Forelee @ 29.03.2023 23:58Man drīzāk tāds novērojums, ka daļa jaunu meiteņu, tiešām izskatās vecākas, bet neteiktu, ka lielākā daļa. Puiši jā, ja padomā liekas kalsni daudzi, un vēl tiem nereti stils jau vidusskolas vecumā ir meitenīgs, pat gejisks, un nu fui, manā laikā tomēr puikas pēc puikām izskatījās vairāk.
Par audzināšanu neiešu gari drukāt, bet viennozīmīgi neatbalstu, ka tikai ar mīlestību un ka ir tikai tiesības, un nedrīkst pat ne uzbļaut. Tad nav brīnums ka kautkādi extra jūtīgie un mīkstie izaug, kas raud pie katras mazākās dzīves likstas, vai trauma, ja pēkšņi kāds kautko ne tā.
Minelūše @ 29.03.2023 23:33Man reizēm šķiet, ka bērni kļūst arvien mazāki?Katru dienu eju garām skolai un kad noskatos uz mazajiem pirmklasniekiem, kuru somas tikpat lielas, cik paši, kaut kā šķiet, ka es un mani klasesbiedri tajā vecumā bijām augumā lielāki?
Vispār es domāju, ka vecāki mūsdienās piemirst, ka bērns ir ne tikai jāmīl, bet arī jāaudzina. Ar beznosacījumu mīlestību ir par maz, lai izaugtu kārtīgs, sabiedrībai derīgs cilvēks. Audzināšanai ir ļoti nepieciešama daļa stingrības. Bērnam jāmāca, kas ir labi un kas slikti, kas ir pareizi un kas nepareizi, ko drīkst un ko nedrīkst. Ja tas netiek izdarīts, tad izaug tādi teļi, kuri pīpē spaisu, lauž transporta pieturas un pa matuški lamā skolotājus.
Mušpapīrs @ 30.03.2023 02:25Domāju, ka redzam lockdown'u sekas. Bērniem/jauniešiem ilgu laiku bija ierobežotas socializēšanās iespējas.
Ar visām četrām piekrītu arī iepriekšminētajam par audzināšanu. Bija sanācis runāt ar vienu sociālo darbinieci, kas šausminājās par vienu ģimeni, kā tā var bērniem likt darīt (vai jāsaka piedalīties) lauku darbus. Pirms ko pārmetat viņai, netika minēti ne vārdi, ne dzīvesvieta, ne kā citādi nodota anonimitāte. Pēc viņas teorijas sanāk, ka mani vecāki visu ir darījuši pilnīgi pretēji ? noklausījos visu garo šausmināšano (arī par veselu sīkumu sarakstu). Mani nervi neizturēja un pateicu, ka mani vecāki esot darījuši tieši tāpat kā viņas stāstā minētie vecāki un tas nav nekas slikts. Bērni iemācās, ka daudzas lietas nav tik vienkāršas. Iemācās, ka jākustina pēcpuse, smadzenes vai abi, apgūst praktiskas lietas, kas vēlāk palīdz saprast skolas vielu daudz ātrāk un pats galvenais audzina raksturu un izprot, kurām rakstura īpašībām kādās situācijās ir priekšrocības un trūkumi. Vēl pateicu, ka esmu pateicīga saviem vecākiem par tādu iespēju, jo nevaru noskatīties uz saviem klasesbiedriem, kas mētājas kā tādas lupatiņas. Man likās, ka viņa mani ar skatienu iznīcinās ?
Vispār es nesaprotu, kā mūsdienās var izaudzināt bērnus par normāliem cilvēkiem, ja viss salauzīs viņu psihi
Beverly Hilza @ 30.03.2023 02:28
Tie mežoņi un huligāni bērni ir bijuši pirms covida jau sen un pēc nekas nav mainījies, manuprāt.
Lula @ 30.03.2023 00:08
Kā tev, personīgi, tie jūtīgie un nevīrišķīgi ģērbtie traucē?
YaeMiko @ 30.03.2023 04:12Vai tad tēmas autorei nebija ap 25-30 gadiem un nav par jaunu lai ceptu šādu diskusiju kura vairāk izklausās kā vecas omes "manos laikos tā nebija" tēmas?
Un man liekas ka cilvēki bāž savu degunu kur nevajag. Kad starpība kā sevšs bērns izskatās, cik tievs ir, ko domā, kādas mentālās problēmas ir utt. Tie ir sveši cilvēki tev gar to nav daļas. Uztraucies tikai par savu bērnu.
Smieklīgi jo paaudze pirms mums arī teica ka esam mežoņi un kādi "necilvēki" izaugsim. Laiki iet sabiedrība mains. Pielāgojies vai taisi šādas diskusijas.
Tas tāpēc, ka tos teļus neviens nenoliek pie vietas, ne vecāki ne ko aizrāda viņiem. Man personīgi ļoti riebjas tādi neaudzināti huligāni, ko redzu katru nedēļu uz ielām. Dažreiz gribas piejeiet klāt un pateikt kautko rupju. Viņi uz ielām kliedz, lamājas. Sper viens otram Ar kājām. Tos bērnus, kas ir vājāki, apceļ, un grūsta. Bija konktērts gadījums, kad man priekšā gāja bars ar kādiem 5 klasniekiem, kas spēra pa muguru ar kāju, puisim,tas puisis neko neteica pretī un viņam turpināja spert. Es redzēju to situācij no malas un piegāju klāt un pateicu, lai tas puisis beidz abižot to otru.