Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Jaunas brilles redzes korekcijai

Reitings 970
Reģ: 25.11.2022
Sveikas! Vēršos pēc Jūsu viedokļa un pieredzes. Biju uz redzes pārbaudi “Metropolē”. Nebiju bijusi diezgan ilgi - gadus 3. Jā, zinu, slikti un neapdomīgi, bet kaut kā atliku vislaik, un tā sanāca. Esmu patstāvīga kontaktlēcu lietotāja visu šo laiku, brilles nevalkāju, jo likās, ka nekas man nepiestāv, un tas ir traucēklis. Nolēmu, ka brilles tomēr man vajag, jo pēc ilgstošas kontaktlēcu lietošanas acis nogurst, arī “ātrajos brīžos”, kad nepieciešams brilles būtu labāks variants. Tātad brilles neesmu vilkusi gadus 5 noteikti. Visus šos 3 kontaktlēcu gadus staigāju ar stiprumu -4 abām acīm. Redzes pārbaudē izrakstīja briļļu recepti ar -3,5 vienai un -3,25 otrai acij, kontaktlēcām ar -3 un -3,25. Pasūtīju brilles, visu norādīju kā receptē, bet šķiet, ka es līdz galam neredzu. Ar -4 redzēju ideāli, lai gan tās bija kontaktlēcas, bet ar tagadējo briļļu stiprumu švakāk un acis ātri nogurst, sāk migloties. Šķiet arī dīvaini, ka redze tik pēkšņi it kā uzlabojusies. Jā, mani brīdināja par to, ka tā var būt, ka būs grūti pierast pie brillēm, ja tās nav velkātas vairākus gadus, un ka tas nav kā vilkt kontaktlēcas, bet nu jau iet 4 diena, un nekas nemainās. Redzēt es redzu, bet miglaināk un acis nogurst, tad ik pa laikam nomainu brilles uz kontaktlēcām un otrādāk. Kāda ir Jūsu pieredze ar brillēm? Vai tā adaptēšanās var būt tik ilga? Varbūt vērsties pie cita speciālista uz redzes pārbaudi? Ar briļļu ražotāju sazinājos, tur viss ir kā vajag, pēc receptes izdarīts.
18.03.2023 12:20 |

Reitings 4182
Reģ: 01.03.2022
Jā, pie brillēm ir jāpierod.
Nepaniko, panēsā pa mājām ilgāku laika posmu, lai acis var adoptēties pie rāmja un stikliem.
Ja pēc pāris nedēļām, pēc regulāras briļļu nēsāšanas, joprojām liksies, ka neredzi kārtīgi, tad gan jāiet vēlreiz, lai pārbauda acis vai brilles, kļūdas notiek.
18.03.2023 12:56 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits