Karš un Latvijas mediji

Reitings 83
Reģ: 26.10.2022
Sveikas meitenes.
Pieminot Krievijas izraisītā kara 365 dienas, vēlos pajautāt jūsu viedokli.
Skatoties jebkādu Latvijas mediju saturu esmu pamanījusi ka viss, un es domāju viss, saistās ar, par un ap Ukarinu. Protams par to ir jārunā, bet vai nav mazliet par daudz? Ziņās lielākā daļa ir par Ukrainu, filmas, seriāli un izklaides raidījumi ir tikai par karu. Labdarības akcijas, twitteris un viss, viss. Man sāk likties ka ja tu kaut mazliet ieminies publiskajā telpā ka tev ir par daudz, tevi noliek par pēdējo vatņiku, kas nebūt tā nav!
Esmu pamanījusi ka pati Jūtos kā nozombēta, jo mani tik ļoti ir notrulinājis šis nepārtrauktais informācijas vilnis. Es tiešām jūtu un atbalstu Ukrainu kā varu, bet ko darīt ka šķiet LV mediji nemaz vairs nerunā par LV, tikai par Ukrainu?
Kāds ir Jūsu viedoklis par šo?
21.02.2023 13:27 |

Reitings 3122
Reģ: 29.12.2022
Alisse @ 21.02.2023 23:18

Paldies ka dailies ar to kā jūties ! Man tiešām reizēm ir tā pat. Īpašu kā redzu kā pazīstama nopūšas pēs sociālās palīdzības centra apciemošanas ar tekstu “mums šodien pamperi bija pašiem jāpērk jo naudas centrā bija piešķirtas citiem . Un vietējie visus ziedojumus sanesuši Ukrainas mazajiem “
Katrs ziedo savu naudu kā vēlās, bet ja mēs runātu arī par savas valsts nabadzīgajiem tik pat ļoti kā citu valstu, vai situācija būtu citāda?
protams! Protams,ka katrs ziedo,kur vēlas! Viens noziedos 5000 eiro Ukrainai un nevienu centu mūsējiem un tās ir tikai un vienīgi viņa vēlmes, neviens no mums nav tiesīgs to nosodīt,bet runa jau vairāk par tiem idiotiem,kas sēž tur augstajos krēslos un sola labu dzīvi visiem,kuri skrien muti paplētuši balsot par viņiem! Skaidrs,ka neizglābsi visus, bet žēl gan,ka kādam bērniņam vakar trūka 10k, bet tieši vakar Ukrainai nosūtīja 500k. (Tas tikai piemērs, bet nav tālu no realitātes). Lepojas ar to,ka levits vai kāds no valdības roku paspiež Zelenskim? Lepojaties ar to,ka paspiežat rociņu mazulim,kuram devāt iespēju dzīvot!!!!!!! Piedodiet,par daudz iedziļinājos, nervi drusku satrakojās. Bet tiešām. Ukrainai palīdz visi- cik var. Bet mūsējie atdot visu. Nu tā,ka pilnīgi visu.
21.02.2023 23:35 |

Reitings 107
Reģ: 04.01.2023
Man gan liekas, ka cilvēki, kas runā par to, ka "vai Latvijā viss kārtībā", īsti nav pret karu.
Katram cilvēkam ir iespējas ziedot mērķiem, kādi viņam šķiet svarīgi. Ziedojiet latviešu mammām un bērniem, tas taču nav aizliegts! Bija Eņģeļi pār Latviju, cerams, ka noziedojāt. Arī jūs varat veidot skaļākas kampaņas, koncertus utt.cilvekiem un mērķiem, kuri jums šķiet ziedošanas vērti.
Attiecībā uz valsts iesaisti ar palīdzību utt. Kad latviešu mammas ar bērniem sēdēs bumbu patvertnēs un virs galvas lidos raķetes, tad varam cerēt, ka mūsu valsts būs spējīga pretoties un kāda cita valsts mums palīdzēs ar finansēm un visu pārējo. Mums nav ne kara, ne kādi citi ārkārtēji apstākļi.
Latvija palīdzēja arī Turcijai ar zemestrīces sekām. Bija arī mikroķirurgi, kas bija gatavi braukt palīdzēt, bet Turcijas puse pateica, ka nav nepieciešams.
22.02.2023 00:23 |

Reitings 107
"bet tas ir iemesls,lai aizmirsu par tiem,kuriem solīji zelta kalnus kad bija vēlēšanas? Nē! Es uzskatu,ka ir jāpalīdz,bet ar mēru!"
---
Vai zini kādu konkrētu jomu, kur Ukraina atņēma Latvijai kaut ko no Latvijai solītā? Vai automātiski pieņem, ka Ukrainai sniegtā palīdzība ir tā pati, no kuras tiek izmaksātas pensijas? Tad iesaku izglītoties. Izskatās, ka ar nolūku vai bez tā esat iekļuvušas populistu rokās.
22.02.2023 00:29 |

Reitings 107
"Mūsu debīlā valdība ne ar ko neatšķiras no tā debīlā krievu idiota,jo maļ vienu un to pašu pa 100 reizēm,ka viss būs labi, mēs apsolam!"
---
Izlasot šo, sapratu, ka laikam nav vērts diskutēt, smadzenes izskalotas vai nekad nav bijušas.
22.02.2023 00:30 |

Reitings 3122
Ruellle @ 22.02.2023 00:29
"bet tas ir iemesls,lai aizmirsu par tiem,kuriem solīji zelta kalnus kad bija vēlēšanas? Nē! Es uzskatu,ka ir jāpalīdz,bet ar mēru!"
---
Vai zini kādu konkrētu jomu, kur Ukraina atņēma Latvijai kaut ko no Latvijai solītā? Vai automātiski pieņem, ka Ukrainai sniegtā palīdzība ir tā pati, no kuras tiek izmaksātas pensijas? Tad iesaku izglītoties. Izskatās, ka ar nolūku vai bez tā esat iekļuvušas populistu rokās.
nē, mīļā, smadzenes izskalotas ir tev, ja jau tu sāc kaut ko spridelēt,ka Ukraina mums kaut ko ir atņēmusi. Nevienā vārdā to nēesmu minējusi! 😉 gribēju pateikt tikai to, ka mūsu valsts valdība ir tik pretīga un zemiska,ka nespēj palīdzēt savējiem,bet ziedot miljonus citiem var. Te nav runa tikai par Ukrainu. Viņi tak ziedos jeb kuram,lai tikai dirsā ielīstu kādam. Es jau minēju,ka Ukrainai palīdzība ir nepieciešama un es to neapstrīdu,bet tepat pie mums arī ir cilvēki,kam tā ir nepieciešama. Varbūt ir kāda iespēja dalīt to naudu? Ziedot kaut vai mazliet kādam no mūsējiem?
Bet labi, necentīšos skaidroties ar izskalotu smadzeni,kura ne centa nav iedevusi ne tam,ne tam,bet tagad mēģina pateikt,cik pareizi ir palīdzēt valstij,kurā notiek karš. Nobeigumā gribu pateikt tev,mīļā,ka varēji sākt runāt,kad tie slimie krievi sāka uzbrukt Krimai,Donbasai. Kur tad visi bija? Tie vislielākie runātāji parasti izrādās tie visdebīlākie,tāpēc mūsu draudzīgais konflikts ir beidzies. Es pateicu mazu daļu savu domu un ar to arī pietiks, arlabunakti, saulītes, čučat saldi un novērtēsim,ka mēs varam gulēt savā mājā, savā gultā un nevis kaut kur slēpties no krievu izdzimteņiem!❤️ visiem mieru,jo diemžēl ne mūsu vārdiem ir ietekme.
22.02.2023 00:44 |

Reitings 107
Vispār kas ir ar to māmiņu, kurai jāziedo pamperi? Kāpēc tāda situācija? Bērnam ir tēvs, uzturlīdzekļi tiek maksāti? Kāda ir māmiņalga vai sieviete nav iepriekš strādājusi vispār? Vai ir nokārtoti visi atbilstošie statusi, ja atbilst maztrūcīgajam? Vai ir vērsusies pie nevalstiskās palīdzības organizācijās?
Protams, katrs stāsts ir individuāls, varbūt kādas nopietnas slimības bērnam vai mammai, bet vispārīgi mums nav tādas situācijas valstī, ka katrai vai vairumam mammām būtu jāziedo. Nerunāju par tām, kas nestrādā un tikai kopojas ar dažādiem vīriešiem, dzemdē jau desmito un prasa, lai visi ziedo viņai.
22.02.2023 00:50 |

Reitings 107
Ai, nu beidz izlikties, tavs naratīvs ir skaidrs, jo īpaši pēc tā, kad burtiski salīdzināji putinu ar mūsu valdību (tas teikums, pēc kura pateicu, ka izskalotas smadzenes). Iesaku pārcelties uz citu valsti, ja tāda nepatika. Dzirdēju, ka Jaunlatvijā būs labāk.
22.02.2023 00:53 |

Reitings 107
Ziedot kaut vai mazliet kādam no mūsējiem?
---
Nu bet ziedo, kas tev liedz. Popularizēt savas tēmas, taisi akcijas, koncertus, kur aicini ziedot. Vērsies pie politiķiem. To visu kāds dara Ukrainai, arī parasti cilvēki, ne tikai politiķi. Protams, darīt tev neko negribas, tikai pateikt, ka viss slikti.
22.02.2023 00:57 |

Reitings 3122
Ruellle @ 22.02.2023 00:53
Ai, nu beidz izlikties, tavs naratīvs ir skaidrs, jo īpaši pēc tā, kad burtiski salīdzināji putinu ar mūsu valdību (tas teikums, pēc kura pateicu, ka izskalotas smadzenes). Iesaku pārcelties uz citu valsti, ja tāda nepatika. Dzirdēju, ka Jaunlatvijā būs labāk.
paldies par tavu ieteikumu,bet tomēr nē. 🥺 Latvija ir mana valsts,mana dzimtene un es te arī gribu palikt. Ja mēs gribam runāt tieši par mūsu valdību,tad te forumā vajag jaunu diskusiju,kur mēs ar Tevi varam diskutēm stundām ilgi, jo mūsu valdība tiešām ir pilnīgā dirsā un tas ir nenoliedzams fakts. Jā, es salīdzināju mūsu valdību ar krievijas k*opli, jo tieši kā viņš sola visiem labu dzīvi,lielas pensijas un mierīgu dzīvi tā mūsējie,bet jau gadiem nekas diemžel nemainās. Bet ne par to iet runa.
Tagad jau skumji paliek,ka mēs it kā abas esam par Ukrainu un pret krieviju,bet pa vidu tam visam rodas konflikts par mūsu valdību. Uzskatu,ka tam visam nav jēgas,tāpēc iesim draudzīgi atpūtināt galvu un rīt,ja būs degsme paturpināsim!🤣 bet tagad saldus sapņus un necepies par to,kur to nevajag! 🥰
22.02.2023 01:00 |

Reitings 107
Pieminot Donbasu riktīgi sev iešāvi kājā, jo tas ir rašistu mīļākais temats un tagad tava pārliecība noteikti ir skaidra.
P.S. Ukrainai ziedoju un karam sekoju līdzi no 2014.g.
22.02.2023 01:06 |

Reitings 107
Valdība ir slikta, braukt prom negribi. Divi varianti - gānīties par valdību vai iet politikā un ietekmēt lēmumus. Vai vismaz sākotnēji kā nevalstiskā organizācija vai kaut kas tāds. Ja to dari, apsveicami. Ja nē, nu tad neko, jāpacieš sliktā valdība.
P.S. pa manam: Valdība kā valdība, ar labiem un sliktiem lēmumiem. Neesmu par tiem politiskajiem spēkiem, kas populistiski sauc, piemēram, 5000 EUR katram jaundzimušajam. :D
22.02.2023 01:09 |

10 gadi
Reitings 5436
Reģ: 29.01.2009
Ruellle @ 22.02.2023 01:09
Valdība ir slikta, braukt prom negribi. Divi varianti - gānīties par valdību vai iet politikā un ietekmēt lēmumus. Vai vismaz sākotnēji kā nevalstiskā organizācija vai kaut kas tāds. Ja to dari, apsveicami. Ja nē, nu tad neko, jāpacieš sliktā valdība.
P.S. pa manam: Valdība kā valdība, ar labiem un sliktiem lēmumiem. Neesmu par tiem politiskajiem spēkiem, kas populistiski sauc, piemēram, 5000 EUR katram jaundzimušajam. :D

Nosauc kaut vienu valdības labo lēmumu! :)
22.02.2023 08:58 |

Autorizēts lietotājs10 gadiModerators
Reitings 1373
Ruellle @ 22.02.2023 01:06
Pieminot Donbasu riktīgi sev iešāvi kājā, jo tas ir rašistu mīļākais temats un tagad tava pārliecība noteikti ir skaidra.
P.S. Ukrainai ziedoju un karam sekoju līdzi no 2014.g.

Es arī tieši šonedēļ noziedoju, te ērti un skaidri vairāki projekti https://www.ziedot.lv/?ca=451&ci=0&q= kaut vai nedaudz, bet atbalsti
22.02.2023 09:29 |

Reitings 5147
Reģ: 11.08.2022
Ruellle @ 22.02.2023 00:23
Man gan liekas, ka cilvēki, kas runā par to, ka "vai Latvijā viss kārtībā", īsti nav pret karu.
Katram cilvēkam ir iespējas ziedot mērķiem, kādi viņam šķiet svarīgi. Ziedojiet latviešu mammām un bērniem, tas taču nav aizliegts! Bija Eņģeļi pār Latviju, cerams, ka noziedojāt. Arī jūs varat veidot skaļākas kampaņas, koncertus utt.cilvekiem un mērķiem, kuri jums šķiet ziedošanas vērti.
Attiecībā uz valsts iesaisti ar palīdzību utt. Kad latviešu mammas ar bērniem sēdēs bumbu patvertnēs un virs galvas lidos raķetes, tad varam cerēt, ka mūsu valsts būs spējīga pretoties un kāda cita valsts mums palīdzēs ar finansēm un visu pārējo. Mums nav ne kara, ne kādi citi ārkārtēji apstākļi.
Latvija palīdzēja arī Turcijai ar zemestrīces sekām. Bija arī mikroķirurgi, kas bija gatavi braukt palīdzēt, bet Turcijas puse pateica, ka nav nepieciešams.

Zinot situāciju ar bumbu patvertnēm (un cik ātri tādas lietas tiek risinātas), šeit neviens tādās nesēdēs
22.02.2023 10:12 |

10 gadiPatīk
Reitings 4938
Reģ: 31.10.2010
Kad latviešu mammas ar bērniem sēdēs bumbu patvertnēs

Mums te tādu patvertņu nav, starp citu.
22.02.2023 10:18 |

Reitings 107
Minelūše @ 22.02.2023 10:18

Mums te tādu patvertņu nav, starp citu.

Es zinu, tā bija atsauce uz Ukrainu un ar domu - ja Latvijā būtu karš, tad to varētu salīdzināt.
22.02.2023 10:22 |

Reitings 107
gii_star @ 22.02.2023 08:58

Nosauc kaut vienu valdības labo lēmumu! :)

Es domāju, tu pat ceturto daļu nezini no tā, ar ko nodarbojas valdība un Saeima. Mans ieteikums ir tāds - ja tevi kaut kas neapmierina, tad rīkoties (vai nu ejot ietekmēt procesus vai braucot prom, kā pašai šķiet labāk). Ja neko nedari, bet čīksti, vienlaikus sēžot Latvijā, tas nevienam neko labu nedod, arī tev pašai. Tā vispār ir ar katru dzīves situāciju.
22.02.2023 10:25 |

Reitings 107
Atbalsts @ 22.02.2023 09:29

Es arī tieši šonedēļ noziedoju, te ērti un skaidri vairāki projekti https://www.ziedot.lv/?ca=451&ci=0&q= kaut vai nedaudz, bet atbalsti

Super! Jā, vislabākais ziedot ir caur ziedot.lv vai citām uzticamām organizācijām.
Ir arī tāda lapa Stopify, kur noņem abonēšanas maksu katru mēnesi (jebkurā brīdī var atteikties), tā arī uzticama.
Var neziedot naudu, bet laiku - ejot liet sveces, adīt zeķes vai kā citādi palīdzot brīvprātīgajām organizācijām.
Protams, var arī neziedot un neko nedarīt un neviens nepārmestu. Sāk pārmest tad, kad tās runas nonāk pie līmeņa, ka kāpēc kāds cits vai valsts palīdz, mūsu cilvēkiem trūkst utt. Tad rodas sajūta, ka cilvēks ne līdz galam izprot, kas notiek.
Es gribu vērst uzmanību arī uz to, ka šajā diskusijā nevis uzreiz kādu noliku, bet tiešām jautāju, kādi ir tie raksti un pārraides, kas trūkst, un iedevu padomus tam, ka, iespējams, cilvēks ne tur meklē sev vajadzīgo info vai pārraides. Nav mums viens TV kanāls vai viens mediju portāls..
22.02.2023 10:33 |

Reitings 83
Reģ: 26.10.2022
Ruellle @ 22.02.2023 10:33

Super! Jā, vislabākais ziedot ir caur ziedot.lv vai citām uzticamām organizācijām.
Ir arī tāda lapa Stopify, kur noņem abonēšanas maksu katru mēnesi (jebkurā brīdī var atteikties), tā arī uzticama.
Var neziedot naudu, bet laiku - ejot liet sveces, adīt zeķes vai kā citādi palīdzot brīvprātīgajām organizācijām.
Protams, var arī neziedot un neko nedarīt un neviens nepārmestu. Sāk pārmest tad, kad tās runas nonāk pie līmeņa, ka kāpēc kāds cits vai valsts palīdz, mūsu cilvēkiem trūkst utt. Tad rodas sajūta, ka cilvēks ne līdz galam izprot, kas notiek.
Es gribu vērst uzmanību arī uz to, ka šajā diskusijā nevis uzreiz kādu noliku, bet tiešām jautāju, kādi ir tie raksti un pārraides, kas trūkst, un iedevu padomus tam, ka, iespējams, cilvēks ne tur meklē sev vajadzīgo info vai pārraides. Nav mums viens TV kanāls vai viens mediju portāls..

Nu patiesībā jau es arī meklēju tieši ziņas kurās runā par novadiem, kas notiek Latvijas politikā. man piemerām ir svarīgi saprast ko latvijā dzīvojošie domā par valdību un kāpēc, ko saprot un cik saprot un vai zin kur meklēt uzticamus avotus.
22.02.2023 10:52 |

10 gadi
Reitings 5436
Ruellle @ 22.02.2023 10:25

Es domāju, tu pat ceturto daļu nezini no tā, ar ko nodarbojas valdība un Saeima. Mans ieteikums ir tāds - ja tevi kaut kas neapmierina, tad rīkoties (vai nu ejot ietekmēt procesus vai braucot prom, kā pašai šķiet labāk). Ja neko nedari, bet čīksti, vienlaikus sēžot Latvijā, tas nevienam neko labu nedod, arī tev pašai. Tā vispār ir ar katru dzīves situāciju.

Tā arī nenosauci :)
22.02.2023 11:09 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits