet, ka es un mani klasesbiedri tajā vecumā bijām augumā lielāki😂
Vispār es domāju, ka vecāki mūsdienās piemirst, ka bērns ir ne tikai jāmīl, bet arī jāaudzina. Ar beznosacījumu mīlestību ir par maz, lai izaugtu kārtīgs, sabiedrībai derīgs cilvēks. Audzināšanai ir ļoti nepieciešama daļa stingrības. Bērnam jāmāca, kas ir labi un kas slikti, kas ir pareizi un kas nepareizi, ko drīkst un ko nedrīkst. Ja tas netiek izdarīts, tad izaug tādi teļi, kuri pīpē spaisu, lauž transporta pieturas un pa matuški lamā skolotājus.
29.03.2023 23:33 |

Reitings 767
Reģ: 28.01.2023
Mani laikam vairāk baida to, kā izskatās 13 gadīgas meitenes mūsdienās 😂 dažbrīd nevar saprast, tas ir cilvēks uz 25 vai tomēr jāuzprasa id😂
29.03.2023 23:47 |

Reitings 1712
Reģ: 25.01.2023
Man atkal ir cits novērojums 13,14 gadnieku vecumam,viņi izskatās pārāk pieauguši,sevišķi meitenes.kautkā savos 13 izskatijos bērnišķīgaka 😁 foto sevi redzu un blakus savu puiku nolieku,kuram 13 gadi.jopcih pāraudzis mani,vairāk izskatās ka 16 gadi.Otrs novērojums ap 18-20 puiši palikuši garāki un kalsnāki( itka atgriežas agrajā pusaudžu vecumā).,meitenes veljoprojām pieaugušas😁,meitenes paliek jaunākas parsvarā pec 25🤔 kautkādu bezsakaru uzrakstiju,bet ceru,ka tomēr sapratāt😁
29.03.2023 23:47 |

Patīk
Reitings 11059
Reģ: 01.10.2016
"Zinu, ka izklausos pēc vecas tantes, kura burkšķ par mūsdienu jaunatni." - jap :D Normāli jaunieši, dzīvo pēc saviem standartiem, nevis padomju
29.03.2023 23:49 |

Reitings 6002
Reģ: 17.03.2023
Tādu, baigi lielo atšķirību neesmu pamanījusi, tagad taču ir arī pilns ar visādiem fitnesa ,bodybuilding un veselīgās dzīves propagandētajiem, kam ir daudz sekotāju.
Par mentālo veselību, tas noteikti mūsdienās ir vāks, lielāka daļa saskatās visādus tik tokus un video un paši sev sadomā neeksistējošas problēmas, traumas un diagnozes. Audzināšana ir jābūt daļai stingrības un piespiešanas savādāk izaugs cilvēks bez rakstura, kam būs grūti tikt galā ar dzīves problēmām un grūtībām.
29.03.2023 23:49 |

Autorizēts lietotājsPatīk
Reitings 2134
Reģ: 02.01.2022
1. Citi laiki un laikmets.
2. Cilvēkiem vienkārši apnikums. Liekas, ka viss kas notiek ir smags darbs, līdz nomirsti.
29.03.2023 23:55 |

Reitings 706
Reģ: 04.05.2015
Man drīzāk tāds novērojums, ka daļa jaunu meiteņu, tiešām izskatās vecākas, bet neteiktu, ka lielākā daļa. Puiši jā, ja padomā liekas kalsni daudzi, un vēl tiem nereti stils jau vidusskolas vecumā ir meitenīgs, pat gejisks, un nu fui, manā laikā tomēr puikas pēc puikām izskatījās vairāk.
Par audzināšanu neiešu gari drukāt, bet viennozīmīgi neatbalstu, ka tikai ar mīlestību un ka ir tikai tiesības, un nedrīkst pat ne uzbļaut. Tad nav brīnums ka kautkādi extra jūtīgie un mīkstie izaug, kas raud pie katras mazākās dzīves likstas, vai trauma, ja pēkšņi kāds kautko ne tā.
29.03.2023 23:58 |

Patīk
Reitings 11059
Reģ: 01.10.2016
Forelee @ 29.03.2023 23:58
Man drīzāk tāds novērojums, ka daļa jaunu meiteņu, tiešām izskatās vecākas, bet neteiktu, ka lielākā daļa. Puiši jā, ja padomā liekas kalsni daudzi, un vēl tiem nereti stils jau vidusskolas vecumā ir meitenīgs, pat gejisks, un nu fui, manā laikā tomēr puikas pēc puikām izskatījās vairāk.
Par audzināšanu neiešu gari drukāt, bet viennozīmīgi neatbalstu, ka tikai ar mīlestību un ka ir tikai tiesības, un nedrīkst pat ne uzbļaut. Tad nav brīnums ka kautkādi extra jūtīgie un mīkstie izaug, kas raud pie katras mazākās dzīves likstas, vai trauma, ja pēkšņi kāds kautko ne tā.

Kā tev, personīgi, tie jūtīgie un nevīrišķīgi ģērbtie traucē?
30.03.2023 00:08 |

10 gadi
Reitings 430
Reģ: 24.02.2011
Mentālo veselību un, piemēram, koncentrēšanās spējās sačakarējušas viedierīces un cukura daudzums. Kaut kur lasīju, ka krāsvielas saldumos izmaina hormonālo sistēmu un tāpēc meitenēm pubertitāte šobrīd sākas ātrāk.
Tajā pat laikā soc. tīklu ietekmē jauniešu redzesloks plašāks, redz daudz vairāk (gan labo, gan slikto) utt
Citi laiki, sava spcifika :)
30.03.2023 00:15 |

Reitings 1318
Reģ: 11.01.2023
Minelūše @ 29.03.2023 23:33
Man reizēm šķiet, ka bērni kļūst arvien mazāki?Katru dienu eju garām skolai un kad noskatos uz mazajiem pirmklasniekiem, kuru somas tikpat lielas, cik paši, kaut kā šķiet, ka es un mani klasesbiedri tajā vecumā bijām augumā lielāki?
Vispār es domāju, ka vecāki mūsdienās piemirst, ka bērns ir ne tikai jāmīl, bet arī jāaudzina. Ar beznosacījumu mīlestību ir par maz, lai izaugtu kārtīgs, sabiedrībai derīgs cilvēks. Audzināšanai ir ļoti nepieciešama daļa stingrības. Bērnam jāmāca, kas ir labi un kas slikti, kas ir pareizi un kas nepareizi, ko drīkst un ko nedrīkst. Ja tas netiek izdarīts, tad izaug tādi teļi, kuri pīpē spaisu, lauž transporta pieturas un pa matuški lamā skolotājus.

Tas tāpēc, ka tos teļus neviens nenoliek pie vietas, ne vecāki ne ko aizrāda viņiem. Man personīgi ļoti riebjas tādi neaudzināti huligāni, ko redzu katru nedēļu uz ielām. Dažreiz gribas piejeiet klāt un pateikt kautko rupju. Viņi uz ielām kliedz, lamājas. Sper viens otram Ar kājām. Tos bērnus, kas ir vājāki, apceļ, un grūsta. Bija konktērts gadījums, kad man priekšā gāja bars ar kādiem 5 klasniekiem, kas spēra pa muguru ar kāju, puisim,tas puisis neko neteica pretī un viņam turpināja spert. Es redzēju to situācij no malas un piegāju klāt un pateicu, lai tas puisis beidz abižot to otru. Jo tas nav normāli tāda uzvedība. Ja, kāds pieaugušais redz šādu situāciju, tad ja laiks atļauj, tad būtu jaiejaucas. Tas nav normāli.👎 Un sabiedrībai būtu jareaģē nevis jaizliekas, ka neko neredz. Normālajai Sabeidrības pusei, kas uzvedas pieklājīgi nav pienākums ciest šitos neaudzinātos vecāku bērneļus. Vajadzētu bargāk sodīt, gan vecākus, gan vecākiem pašus bērnus.
30.03.2023 01:17 |

Reitings 5147
Reģ: 11.08.2022
Domāju, ka redzam lockdown'u sekas. Bērniem/jauniešiem ilgu laiku bija ierobežotas socializēšanās iespējas.
Ar visām četrām piekrītu arī iepriekšminētajam par audzināšanu. Bija sanācis runāt ar vienu sociālo darbinieci, kas šausminājās par vienu ģimeni, kā tā var bērniem likt darīt (vai jāsaka piedalīties) lauku darbus. Pirms ko pārmetat viņai, netika minēti ne vārdi, ne dzīvesvieta, ne kā citādi nodota anonimitāte. Pēc viņas teorijas sanāk, ka mani vecāki visu ir darījuši pilnīgi pretēji 😅 noklausījos visu garo šausmināšano (arī par veselu sīkumu sarakstu). Mani nervi neizturēja un pateicu, ka mani vecāki esot darījuši tieši tāpat kā viņas stāstā minētie vecāki un tas nav nekas slikts. Bērni iemācās, ka daudzas lietas nav tik vienkāršas. Iemācās, ka jākustina pēcpuse, smadzenes vai abi, apgūst praktiskas lietas, kas vēlāk palīdz saprast skolas vielu daudz ātrāk un pats galvenais audzina raksturu un izprot, kurām rakstura īpašībām kādās situācijās ir priekšrocības un trūkumi. Vēl pateicu, ka esmu pateicīga saviem vecākiem par tādu iespēju, jo nevaru noskatīties uz saviem klasesbiedriem, kas mētājas kā tādas lupatiņas. Man likās, ka viņa mani ar skatienu iznīcinās 😅
Vispār es nesaprotu, kā mūsdienās var izaudzināt bērnus par normāliem cilvēkiem, ja viss salauzīs viņu psihi
30.03.2023 02:25 |

Reitings 1318
Reģ: 11.01.2023
Mušpapīrs @ 30.03.2023 02:25
Domāju, ka redzam lockdown'u sekas. Bērniem/jauniešiem ilgu laiku bija ierobežotas socializēšanās iespējas.
Ar visām četrām piekrītu arī iepriekšminētajam par audzināšanu. Bija sanācis runāt ar vienu sociālo darbinieci, kas šausminājās par vienu ģimeni, kā tā var bērniem likt darīt (vai jāsaka piedalīties) lauku darbus. Pirms ko pārmetat viņai, netika minēti ne vārdi, ne dzīvesvieta, ne kā citādi nodota anonimitāte. Pēc viņas teorijas sanāk, ka mani vecāki visu ir darījuši pilnīgi pretēji ? noklausījos visu garo šausmināšano (arī par veselu sīkumu sarakstu). Mani nervi neizturēja un pateicu, ka mani vecāki esot darījuši tieši tāpat kā viņas stāstā minētie vecāki un tas nav nekas slikts. Bērni iemācās, ka daudzas lietas nav tik vienkāršas. Iemācās, ka jākustina pēcpuse, smadzenes vai abi, apgūst praktiskas lietas, kas vēlāk palīdz saprast skolas vielu daudz ātrāk un pats galvenais audzina raksturu un izprot, kurām rakstura īpašībām kādās situācijās ir priekšrocības un trūkumi. Vēl pateicu, ka esmu pateicīga saviem vecākiem par tādu iespēju, jo nevaru noskatīties uz saviem klasesbiedriem, kas mētājas kā tādas lupatiņas. Man likās, ka viņa mani ar skatienu iznīcinās ?
Vispār es nesaprotu, kā mūsdienās var izaudzināt bērnus par normāliem cilvēkiem, ja viss salauzīs viņu psihi

Tie mežoņi un huligāni bērni ir bijuši pirms covida jau sen un pēc nekas nav mainījies, manuprāt.
30.03.2023 02:28 |

Reitings 5147
Reģ: 11.08.2022
Beverly Hilza @ 30.03.2023 02:28

Tie mežoņi un huligāni bērni ir bijuši pirms covida jau sen un pēc nekas nav mainījies, manuprāt.

Nu tā kā suga, manuprāt, ir bijusi vienmēr un būs. Tikai kovids viņus ir vēl vairāk satracinājis
30.03.2023 02:36 |

Reitings 1033
Reģ: 27.02.2022
Vai tad tēmas autorei nebija ap 25-30 gadiem un nav par jaunu lai ceptu šādu diskusiju kura vairāk izklausās kā vecas omes "manos laikos tā nebija" tēmas?
Un man liekas ka cilvēki bāž savu degunu kur nevajag. Kad starpība kā sevšs bērns izskatās, cik tievs ir, ko domā, kādas mentālās problēmas ir utt. Tie ir sveši cilvēki tev gar to nav daļas. Uztraucies tikai par savu bērnu.
Smieklīgi jo paaudze pirms mums arī teica ka esam mežoņi un kādi "necilvēki" izaugsim. Laiki iet sabiedrība mains. Pielāgojies vai taisi šādas diskusijas.
30.03.2023 04:12 |

Reitings 706
Reģ: 04.05.2015
Lula @ 30.03.2023 00:08

Kā tev, personīgi, tie jūtīgie un nevīrišķīgi ģērbtie traucē?

Kur es teicu ka traucē?
30.03.2023 06:45 |

Autorizēts lietotājsPatīk
Reitings 2134
Reģ: 02.01.2022
YaeMiko @ 30.03.2023 04:12
Vai tad tēmas autorei nebija ap 25-30 gadiem un nav par jaunu lai ceptu šādu diskusiju kura vairāk izklausās kā vecas omes "manos laikos tā nebija" tēmas?
Un man liekas ka cilvēki bāž savu degunu kur nevajag. Kad starpība kā sevšs bērns izskatās, cik tievs ir, ko domā, kādas mentālās problēmas ir utt. Tie ir sveši cilvēki tev gar to nav daļas. Uztraucies tikai par savu bērnu.
Smieklīgi jo paaudze pirms mums arī teica ka esam mežoņi un kādi "necilvēki" izaugsim. Laiki iet sabiedrība mains. Pielāgojies vai taisi šādas diskusijas.

Ir jau labi, ja cilvēks neredz tikai sevi, bet arī apkārtējo vidi. Tomēr 25cos gados teikt, ka "manā laikā tā nebija" ir diezgan smieklīgi. Paši sevi atceramies skolas laikā, kā pārdzīvojām par lietām, kas bija svarīgi. Laiki mainās. Visam tagad piekabina mentālās saslimšanas un visi jaunieši pa lielam ietekmējas no sociālajiem tīkliem, nekā neparasta, vienkārši mūsu laikos tādu opciju nebija, paši centāmies tikt ar visu galā un ietekmējāmies no Avenes vai Sīrupa žurnāliem. Savas mentālas problēmas neapzinājāmies, jo vienkārši neviens nepievērsa tam uzmanību. Patiesībā pat priecājos, ka esam tikuši tik tālu, ka emocionālā veselība ir tik pat svarīga kā fiziskā. Pavisam nesen tieši kolēģis stāstija, ka vienam citam, gados ļoti jaunam kolēģim ir PTSD. Es reāli nezināju, kolēģi bieži par viņu iesmēja, jo brīžiem liekas, ka viņš vienkārši tups. Patiesībā tur apakšā cita problēma. Un tas uzreiz dod signālu, ka nav visi cilvēki zābaki šajā dzīvē. Vienkārši mēs katrs esam savādāks un tas ir ok.
30.03.2023 07:07 |

Reitings 89
Reģ: 17.03.2023
Manā laikā 8.klasē Laumu parkā audzētās šņabi.
30.03.2023 09:14 |

Reitings 1033
Reģ: 27.02.2022
Tas tāpēc, ka tos teļus neviens nenoliek pie vietas, ne vecāki ne ko aizrāda viņiem. Man personīgi ļoti riebjas tādi neaudzināti huligāni, ko redzu katru nedēļu uz ielām. Dažreiz gribas piejeiet klāt un pateikt kautko rupju. Viņi uz ielām kliedz, lamājas. Sper viens otram Ar kājām. Tos bērnus, kas ir vājāki, apceļ, un grūsta. Bija konktērts gadījums, kad man priekšā gāja bars ar kādiem 5 klasniekiem, kas spēra pa muguru ar kāju, puisim,tas puisis neko neteica pretī un viņam turpināja spert. Es redzēju to situācij no malas un piegāju klāt un pateicu, lai tas puisis beidz abižot to otru.

Un kad tu gāji skolā nebija šitā? Es nomainīju 2 skolas un visas bija huligāni. Tas bija 10 gadu atpakaļ vidusskolā kad mācījos bija puiši grupa kura gāja dauzīt pieturas, pirka narkotikas, stundu laikā dedzināja papīru ar šķiltavām, regulārai taisīja "strelkas/rubakus" skolas mežiņā, izsmēja tantiņas uz ielas. Un tas vēl bija normālākais, jo iepriekšējā lauku skolā zēni smērēja kakas uz sienām. Skolotāji, mammas, sociālie pedagogi neko izdarīt nevarēja. Mammas pat teica ka atņem telefonus, bet ko tu 15-16 gadīgam izdarīsi?Sauca policiju uz skolu un tur jau bija skaidrs kas ar laiku būs. Tā ir visas paaudzēs.
Bet kā jau katrai paaudzei tad arī mūsu patīk to visu novelt uz kaut ko. Izskatās ka tagad tas ir telefons un internets. Mana vecmamma teica ka mūsu paaudze ir tik neganta jo skatās televizoru pārāk daudz un par maz strādā. 😁
30.03.2023 09:17 |

Reitings 752
Reģ: 03.01.2023
Protams, ka tā ir. Man nav bērnu, bet cik dzirdu no apkārtējiem, bērni vairs neko nedrīkst darīt paši. Uz skolu viens pats iet nedrīskt (es gāju jau pirmajā klasē, kad iemācījos ceļu), no skolas viens pats nākt mājās nedrīkst, mājās viens pats palikt nedrīkst, ārā viens pats apkārt skraidīt nedrīkst, utt. Protams, ka ar tādu audzināšanu būs psiholoģiska atpalicība, salīdzinot ar iepriekšējām paaudzēm, jo tu neko nedrīksti darīt pats, viss ir ''pārāk bīstami'' un labāk pagaidīt mammu. Bērnam ilgi neveidojas nekāda patstāvības sajūta.
30.03.2023 09:18 |

10 gadi
Reitings 3182
Reģ: 29.01.2009
Tā ir. Uzskatu, ka sievietei jābūt sievišķīgai un vīrietim vīrišķīgam un tā arī jāizskatās. Protams, vienmēr būs kāds mīkstmiesis vai puiciska meitene, bet tad ir jābūt labai humora izjūtai un inteliģencei :D
30.03.2023 09:37 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits