Rīga - pilsēta tikai mašīnām

Reitings 1318
Reģ: 11.01.2023
Sveiki!
Mani jau sen ir nogurdinājis un nokaitinājis, tas ka visur, kur tik iet, brauc mašīnas, izņemot parkus, mežus)
cilvēkam bez auto, kā gājējam ir problemātiksi un nekomfortabli pārveitoties pa ielām, jo gājējiem atvēlēta vieta pārsvarā nav, izņemot celiņus, kur ir maza vieta, lai pārveitoties. Nonācu līdz sledzienam, ka visa Rīga pārsvarā ir domāta, tiem kas izvēlas parvietoties ar auto nevis kājām.Braucot ar velo arī problemātiski dēļ auto.
Nonācu pie slēdziena, ka paliks ar vien trakāk. Un nolēmu, to ka nākotnē vēlos pārvakties arpuss Rīgas.
Vai jums neliekas, ka mašīnu paliek ar vien vairāk?
Tiem, kas nepārvietojas ikdienā ar auto, kā jums liekas situācija Rīgā ar mašīnām? Jums tas apmierina un netraucē?
>jeb jūs to esat pieņēmuši, kā faktu un viss?
Varbūt, kāds domā līdzīgi,kam nav auto un arī ir noguris mūždien no auto uz ielām? 👍Zinu kā nākotnē tiešām nedzīvošu Rīgā.
29.03.2023 18:21 |

Reitings 313
Reģ: 24.09.2015
Ikdienā pārvietojos ar auto, velo un kājām. Ja jābrauc uz centru, tad izmantoju sabiedrisko- jo zinu, ka nebūs, kur nolikt auto. Tāpēc nē, nedomāju, ka Rīga ir domāta tikai autovadītājiem. Uz darbu braucu ar velo- puse no maršruta ir veloceliņš, tālāk parastais gājēju celiņš, kur reti ir kāds cilvēks. Ir jāpiebremzē kādās šaurākās vietās, bet nepiedalos jau sacensībās. Vietām kaitina augstās apmalītes. Kā kājāmgājēju mani nekas netraucē, ne man kāds skrien virsū, ne brauc virsū pie zaļā uz gājēju pārējas.
14.07.2023 09:10 |

Reitings 3728
Reģ: 11.04.2023
Tieši otrādi, tik pieejams sabiedriskais transports nav nekur Latvijā, kursē gandrīz 24/7. Tāpat daudz alternatīvu sākot no skrejriteņiem līdz takšiem.
Ar savu auto Rīgā tikai uztraukumi, kur viņu glabāt pa nakti, sastrēgumi, avārijas situācijas, autostāvvietu trūkums un citas problēmas.
14.07.2023 10:24 |

Reitings 1356
Reģ: 27.05.2023
Man personīgi kā tikai gājējai ne reizi nav bijušas problēmas ar mašīnām. Ar velosipēdistiem gan. Šīs vasaras sākumā man vien veseli trīs ir nobraukuši centimetru gan degungalu, viens no tiem uzbrauca uz kājas. Un es jau tā esmu ļoooti uzmanīga uz ietves un vienmēr skatos uz visām pusēm un pat uz aizmuguri, kad mainu iešanas trajektoriju.
Lielākā daļa problēmu ar velosipēdistiem sākas pie luksoforiem. Vienreiz patrāpījos pa vidu kādiem 8 velosipēdistiem un viņu velosipēdiem pie gājēju pārejas gaidot zaļo gaismu. Un pretī arī kādi 6-7 velosipēdisti. Zaļais iedegās un ejam pāri. Tie kas man brauc labajā malā, vēlējās doties diognālē pa kreisi, un otrādāk. Un mēs tur pāris gājēji pa vidu. Neviens no sava velosipēda nenokāpa. Visi kaut kur stūrē viens otram virsū. Murgs.
Bet ar mašīnām, pilnīgi nekādu problēmu. Viņiem sava vieta kur braukt, man sava vieta kur iet.
14.07.2023 12:52 |

Patīk
Reitings 11059
Reģ: 01.10.2016
Malibu Steisija @ 14.07.2023 12:52
Man personīgi kā tikai gājējai ne reizi nav bijušas problēmas ar mašīnām. Ar velosipēdistiem gan. Šīs vasaras sākumā man vien veseli trīs ir nobraukuši centimetru gan degungalu, viens no tiem uzbrauca uz kājas. Un es jau tā esmu ļoooti uzmanīga uz ietves un vienmēr skatos uz visām pusēm un pat uz aizmuguri, kad mainu iešanas trajektoriju.
Lielākā daļa problēmu ar velosipēdistiem sākas pie luksoforiem. Vienreiz patrāpījos pa vidu kādiem 8 velosipēdistiem un viņu velosipēdiem pie gājēju pārejas gaidot zaļo gaismu. Un pretī arī kādi 6-7 velosipēdisti. Zaļais iedegās un ejam pāri. Tie kas man brauc labajā malā, vēlējās doties diognālē pa kreisi, un otrādāk. Un mēs tur pāris gājēji pa vidu. Neviens no sava velosipēda nenokāpa. Visi kaut kur stūrē viens otram virsū. Murgs.
Bet ar mašīnām, pilnīgi nekādu problēmu. Viņiem sava vieta kur braukt, man sava vieta kur iet.

Interesanti, man nekad ar velosipēdistiem nav bijušas problēmas, bet auto gan bieži krustojumā nostājas uz pārejas, tad vēl pagreizienā kādas 3 reizes autovadītājs ir gandrīz uzbraucis virsū, kamēr šķērsoju ielu, jo vienkārši neuzmanījās.
Tomēr, man šķiet, ka katrs satiksmes dalībniens, arī gājēji rada problēmas. Un ar riteņbraucējiem būs mazāk problēmu tiklīdz kā satiksme būs sakārtotāka.
14.07.2023 13:01 |

Reitings 405
Reģ: 14.06.2023
Vai neesi domājusi, ka tev ir pārāk saasināta uztvere? Šeit saki, ka mašīnas ļoti traucē, citā diskusijā tev ļoti traucē prostitūtas.
___
Man netraucē auto, velosipēdi, skrejriteņi. Ja nu vienīgi tiešām brauc virsū. Taču tas negadās bieži, jo īpaši no autovadītāju puses, ja jāsalīdzina, tad šajā ziņā vairāk traucējoši šķiet riteņbraucēji. Pati pārvietojos ar kājām, auto, skrejriteni, izturos pieklājīgi pret citiem. Izmantoju taksi, reti sabiedrisko, bet sabiedriskais nepatīk, jo nenāk pēc sarakstiem, nepatīkami ož un kontingents utt.
14.07.2023 13:16 |

Reitings 405
Motherofdragons @ 30.03.2023 17:12
Pagriežoties pa labi vai pa kreisi arī jālaiž gājēji.
Par braukšanas "kultūru" Rīgā vispār var taisīt atsevišķu diskusiju. Kaut kad sen tāda jau bija, un daudzi to nosauca par "dinamisku braukšanu" un ja tu nebrauc "dinamiski" tu esi lohs ? bet fakts, ka ciemiņi no citām Eiropas pilsētām, kad atbrauc uz Rīgu, ir šokā. Pat no Latvijas mazpilsētām daudzi baidās braukt pa Rīgu. Ne tikai bedru un tramvaju dēļ ?

No kuras valsts ir šokā? Daudzās valstīs auto braukšanas kultūra ir zemākā līmenī, brauc kā un kur pagadās. Kaut vai Spānijā.
14.07.2023 13:27 |

Reitings 274
Reģ: 13.01.2023
Ja Rīgā būtu sakārtots sabiedriskais transports, tad arī nebūtu tik daudz mašīnas. Piemēram, man lai aizbrauktu uz darbu ir jābrauc ar 2 transportiem, kas man laikā ziņā ir 1.5h, bet ar auto tas ir 20-30min.laiks man ir svarīgāks par ietaupījumu.
14.07.2023 13:29 |

Reitings 405
Beverly Hilza @ 30.03.2023 00:06

Piekrītu, mani arī kaitina, ka ejot no veikala piemēram., visos stūros pie mājas stāv mašīnas noparkotas pilnīgi, visur tā kā man kā garamgājējam ir jaiet apkārt mašīnai vai jaizspraucas par mazu veitu lai tiktu garām. Es negribu ciest neertības dēļ citu mašīnām. Es ceru, kā nākotnē visiem būs jāmaksā par stāvietu pie mājas.

Varbūt tev ir ļoti liels svars? Rīgā pārsvarā visur ir plašas ietves, šāda situācija varētu būt tikai tur, kur nemaz gājējiem nav paredzēts iet, vai kādās mazās ieliņās.
Tu jautāji citā komentārā - kur ir ērti pastaigāties Rīgā? Manuprāt, praktiski visur. Bet, ja es sāktu stāstīt, kuras vietas man patīk, tev noteikti atrastos uz to komentārs, ka ietve par šauru vai kas cits.
Es domāju, ka problēma ir tavā uztverē pret dzīvi un dažādiem jautājumiem, ne tikai šo.
14.07.2023 13:33 |

Reitings 1356
Lula @ 14.07.2023 13:01

Interesanti, man nekad ar velosipēdistiem nav bijušas problēmas, bet auto gan bieži krustojumā nostājas uz pārejas, tad vēl pagreizienā kādas 3 reizes autovadītājs ir gandrīz uzbraucis virsū, kamēr šķērsoju ielu, jo vienkārši neuzmanījās.
Tomēr, man šķiet, ka katrs satiksmes dalībniens, arī gājēji rada problēmas. Un ar riteņbraucējiem būs mazāk problēmu tiklīdz kā satiksme būs sakārtotāka.

Visi rada problēmas, tur jau tā lieta. Braucot mašīnā arī bieži redzu, ka gājējiem galva ir mākoņos. Citi skrien pāri brauktuvei, kaut kur random vietās. Atstarotāju nevienam nav, tad kad vajag. Ir tantes, kas skrien zem riteņiem, beigusies jau zaļā gaisma gājēju pārejai, sācies sarkanais, mašīnas uzsāk kustību un viena tante izdomā skriet pāri... Daudzi riteņbraucēji brauc pa gājēju trotuāru, kaut gan blakus ir veloceliņš!!! Speciāli uztaisīts, bet nē, brauc pa trotuāru. Par skūteristiem vispār negribas domāt, brauc pa diviem uz viena skūtera un domā, ka viņiem pieder ietve.
Tur kur ir daudz cilvēku tur ir daudz problēmu. Visvairāk cilvēku ikdienā ir tieši uz ceļiem.
Es tiešām cenšos būt super uzmanīga un pieklājīga uz ietves, eju pa vienu maliņu, vienmēr skatos uz visām pusēm pat tad kad ''pārkārtojos'' uz ietves otru malu, ja nu gadījumā aiz manis velosipēds brauc un es pa priekšu tieši virsū uzskrienu. Bet personīgi, man tiešām lielāka trauma būtu no velosipēdiem nekā no mašīnām. Pēc dažiem velosipēdiem, kad uzbrauc virsū, ir sajūta, ka ne tikai jāskatās pa labi, pa kreisi un atpakaļ, bet pat uz augšu.
14.07.2023 13:35 |

Reitings 405
lexxie @ 29.03.2023 23:09
Tas komentārs par bezietvju ceļiem atgādina nesen redzēto sižetu par Berģiem/Baltezeru. Nu to neskaitītu pie Rīgas.
Ja gribētu mierīgu bezmašīnu dzīvi, tad parasti nedzīvo galvaspilsētā, bet izvēlas mazpilsētu vai laukus. Galvaspilsētas ir ar intensīvu satiksmi. Tā jau uzņēmumi pilsētas centrā veras ciet, jo cilvēki izvēlas aizbraukt uz lielveikalu un iegādāties visu vienuviet, nevis meklēt pa kvartāliem laimīgo stāvvietu.

+ Par to, ka, ja neapmierina, var dzīvot citur.
Man arī liekas nesaprotami tie cilvēki, kuri dzīvo centrā, un sūdzas par skaļajiem bāriem vai koncertiem, pašlaik daudz dzirdēts. Tas ir galvaspilsētas centrs un ir 2-3 siltie mēneši, kad cilvēki labprāt sēž terasē un apmeklē festivālus. Ja vēlas dzīvot klusumā un izolētībā, var braukt dzīvot citur.
14.07.2023 13:36 |

Reitings 1356
Uvavy @ 14.07.2023 13:36

Man arī liekas nesaprotami tie cilvēki, kuri dzīvo centrā, un sūdzas par skaļajiem bāriem vai koncertiem, pašlaik daudz dzirdēts. Tas ir galvaspilsētas centrs un ir 2-3 siltie mēneši, kad cilvēki labprāt sēž terasē un apmeklē festivālus. Ja vēlas dzīvot klusumā un izolētībā, var braukt dzīvot citur.

O jā. Tas ir līdzīgi kā vainot laikapstākļus.
Cilvēkam jādzīvo, tur kur viņam patīk. Bet ja esi izvēlējies kaut kur dzīvot vienā vietā un nepatīk, nu vismaz nečīksti. Dzīvesvieta ir lieta ko ir iespējams izvēlēties. Nav uz pasaules tikai viena Rīgas iela, kur dzīvot.
14.07.2023 13:43 |

Reitings 1318
Vai neesi domājusi, ka tev ir pārāk saasināta uztvere? Šeit saki, ka mašīnas ļoti traucē, citā diskusijā tev ļoti traucē prostitū

Es pati zinu, kas man ir vai nav. Ar uztveri te nav nekāda sakara.😃Es neesmu apgalvoju, ka man traucē prost... To tu pati tagad secināji, ka traucē, man nepatīk, nevis traucē. Vari domāt, ko gribi, mani tavs viedoklis nesatrauc! 😃Negatīvs veidoklis nav vienadības zīme ar "traucē".
Vai neesi domājusi, ka tavs veidoklis ir pārāk labvelīgs priekš onlyfan biznesa? Tik labvelīgs un atvērts, ka saprotams, ka pati darbojies tajā. Tādēļ aizstāvi visus šitos lētos pakalpojumus. Varbūt tev no ģimenes kāds darbojas onlyfan un rāda tev piemēru?l
Tava domāšana ir tik atvērta degradācijai, ka nav vairs jēgas tev neko teikt. Jo degradācijas rezultāts ir redzams jau pēc taviem komentāriem. Lai Tev jauks vakars. 😘
14.07.2023 20:12 |

Reitings 12040
Reģ: 05.03.2020
Es savukārt kā velobraucēja esmu apdalīta. Uz ietvēm gājēji, kuriem priekšroka (piemēram, ja šaura ietve, ir bijis, ka pazvanu ar zvaniņu, lai palaiž, bet vecis sāk bļaut, lai lasos uz lielā ceļa vai vienkārši sieviete parādīja ar pirkstu uz ceļa, nelaižot.. lai gan es vienmēr pasaku paldies, ja gājēji palaiž garām). Uz lielajiem ceļiem ar mašīnām kopā arī grūti braukt, pirmkārt ātrums nav tas, sanāk aizkavēt mašīnas šaurās ielās nu un vispār tas ir bīstami, bail braukt. Dažās vietās, kur ir veloceliņi, gājēji tāpat atļaujās iet pa tiem, nedalot puses. Krč man šķiet velobraucēji ir paši apdalītākie uz ceļa, nekur viņiem īsti nav priekšroka, bet velo infrastruktūra ir, maigi sakot, bēdīga.
14.07.2023 20:17 |

Reitings 1318
Tieši otrādi, tik pieejams sabiedriskais transports nav nekur Latvijā, kursē gandrīz 24/7.

Šito parasti apgalvo laucinieki, cik Rīga ideāla un parocīga. Padzīvo šeit visu mūžu, tad domāsi savādāk. Redzēsi tikai mīnusus nevis plusus.
14.07.2023 20:18 |

Reitings 1318
Ja vēlas dzīvot klusumā un izolētībā, var braukt dzīvot citur.

Tie kam pieder dzīvoklis /māja Rīgā, un darbs ir tur, kas nav attālināts, tas nav tik vienkārşi.
Vienkāršāk ir tiem kas īrē, nevis kam pieder.
14.07.2023 20:25 |

Reitings 1318
Malibu Steisija @ 14.07.2023 13:43

O jā. Tas ir līdzīgi kā vainot laikapstākļus.
Cilvēkam jādzīvo, tur kur viņam patīk. Bet ja esi izvēlējies kaut kur dzīvot vienā vietā un nepatīk, nu vismaz nečīksti. Dzīvesvieta ir lieta ko ir iespējams izvēlēties. Nav uz pasaules tikai viena Rīgas iela, kur dzīvot.

Es neizvēlējos vietu kur piedzimt. Neesmu vainīga, ka piedzimu Rīgā, nevis Cēsīs, laukos. Kā arī neesmu atbildīga, ka mani vecāki izlēma dzīvot Rīgā ar mani līdz pilngadībai nevis citur.
14.07.2023 20:29 |

Reitings 327
Reģ: 15.08.2022
Kā gājējam man īsti nav, kur piekasīties pie satiskmes Rīgā, un ar velo pa turieni neesmu braukusi, tāpēc grūti teikt. Taču kopš noliku tiesības, #VissSlikti. Braukšana savā auto man vairāk dod trauksmi, nevis komfortu, kā tam pēc idejas vajadzētu būt 😀 Un pēc tam vēl galvassāpes sagādā stāvvietas meklējumi.
14.07.2023 21:24 |

Reitings 1318
Uvavy @ 14.07.2023 13:33

Varbūt tev ir ļoti liels svars? Rīgā pārsvarā visur ir plašas ietves, šāda situācija varētu būt tikai tur, kur nemaz gājējiem nav paredzēts iet, vai kādās mazās ieliņās.
Tu jautāji citā komentārā - kur ir ērti pastaigāties Rīgā? Manuprāt, praktiski visur. Bet, ja es sāktu stāstīt, kuras vietas man patīk, tev noteikti atrastos uz to komentārs, ka ietve par šauru vai kas cits.
Es domāju, ka problēma ir tavā uztverē pret dzīvi un dažādiem jautājumiem, ne tikai šo.

Varbūt tev ir ļoti liels svars?

Vēl kautkko st**bāku, nevarēji izdomāt? 😂 Kāds sakars auto ar lieko svaru? Ja domāji, mani aizvainot,tad tev nesanāca! 😃
Runājot par ietvēm, tad daudz, kur tās ir tik šauras, ka pietiek tikai vienam cilvēkam iet taisnā virzienā, nerunājot par to ka kāds vel brauc pretī, vai nāk
Tad vienam jaiet ir zālē jeb peļķē, dublļos jeb žogā iekšā.un parasti nā pretī leilais jauniešu bars, pa visu ielu, kuri uzskata, ka citiem uz vietas ceļu nevajag, nu tad es eju viņiem priekša un sitos gar plecu, ja savādā nesaprot,ka jādod ceļs ari citiem nevis tikai viņu izlutinātajām pakaļām.domāju šo situāciju pazīst daudzi, kur viens vai daži kuiļi uzskata, ka viss ceļs pieder tikai viņiem. Ja es agrāk gāju malā zālē lai kungi varētu iet, tad tagad eju viņiem virsū.
14.07.2023 21:34 |

Reitings 405
Es neesmu sastapusies ar daudzām tādām šaurām ietvēm Rīgā un pēc atbildēm uz to tavu komentāru varēja saprast, ka arī citās nē, tāpēc centos uzminēt, kas par vainu, ka tev ietves ir šauras, bet citām - nav. Protams, noteikti ir kādas tādas vietas, bet nejau vairumā, lai to uzsvērtu. Iespējams, neesi bijusi mazākās pilsētās, piemēram, Kuldīga, kur tās ietves un ielas patiešām var nosaukt par šaurām (vismaz man kā tūristam no Rīgas ( :D ) Kuldīgā tā šķita, ikdienā neuzturos).
Labi, ka veic atsauces uz savu vecumu, pieminot vecāku mājas utt., jo pieauguši cilvēki paši lemj par savu dzīvesvietu, ja ir mantojumā, var izīrēt vai pārdot utt. Tad vismaz skaidrs, ka tavi komentāri šajās un citās diskusijās ir no jaunības maksimālisma, nevis stulbuma. Ja tev būtu kādi 25 gadi, es teiktu, ka jāsāk uztraukties, ja tik nepatīkama komunikācija no tavas puses turpinās.
Kaut gan, no otras puses skatoties, tad ir nesaprotami tavi lielie aizspriedumi pret daudzām lietām, kas jauniešiem pārsvarā šķiet normālas.
14.07.2023 23:03 |

Reitings 11
Reģ: 13.07.2023
Uvavy @ 14.07.2023 13:36

Kāpēc naktī būtu jāsēž terasē?
15.07.2023 00:36 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits