Jupiter @ 08.03.2023 15:52Man šie "jūtīgie" izklausās pēc vnk normāliem cilvēkiem, es nesapratu, kur ši diagnoze rodas un priekš kam. Tieši tie, kas NAV "jūtīgie" pārsvarā ir tie, kas nav normāli. Visa šī diskusija izklausās pēc "pick me" "not-like-other-girls" diskusijas.
Beverly Hilza @ 08.03.2023 16:04
Pilnīgi visiem cilvēkiem piemīt jūtigums, bet atšķirība ir tajā faktorā, ka ir konkrēta daļa ar cilvēkiem, kuriem tas ir izteikti paaugstināts kopš piedzimšanas. Tas nav iegūts dzīves laikā.
Tātad lielāks nekā pārējiem, lidz ar to tas izpaužas gan emocionāli gan fiziski spēcīgāk nekā citiem. Iesaku palasīt informāciju internetā.
Katram cilvekam ir savādāka sapratne par lietām, un tas ir normāli.
Neviens neapgalvo, ka jūtīgāki cilvēki nav normāli.
Ļoti jūtigs cilvēks nav diagnoze! Un to nav jaarstē.
Ja tas traucē ar to ir jāmācas sadzīvot jeb mainīt savu attieksmi! ?
Iespējams Izklausās tāpec, ka nav pateiza izpratne par šo cilvēku tipu.
Jupiter @ 08.03.2023 16:13
Kādu tieši speciālu attieksmi no citiem un/vai īpašu sapratni Tu gribi? Ko piekarināt birku sev "ĪPAŠI jūtīgs" un lai tev staigā apkārt uz pirkstgaliem? Ja kāds Tevi nepanes, tad ar Tevi nekomunicē un tad Tu to vnk nogrūd uz savu "diagnozi"? What's the end game here?
Jupiter @ 08.03.2023 15:52Man šie "jūtīgie" izklausās pēc vnk normāliem cilvēkiem, es nesapratu, kur ši diagnoze rodas un priekš kam. Tieši tie, kas NAV "jūtīgie" pārsvarā ir tie, kas nav normāli. Visa šī diskusija izklausās pēc "pick me" "not-like-other-girls" diskusijas.
principā šajā diskusijā Tu esi parunājusi pati ar sevi😂Beverly Hilza @ 08.03.2023 16:44
Daudz kas var izklausīties. Man arī izklausas, ka raksta viena īpaši neapmierināta kundze. ?
debestinaa @ 08.03.2023 17:05principā šajā diskusijā Tu esi parunājusi pati ar sevi?
Beverly Hilza @ 08.03.2023 16:04
Pilnīgi visiem cilvēkiem piemīt jūtigums, bet atšķirība ir tajā faktorā, ka ir konkrēta daļa ar cilvēkiem, kuriem tas ir izteikti paaugstināts kopš piedzimšanas. Tas nav iegūts dzīves laikā.
Tātad lielāks nekā pārējiem, lidz ar to tas izpaužas gan emocionāli gan fiziski spēcīgāk nekā citiem. Iesaku palasīt informāciju internetā.
Katram cilvekam ir savādāka sapratne par lietām, un tas ir normāli.
Neviens neapgalvo, ka jūtīgāki cilvēki nav normāli.
Ļoti jūtigs cilvēks nav diagnoze! Un to nav jaarstē.
Ja tas traucē ar to ir jāmācas sadzīvot jeb mainīt savu attieksmi! ?
Iespējams Izklausās tāpec, ka nav pareiza izpratne par šo cilvēku tipu.
Altra @ 09.03.2023 00:10Arī esmu no jutīgajam personām. Daudz,kas sakrīt ar iepriekš rakstīto,bet ne viss. Personīgi man ļoti nepatik masu pasākumi. Riebjas lielveikali,kas ir pilni ar cilvēkiem. Esmu ļoti jutīga pret smaržām,arī skalu mūziku,skaļām balsīm. Bet tur ir ļoti dažādas nianses. Ne pret visam smaržām ir alerģija,ne pret visu skalu mūziku ir nepatika utt. Loti patik celot un celojumos jutos loti labi,ari parvietojoties ar sabiedrisko transportu. Koncentrejos uz pozitivo,ko man dod celojums nevis negativo,ka apkart ir daudz cilveku un ne visi man ir patikami un atbilstoši smaržo. Piemēram Rīga mani tracina,bet Roma ne. Tur jutos ka zivs ūdeni. Ļoti laba enerģētika tajā pilsēta,pat ja tā ir ļoti liela. Ļoti labi jutu cilvēkus. Jūtu,kad melo. Jūtu,kāds tiem ir noskaņojums. Ar daudziem cilvēkiem izvairos komunicēt,jo enerģētiski mani nomāc-izsūc enerģiju. Arī man nekad nav patikušas lielas pārmaiņas un nav viegli iedzīvoties jauna vide,bet vairākkārt ir nācies to darīt un ar laiku paliek vieglāk. Arī šobrīd,pēc pašas gribas,mainu dzivesvietu 200km attāluma no iepriekšējās. Bija nepieciešamas pārmaiņas. Tas mani vairs nebiedē ka agrāk.
Rīga mani smacē,bet Roma ne. Kāpēc? Uz baseinu peldēt eju bieži,bet stundas, kad ir vismazāk cilvēku. Tas gan vairak ir del tā,ka esmu ar peldēšanu nodarbojusies daudz gadus un ļoti nopietni. Cilvēku pilna celiņa nav iespējams normāli peldēt,ja visi nepeld līdzīga tempa. Tas mani besi vairāk nekā cilvēku skaits tajā. Pirms gadiem 7-8 sajutu vegetativas distonijas simptomus lielveikala. Vairākkārt. Tiku gala pati. Nepārtraukti sevi izaicinu un izeju no komforta zonas. Piemēram,ceļoju viena. Mans jutigums nekur nepazudīs,bet viss ir galva. Un es mācos sevi pareizi noskaņot un tas ļoti palīdz. Varu distancēties no sev nepatīkamam lietām,un gandrīz tas neievērot,nejust.Beverly Hilza @ 09.03.2023 00:46
Jūtigai personai apkārtējie cilvēki ir liels kairinājums, kas noverš uzmanību baudīt, relaksēties, atpūsties. Piemēram vienkārša pastaiga parkā saulainā brīvdienā var būt izaicinājums šadam cilvēkam, jo viņs nespej atbrīvoties un atslābt, jo apkārt ir daudz cilvēku kas trokšņo, skrien vai brauc ar riteni utt.
Tāpec šie cilvēki izvairās no publiskām vietām - baseins, izklaides centri utt. Pec iespējas mazāk apmeklē iepirkšanās centrus.
Troksnis neļauj baudīt apkārtni, piemēram rejoši suņi ik uz stūra izraisa diskomfortu. Tādā ziņā Rīga nav labākā vieta kur dzīvot jūtigam cilvēkam.☹ Šis viss var kaitināt mazāk jūtīgu cilvēku, bet mums tas izpaužas daudz reiz spēcīgāk.
Un būs cilvēki, kas apgalvos, ka pie trokšņiem pierod un viss, bet tie trokšņi joprojām ir nepatīkami.
greece @ 09.03.2023 14:40Es lasot vairāk sliecos piekrist Jupiter :D Vai tad sabiedrības vairākumam patīk, ka lielveikali ir pilni ar cilvēkiem, ielās uz katra stūra rej suņi un berzties vienam gar otru masu pasākumos? Pajautā 100 cilvēkiem un 99 pateiks - nē, man tas nepatīk. Lmao. Nevarēt aiziet uz parku, jo tur kāds brauc ar riteni, jau ir patoloģiski.
iiieviiite @ 09.03.2023 14:49
varbūt tas izskaidrotu, kādēļ es biju ļoti, ļoti nemierīgs mazulis (brāļi, māsas ļoti mierīgi bērni). visu laiku raudāju, bļāvu, pa rokām. beigās visi padevās un mani pat nesa pie visādām babuļām un dziedniecēm, lai nomierina ?
Jupiter @ 08.03.2023 16:13
Kādu tieši speciālu attieksmi no citiem un/vai īpašu sapratni Tu gribi? Ko piekarināt birku sev "ĪPAŠI jūtīgs" un lai tev staigā apkārt uz pirkstgaliem? Ja kāds Tevi nepanes, tad ar Tevi nekomunicē un tad Tu to vnk nogrūd uz savu "diagnozi"? What's the end game here?
greece @ 09.03.2023 14:40Es lasot vairāk sliecos piekrist Jupiter :D Vai tad sabiedrības vairākumam patīk, ka lielveikali ir pilni ar cilvēkiem, ielās uz katra stūra rej suņi un berzties vienam gar otru masu pasākumos? Pajautā 100 cilvēkiem un 99 pateiks - nē, man tas nepatīk. Lmao. Nevarēt aiziet uz parku, jo tur kāds brauc ar riteni, jau ir patoloģiski.
Nepatikt ir viens, bet pastiprināti, emocionāli reaģet uz šo visu kairinājumu-suņu riešanu, pūļiem ar cilvēkiem ir savādāk. Tas truacē koncentrēties uzdevuma, darba viekšanai. Tas traucē atpūsties un nedomāt.