Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Programmēšanas sākumi

Reitings 12
Reģ: 04.06.2022
Čau, čau!
Nāku pie IT spečukiem pēc padomiem. Ir interese par kodēšanu, precīzākot, WEB Dev un front-end. Kur vislabāk mācīties? Iet studēt augstskolā IT? Ņemt kursus? Pašmācībā?
Esmu apmulsusi. It kā katram ir savi plusi un mīnusi, bet es labprāt uzklausītu kāda programmētāja pieredzi un ieteikumus, jo minu, ka labāk spēs ieteikt, kā šo tēmu labāk apgūt. Ir pamati, bet ne pietiekami, lai ietu un strādātu kaut kur par junior dev.
Skatījos codelex, bet tas man gluži neder, jo man ir darbs un nevaru tā pamest darbu un mācīties tos visus mēnešus nonstopā, jo nav tik lieli iekrājumi, lai segtu dzīvošanu/pārtiku/utt.
Lūdzu, bez nosodījumiem, jo zinu, ka dažam labam patīk tā darīt. ;D
Paldies :)
18.03.2023 16:26 |

Reitings 156
Reģ: 02.03.2022
Draugs mācās codelex, un tur jau neņēma uzreiz. Sākumā bija ievadkurss. Un tad intervija. Viņu nepaņēma sākumā! Un tad viņš otrreiz sarunāja to interviju un tad paņēma.
Labāk jau mācīties kursos vai augstskolā, jo tad būs kāds ,kas uzrauga visu to mācību procesu.
18.03.2023 17:21 |

Reitings 752
Reģ: 03.01.2023
Vislabākais ir pašmācība. Ar to domājot online video materiālus un kādu vienu grāmatu (teiksim, par javaScriptu, ja gribi ar to strādāt). Noteikti ne augstskola, jo īpaši ja interesē frontends.
Vari apsvērt nolikt kādu starptautisku sertifikātu, piemēram, iegūglējot atradu šādu iesācējiem frontendistiem https://www.w3schools.com/js/js_exam.asp Tas būs daudz labāk nekā iziet kādu kursu, kādi Latvijā ir kaudzēm (un maksā līdz pat tūkstotim, ja ne jau vēl vairāk ar inflāciju), bet jēgas no viņiem nekādas. Tieši tas pats, ko pat youtubē vari atrast par brīvu.
Vispār bez sertifikātiem arī var mierīgi iztikt, bet tas tevi piespiestu iemācīties vairāk, strukturētāk, un arī pašai dotu vairāk (pamatotas) pārliecības, ka esi gatava sākt strādāt.
Galvenais ir taisīt pašai savus projektus (ne no tutoriāļiem), dažādus, un to darot arī iemācīsies visvairāk. Liec tos gitā, beigās uztaisi portfolio un gatavs. Prakse ir pāri visam.
18.03.2023 18:15 |

Reitings 12
Reģ: 04.06.2022
LoveLife00 @ 18.03.2023 17:21
Draugs mācās codelex, un tur jau neņēma uzreiz. Sākumā bija ievadkurss. Un tad intervija. Viņu nepaņēma sākumā! Un tad viņš otrreiz sarunāja to interviju un tad paņēma.
Labāk jau mācīties kursos vai augstskolā, jo tad būs kāds ,kas uzrauga visu to mācību procesu.

Kā viņam iet ar codelex kursiem? Ir labi un var iemācīties?
greece @ 18.03.2023 18:15
Vislabākais ir pašmācība. Ar to domājot online video materiālus un kādu vienu grāmatu (teiksim, par javaScriptu, ja gribi ar to strādāt). Noteikti ne augstskola, jo īpaši ja interesē frontends.
Vari apsvērt nolikt kādu starptautisku sertifikātu, piemēram, iegūglējot atradu šādu iesācējiem frontendistiem https://www.w3schools.com/js/js_exam.asp Tas būs daudz labāk nekā iziet kādu kursu, kādi Latvijā ir kaudzēm (un maksā līdz pat tūkstotim, ja ne jau vēl vairāk ar inflāciju), bet jēgas no viņiem nekādas. Tieši tas pats, ko pat youtubē vari atrast par brīvu.
Vispār bez sertifikātiem arī var mierīgi iztikt, bet tas tevi piespiestu iemācīties vairāk, strukturētāk, un arī pašai dotu vairāk (pamatotas) pārliecības, ka esi gatava sākt strādāt.
Galvenais ir taisīt pašai savus projektus (ne no tutoriāļiem), dažādus, un to darot arī iemācīsies visvairāk. Liec tos gitā, beigās uztaisi portfolio un gatavs. Prakse ir pāri visam.

Jā, par šo arī biju domājusi, interesēja tik ieteikumi. Pamēģināšu pašmācībā, jo tas pagaidām ir labākais variants, kā savienot darbu ar šo.
19.03.2023 19:57 |

Reitings 14
Reģ: 31.01.2023
Paskaties, vai macibaspieaugusajiem.lv nepiedāvās kādus kursus, kad tiks atvērta pieteikšanās (orientējoši kaut kad aprīlī).
Es šādi apguvu mySQL un WEB pamatus, pasniedza RTU, beigās dabūju sertifikātus. Samaksāju tikai 10% no pilnā kursa cenas, jo tas ir ES projekts, var mācīties divas reizes.
19.03.2023 20:41 |

Reitings 14
Reģ: 31.01.2023
Vēl var uzmest aci šiem piedāvājumiem, tiek piedāvāti tiešām sakarīgi kursiņi (ja atbilstat kādai kategorijai):
https://www.nva.gov.lv/lv/bezdarba-riskam-paklauto-personu-apmaciba-muzizglitiba
19.03.2023 20:48 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits